2009 Kasm Anneleri

canım sen bilirsin ama daha erken bence bi 2 yaşını doldursun derim.ben çok istedim ama çağan tutmadı emziği şimdi ise ağzına alıp emerek oyun oynuyo

canım demekki abisinden öğreniyor herşeyi bizim evde tek başına annemle ve TV karşısında büyüdü ve TV kaynaklı olduğunu söyledi doktor bende işi bıraktım kendim bakıyorum şimdi ana yinede taklit olayı sıfır ve hiç bir komutu yerine getirmiyor bazedn tesadüfi bir şekilde yapıyor yada ben öyle düşünüyorum bilmiyorum..

Bizimkide TV yüzünden böyle oldu zaten şimdi kesinlikle izletmiyorum ama sanki geç öğreniyor gibi geliyor yada hiç mi öğrenmiyor bilemiyorum. Kendimi çok yetersiz ve çaresiz hissediyorum sürekli dışarı çıkarıyorum sosyal açıdan gelişsin biraz diye.. Alkış olayını çok denedik artık onmnuda iplemiyo napcam bilmiyorum..

Ay maaşşallahh demek kaka bile söylüyor. Hemen alıştırabilirsin o zaman kolay olacak senin için.. İlla iki yaşını beklemen gerekmeyecek şebnemcim ne güzel hele birde evde abi varken çok kolay olur.. Ayy keşke bende bir yerlerden böyle bir abi bulabilsem oğluma..

Bence aramazsa hiç hatırlatma. Verme bakalım istemezse. Erken değil bence ben Göktuğa 6-7 aylıkken bıraktırdım önce sadece uyuturken veriyordum uyuyunca alıyordum sonra emziksiz uyumaya başladı sonrada hiç aramadı bile..

Zor deyipte kendini ona sartlandirma Derya'cigim. Mircan iki yasinda basladi wc egitimine. Az cis kaka temizlemedim onda ondan oncede ayni senin gibi yuzunden saklanmasindan anlardim. Bide kapinin arkasina giderdi sipalar iste ne olacak

selam kızlar kızım gece uyudu memesiz sabahta hiççç aramadı k.valdeme gittik bugün öğle uykusu için ayağıma aldım ağlamaya başladı ve emziğin olmadığını farketti verdim mecbur hemen uyudu

izlettirme canım bencede bende izletmiyorum 1 haftadır sıkıntıdan iizliyordu dikkat ettik ailecek oyalacak başka bişiler oyunlar bulduk hava güzel olunca annennesi dışarı çıkardı şimdi aramıyor resmen bizimle dizi izliyodu o kaadar ama gözlerini tuhaf tuhaf sıkıştırınca tvye engel olduk yoksa diğer yönden düşünmemiştik şimdi daha ii şükür
Dün gece 10da kızımı anneannesine bırakıp karamürsele geldik 1 saatlik yolu ağlayarak bitirdim sağ tarafım uyuşmuş durumda resmen hissedemiyorum boyun fıtığı oldum galiba bütün gece uyanıp durduk üstünü örtmek için ama kzım yok allahım başka ayrılık vermesin çok zor kızlar şebnem seni çok ii anladım tek tesellim elin değilde canlarımın yanında olması babası akşamları görüp gelicek teyze dayı dede baabaannem üstüne titriyor..peşimizden 1 kere anne baba gitti demiş süt içip anneannesinin ayağına yatmasıyla uyuması bir olmuş sabah 8.30 dada uyuyodu hala inş. beni çok aramaz kuzum okulda bişi anlamıyomda eve gidince ev üstüme gelio ne yapıcam üffff

günaydın zeynepcim çok zor Allah yardımcın olsun ama üzülme cnm bugünlerde geçecek onlar için çaılıyoruz hep böyle küçük kalmıcaklar Rabbim böyle ayrılık versin hem kız ne üzülüyon yarın elin oğlu alıp gitcek ya aaaa

öyle canım ama elde değil çok küçükkk cimcimem çok erken oldu bu ayrılık dediğin gibi başka dert vermesin rabbim ..vermem ben kuzumu kimselere yaaa iyi olsunlarda herşey olur biter yeterki sağlıklı sağ salim olsunlar.. elin kızıda alıcak eymeni haberin varmı bakalım hazırmısın

ayyy hazırmıyım değilim çok küçük be teyzesi birilerinin onu benden alması yada ona bişey olması düşüncesi bile gözlerimi dodurup yüreğimi sızlatıyo Rabbim çocuklarımızın karşısına hayırlı insanlar çıkarsın

zeynepcim bencede en doğrusunu yaptın en azından annenlerin yanında güvenilir ellerde için o yönden rahat bende çağanı kendi ailemden baskasına bırakmıyorum bırakmamda...tv ye gelince pek izlemiyo ama reklam çınıca pür dikkat izliyo reklamı çok seviyo o kadarınıda bişey demiyorum çünkü aksama kadar benle hiç kimse yok çok bunalıyooo ne kadar oyun oynasamda biyere kadar oda onu bıraktığım anda ağlamaya baslıyo

zeynepcim nagihan haklı el oğlu alıp gidecek ama yabancıya gitmesin ben talibim kızına......

