2009 Kasm Anneleri

kızlar bu arada dişimiz 9 oldu patlamış bi tane dahaaa ama çok huysuzzzzz çok zor çıkarıyooo benimde çağan diş çıkarıyo ama benimde anam ağlıyooo

cnm işin çok zor Allah yardımcın olsun endişelerinde haklısın tadilat sırasında annen yeterince meşgul olacak kızına zaman ayırabilir mi bide sen cemreyi görmeden nasıl dayanacaksın ki
benimde kardeşimin düğünü var düğüne giderken babbannemizi götürücez mecburen çünkü nişan ve nikahta burnumdan geldi gelinin yanında hep ben vardım o kalabalıkta eymen kimde kaldı aç mı tokmu sefil oldu çocukla tek bir kişi ilgilenmeli düğünle vs alakası olmayan biri onun için babanne gelecek bide teyzelerioğlum dayısına sağdıç olacak yani küçük damat

karamürselin köyünde oturuyorum canım kızım çok mızmız yemek yemez millete nasıl bırakayım kim uğraşırki yedirmeye annem kırk takla atıyor yedircem diye apartmanda 1 kadın var öle boşta ama nemrutun
biri sevmiyorum hiç ihtiyaç sahibi ama huysuz birine benzio çok nasıll bırakırım ona olmadı babaaanemle buraya alırım tabi onu ikna edebilirsem bahçe zamanı bişrşeyler ekmem lazım deyip durur of bu hafta geçsin bakalım allah kerim izin alamam canım eylülde doğumum var bitirmek istemiyorum
zeynepcim zor tabi seni çok iyi anlıyorum bende senin gibiyim ve düzelceğimide sanmıyorummm ALLAH yardımcın olsun ama bakarlar ya zorla baktırır bu muzurlar merak etme sennn
bişey demiyorum aslında bakarlar ama korkuyorum alan geniş istediği gibi dolanır
karıştırır tehlikeyi bulur birde ben çok özlüyorum okuldayken eve gidince bom boş ne yapıcamm geçende ne yapmış bilionmu anneannesi yemek masasını toplarken bu mutfaktan çıkmış o saniye annem seslenmiş ses yok kapılarda kapalı ar tara bulamamış kadın bayılacaktım çocuğumu kaçırdılar diye düşünüyom ama kapı kapalı nasıl olur karşı komşuya sormuş düşün kapı açık onun torunlarıı bizim eve gelmiş onların sesini duyunca zilli çıkmış ortalığğa baktım diyo ayağımın dibinde el ayak boşaldı diyo saklanmayı ses vermemeyi çok seviyor (aynı ben aslında çok oynardım saklambaç da bu kimden öğrenmiş)
kapının arkasındaymış bu arada annem telaştan oraya bakmamış bir tek

evet canım bende onu diyorum annem merak etma burada nasıl bakıyosm ordada bakarım diyor bakıcı deyince annemde telaşlanıyor tv de çok izlemiş eziyetci bakıcıları allak bullak oldum resmen kafam bazen ne olcak kısa bir süre diyo sonra nsıl geçicek günler diyo birgün sabahtan akşama görmedim kızımı bütün gün ağladım işim erken bitip eve gelmiştim akşamada anneannesi ile babası getirmişti uzun süre sarılıdık yavrumla ayy gene gözüm doldu yahuu

zeynep'cim gerçekten zor bir durum.çok haklısın çeşitlı senaryolar uretmekte.çunku bende aynı senin gibiyim.hep gozumun onunde olsun,herseyıni ben yapayım,her seyıyle ben ilgileneyım istiyorum mert'in.çalışıpda bırakmak zorunda olsaydım herhalde kafayı yerdimmesela evde badana yaptırmk istıyorum bunun için mert'i sabahtan anneme bırakıp akşam almak gerek tabi ama bu sure bile bana fazla geliyor.hiç sağlıklı bir duşunce değil biliyorum ve bunu aşmalıyım.
sana hiç yardımım olmadı,umarım bir içine sinen bir yol bulursunuz

dr a sordum sirali cikmayabiliyormus bu disler ayrica kopek disleri en son cikar dedi azilardan sonra icim rahatladi allahtan tek tesellim puturlere tepkili degil artik yiyor masallah fistik ta yiyorsa zaten olay bitmistir degil mi kizlar ::))) bosuna endisle ettim bu cocuk puturlu yiyemeyecek boyle devam edecek diye allahtan olmadi sukurler olsun....

