selam kızlar nasılsınız sizlere bişey sorucam kızım bugün memesini balkondan aşşağı attı saat 6falandı bende memeyi kediler kaptı dedim yok dedim sorunca yok dior bana bu saat oldu emziğini hala göstermedim şimdi uyutmaya çalışıorum bakalım uyucakmı sizce bıraktırayımmı daha erkenmi dersiniz...
cok sukur bu (dis) konu bizi asmis :)) benimki fazla yemiyo findik fistik.bazi seyler genetik olurya bende pek sevmem acikcasi .sanirim benimkilerde bana benzemis yemiyolar yedirmeye calistim ama olmadi sadece kahvaltita ceviz badem rendesi yediler o kadar. ama onun disinda ekmegi sandovic yap yesin tost yesin borek yesin cok sever isirmali yiyecek cok seviyor.
anlama olayina gelince cok iyi anliyor derdinide anlatiyor. bir yerden bir sey isticek beni tuttugu gibi alip oraya surukluyo vidividi eliyle koluyla anlatmaya calisiyo tam konusmuyo ilk cumlemiz anne bak o kadar. birak kapat al ver getir gotur biberonunu bul getir babana gotur abine ver dendiginde herseyi yapiyor. elini pisletmisse tuvalete gidiyo klozetin kapagini kapatiyo ustune cikiyo elini yikiyo. gece uykusuna yaticaksak ben varsam biberonu elinde ben arkasinda abiside yanimda tipis tipis yatagina yatiyo kendi uyuyo ama ben yoksam hayatta yatagina yatmaz ayagimda sallarim ben yatmicaksam ama bunlar hep boyle gitmiyor tabi bir gun guzel bir gun bozuk degisken yani bazen hersey tam yerine oturdu derken bi bakiyorum hersey bozulmus tam tersi yemek yemz huysuz sinirli ama sakin diger bebekleri baz alma her bebek farkli gelisimler gosterir. benim bide yardimcim var efeye ornek olan abisi tek yardimcim. konusmasinda yurumesinde taklitte abisini ornek aldigini dusunuyorum cunku hareketler ayni. abisi bagirsa oda bagiriyo tukurse oda tukuruyo iste boye yani seninkide tesaduf anlamiyo yavas yavas netlesecek merak etme.
benimki anlıyor canım çoğunluklada getiriyor bazen ilk defa söylediklerimizide yapıo o kelimelere aşina olduğu için sanırım bağlantı kuruyor acaba sen dalgınken veya birşeyle meşgulkenmi istiyorsun tvde callioul(kayu işte)varken mümkünü yok bana baktıramıyorum hu huuuuu diye bağırıyorum tık yok belki seninki inadından yapmıodur şaşırmam akrepler nede olsa işine gelmeyince dediğimizi yapınca aferin alkış cemreye diyoz gazla çalışıo kızım oda alkışlıo kendini biz herzaman değil bir yerden asılınca bir yere çıkınca in kızım hadi gel deyice alkışla ikna ediyoruz belki sosyal yönden övülmeye ihtiyacı vardır canım denedinizmi???
kizlarrrr yaklasik bir aydir her zaman olmasada ama son zamanlarda sIk sIk altina yaptiginda soyluyo efe. ozellikle kaka yaptiginda daha cok soyluyo kaka ac ac diyo :)) cisede kaka diyo ama onu genelde bezi istemedigi zamanda soyluyo.kakayi ise yapinca hemen soyluyo. nasil becerdin diye sorarsaniz vallahi bi sey yapmadim ben iki yasindan once dusunmuyorum tuvalet egitimini. ama kendi ogrenirse ne ala. bir kac ay once ishal olmustu surekli yani pirt bile yapsa kaka oluyodu. o ara alti pisik olmustu. minnacik bile kaka yapsa yaniyoduki illaki kaka kaka ac ac diye bezini cekistiriyodu. o gun bu gun ara ara soyluyodu iste.simdi dikkat ettim artik yapar yapmaz kaka diyo. sizinkiler ne alemde
birde ben efeye bir seyler ogreticem diye ugrasirken o bana kibarligi ogretecek velet.. emir kiplerini genelde yapmiyor. efe elindekini cabuk birak dedigimde bon bon kaslarini bana catip noooooooo diye bagiriyor. ama efe elindekini birakirmisin lutfen dedigimde gulerek yapiyor. hay allahim yaa yarim bacak boyunda sipa bu yastan sonra odun gibi olan anasini yontuyor bak sen su ise yaaa.. ama artik kesin kesin karar verdim mircanda ne yapiyorsam aynini efe de istiyor ve mircan nasil davraniyorsa efede oyle davraniyor. mircan agresif olarak bisey istediginde yapmiyorum ve guzel soyle yapayim yoksa yapmam diyorum. o zaman annecigim sunu yaparmisin lutfen diyor. aksini ben yapinca mircanda bana guzel soyle diyor bende ona guzel soyluyorum. simdi bizim si bacaksiz kopy kagidida aynisini uyguluyo bana :)) demekki iki cocuk olunca ne yapmak gerekiyormussss once buyugunu egitecem kucugude salicam cayira hic ugrasmaya gerek yok gorerek abisinden ogrenecek :) babayi bile ornek almiyo efe, varsa yoksa abisi. her ne kadar hirpalansada kazaen yada kasten genede abi diyor baska bise demiyo.