zeynepcim nagihan haklı el oğlu alıp gidecek ama yabancıya gitmesin ben talibim kızına......
abowww dünür olalım diyosun yani ayy düşünmem lazım nazımızı yapalım:)) biz kertebiliriz ama gerisi çocuklara kalmış yabancıya gitmesin senden ii dünürmü bulucam ayyy ne meraklıymışım kızı vermeye güldürdün beni deryacım sağolasın

canım bizimki çok izliyordu gözler gidiyordu az kalsın 1 hafta seyretmemesi rahatlattı kızımı mecbur arada çizgi film iyidir yoksa sende ne yapıcam tüm gün baby tv yumurcak tv de öğretici şeyler çıkıo şarkı felan söylüolar bizimki oynak bayılıo hemen başlıo kıvırma. bu arada annemle konuştum bugün hiç anne dememiş baba citti demiş durmuş halbuki sabahları babası o uyanmadan işe giderdi.. bütün derdi babayla alçak kızım beni sallamıo dünde kucağııma aldığımda babaya atlıodu ne olduki anlamadım beni cezalandırıyor sanki kafayı bir yere çrptı ben aldım öpüyorum falan teyzesine kucak açıo beni itiyor beni sevmiomu artık ne

Canım allah kavuştursun kuzucuğuna ve allah başka türlü ayrılık vermesin..anneannesi çok iyi bakar ona merak etme..
Tv konusunda bizde bıraktırdık ama bana sardı şimdi resmen ilk günler dişten midir tam bilemedik ama çok çok huysuzlandı kendini yere atmalar ağlama krizleri falan ama şimdi daha iyi çok şükür bende oyun oynamak istiyorum ama ne oynayacağımı şaşırıyorum çünkü bir oyuncakla en fazla 3-5 dk oynayıp bırakıyor sonra başka oyuncak saklambaç vs. en fazla 15 -20 dk oyalanıyor oyun bulama lazım oynuyacak siz neler oynuyordunuz mesela..

Aynen deryacım iki dakka mutfakta bir işim olsa hemen bacaklarıma sarılıyor ağlamaya başlıyor. Ağlamakta değil mızmızlanıyor. Ne istediğinide anlatamıyor öyle işaret etmek göstermek falan yok herşeyi mızmızlıkla hallediyor. Nasıl olsa annesi deneye yanıla buluyor ne istediğini..

diş konusunda bizde şanslıyız hep çıktuktan sonra farkettık çok fazla eziyetı olmadı kopek dışleri dışında.kopek dişleri çıktığı donemde çok sık ve ağlayarak uyandı susmak bilmedi.azılarda rahattık ama.
bende hep kahvaltı yada meyvesine rende yaparak koyuyorum ceviz,fındığı.bugun kaju fıstığı ile antepi 2 ye bolup ağzına verdim,sevdi ve devamını istedipurüzlulerde hiç sorunumuz yok,tavuk,balık,eti lokma lokma veriyorum ağzına çiğneyıp,yutuyor.:66makarnaya bayılıyor bu sıralarda tabağı onune koyuyorum kendi alıp alıp yıyor.kıyafatleride tadıyor yemekten ama o kadr olacak artık.kızlar bu aylar bebekler kaşık kullanıyor olmalıymış.biraz cesaret edip alıştırmak mı lazım acaba mesela yoğurdunu onune koysak mı.başlarda yemek dışında herseyı yaparda zamanla alışır mı kı?:26:

