2009 Kasm Anneleri

ya kızlar bişey anlatıcam çağan annemlerin arkasından ağladığı için ben çağanı oyalıyorum annemler kaçıyo biraz önce yine öyle yaptık annem kapıyı çekti ama bizim kapı kırıktı zaten tam açayım derken kolunu kıvrattım kapının kolu kırıldı elimde kaldı ocaktada yemeğim var şaştım kaldım açmaya uğraşıyorum olmuyo delirdim benim bide fobim var ev tlf kapalı cep tlf da koridorda şarzda takılıydı kafayı yedim en sonunda kapıyı kırmak aklıma geldi ben kırdıkça çağan ağladı zaten basit bi suntadan yapılmış hemen kırıldı dışardan kolu çevirim açıldı ama üç buçuk attım diyebilirim

kız oturduğum odanın kapısı

himm anladim simdi..bi keresinde mircanda komsumun tuvaletine kitlemisti kendini iki yasindayken ay yarim saat ugrastik acamadik kendi evim olsa kirardim komsumada bisey diyemiyorum mircan kaldi orda tek basina nasil korktu aliyo o agladikca ben cildiriyorum hamileyimde yerimde duramiyorum sancim basladi stresten ayyy ne kotuydu kendime acimiyorum oglum icerde yirtiniyo ya deli oldum. en sonunda komsum dedi kiralim kapiyi baska care yok ben hem kabul ediyom hem yok diyom o sira ablam kapinin altindan aldi ankhtarida actisk53
kapiyi.. caganida gozumde can;landirdim simdi ayni mircan gibi aglamistir oda korkudan :)

bugun bulasik yikarken efe yanima geldi bezini cekistirip kapkaaa kapkaaaa dedi... ayy ilk defa kaka yapinca soyledi kendi kendine sastim kaldim :)) bide dun aksam uykusuna yattiktan yarim saat sonra bi feryat figan nasil agliyo aldim kucagima susmuyo bi turlu.. belki karni agriyo diye actim altini rahatlasin susar diye hala kivraniyo ayagimda salladim alti acik baktim uc bes damla cis yapiyo sonra kivraniyo kucagima aldim derken cissssssssss ayy ustume isemez mi sipa..anaaa bi isedi bi isedi neresinde saklamis o kadar cisi cisten sonra hemen rahatladi sizdi kaldi..dusundum dusundum ne olabilir diye idrar yollari iltihap falan derken esim dediki cisini yapamamasi pipisinin kalkik oldugundandir. o haldeyken cis yapmakta zorlanilir dedi..sabahi zor bekledim acaba tekrar acilar icinde kivranarak cis yaparmi diye ama olmadi. sanirim esim hakli sizinde aklinizda olsun genelde uyurken olurmus boyle..sizede olursa hemen altini acin basin bosgrunuze saliversin gitsin iscak iscakkkk :))))) elimizi pohluyolar simdide ustumuze basimiza cis nolcak halimiz bilmiyorum.. bu cocuk buyutmek cok pohtan yahuu

ayy sebnem ilahi çok güldüm ya annem çok yapar onu ben yapmamda...

selam kizlar yoklugumda baya bir vukuat olmus :::)))) ben de iyiyim allaha sukur cok ayakta kalirsam karnim agriyor onun haricinde iyiym dr a gittim kontrole iyi dedi onumuzdeki hafta nst aletine gir dedi bakalim dogumu gecuktirici hapi biraktim sanirim istedigim gunde ve saatte kucagimda olacak oyle hissediyorum... bugun nartan beyi kapali oyun parkina goturduk arabalar bisikletler jipler oyun evi salincak falan hic durmadi cok yoruldu ve acikti hemen eve geldik meyvesini yedi sutunu icti uyudu cok ta uykusu vardi bu bebeleri yormak lazim enerjilerini attirmak lazim yoksa bize sariyorlar...
ben orada oturdum tabi bir turk kahvesi ictim bir de fal bakan olsa ohhhh cok daha keyifli olurdu :::))))) ayyy cok severim turk kahvesi fallll tabi oyle falci baci falan degil ...
hepnizi opuyorum kizlar bebekleri de.....
nartan iyice dilli duduk oldu hic susmuyor habire bazen uydurmasyon bazen dogru birseyler soyleyip duruyor masallah sizin bebkler nasil iyice dillenen var mi???