kizlar uykusuzluk artik cok zor geliyor her gece fenaaaa... nartan da biraz huyluuu sanirim disler yuzunden iki azi daha kabarmis gelip anne dissss diyor anliyorum agriyor allahim yardimcilari olsun dis cikarmak zor :::))))

derya cagan nasil oldu saglik sorunlari gecti mi gecmisi okuyamiyorum vakit yok:::)))))

canım şimdilik iyi ama çok huysuz diş çıkartıyo herşeyi ağlayarak yaptırıyo bide çok sıkıldığı için tepemden hiç inmiyo sürekli ilgilenmemi istiyo aksi takdirde ağlıyo ısırıyo vuruyooo ..evet canım uyksuuzluk çok zor ben çağanda çok yaşadığım için bidaha istemiyorum bebek işteeeeeeeeeee

selam kızlar nasılsınız ya benim kızım iştehsız bide pütür hiç istemio napıcam ben ya bilemiorum begonvil canım kendiliğindenmi alıştı pütüre

Herkeste aynı sorun diş galiba siz yine şanşlısınız diş çıkardığını anlayabildiniz ben anlayamadım hep başka bir sdorun var diye düşündüm. Geçen hafta sonunu burnumuzdan getirdi kerata..3 gün yemedi içmedi gülmedi uyumadı. Sonradan düzeldi çok şükür.. Ama derdini anlatamadığı için zavallı çekti o sıkıntıyı..
Şimdi kuru üzüme taktı küçük bir tabağa kuru üzüm koyuyorum alıp alıp yiyor. Tam çiğneyemesede galiba dişlerini kaşıyor hoşuna gidiyor önce boğazına kaçar diye çok korkmuştum ama şükür alıştı yutmayı öğrendi şimdi artık yemeklerinide hafif pütürlü bırakıyorum yavaş yavaş alışsın diye..

Kızlar birde sizin ufaklıklar her dediğinizi anlıyormu yani bişeyi getir dediğinizde getiriyor mu? Ya da ver dediğinizde veriyormu? Genellikle yapmıyor. Arada bir yapıyor onunda tesadüf olduğunu düşünüyorum. Ben bu çocuğa bunları nasıl öğreticem bir fikri olan varmı ?

benimki anlıyor canım çoğunluklada getiriyor bazen ilk defa söylediklerimizide yapıo o kelimelere aşina olduğu için sanırım bağlantı kuruyor acaba sen dalgınken veya birşeyle meşgulkenmi istiyorsun tvde callioul(kayu işte)varken mümkünü yok bana baktıramıyorum hu huuuuu diye bağırıyorum tık yok belki seninki inadından yapmıodur şaşırmam akrepler nede olsa işine gelmeyince dediğimizi yapınca aferin alkış cemreye diyoz gazla çalışıo kızım oda alkışlıo kendini biz herzaman değil bir yerden asılınca bir yere çıkınca in kızım hadi gel deyice alkışla ikna ediyoruz belki sosyal yönden övülmeye ihtiyacı vardır canım denedinizmi???
UOTE=larem35;18706678]zeynep'cim gerçekten zor bir durum.çok haklısın çeşitlı senaryolar uretmekte.çunku bende aynı senin gibiyim.hep gozumun onunde olsun,herseyıni ben yapayım,her seyıyle ben ilgileneyım istiyorum mert'in.çalışıpda bırakmak zorunda olsaydım herhalde kafayı yerdimmesela evde badana yaptırmk istıyorum bunun için mert'i sabahtan anneme bırakıp akşam almak gerek tabi ama bu sure bile bana fazla geliyor.hiç sağlıklı bir duşunce değil biliyorum ve bunu aşmalıyım.
sana hiç yardımım olmadı,umarım bir içine sinen bir yol bulursunuz[/QUOTE]