selam kızlar nasılsınız sizlere bişey sorucam kızım bugün memesini balkondan aşşağı attı saat 6falandı bende memeyi kediler kaptı dedim yok dedim sorunca yok dior bana bu saat oldu emziğini hala göstermedim şimdi uyutmaya çalışıorum bakalım uyucakmı sizce bıraktırayımmı daha erkenmi dersiniz...
canım demekki abisinden öğreniyor herşeyi bizim evde tek başına annemle ve TV karşısında büyüdü ve TV kaynaklı olduğunu söyledi doktor bende işi bıraktım kendim bakıyorum şimdi ana yinede taklit olayı sıfır ve hiç bir komutu yerine getirmiyor bazedn tesadüfi bir şekilde yapıyor yada ben öyle düşünüyorum bilmiyorum..
Bizimkide TV yüzünden böyle oldu zaten şimdi kesinlikle izletmiyorum ama sanki geç öğreniyor gibi geliyor yada hiç mi öğrenmiyor bilemiyorum. Kendimi çok yetersiz ve çaresiz hissediyorum sürekli dışarı çıkarıyorum sosyal açıdan gelişsin biraz diye.. Alkış olayını çok denedik artık onmnuda iplemiyo napcam bilmiyorum..
Ay maaşşallahh demek kaka bile söylüyor. Hemen alıştırabilirsin o zaman kolay olacak senin için.. İlla iki yaşını beklemen gerekmeyecek şebnemcim ne güzel hele birde evde abi varken çok kolay olur.. Ayy keşke bende bir yerlerden böyle bir abi bulabilsem oğluma..
Evet canim abisinin olmasi cok buyuk avantaj oldu benim icin. istedigin bir seyi yapmiyor diye sakin telaslanma tv cok engelliyor cabuk farketmissinki artik izletmiyorsun. bir sure sonra normal bir sekilde istediklerine cevap verecektir. ben buyuk ogluma bir bucuk yasina kadar hic tv seyrettirmedim ama simdi seyrediyor haliyle ufaklikta seyrediyor. tv ye bagimli olan cocuklar antisosyal gec ogrenme vs olabiliyormus dikkat et uzunca bir sure seyretmesin. bir sure sana saracaktir ama oda gecer fazlada ilgilenme ki bu sefrede sana bagimli olup sensiz hic bir sey yapmaz. arkadasimin kizi oyle olmustu. ben bir iki seye bakiyorsam bes seye bakmiyorum kendin yapabilirsin diyorum gidiyo yanimdan efe . birde burda gordugum kadariyla cocuk ufacik bir sey yapsa anneleri sanki altin elmas bulmus gibi tepkiler veriyor buda cocukta daha istekli daha verimli olmasina sebeb oluyo. belki bizler boyle tepokiler vermiyoruz yani abartili bir sekilde acikcasi ben ayyy ne guzelll, afferimm benim oglumaa yasasinnn bravoo dan oteye hoplayip ziplamadim ama yapmak gerekiyo demekki.