slm nurancım iyi olmanıza sevindim bak senin bıdığa demek iyice dillendi kız şimdi onu yemek lazım o öyle konustukça mıncıklamak lazımbizde nasıl olalım canım yazdığım g,b, hastayız çağanda bend eikimizde çok kötüyüz şimdi uyuyo ilaçlarını içirdimde geriside hep aynı havaların ısınmasını bekliyoruz işte...yeni bıdığın adını düşündünüzmü ne olacak?ayyy çok heyecanlandım bi yeğenimiz daha oluyo yaşasınnnn

ahh canim kurtulamadiniz su hastaliklardan birturlu ne kadar dikkat edersek edelim zaten hasta olacagimiz varsa oluyoruz iste... isallah tez zamanda iyi olursunuz .....

yeni bebegin adini ben koyacaktim ya hani henuz sevecegim bir isim bulamadim ayyyyy isimsiz olacak sayemde ha bugun ha yarin derken gunler su gibi akip gecti hayirlisi... kizlar bir aksilik olmaz ise 23 unde dogurmak istiyorum bakalimmmm.....

siiiiiihhhtttt izmirli fistik naberrr

iki gundur yazdıklarınızı okuyup okuyup çıkıyorum.mert rahat vermiyor.masaya oturdum mu çocuk kuduruyor,klavyeye saldırıyor vs.birde uste saat reklamı çıkıyor ya saat saat diye kafamın etini yiyor:)

şebnemmbende birkaç saksı var yazın çiçekler ekerim onlara,kışında soğan taze soğana hiç para vermem,birde guzel oluyorlar.dediğin gibi yazın domates,yeşillik falan deneyeyım.sende saksılara mı ekeceksin,yoksa bahçeniz var mı?

iyi aksamlar kızlar aaaa bugün hiç kimse uğramamış ben sabah kötüydüm ama şimdi biraz daha iyiyim çağanda biraz iyi çok huysuzdu bugün gece 3.30 dauyandı rezil etti bizi sabah ben kalkamadım babası baktı uflaya puflaya...

ayy sebnem ilahi çok güldüm ya annem çok yapar onu ben yapmamda...

aynen bende guldum çok.
mertte oyle ferhat figan uyanıyor bazen aklımda olsun bende açayım altını.ogrendiğim iyi oldum sağol şebnemcim.
mertle altını açınca bir savaş haline giriyoruz.iki gundur kaçıp evin aynı koşesine çişini yapıyor.hayvanlar gibi bolgesini işaretliyor kanımca:)evimizi ok benimsedi bebişim lşimdide sahipleniyor.

kızlar bahar geldi sonunda çok mutluyuım.dun tam anlamıyla baharı yaşadık.sahil beldesi urla ve seferihisara gittik.kavak yellerinin çekildiği yerlerde dolaştık.mert çimenlerde yuvarlandı,top oynadı.3 aile gittik.birinin mertten 2 ay küçük oğlu var.pek anlaşamadılar,oyuncak kavgası yaptılar ama akranıyla ilk defa birlikte oynadı,tepkısını gormuş oldum.
keşkem yakınlarda olsaydınız şizlerle bol bol buluşup,bebişleri gezmelere goturseydik diye düşündüm hep..bebişlerin sosyalleşmesi açısından birlikte vakit geçirmeleri çok onemlıymiş diye okudum.sabiha paktuna keskin,çocuklarınızı çopluktede olsa yaşıtlarının yanına koyun diyor,o derece yani...