Sağol canım olmazmı abartıyormuyum düşüncesinden kurtuldum gene uykum kaçtı kızımın eşyalarını hazırlayacağım sanki uzak bir yere gidiyor akşam eşime azcık daha dursun uyumasın diyorumalışveriş yaptım ona şuda bu da lazım olur sanki ünv gidiyor ben sağlamsam bırakmıcam kızımı o nereye ben oraya eşim kızdı sanki bir daha gelmeyecekmiş gibi davranma diye elimde değil bu kadar erken ayrılığı istememiştim annemlerin bir sürü işi var onada hakveriyorum haftasonu öyle dağıtılmış buluyoki evi kadın 5 dak oturamıyor içi rahat değil azcık evi toparlayayım ardiyeyi düzenleyeyim gereksizleri atayım temizlikçide istemiyor sizce çocuğumun psikolojisi kötü etkilenirmi yok yok benim başka bir yol bulmam lazım

topiğimizin neşe kaynağı,cem yılmazı,şebnemciğim,saat dortlere kadr ne işin var buralarda canım ya sen hangi ara uyuyup dinleniyorsun:)yada nasıl o satlere kadr oturabiliyorsun varmı bir formulun:))
Canim benim hepimiz nese kaynagiyiz burada, valla bende enerjimi sizden aliyorum. o gun erken uyumustum istiyerek yatmiyorum cocuklari uyutayim diye yatiyorum onlar beni uyutup kalkiyolar :) sonra babalari uyutuyomus onlari. gecede uyaniyorum tabi uykuyu almis olarak formul oglen cocuklarla uyumak

nurancigim bende aynisini cok hissettim mircana haksizlik yapmisim onunla ilgilenemiyormusum gibi geliyordu ama sonrasinda geciyor bu sadece kurunt. yapabilecegin tek sey her firsatta nartanla ilgilenmen. mircan buyuktu konusuyordum anliyodu hafif kiskanclik oldu ama onuda acitasyon yapiyodum geciyodu. ama bizimde sorunumuz babamiz oldu ikilik yapti icte efeyi sevsede kizginlik oldu efeye.bende orada cok ugrastim. ama ne olursa olsun takma kafana hersey zamanla oturur yerine. sunu yaparim bunu yaparim desekte genede cocuklarin istedigi yol oluyo..

zeynepcigim canim ne diyim valla zor bi durum. disardan birine biraksan aklin fikrin gozun arkada kalica. annen goturse icin rahat ama hasret olacak..babaannen nasi bakacak. bunlarin hizina biz yetisemiyoruz babaanne nasil yetissin. bak bence sen sIk disini ver annen gotursun madem annene cok duskun rahat durur annende bakar bi guzel. simdi bana kiziyorsundur ama bence en guvendigin kisiye teslim etmen snein icin daha iyi olur hamilesin stresede gelemssin. bende efeye hamileydim mircandan 15 gun ayri kaldim yemedim icmedim kurudum bilirim o derdi babasi ankaraya goturdu ben istanbulda kaldim benim gozum arkada kaldigi icin tedirgindim. ama annem olsaydi hic gozum arkada kalmazdi guvendigim insan cunku. yoksa bilirim bir gun bile ayri kalmak ne kadar aci gelir insana. ankaraya gitmek gerekirdi konsolosluk icin karnim burnumda aksam otobuse biner sabah ankarada olup islerimi hallederaksamina istanbul otobusune geri binerdim. ki kaynanam ankarada oldugu halde ugrayip dinlenmez ablama biraktigim mircani gormek icin vakit kaybetmek istemezdim yillar gecmis gibi ozlerdim. seni cok iyi anliyorum ama olayin iyi yonlerini dusun mesela annene duskun yabancilik cekmez gozun arkada kalmaz sen dinlenmis olursun kocanla vakit gecirisin belki bu hava degisikligi cemrede istah acar oda snei ozler iyi yonde huyu degisir.. ne biliyim canim iste en iyisini sen bilirsin benimki sadaece tavsiye iste ..