sakin olumsuz dusunup kendini uzme olaya sifir beyin hic birsey bilmiyor diye bakarsan sende rahatlarsin zamanla ogrenecekler herseyi.acala ettikce kendini yipratirsin. ilk oglumda bende snein gibiydim acaba anlamiyomu dikkatsizmi vs diye ama bos kuruntuymus simdi anliyorum.
cok uzun oldu kusura bakma dustu gene cenem
canım bizde tık yok çağanın kaka yaptığını bi köşeye çekilip sessiz kalmasından ve surat ifadesinden anlıyorum senin için büyük avantaj mircanın olması inan efeyi eğitmek daha kolay olur ama böle benim için çok zor
canım demekki abisinden öğreniyor herşeyi bizim evde tek başına annemle ve TV karşısında büyüdü ve TV kaynaklı olduğunu söyledi doktor bende işi bıraktım kendim bakıyorum şimdi ana yinede taklit olayı sıfır ve hiç bir komutu yerine getirmiyor bazedn tesadüfi bir şekilde yapıyor yada ben öyle düşünüyorum bilmiyorum..
Bizimkide TV yüzünden böyle oldu zaten şimdi kesinlikle izletmiyorum ama sanki geç öğreniyor gibi geliyor yada hiç mi öğrenmiyor bilemiyorum. Kendimi çok yetersiz ve çaresiz hissediyorum sürekli dışarı çıkarıyorum sosyal açıdan gelişsin biraz diye.. Alkış olayını çok denedik artık onmnuda iplemiyo napcam bilmiyorum..
Ay maaşşallahh demek kaka bile söylüyor. Hemen alıştırabilirsin o zaman kolay olacak senin için.. İlla iki yaşını beklemen gerekmeyecek şebnemcim ne güzel hele birde evde abi varken çok kolay olur.. Ayy keşke bende bir yerlerden böyle bir abi bulabilsem oğluma..
Bence aramazsa hiç hatırlatma. Verme bakalım istemezse. Erken değil bence ben Göktuğa 6-7 aylıkken bıraktırdım önce sadece uyuturken veriyordum uyuyunca alıyordum sonra emziksiz uyumaya başladı sonrada hiç aramadı bile..
izlettirme canım bencede bende izletmiyorum 1 haftadır sıkıntıdan iizliyordu dikkat ettik ailecek oyalacak başka bişiler oyunlar bulduk hava güzel olunca annennesi dışarı çıkardı şimdi aramıyor resmen bizimle dizi izliyodu o kaadar ama gözlerini tuhaf tuhaf sıkıştırınca tvye engel olduk yoksa diğer yönden düşünmemiştik şimdi daha ii şükür
Dün gece 10da kızımı anneannesine bırakıp karamürsele geldik 1 saatlik yolu ağlayarak bitirdim sağ tarafım uyuşmuş durumda resmen hissedemiyorum boyun fıtığı oldum galiba bütün gece uyanıp durduk üstünü örtmek için ama kzım yok allahım başka ayrılık vermesin çok zor kızlar şebnem seni çok ii anladım tek tesellim elin değilde canlarımın yanında olması babası akşamları görüp gelicek teyze dayı dede baabaannem üstüne titriyor..peşimizden 1 kere anne baba gitti demiş süt içip anneannesinin ayağına yatmasıyla uyuması bir olmuş sabah 8.30 dada uyuyodu hala inş. beni çok aramaz kuzum okulda bişi anlamıyomda eve gidince ev üstüme gelio ne yapıcam üffff
günaydın zeynepcim çok zor Allah yardımcın olsun ama üzülme cnm bugünlerde geçecek onlar için çaılıyoruz hep böyle küçük kalmıcaklar Rabbim böyle ayrılık versin hem kız ne üzülüyon yarın elin oğlu alıp gitcek ya aaaa
öyle canım ama elde değil çok küçükkk cimcimem çok erken oldu bu ayrılık dediğin gibi başka dert vermesin rabbim ..vermem ben kuzumu kimselere yaaaiyi olsunlarda herşey olur biter yeterki sağlıklı sağ salim olsunlar.. elin kızıda alıcak eymeni haberin varmı bakalım hazırmısın
izlettirme canım bencede bende izletmiyorum 1 haftadır sıkıntıdan iizliyordu dikkat ettik ailecek oyalacak başka bişiler oyunlar bulduk hava güzel olunca annennesi dışarı çıkardı şimdi aramıyor resmen bizimle dizi izliyodu o kaadar ama gözlerini tuhaf tuhaf sıkıştırınca tvye engel olduk yoksa diğer yönden düşünmemiştik şimdi daha ii şükür