kitap almayı düşünen varsa mavi bulut yayınlarının aç tırtılını tavsiye ederim.mert bayıldı.alıp,geliyor,okutturuyor bana.birde guzel dınlıyorsıpa ne anlıyorsa artık

Çocuğumla Oyun Oynamalıyım Ama Nasıl ?
14 Mart 2011 Pazartesi, 09:34 tarihinde BEBEK ANNELERİ tarafından eklendi

Oyun oynamanın çocuk gelişimindeki rolü ebeveynler tarafından maalesef ki atlanabiliyor.Oyun çocuklara kim olduğunu, neler yapabildiğini ve etrafındaki dünya ile nasıl etkileşime geçeceğini öğretme fırsatı sunduğundan çocuklar için çok faydalıdır.Ebeveynler genelde oyunun çocuklar için içgüdüsel bir şey olduğuna inanırlar yani bir yetişkinin yardımı olmadan da çocuğun kendi kendine oyun oluşturabileceğini düşünürler.Çok küçük çocukların kendi kendilerine spontan oyunlar başlattıkları doğrudur ama şunu bilmeliyiz ki: bir çocuğun oyun yaratma konusundaki içgüdüsü eğer ebeveyn çocuğun oyun yaratma sürecini stimüle etmeye yönelik katkılarda bulunmuyorsa yavaş yavaş yok olmaktadır.O nedenle ebeveynlerin çocuklarıyla oyun oynamaları çok önemlidir.

Oyunla çocuğunuzun günlük problemleri çözmesine, düşünceleri test etmesine ve hayal gücünü keşfetmesine yardımcı olabilirsiniz.

Yetişkinlerle oyun çocuğun düşüncelerini, duygularını ve ihtiyaçlarını anlatabilmesine yarayacak şekilde bir kelime hazinesi geliştirmesini teşvik eder.

Oyun sıra beklemeyi, paylaşmayı ve başkalarının hislerine özen göstermeyi öğreterek çocukların sosyal becerilerini arttırır.

Oyun oynarken çocuğunuzda özgüven ve yeterlilik hissini teşvik etmiş olursunuz.

Oyun, çocuğunuzla aranızda sıcak ilişkiler ve güçlü bağlar kurmak için çok faydalıdır.

Araştırmalar, küçükken ebeveyni ile rol yapma ve hayal gücüne dayalı oyunlar oynayan çocukların ileride daha yaratıcı olduklarını ve daha az davranış problemi sergilediklerini göstermektedir.

Peki ebeveynler çocuklarıyla oyun oynarken nelere dikkat etmeli?

Çocuğunuzun liderliğini izleyin

Çocuğunuzla oyun oynamanın ilk adımı kendi fikrinizi empoze etmek yerine çocuğunuzun liderliğini, fikirlerini ve hayal gücünü takip etmektir. Komutlar ve yönergeler vererek aktiviteleri organize etmeye çalışmayın. Çocuğunuza herhangi bir şey öğretmeye çalışmayın. Onun yerine, çocuğunuzun hareketlerini taklit edin ve onun size söylediklerini yapın. Kısa zaman sonra göreceksiniz ki siz arkanıza yaslanıp ona kendi hayal gücünü deneyimleme fırsatı verdiğinizde çocuğunuz oyunla daha çok ilgilenmeye ve daha yaratıcı olmaya başlayacak. Bu yaklaşım çocuğunuzun kendi başına oyun oynama ve düşünme becerisinin gelişimini de destekleyecektir.

