yaramazlık demişken size mert'in son marifetını anlatayım.televizyonun ekranını çatlattıeline geçirdiğini ekrana vuruyor,geçen toz alırken bir baktım ekranda 10 cm lik çizik var.1000 kere hayır vurma desemde faydası yok,ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.çekmeceleri kilitledik,şimdi başka şeylere sardı beyefendi:)buz dolabını keşfetmedi daha ama yakındır,zira çok meraklı.onada kilit şart olacak demekki,bir tencere yemeği mutfağın ortasında gormek istemem şahsen.allahım oldu olacak klozetler içinde kilit alalım tam olsun:)
ay derya bende heyecanlandım şimdi yapda bir test sonucu yaz canım...epeyde gecikmiş
baktım kızlar test alıp temiz çıktı eşimde dört gözle baktı bende ama yokmuş rahatladım stresten olmuyo muhtemelennnn...
meralcim tek benimki böyle yapıyo sanıyodum ama öyle değilmiş işte evet canım çok dikkatli olmak gerekiyo geçen gün haberlerde izledim annesi mutfakta yemek yapıyomuş çocuk tvnin altında kalmış ölmüş ben çok korkuyorum yanımdan hiç ayıramıyorum tırmanma duygusu çok fazla bu ara çok tırsıyorum ALLAH yardımıcımız olsunnn
Teşekkür ederim kızlar hoş bulduk.
İki gündür ara ara girip okuyorum yazdıklarınızı ama yazma fırsatım olmadı. Şimdi tavşanım uyurken mutfağı topladım geldim.. Sabah küçük bey tezgahın üzerinde duran irmik paketine ulaşıp yere saçmış birde onunla kum oynar gibi oynayıp tüm mutfağı berbat etmiş.
İki dakika gözümü üzerinde ayıramıyorum yaramazlık hat safhada..
Size sorma istediğim o kadar çok şey varki kendimi acemi anne gibi hissediyorum..
öncelikle minikleriniz gece uyanıyormu süt içmek yada emmek için ? Biz geçen ay memeyi bıraktık şu an inek sütüne alerjisi olduğu için hala mama kullanıyoruz ve gece 1-2 kez uyanıp mama emmek istiyor bu nedenle biberonu bıraktıramıyorum. Bu durumda olan ya da yaşamış olanınız varmı naptınız gece uyanmaması için ?
cok moralim bozuk cokkkk .... kelimelerin kifayetsiz kaldigi su anlarda gercekten insan ne yapacagini sasiriyor. hem anlatayim rahatlayim diyor hemde anlatmaya bile takati kalmiyor. merak etmeyin benimle ilgili degil cok sukur. cok sukur diyorum ama felaketi yasiyan insanlara haksizlik yapiyormusum gibide geliyor. bundan bir hafta once burda bir turk kadin iki cocuguyla birlikte kendini nehire atarak intihar etmisti. cocuklardan biri iki aylik ya yazarken bile tuylerim urperiyo gozumden yaslar delice akiyo biride dort yasinda iki erkek cocuk buyugunu kendine baglamis kucugu kucaginda bizim evin assagisinda nehir var oraya atmis kendini. birileri hemen olaya mudahele etmis kurtarmis birileri diyorum ama bir kisi oda arap vatandasi ilk once bebegi alip karada duran birine vermis geri donmus cocugu kadini kurtarmaya calismis kurtarmis kurtarmasina da hepsi kadin ve 4 yasindaki cocuk ve kurtaran kisi suyun cok soguk olmasindan kaynaklanan suur kaybiyla soka girmisler. bir haftadir yogun bakimdaydilar her gun esime soruyordum bi haber varmi diye ama sonuc hep ayni kadin bitkisel hayatta cocukise yasarsada bile felc olacak. allahim nasil dua etmeli nasil yalvarmali sana ki o insanlar icin en dogrusunu istemeli bilemedim bir turlu. kadin yasasa cocuklari elinden alinacak, ayri kalacak. ayri kalmasa cocugunun felc olmasina sebeb oldugu icin nasil vicdani rahat edecek hergun cocugunu oyle gorse nasil dayanacak. cikamadim isin icinden. esime dedim bana haber getirme onlardan ben kaldiramiyorum kotu oluyorum gulsemde etsemde aklimdan cikmiyolardi hic.esimde fark etti kotulestigimi ok dedi. hele cocuklar yaa iki aylik bebek oburu 4 yasinda kizlar bu nasil bir cildirmaki cocuklarinin olumunu bile goze almis garibim. ne yasamis ne cekmiski dayanamamis. cocuklarinida birakamamis. ya kadin hakli demiyorum tabiki ama zavalli nasi bir psikolojiyle yapmis bunu. ta kiii bir telefonla yikildim ya. az once esimin arkadasi aradi adam pat diye soylemez mi kadinla cocuk oldu diye. basladim aglamaya cok kotu oldum konusamadim adam yenge sen taniyordun galiba diye sorunca hayir hic gormedim tanimiyorum bile dedim. niye hic tanimadigim gormadigim insanlarin acilarini yuregimde hissediyorum ve yasiyorum bilemiyorum. yesil yol diye film vardi seyretmissinizdir adam orda olmek istiyorya elini dokundugu kisilerin gecmisini gorup acilarini hissediyo ve dunyada o kadar mutsuz insan varki dayanamiyorum artik onlarin acilarini yasamaya diyodu ben o kadar olamasamda gercekten baska bir insanin acisini hissetemek cok kotu bir sey. ok uzattim kusura bakmayin kizlar ama sizinle paylasmak istedim duygularimi. of yaaaa offfff atamiyorum aklimdan iki aylik bebek nolucak simdi anasiz devlet alicak cocugu babasina vermez heralde hay allahim yaa sen buyuksun kimseye yasatma bu aciyi
kucuk yavrucak cennette bir melek oldun biliyorum amannenide al yanina sakin birakma
ikisininde mekani nur olsun......