cok sukur bu (dis) konu bizi asmis :)) benimki fazla yemiyo findik fistik.bazi seyler genetik olurya bende pek sevmem acikcasi .sanirim benimkilerde bana benzemis yemiyolar yedirmeye calistim ama olmadi sadece kahvaltita ceviz badem rendesi yediler o kadar. ama onun disinda ekmegi sandovic yap yesin tost yesin borek yesin cok sever isirmali yiyecek cok seviyor.
anlama olayina gelince cok iyi anliyor derdinide anlatiyor. bir yerden bir sey isticek beni tuttugu gibi alip oraya surukluyo vidividi eliyle koluyla anlatmaya calisiyo tam konusmuyo ilk cumlemiz anne bak o kadar. birak kapat al ver getir gotur biberonunu bul getir babana gotur abine ver dendiginde herseyi yapiyor. elini pisletmisse tuvalete gidiyo klozetin kapagini kapatiyo ustune cikiyo elini yikiyo. gece uykusuna yaticaksak ben varsam biberonu elinde ben arkasinda abiside yanimda tipis tipis yatagina yatiyo kendi uyuyo ama ben yoksam hayatta yatagina yatmaz ayagimda sallarim ben yatmicaksam ama bunlar hep boyle gitmiyor tabi bir gun guzel bir gun bozuk degisken yani bazen hersey tam yerine oturdu derken bi bakiyorum hersey bozulmus tam tersi yemek yemz huysuz sinirli ama sakin diger bebekleri baz alma her bebek farkli gelisimler gosterir. benim bide yardimcim var efeye ornek olan abisi tek yardimcim. konusmasinda yurumesinde taklitte abisini ornek aldigini dusunuyorum cunku hareketler ayni. abisi bagirsa oda bagiriyo tukurse oda tukuruyo iste boye yani seninkide tesaduf anlamiyo yavas yavas netlesecek merak etme.

öylemi diyorsun şebnemcim hamilelikten değil galiba duygusallığım kızıma hakettiğini verememenin pişmanlığı ne vardı okuyacak diyorum çoğu zaman çocuğuma hasret yaşadıktan sonra ne anlamı var para kazanmanın 2 kişi çalışırken zor yetişioz tek kişiylede imkansız gibi ne ev var ne bişi allahım piyango falan vursa diyorum ilk iş istifa başlarım işine öffff belki daha ii olur dediğin gibi deneyip göreceğiz artık:2::2:

slm kızlar uzunca zmandır giremedim begonvil bebğini sağlıkla büyüt çok güseldir eminim benimde en yakın arkadaşım doğum yapıcak 20 güne çok heyecanlıyım allahım minik bebği özledik bizde azıların 4 ünüde patlattık şükür ama nasıl hastalık üzerine dişler oğlum bahfoldu 6 gin geçmeyen ateş çektik serumlar tahliller tetkikler çok ama çok yorulduk
3 gün 1 lokma yemedi kahrolduk aşırı kilo kaybımıaz oldu hepsi sağlıklı olsunda varsınlar yemesinler napalım hiç yemek istemiyor yinede şuanda 12 dişimiz oldu keyfide hiç yok çok zor bikaç hafta geçirdik herşey yoluna giricek inş.