Oyunun hızını çocuğunuza uydurun

Küçük çocuklar oyun oynarken, aynı aktiviteyi tekrar tekrar yapma eğilimindedirler. Çünkü çocuklar kendi becerilerine güvenmeyi başarabilmek için aynı şeyi pek çok kez tekrarlamaya ihtiyaç duyarlar. Eğer henüz hazır değilken yeni bir şeyi denemeye itilirlerse kendilerini yetersiz hissedebilirler ya da hayal kırıklığına uğrayıp ebeveynle oynamaktan vazgeçebilirler. O nedenle, oyunun hızını çocuğunuzun temposuna uygun hale getirdiğinizden emin olun. Hayal gücünü kullanabilmesi için ona bolca vakit verin. Sadece sıkıldığınız için onu zorlamayın. Oyunun temposunu çocuğunuza uydurmak çocuğunuzun dikkat süresini genişletecektir ve tek bir aktiviteye belli bir süreliğine odaklanmasını teşvik edecektir.

Çocuğunuzun ipuçlarına duyarlı olun

Çocuğunuzla oynarken size verdiği ipuçlarını takip edin. Eğer yapboz yapmakla ya da her hangi başka bir oyunla ilgilenmiyorsa çocuğunuzun yapmayı istediği bir aktiviteye geçin. Ona periyodik olarak yeni aktiviteler sunabilirsiniz ve ilgi gösterdiğinde destekleyici şekilde ona karşılık verebilirsiniz. Eğer oynadınız kart oyunu sinema bileti satmak, fırlatma oyunu gibi tamamen başka bir şeye dönüşürse sakın endişelenmeyin.

Güç mücadelesine girmeyin

Pek çok ebeveyn farkında bile olmadan çocuklarıyla bir rekabet ilişkisi kurar. Oyun oynarken çocuklarına oyunu kuralına göre oynamayı ya da kaybetmeyi öğretme gereği duyarlar ya da oyunda kendilerine düşen kısmı o kadar iyi yaparlar ki çocuğun kendini yeterli hissedebilmesine fırsat vermezler. Oyunun temel amacı çocuğun kendini yeterli ve bağımsız hissetme duygusuna katkı sağlamak ve çocuğa kontrol ve gücü ele almak için uygun fırsatı vermektir. Çocuklar yetişkinlerle etkileşimlerinde bu şanslara çok az sahip olurlar. Oyun, kontrolü çocuğa vermenin ve kendi kurallarını uygulamasının güvenli olduğu tek zamandır.

Çocuğunuzun fikirlerini ve yaratıcılığını övün ve cesaretlendirin

Çocuğunuzla oyun oynarken onu yargılamayın, düzeltmeyin ya da onunla zıt gitmeyin. Önemli olan şey çıkan ürünün ne olduğu değil çocuğunuzun yaratıcılığı ve deniyor olmasıdır. Çocuğunuzun fikirlerini, düşüncelerini ve davranışlarını övmenin yollarını bulmaya çalışın. Odaklanma, kararlılık, problemi çözmek için çabalama, yaratıcılık, duygularını ifade etme, işbirliği yapma, motivasyon ve özgüven gibi bir çok beceriyi övebilirsiniz. Çocuğunuzu övme yöntemlerini öğrenirken bir egzersiz olarak her 2 ya da 3 dakikada bir çocuğunuzun yaptığı bir şeyi övmeyi deneyebilirsiniz.

Hayal gücü ya da taklide dayalı oyunlar oynayarak duyguları

anlamayı öğrenmesini teşvik edin

Çocukların taklit oyunlarını teşvik etmek sadece çocukların hayal dünyasını, yaratıcı düşünce ve hikaye anlatma becerisini geliştirdiği için değil çocuklara duyguları düzenlemeyi ve paylaşmayı öğrettiği için de faydalıdır. Pek çok sağlıklı çocuk taklit oyunlarını 3 yaş civarı yapmaya başlar ve bazıları 18 aylık kadar erken bir zamanda bile yapabilir. Hayali arkadaşlar 4 yaş çocuklarında yaygındır. Bu tarz oyunları teşvik etmeniz önemlidir. Çünkü bu oyunlar çocuğunuz pek çok duygusal, zihinsel ve sosyal beceriyi kazanmasına katkı sağlar. Kutuların ve sandalyelerin ev ve saray olmasına izin verin, oyuncaklar akrabalara, arkadaşlara ve favori çizgi film karakterlerine dönüşsün. Taklit, hayal gücü oyunları çocukların neyin gerçek neyin gerçekdışı olduğunu anlamalarına yardımcı olur. Rol oyunları bir başkası olma hissini deneyimlemelerine yardım eder ki bu da başkalarının hislerini anlama ve onlara duyarlı olmayı öğretir.

