2009 Kasm Anneleri

selam kizlar nasilsiniz bakalim.. bebisler nasil .. ohh baharda geldi guzel memleketime keyfini cikarin bakalim bebeilerle.. cikin cikin gezin anacim.birakin isleri kocalar yapsin

hep sorucam unutuyorum sizlerde karides, ciger, yurek,beyin iskembe (sakatatci reklami gibi oldu yahuu )yediriyormusunuz. cok arabesk oldu ama ben yiyorumda ( fikirler lutfenn beyin haric ) yediriyorumda .yuregi bilmem ama digerleri cok faydali. ama hepsinin guvenilir yerlerden temin edilmesi lazim. ozellikle beyin cok faydali. bu arada beyin yemem nefret ederim kucuklugumde annemin zorlamalari iste.. meralin yumurta meselesi gibi :) yorumlar lutfennn

ayyyy faydalımı bilmem ama hepsinden nefret ediyorummm oğlumada yedirmedim hiç aklıma bile gelmedi anlıycan ..yok canım ya burda daha bahar gelemedi bugün eşim izinliydi hava çok soğuktu arabayla çıktık halı alacaktım çağan durmayınca annemlere bıraktık eşimle gittikk ama hava çok soğukkkk

bayanlar pek sevmez boyle sakatat olayini ama ben nedense cok seviyorum beyin haric. pek yemek ayirt etmem girtlagada cok duskunumdur tek tuk seyleri yemem o kadar. analar ne yiyorsa cocuklarda o dogrultuda gidiyor hem genetik hemde evde pismeyip tadini hic bilmedikleri seyleri yemedikleri icin cocuklarda buyuduklerinde ayni izde gidiyor.. benim yengem sebze pek yememis mesela. ama abimde cok sever sebze yemeklerini ee tabi haliyle yapmaya basladi iyy miyy diye diye yemeyede basladi simdi diyorki bunca sene hic bisey yememisim ben :))
burda hava yeni yeni gunes aciyor ama elini disari cikart buz tutar. efede grip oldu dun. yikamistim onu balkona cikmis haberim olmadan mircan ac,mis kapiyi aksamina kapti sifayi sipa..

evet sebnemcim ben ne yiyosam çağanada onu yapıyorum yani sevmediğim seyleride yapmıyorum mesela mantarı hiç sevmezdim ama eşim çok severdi aradada olsa alırdık ama hamileliğmde çok tiksindim şimdi hiç girmez eve ....ayyy canım ya çok geçmiş olsun dikkat et ya

selam canım,bahar geldi diye sevinirken 3 gundur dışarsı buz gibi ve ruzgarlı.vuuuu vuuu diye ses bilem oluyor arada:)dun oğlen çıktık oğluşumlada donduk geldik.evin içi iyi ama uzun suredir birsey yakmıyoruz.hafta sonu guzel olacakmış diye duyumlar aldıkmertiçin ayakkabı falan bakmaya gidecedğiz inşallah:)

denizden babam çıksa yerin vaziyetındeyım,bayılıyorum her turlusune ama mert'e okadar açılamadım.somon,çipra,barbun,levrek,hamsi,sardalya verdim şimdilik.

sakatatlarla pek aram yok eşim hiç yemez o yuzden bizim evde hiç pişmez.annemde falan ciğer,işkembe yerim o kadar,diğerlerini tatmışlığım yok çunku annemde yapmaz:)ciğer aldım bir kere pişirmedim çope gitti,şimdi kurbandan var buzlukta bir parça mert için ama oda çöpu boylayacak sanırım4 ay oldu nerdeysediğerlerini bilmiyorumda ciger kan yapıcı çok çok yararlı yapmak,yemek,yedirmek lazım.

yıyecek konusu açılmışken bende sorayım,neleri vermiyoruz.ben hala bakla ve patlıcan vermedim.patlıcanın mevsimi değil zaten ,besleyıci bir değeri yokmuş,nikotınde var vermem uzun surede.bakla versem ne olurki neden 2 yaşından once verilmez diyorlar,bileniniz var mı neden?ha birde kultur mantarı versek nasıl olur?

Son düzenleme:

yavrum sen mantarı neden sevmiyon bakayım.bana gelde yapayım sana bir mantarlı et soteyada tavuk sote parmaklarını yersin valla.off canım çektı şimdi

bugun çok formdayım akşam oldu hala bir yemek yada başka bir sey yapmadım.tatıl ilan ettim kendime.bu durumda akşama kahvaltı yapacağız kocişle

2009 kasım anneleri listesine takıldı gozum ne kadr kalabalıkmış.herkesler gitmiş,terkeylemiş bu diyarıbir bircan kalmış o gunlerden.şekercikte yok artık ya cidden merak ediyorum nerde bu kız acaba.