Zeynepcigim guzel gozlu arkadasim sen kizina haksizlik etmiyorsun ki aksine allah nasip ederse ona iyi bir gelecek hazirlamak icin calismak zorundasin. kalan vaktinde ona kaliteli bir zaman ayirirsan arayi kapatirsin. uzmanlar kaliteli vakit diye en az yarim saat bile olsa sadece onunla oynayip baska hic birseyle ilgilenmemeye diyor. bu vakti ne kadar cogaltirsan o kadar doyurucu olur kizin icin tabii bunlar hepimiz icin gecerli sadece calisanlar icin degil. bide calismadigini dusun bu seferde kizina istedigin bir seyleri alamamanin iyi gelecek kuramamanin stresi yiyip bitiricekti seni. olumlu pozitif dusun vesveseleri at kafandan. yoksa bu hatatin problemlerinin icinden cikilmiyor

cok gecmis olsun leadangel umarim normal haline cabuk doner. allah yardimcimiz olsun

kizlarrrr yaklasik bir aydir her zaman olmasada ama son zamanlarda sIk sIk altina yaptiginda soyluyo efe. ozellikle kaka yaptiginda daha cok soyluyo kaka ac ac diyo :)) cisede kaka diyo ama onu genelde bezi istemedigi zamanda soyluyo.kakayi ise yapinca hemen soyluyo. nasil becerdin diye sorarsaniz vallahi bi sey yapmadim ben iki yasindan once dusunmuyorum tuvalet egitimini. ama kendi ogrenirse ne ala. bir kac ay once ishal olmustu surekli yani pirt bile yapsa kaka oluyodu. o ara alti pisik olmustu. minnacik bile kaka yapsa yaniyoduki illaki kaka kaka ac ac diye bezini cekistiriyodu. o gun bu gun ara ara soyluyodu iste.simdi dikkat ettim artik yapar yapmaz kaka diyo. sizinkiler ne alemde

birde ben efeye bir seyler ogreticem diye ugrasirken o bana kibarligi ogretecek velet.. emir kiplerini genelde yapmiyor. efe elindekini cabuk birak dedigimde bon bon kaslarini bana catip noooooooo diye bagiriyor. ama efe elindekini birakirmisin lutfen dedigimde gulerek yapiyor. hay allahim yaa yarim bacak boyunda sipa bu yastan sonra odun gibi olan anasini yontuyor bak sen su ise yaaa.. ama artik kesin kesin karar verdim mircanda ne yapiyorsam aynini efe de istiyor ve mircan nasil davraniyorsa efede oyle davraniyor. mircan agresif olarak bisey istediginde yapmiyorum ve guzel soyle yapayim yoksa yapmam diyorum. o zaman annecigim sunu yaparmisin lutfen diyor. aksini ben yapinca mircanda bana guzel soyle diyor bende ona guzel soyluyorum. simdi bizim si bacaksiz kopy kagidida aynisini uyguluyo bana :)) demekki iki cocuk olunca ne yapmak gerekiyormussss once buyugunu egitecem kucugude salicam cayira hic ugrasmaya gerek yok gorerek abisinden ogrenecek :) babayi bile ornek almiyo efe, varsa yoksa abisi. her ne kadar hirpalansada kazaen yada kasten genede abi diyor baska bise demiyo.

çok geçmiş olsun canım

canım bizde tık yok çağanın kaka yaptığını bi köşeye çekilip sessiz kalmasından ve surat ifadesinden anlıyorum senin için büyük avantaj mircanın olması inan efeyi eğitmek daha kolay olur ama böle benim için çok zor

selam kızlar nasılsınız sizlere bişey sorucam kızım bugün memesini balkondan aşşağı attı saat 6falandı bende memeyi kediler kaptı dedim yok dedim sorunca yok dior bana bu saat oldu emziğini hala göstermedim şimdi uyutmaya çalışıorum bakalım uyucakmı sizce bıraktırayımmı daha erkenmi dersiniz...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…