Açıklayıcı yorumlar yapın

Genelde ebeveynler oyun oynarken arka arkaya sorular sorarlar: “Bu hayvan ne?”, “Kaç tane beneği var?” , “Nereye gidiyor?”, “Ne yapıyorsun onunla?”. Sorular sorarak ebeveynler çocuğun öğrenmesine yardımcı olduklarını düşünürler ama bu yaklaşım genelde tam tersi etki yaratır: çocuklar daha kapalı, sessiz ve özgürce konuşma konusunda çekingen hale gelirler.

Çocuğunuzun oyunuyla ilgili olduğunu göstermek için çocuğunuzun ne yaptığı hakkında destekleyici yorumlar ve açıklamalar yapmalısınız. Bu yaklaşım dil gelişimini de aktif şekilde stimüle etmektedir. Örneğin, “Arabayı garaja koyuyorsun. Şimdi araba benzin alıyor.” vb. Kısa zamanda çocuğunuzun kendiliğinden sizin yorumlarınızı taklit etmeye başladığını göreceksiniz. Eğer açıklayıcı yorumlar sunmak konusunda kararlı olursanız çocuğunuzun bu tarz bir ilgiden çok hoşlandığını ve bu iletişim şeklinin çocuğunuzun kelime hazinesine katkıda bulunduğunu görürsünüz.

Eğer soru soruyorsanız, sayısını kısıtlı tutmaya ve aldığınız cevaptan sonra çocuğunuza olumlu geribildirim vermeye mutlaka dikkat edin. Örneğin, “Bu hayvan nedir?” diye sordunuz ve çocuğunuz “Zürafa” diye cevap verdi, bu durumda “Evet zürafa. Sen hayvanları tanıyorsun. Hem de bu zürafa sarı.” diye bir ekleme yapabilirsiniz.

Çocuğunuzun problemi tek başına çözme becerisini teşvik edin

Bazen ebeveynler yardımcı olmaya çalışırken, çocukların nasıl problem çözüleceğini ve kendi başına oyun oynanacağını öğrenmesini zorlaştırırlar. Ebeveynin çok fazla yardım etmesi ya da işin tamamını üstlenmesi çocuğun başarı, kendine güven hissini azaltmakta ve yetişkine bağımlılığı teşvik etmektedir. Çocuğunuza onun için yapbozun tamamını yapacağınızı söylemek yerine birlikte yapmayı önerin. Sadece ihtiyacı olan kadar destek verin ve yapboz üzerinde çalışmaya devam etmesi için onu övün. Bir başarı hissi yaşamasına imkan vermeyecek kadar çok yardım asla vermeyin.

Oyuna ilgi gösterin

Çocuklar sessizce oyun oynarken pek çok ebeveyn doğal olarak bu durumu kendi işlerini tamamlamak için bir fırsat olarak görür- yemek yapmak ya da gazete okumak gibi. Bunu yaparak, çocuğa sessizce oyun oynamasını ne kadar takdir ettiğinizi gösterememiş olursunuz. Sonuç olarak çocuğunuz tek başına, düzgün bir şekilde oyun oynadığında kendini görmezden geliniyor hisseder ve sadece gürültü çıkardığında ya da dikkat çekmek için bilinçli bir şeyler yaptığında ilgi toplayabildiğini düşünür.