şebnem efe yaptığın tostu,yada pankekı bitiriyor mu?ben geçen yaptım 3,4 lokma anca yedi pankekten içinde hersey var yese bir tanesini razıyımda.3,4 lokma yıyınce bende yapmayıp,bulamaç vermeye devam ediyorum.bulamacını 150 ml sut ile hazırlıyorum .1 dilim ekmek içi,bir yumurta,1 çay kaşığı tereyağ,1 çay kaşığı bal peynir koyuyorum arıza çıkarmazsa genelde yıyor.ama bunca şeyı tek tek versem hayatta yemez.meyve konusunda pureye devam ediyoruz

sağol canım bireysel farklılar önemli çabuk sıkılıo senin delikanlı belli birde benimki kız ya teyzesi yemek yapıoz tencere seti felan aldık bize çay servisi yapıp hüpürdetiyor kendiside baktık mızırdanıyor hemen dikkatini başka yöne çekmeye çalışıoz ayşegül nerde diyoz mor bebeğinin adı çabuk çabuk onu buluo sonrasın da alkış istiyor beni taklit ediyor eline pamuk almış kutuda bulmuş allık sürer gibi babayı beni boyuyor vs vs.aslında oyunu kendi yönlendiriyor çoğu zaman sıkışınca biz olanak sunuyoruz..sen havalar düzelince kova kürek al bahçe varsa biraz kendi halinde oynamasını sağla ii gelio çocuklara bu önce sen model ol kürekle kovaya koy doldur boşalt tabi hemen elinden almak istemezse bu arada yaptığın herşeyi anlatarak yap dilinide kazansın kusura bakma belki biliosundur ayrıntılı anlatıyorum ama eğitimci olunca anlatmak ihtiyacı hissediyorumii ... babamız çok şımartıyor ben hayırımdan dönmem ama baba dayanamıyor bir işi oldumu babaaaaaaa diye uzatarak cilveli cilveli yaptırıyor işini .. aklıma gelmişken karalamayı çok seviyor kalem kağıt verip karalatıyorum ben dahil olmuyorum sürekli sonra o kağıtlar yırtılıor zaten ayy çenem düştü aynılarını yaptırıyorsan kusura bakma canım hayvan peluşları ve bebekleri ile oynyor atı var dıgı dıgı onaa biniyor en büyük zevki yatak odasının kapısının arkasına saklanmak şifonyere çıkıp aynaya bakmak çığlık atmak gördüğünün karşısında vucudunu organlarının yerini soruyoruz saçın nerde kulağın gözün dişin falan filan onalrı büyük bir zevk ve şımarıklıkla gösteriorbitince alkış güdülemek lazım hayvan isimleri söyleyip nasıl ses çıkarıyor diyoruz resimle yada hayvanın kendisini göstererk yapabilirsin kedi miyav inek mööö onda da çok eğleniyor böyle işte bizde

tamam canım kerttik çocukları..ayyy zeynepcim öyle düşünme ya sevmez olurmu seni ya bak sen bacaksıza demek kıvıryo geleyimde bi ısırayım ben onu o zaman dakıvıryomu

yeni resimler var bakmak istiyennnn :))

oyy şebnem yerim ben bunları,fotoların açıklamalarına da bayıldım yalnız:)

kızım efe olmuş artıkben makarna yıyor mert diye seviniyordum,efe koca tostu eline alımış ısıra ısıra yıyor,yanında da meyve suyunu içiyor:)mert su veriyorum bardakta bırazını içiyor geri kalınıyla oyun oynuyor elini sokuyor yada suyu dokup alkış yapıyor o yuzden meyve suyu vermeye cesaretım yokhavalar ısınsın doksun saşsın hiç ses çıkarmayacağım,her dk duşa girecek nasıl olsa.
fotoları gordukten sonra abi faktorunun taklıt ederk oğrenmesinde etkili olduğuna iyice ikna oldum.bak kaka çiş olayınada girmiş,birazda sen ustune duşersen kısa surede kurtulursunuz bezden.
bizde lazımlığa kopeği ile ayının çişini yaptırıyoruz,çiş çiş diye oturtuyor lazımlığa onları.sonra onlara aferim deyıp alkış yapıyoruz.lazımlık devamlı gozunun onunde arada gidip giysili olarak oturuyor ustune çiş diyor.beni izliyor tuvaletteyken:76:kaka demedi hiç ama çok duzenlı yapıyor her kahvaltı sonrası oturtsam yakalarım aslında biraz daha sıcakları beklıyorum.

tamam canım kerttik çocukları..ayyy zeynepcim öyle düşünme ya sevmez olurmu seni ya bak sen bacaksıza demek kıvıryo geleyimde bi ısırayım ben onu o zaman dakıvıryomu

aaa çağanla cemre'yı beşik kertmesimi yapıyoruz:)hadi hayırlısı olsun topikte 2 kız bebiş var birini kapmışsın bakıyorum deryacım:))

aynen canım bide diş patlatıyo daha tam patlamaış ağrı yapıyo demekki herşeye mızmızlanıyo ağlayarak yaptırıyo bu gece 1,30 da kalktı sabah 6 da uyudu kafayı yedim sinirden dişlerimi sıkmışım bide regl oldum sancım var öldüm sabaha kadar ya ayağımda sallıyprum yok uyumuyo ağladım sinirimden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…