ya ne bileyim canım kokusu beni mahvediyo aslında pizzada yiyebiliyorum ama oo çok güzel yapıyosun demekkiiiii ellerine sağlıkkkk

hoopppp noluyo orda bakimmm ne yemegi ne mantari kim yapiyo kime gidiyoruz yemege heyy benide bekleyinnn sizi okudukca acaba ben zuzaylimiyim neyim diye dusunmeye basladim dayak haric ne bulsam yiyen cinsteyim..esimde benim gibi yenilikci ayyy bunu hic yemedim yemem diye bisey yok oda yer begenmedi bu sefer silah zoruyla yer

izmirliiiii benim yerime kordonda midye dolma ye tamam mi.. bende denizden babam ciksa yerim kivamindayim.. hahahahaha aklima ne geldi anlatayimda gulun.. yazin esimle restoranta gittik acik bufe ne istersen ye yiyebildigin kadar 20 $ ust katta masamiz yemeklerde alt katta esimle vardiyali iniyoruz assagiya .yanimizda cocuklar varya ikimiz inemiyoruz. neyse ben karides midye balik ne bulduysam aldim tabagima. ama karidesin bi kac cesidi izgarasi soslusu vs. karidesleri sirayla yiyorum en son geldik kizartilmisa. bi tane aldim yiyorum ama kazik gibi bisey cigne cigne dur. dedim bunu fazla kizartmislar heralde yada kabuguyla kizartmislar. ama tadida cook yavan kuru.ikinciyi aldim isirdim sonra basladim gulmeye.. ay olucem gulmekten millet bana bakiyo esim diyo noldu anlatamiyorumki gulmekten.. hali hazirda tabagimda ve midemde kurbaga bacagi muvcut...o anda aptalligima, karides diye kurbaga bacagi yedigime inanamazkem halime gulmekten baska yapacak bir seyim yoktu.. ama siz siz olun sakin kurbaga bacagi yemeyin. hic guzel degil :)))))
aslinda herseyin ustunde ne oldugu yaziyo ama deniz urunleri diye hic okumadim bile. bide sekil itibariyle de benziyo karidese..hem ne isi var onun deniz urunlerinde demi :)) neyse bu siralar cin lokantasina gidecegiz yanimda buyutec goturecem bu sefer. herseyi incelicem once sonra mazallah kalamar diye yilanmi yerim kertenkelemi yerim bilinmez.

bi maceram daha var oda yarina kalsin..hadi optum anacimmm.. allahtan nuran yok dikisleri patlardi simdi bana gulmekten

valla ben herseyi yediriyorum evde ne pisiyosa aynini yiyor efe. patlicanda cok yedirdim ama hic patlican krizi falan tutmadi..bakla burda yok yada ben gormedim simdiye kadar. niye verilmedigi hakkinda bilgim yok ilk defa duyuyorum.. mantarida verdim ayila bayila yiyor. bildigim kadariyla nuranda yediriyo mantar sote. etlisi tavuklusu yiyosa yedir gec bile kalmisin.. ben hep su mantikla yedirdim herseyi.. koylerde, doguda, ic anadoluda ne yiyorsa bu cocuklar benim cocuklarimda ayni seyi yesin. koyde milupayi bebelaci kim kaybetmiste onlar bulmus yemis. bulgurla nohutla kurufasulyeyle soganla aci biberle tas gibi olmuslar valla. adanali bi komsum vardi ayni yastayiz bes cocugu vardi son ikitanesi ikiz ilkokul ikiye gidiyolardi en kucukler evde hersey aci pisiyodu. kahvaltida bile aci biber tursusu taze sogan yiyorlardi (taze sogani bende yerim kahvaltida domatesle maydanozla baska yesilliklerde ) otcuyum ben..o sira mircanda onlara bakip aci yemege baslamisti bir sure. arkadasa sordum bunlar nasil yiyo bu aciyi dedi onlar bir yasindan beri hep yer bizde boyle... himmmm demekki neymis en basta nasi alistirisan oyle gidermis. mircanda biraz ozendim tek ogunler pisirdim buharda pisirdim vs. ama efede hic ugrasmadim. saldim cayira mevlam kayira dedim herseyi yedirdim..benim gibi olun demiyorum ama fazlada kasmayin sekerler

aaaa sebnemcim kurbağa bacağı ha...ıyyy nasıl yedin kız karidesle tadını ayırt edemedinmiii neyse canım daha dikkatli ol bariii amannn sen bunu söledikten sonra yemiyodum zaten hiç yemem herhalde

anlamadim ya anlamadim iste :)) anlasam yermiydim kiz kurbaga bacagi simdi bende iyyy diyorum ama is isten gecti gari...ama karides ye afrodizyak deposu

anlamadim ya anlamadim iste :)) anlasam yermiydim kiz kurbaga bacagi simdi bende iyyy diyorum ama is isten gecti gari...ama karides ye afrodizyak deposu

kız tamam unut gitsin boşver şekerimmmm karides yemedim hiç ben hamsiyi çok severim eşimde alabalık,levrek filan seviyooo