Çocuğunuzun düzgünce oyun oynamasını takdir etmeli ve oyununa aktif olarak katılmalısınız. Eğer oyuna ilgi gösterirseniz, sizin dikkatinizi çekmek için uygunsuz yollar bulmaya daha az ihtiyaç duyacaktır. Aslında, pek çok anne baba çocuklarına düzenli olarak günde yarım saatlik oyun vakti ayırdıklarında, daha sonra kendilerine özel vakit ayırmaya daha çok fırsat bulduklarını söylemektedir. Eğer çocuklar her gün düzenli olarak ebeveynden belli bir ilgi görecekleri konusunda emin olurlarsa, ilgi çekmeye yarayacak uygunsuz davranışlar icat etmek zorunda kalmıyorlar.

Oyunla ilgili birkaç uyarı

Oyun sırasında çocuğunuzun uygunsuz şeyler yapacağı ya da bağırarak, huysuzlanarak, oyuncakları atarak yıkıcı davranışlar sergileyeceği zamanlar olabilir. Eğer davranışı görmezden gelmeniz mümkünse, kafanızı çevirin ve çok çekiciymişçesine başka bir oyuncakla oynamaya başlayın. Çocuğunuz uygun bir şekilde davranmaya başlayınca ona yeniden ilgi göstermeye başlayabilirsiniz. Eğer davranış görmezden gelemeyeceğiniz kadar kötüyse “Oyuncaklarını atacaksan, oyunu durdurmamız gerekir” gibi bir cümleyle oyunu bitirin.

Bazen ebeveynler çocuklarıyla oyun oynamaya direnç gösterirler çünkü oyunu bitirmek istediklerinde büyük bir mızmızlanma yaşanacağından emindirler. Bunun çözümü, çocuğunuzu oyunun bitişine önceden hazırlamaktır. Oyun zamanının bitmesinden 5 dakika önce şöyle diyebilirsiniz: “5 dakika sonra ben oyunu bırakacağım”. İtiraz ya da protestoları görmezden gelmeniz ve başka bir şeye odaklanarak çocuğunuzun ilgisini kaydırmanız önemlidir. 5 dakika geçtikten sonra “Şimdi benim oyunu bitirme zamanım. Seninle oyun oynamak çok hoşuma gitti.” demeli ve odadan ayrılıp itirazları görmezden gelmelisiniz. Çocuğunuz daha uzun süre oynamak için sizi manipüle edemediğini bir kez öğrendi mi itirazlar yok olacaktır. Ayrıca, her gün düzenli olarak oyun vaktiniz olduğunu fark edince yarın yine sizinle oyun fırsatı yakalayacağını bildiğinden itiraz etmeye daha az ihtiyaç duyacaktır.

Uzman Psikolog Sinem Olcay

derya'cım iyi olmanıza sevindim,hep iyi olun..

Gulun gulun aci gercekler bunlar efede oyle yapardi mutfakta masanin kenarina gecer direk oraya cisini yapardi kurulu makina gibi..simdi sanki biraz daha tutuyor gibi geliyor bana hemen yapmiyor. ama yaparken kendine bi bakisi varki oluyorum gulmekten heyy noluyo orda ilik bi islaklik var bacagimda der gibi bakiyo kendine

Urlada basinda kavak yelleri estimi soyleeeeee,konusssss :82: tvden gordugum kadariyla cok guzel bir yer degilmi bende gitmek istiyorum oraya.. ohh mert beyde havalanmis kirlarda bayirda bizim burada hala kar var hava soguk.. bebeislerin sosyallesmesi icin bir arada olmalari (ayni yas gurubu icin) bence pek iyi olmuyo. denenmis ve test edilmistir. kendinden bir kac yas buyuk olmasi bence daha verimli . ayni yas olunca ikiside bilmiyor ikiside paylasmayi bilmiyor ve anlasamiyor daha sonra biri biraz disliyle otekini itip kakiyo disli olan karsidakiyse sizinki neye ugradigini sasiriyo sonrada vurma kavga isirma bagirma vb basliyor sakin cocuklarinizda. buyuk yas olunca buyugu sahiplenme duygusuyla yaklastigi icin daha iyi sonuclar veriyo. mircanda ilk zamanlar kendi yas gurubuyla oynatiyodum bi gun kafasina demir cubugu yiyince ve ayni gun ayni cocuktan durduk yere tokadi yiyince anladimki bu yasta ayni yas gurubu iyi olmuyor. sanra buyuklerle iyi anlastigini gordum bir bucuk iki yaslarindaydi yani..ama sizde deneme yanilma yontemiyle anlarsiniz zaten aradaki farki..sabiha paktuna hanim cocugunun kafasina demiri vurduklarini gordugunde de ayni lakirtiyi yaparmiydi acaba pehhh hic sanmam