annem bakıyordu bizim evde hafta içi mutfak yaptıracak 1 saatlik yol aramız o yüzden eve götürdü hafta içi göremicem kuzumu ondan canım sende önlemini al canım asosyal oluyorlar tvye sınır koy başka şeylerle oyala derim yoksa hem göz gider hemde öğreneceği çoğu şeyi kaçırırselam kızlar nasılsınız zeynep canım ben konuyu kaçırdımda neden kızı annenlere bıraktın...bide kızlar benimki hem televizyon hem pc hastası sabahtan akşama kadar yumurcak tv açık
cok moralim bozuk cokkkk .... kelimelerin kifayetsiz kaldigi su anlarda gercekten insan ne yapacagini sasiriyor. hem anlatayim rahatlayim diyor hemde anlatmaya bile takati kalmiyor. merak etmeyin benimle ilgili degil cok sukur. cok sukur diyorum ama felaketi yasiyan insanlara haksizlik yapiyormusum gibide geliyor. bundan bir hafta once burda bir turk kadin iki cocuguyla birlikte kendini nehire atarak intihar etmisti. cocuklardan biri iki aylik ya yazarken bile tuylerim urperiyo gozumden yaslar delice akiyo biride dort yasinda iki erkek cocuk buyugunu kendine baglamis kucugu kucaginda bizim evin assagisinda nehir var oraya atmis kendini. birileri hemen olaya mudahele etmis kurtarmis birileri diyorum ama bir kisi oda arap vatandasi ilk once bebegi alip karada duran birine vermis geri donmus cocugu kadini kurtarmaya calismis kurtarmis kurtarmasina da hepsi kadin ve 4 yasindaki cocuk ve kurtaran kisi suyun cok soguk olmasindan kaynaklanan suur kaybiyla soka girmisler. bir haftadir yogun bakimdaydilar her gun esime soruyordum bi haber varmi diye ama sonuc hep ayni kadin bitkisel hayatta cocukise yasarsada bile felc olacak. allahim nasil dua etmeli nasil yalvarmali sana ki o insanlar icin en dogrusunu istemeli bilemedim bir turlu. kadin yasasa cocuklari elinden alinacak, ayri kalacak. ayri kalmasa cocugunun felc olmasina sebeb oldugu icin nasil vicdani rahat edecek hergun cocugunu oyle gorse nasil dayanacak. cikamadim isin icinden. esime dedim bana haber getirme onlardan ben kaldiramiyorum kotu oluyorum gulsemde etsemde aklimdan cikmiyolardi hic.esimde fark etti kotulestigimi ok dedi. hele cocuklar yaa iki aylik bebek oburu 4 yasinda kizlar bu nasil bir cildirmaki cocuklarinin olumunu bile goze almis garibim. ne yasamis ne cekmiski dayanamamis. cocuklarinida birakamamis. ya kadin hakli demiyorum tabiki ama zavalli nasi bir psikolojiyle yapmis bunu. ta kiii bir telefonla yikildim ya. az once esimin arkadasi aradi adam pat diye soylemez mi kadinla cocuk oldu diye. basladim aglamaya cok kotu oldum konusamadim adam yenge sen taniyordun galiba diye sorunca hayir hic gormedim tanimiyorum bile dedim. niye hic tanimadigim gormadigim insanlarin acilarini yuregimde hissediyorum ve yasiyorum bilemiyorum. yesil yol diye film vardi seyretmissinizdir adam orda olmek istiyorya elini dokundugu kisilerin gecmisini gorup acilarini hissediyo ve dunyada o kadar mutsuz insan varki dayanamiyorum artik onlarin acilarini yasamaya diyodu ben o kadar olamasamda gercekten baska bir insanin acisini hissetemek cok kotu bir sey. ok uzattim kusura bakmayin kizlar ama sizinle paylasmak istedim duygularimi. of yaaaa offfff atamiyorum aklimdan iki aylik bebek nolucak simdi anasiz devlet alicak cocugu babasina vermez heralde hay allahim yaa sen buyuksun kimseye yasatma bu aciyi