Dün gece 10da kızımı anneannesine bırakıp karamürsele geldik 1 saatlik yolu ağlayarak bitirdim sağ tarafım uyuşmuş durumda resmen hissedemiyorum boyun fıtığı oldum galiba bütün gece uyanıp durduk üstünü örtmek için ama kzım yok allahım başka ayrılık vermesin çok zor kızlar şebnem seni çok ii anladım tek tesellim elin değilde canlarımın yanında olması babası akşamları görüp gelicek teyze dayı dede baabaannem üstüne titriyor..peşimizden 1 kere anne baba gitti demiş süt içip anneannesinin ayağına yatmasıyla uyuması bir olmuş sabah 8.30 dada uyuyodu hala inş. beni çok aramaz kuzum okulda bişi anlamıyomda eve gidince ev üstüme gelio ne yapıcam üffff
günaydın zeynepcim çok zor Allah yardımcın olsun ama üzülme cnm bugünlerde geçecek onlar için çaılıyoruz hep böyle küçük kalmıcaklar Rabbim böyle ayrılık versin hem kız ne üzülüyon yarın elin oğlu alıp gitcek ya aaaa
abowww dünür olalım diyosun yani ayy düşünmem lazım nazımızı yapalım:)) biz kertebiliriz ama gerisi çocuklara kalmış yabancıya gitmesin senden ii dünürmü bulucam ayyy ne meraklıymışım kızı vermeye güldürdün beni deryacım sağolasınzeynepcim nagihan haklı el oğlu alıp gidecek ama yabancıya gitmesin ben talibim kızına......
zeynepcim bencede en doğrusunu yaptın en azından annenlerin yanında güvenilir ellerde için o yönden rahat bende çağanı kendi ailemden baskasına bırakmıyorum bırakmamda...tv ye gelince pek izlemiyo ama reklam çınıca pür dikkat izliyo reklamı çok seviyo o kadarınıda bişey demiyorum çünkü aksama kadar benle hiç kimse yok çok bunalıyooo ne kadar oyun oynasamda biyere kadar oda onu bıraktığım anda ağlamaya baslıyo
zeynepcim bencede en doğrusunu yaptın en azından annenlerin yanında güvenilir ellerde için o yönden rahat bende çağanı kendi ailemden baskasına bırakmıyorum bırakmamda...tv ye gelince pek izlemiyo ama reklam çınıca pür dikkat izliyo reklamı çok seviyo o kadarınıda bişey demiyorum çünkü aksama kadar benle hiç kimse yok çok bunalıyooo ne kadar oyun oynasamda biyere kadar oda onu bıraktığım anda ağlamaya baslıyo
cok sukur bu (dis) konu bizi asmis :)) benimki fazla yemiyo findik fistik.bazi seyler genetik olurya bende pek sevmem acikcasi .sanirim benimkilerde bana benzemis yemiyolar yedirmeye calistim ama olmadi sadece kahvaltita ceviz badem rendesi yediler o kadar. ama onun disinda ekmegi sandovic yap yesin tost yesin borek yesin cok sever isirmali yiyecek cok seviyor.
anlama olayina gelince cok iyi anliyor derdinide anlatiyor. bir yerden bir sey isticek beni tuttugu gibi alip oraya surukluyo vidividi eliyle koluyla anlatmaya calisiyo tam konusmuyo ilk cumlemiz anne bak o kadar. birak kapat al ver getir gotur biberonunu bul getir babana gotur abine ver dendiginde herseyi yapiyor. elini pisletmisse tuvalete gidiyo klozetin kapagini kapatiyo ustune cikiyo elini yikiyo. gece uykusuna yaticaksak ben varsam biberonu elinde ben arkasinda abiside yanimda tipis tipis yatagina yatiyo kendi uyuyo ama ben yoksam hayatta yatagina yatmaz ayagimda sallarim ben yatmicaksam ama bunlar hep boyle gitmiyor tabi bir gun guzel bir gun bozuk degisken yani bazen hersey tam yerine oturdu derken bi bakiyorum hersey bozulmus tam tersi yemek yemz huysuz sinirli ama sakin diger bebekleri baz alma her bebek farkli gelisimler gosterir. benim bide yardimcim var efeye ornek olan abisi tek yardimcim. konusmasinda yurumesinde taklitte abisini ornek aldigini dusunuyorum cunku hareketler ayni. abisi bagirsa oda bagiriyo tukurse oda tukuruyo iste boye yani seninkide tesaduf anlamiyo yavas yavas netlesecek merak etme.