o upuzunnnnnnnnnn yazini okudum gercekjten guzel ve onemli bilgiler var.. saklanbaci seviyorum at olmayi hic sevmiyorum dizlerim cok aciyor kovalamaca oynarken cok yoruluyorum ama olme numarasina bayiliyorummmmm ..CUNKU TEK DINLENDIGIM ZAMAN OLME NUMARASI YAPTIGIM ZAMAN oluyo.

meralcigim bende saksida yetistirecegim domates ve salatalikla basladim simdilik. ama tohum oldugu icin bekleme suresi var gercek yerine almak icin. istersen tohumdan istersen fideden saksida yetistirebilirsin.ama tohum biraz zahmetli. simdi domates biber salatalik tohumu ekme zamani. bilginize arz ederim efenim..birde ister tohum ister fide olsun saksida yetisen cins yani bodur olmasina dikkat et alirken.. ayyyyy ne cok sey ogrenmisim saksida sebze yetistiriciligi hakkinda hemende tavsiyelerde bulunurmusummm bababababababab

slm kızlar nasılsınız?ben daha iyiyim çok şükür çağanda iyi....kızlar size demiştim ya çağan çok düşüyo diye ya içim rahat etmiyo çocuk iki adım atıyo pat düşüyo içim içimi kemiriyomu yarın eşim izinli ortopediye götürcem ya eğer bişey varsa geç kalmak istemiyorum inş bişey yoktur büyüdükçe alışır cevabını alırımmm.
kızlr neden kimse uğramıyo ya hava güzel diyemi bende çıkcam dışarıya çağanın uyanmasını bekliyorum hava alıcaz oğlumla yaşasın yaz geliyo artık...çok mutluyum ya

canım mircanım kafasına demir çubuk yedi oğlemi,kıyamam nasılda acımıştır.of senin halini düşünüyorumda nasılda korkmuşun,kızmışın,sinirlenmişindir.yapanda çocuk olunca insan birseyde diyemiyor.mert'te daha 40 gunluk yoktu,kendinden 15 ay büyuk kıuzeninden okkalı bir tokat yemişti.beynimde şimşekler çaktı ama birsey diyemedim doğal olarak.15 aylık çocuğa ne denirki:)
pazar gunu kayra ile kontrolumuz altında oynadılar oyuzden vukuatsız atlattık.kayranın saçları uzun o yuzden korktum daha çok mert yolarsa çocuğu diye,neyse sorun olmadı.

bende oynarken sıkılıyorum hiçde yaratıcı değilim çocukla aynı seyleri yapıp duruyorum.yeni oyunlar keşfetmem lazım.onunda sıkılması yakındır

şebnemcim sen artık bahçe,ekim dikim işlerinde olmuşsun canım,tavsiyelerde bulunduğuna göreaklıma yazdım; bodur alınacak,sağol şekerimben direk fide alarak başlayayım bu sene,seneye allah kerim.

bizde iyiyiz derya'cım.alla alla neden düşüyorki o kadr çok.git bakalım rahatlarsın,birsey yoktur inş.

dur daha baharı yaşayalımda yaz sonra gelsin.yazında' oh poh hava sıcak yandım bittim' der dururuz artıkın.yazında sıcaktan dışarı çıkılmıyor.uzun uzun baharı yaşayıp,doyalım once

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…