ayy en sevdigim baliklar lufer alabalik.hamsininde karadenizlisini cok severim :))
bende bugun mircanla gezip tozdum.efeyi evde birakip kactik oglusumla. ayaklarima kara sular indi valla saksi bulucam diye. birde ciktik evden yedide geldik aldigimiz bir nutella oldu :))) hava guzel diye attik kendimizi ama bi taraflarimiz dondu cok sogukmus gunese aldandik.
efe bugun cicek ve abinin demesini ogrendi. mircanin biseyini aliyo abininnn diyo ayyy ne tatli diyo duysan olursun gulmekten..annem yapboz gibi ama daha kalin ve buyuk kartlardan olusan seylerden yollamis.. iki kart var mesela ikisindede kapi biri acik biri kapali , mesela iki kus biri yukarda biri assagida, gece gunduz vs zit olan objeleri gosteriyo onunla oynuyoruz bu siralar.. orda varsa tavsiye ederim beyin jimnastigi oluyomus..
caganin yurumesi nasil oldu dusuyomu gene..

huuu kasim anneleriii nerdesiniz ayoll iyicene unuttunuz burayi

Son düzenleme:

ohh ne güzel sebnemcim bence efenin en büyük avantıjı abisinin olması onu taklit ederek öğreniyo bence çok güzelll keske benimde öle bi şansım olsaydı çağan pek konusmuyo ağlayarak yaptırmaya çalışıyo herşeyi ben izin vermiyorum ama annemler aman ağlamasın diye herşeyi yapıyooo yüürümesi için de dr sordum yürüttü birazzz kalça çıkıklığı yok dedi olsa böle yürüyemez alışır daha dedi ama ben yinede mayısa randevu almıştım götürcem ya bilmiyorum çok heyecanlanıyo yürürken koşmaya baslıyoondan çok düşüyo ama başka bişey varmı bilmiyorum canımmm

canım benim kızımda aynennn koşuyo her dakika düşüooo normal bence telaşlanma...

mayisa kadar duzelir onun yurumesi merak etme sen ama genede icin rahat edecekse gotur aklinda kalmasin.. her cocuk yurumeyi ogrenir ogrenmez kosmaya baslar ee tabi enge olayi tam olmadigi icin patur kutur duser benimkileri bi gor ikiside bi oraya bi buraya kosturup duruyolar hele efe ayyy bacak kadar boyuyla zaptedemiyorum valla..cok buyuk seyler haric bence izin ver yoksa bu aglama krizleri giderek dahada cogalir. yada gormezden gel uzaktan takip et.. o bi sure sonra birakir istemeyi.ama simdi sen izin vermezsen onda inatcilik vede aglayarak sozunu gecirme her istedigini yaptirma baslar.
simdi onlarin konusarak degil yasayarak anlama zamani deneme yanilma ile ogrenecekler.. efe bardakta su icmek istiyodu verdim alir almaz kafaya dikti tabi sular ustune dokulduama vermesem yirtacak kendini ver diye bende o sussun diye verecem boyle boyle yaptiracak herseyi.. iyisimi istedigini vereyim yasayarak ogrensin hemde inatcilik varsada pekismesin fazla :)

bu gun ailecek esimin bi arkadasina gittik oturmaya. onlarinda iki erkek cocugu vardi.kucugu mircanla yasit buyugude bes yaslarinda..ilk onbes dakika normal ondan sonrasi anormal gidiyo :)) misafir olan cocuk evin oglunun oyuncagini alir sakin, kendi halinde oynarken evin oglu gelir ve benim oyuncagim der ve misafirin elinden acimasizca alir. misafir cocuk ama o benim oyuncagim ben oynuyodum dedigiyle kalir ve oyuncagi bi o cekistirir bi oteki cekistirir.. anneler gelir oglum ben sana daha guzelini alicam o senin degil ver onu al sen bunla oyna diye kandirir teselli eder. misafir cocuk ikna olmustur ki o oyuncagida evin oglu elinden alir. ustelik demin yirtinip zorla elinden aldigi oyuncagi bir kenara firlatip bu oyuncaga saldirir..ve amansiz digusmeler baslar gerek caktirmadan gerek aleni itis kakislar yerini ciddi kavgalara birakir. araya diger kardesler girer sen abime vrdun diye o ona bu buna didisip dururlar.. ailenin reisi haydi hanim kafam sisti gidelim diye naralar atarken evin hanimi ayy komsu kusura bakma aslinda bu oyuncaklarin yuzune bakmaz ama cocuk iste biri alinca kiymetleniyo deyiveriyo :)) simdi niye anlattim bunu diye sorarsaniz yakinda boyle gunler sizi bekliyo hazir olun hazirlikli olun.. nereye giderseniz gidin yaninizda cocugunuzun 'bakk benimde bu oyuncagim varrr ' diyebilecegi bir iki oyuncak vede bir kac tane seker cukulata yada atistirmalik bi seyler goturun. sokaga alisverise parka yuruyuse nereye cikarsaniz cikin kol cantanizda acil durumlar icin bulundurulmasi gerekenler arasinda bunlarda olsun ... tecrubeyle sabittir.. tabiki sizlerde biliyosunuzdur ama ufak bi hatirlatma yapayim dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…