Canım allah kavuştursun kuzucuğuna ve allah başka türlü ayrılık vermesin..anneannesi çok iyi bakar ona merak etme..
Tv konusunda bizde bıraktırdık ama bana sardı şimdi resmen ilk günler dişten midir tam bilemedik ama çok çok huysuzlandı kendini yere atmalar ağlama krizleri falan ama şimdi daha iyi çok şükür bende oyun oynamak istiyorum ama ne oynayacağımı şaşırıyorum çünkü bir oyuncakla en fazla 3-5 dk oynayıp bırakıyor sonra başka oyuncak saklambaç vs. en fazla 15 -20 dk oyalanıyor oyun bulama lazım oynuyacak siz neler oynuyordunuz mesela..
Aynen deryacım iki dakka mutfakta bir işim olsa hemen bacaklarıma sarılıyor ağlamaya başlıyor. Ağlamakta değil mızmızlanıyor. Ne istediğinide anlatamıyor öyle işaret etmek göstermek falan yok herşeyi mızmızlıkla hallediyor. Nasıl olsa annesi deneye yanıla buluyor ne istediğini..
abowww dünür olalım diyosun yani ayy düşünmem lazım nazımızı yapalım:)) biz kertebiliriz ama gerisi çocuklara kalmış yabancıya gitmesin senden ii dünürmü bulucam ayyy ne meraklıymışım kızı vermeye güldürdün beni deryacım sağolasın
canım bizimki çok izliyordu gözler gidiyordu az kalsın 1 hafta seyretmemesi rahatlattı kızımı mecbur arada çizgi film iyidir yoksa sende ne yapıcam tüm gün baby tv yumurcak tv de öğretici şeyler çıkıo şarkı felan söylüolar bizimki oynak bayılıo hemen başlıo kıvırma. bu arada annemle konuştum bugün hiç anne dememiş baba citti demiş durmuş halbuki sabahları babası o uyanmadan işe giderdi.. bütün derdi babayla alçak kızım beni sallamıo dünde kucağııma aldığımda babaya atlıodu ne olduki anlamadım beni cezalandırıyor sanki kafayı bir yere çrptı ben aldım öpüyorum falan teyzesine kucak açıo beni itiyor beni sevmiomu artık ne
yeni resimler var bakmak istiyennnn :))
tamam canım kerttik çocukları..ayyy zeynepcim öyle düşünme ya sevmez olurmu seni ya bak sen bacaksıza demek kıvıryo geleyimde bi ısırayım ben onu o zaman dakıvıryomu
Canım allah kavuştursun kuzucuğuna ve allah başka türlü ayrılık vermesin..anneannesi çok iyi bakar ona merak etme..
Tv konusunda bizde bıraktırdık ama bana sardı şimdi resmen ilk günler dişten midir tam bilemedik ama çok çok huysuzlandı kendini yere atmalar ağlama krizleri falan ama şimdi daha iyi çok şükür bende oyun oynamak istiyorum ama ne oynayacağımı şaşırıyorum çünkü bir oyuncakla en fazla 3-5 dk oynayıp bırakıyor sonra başka oyuncak saklambaç vs. en fazla 15 -20 dk oyalanıyor oyun bulama lazım oynuyacak siz neler oynuyordunuz mesela..
Aynen deryacım iki dakka mutfakta bir işim olsa hemen bacaklarıma sarılıyor ağlamaya başlıyor. Ağlamakta değil mızmızlanıyor. Ne istediğinide anlatamıyor öyle işaret etmek göstermek falan yok herşeyi mızmızlıkla hallediyor. Nasıl olsa annesi deneye yanıla buluyor ne istediğini..
aaa çağanla cemre'yı beşik kertmesimi yapıyoruz:)hadi hayırlısı olsun topikte 2 kız bebiş var birini kapmışsın bakıyorum deryacım:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?