kucuk yavrucak cennette bir melek oldun biliyorum amannenide al yanina sakin birakma
canım biz oto koltuğunda suny baby kullanıyoruz çok memnunuz kumaşı kadife hem rahat hemde yıkanabilir bebek arabasında ise yine suny baby ve babygo2 diye marka kullanıyoruz birisi bizde birisi annemlerde kalıyo oraya çok sık gittiğim için bi çok eşyamzda orda tabiki
sağol canım bireysel farklılar önemli çabuk sıkılıo senin delikanlı belli birde benimki kız ya teyzesi yemek yapıoz tencere seti felan aldık bize çay servisi yapıp hüpürdetiyor kendiside baktık mızırdanıyor hemen dikkatini başka yöne çekmeye çalışıoz ayşegül nerde diyoz mor bebeğinin adı çabuk çabuk onu buluo sonrasın da alkış istiyor beni taklit ediyor eline pamuk almış kutuda bulmuş allık sürer gibi babayı beni boyuyor vs vs.aslında oyunu kendi yönlendiriyor çoğu zaman sıkışınca biz olanak sunuyoruz..sen havalar düzelince kova kürek al bahçe varsa biraz kendi halinde oynamasını sağla ii gelio çocuklara bu önce sen model ol kürekle kovaya koy doldur boşalt tabi hemen elinden almak istemezse bu arada yaptığın herşeyi anlatarak yap dilinide kazansın kusura bakma belki biliosundur ayrıntılı anlatıyorum ama eğitimci olunca anlatmak ihtiyacı hissediyorumii ... babamız çok şımartıyor ben hayırımdan dönmem ama baba dayanamıyor bir işi oldumu babaaaaaaa diye uzatarak cilveli cilveli yaptırıyor işini .. aklıma gelmişken karalamayı çok seviyor kalem kağıt verip karalatıyorum ben dahil olmuyorum sürekli sonra o kağıtlar yırtılıor zaten ayy çenem düştü aynılarını yaptırıyorsan kusura bakma canım hayvan peluşları ve bebekleri ile oynyor atı var dıgı dıgı onaa biniyor en büyük zevki yatak odasının kapısının arkasına saklanmak şifonyere çıkıp aynaya bakmak çığlık atmak gördüğünün karşısında vucudunu organlarının yerini soruyoruz saçın nerde kulağın gözün dişin falan filan onalrı büyük bir zevk ve şımarıklıkla gösteriorbitince alkış güdülemek lazım hayvan isimleri söyleyip nasıl ses çıkarıyor diyoruz resimle yada hayvanın kendisini göstererk yapabilirsin kedi miyav inek mööö onda da çok eğleniyor böyle işte bizde
aynen canım bide diş patlatıyo daha tam patlamaış ağrı yapıyo demekki herşeye mızmızlanıyo ağlayarak yaptırıyo bu gece 1,30 da kalktı sabah 6 da uyudu kafayı yedim sinirden dişlerimi sıkmışım bide regl oldum sancım var öldüm sabaha kadar ya ayağımda sallıyprum yok uyumuyo ağladım sinirimden
kızlar hangi marka araba koltuğu kullanıosunuz bir tane vardı cemre kullanmıo ii bişi alalım diyoz eşim cumaları eve getirir o oturursa bakıyorum ama bulamıyorum tavsiyeye ihtiyacım var çok kararsızım bebek arabamızda zaten beğenmiodum biz sağa çekioz o sola gidiyor aynısından meryem de almıştı oda memnun değil ondada marka söylerseniz ve kaça aldığınızı ben bahtiyarr edersiniz hatunlar
ege hala emiyorgece 2 kere.yatmadan önce muhallebi yada muzlu süt içiyor.içmezse 3-4 kere kalkıyor emmek için.
innuk;mertle karalama yapıyoruz.kuru boyalar aldım ona mama sandalyesine oturtuyorum onune koyuyorum 3,4 renklı kalemi karalıyor.ben araba,çiçek falan yapıyorum onları izliyor.isimlerini soyluyoruz.
ikeadan parmak kuklaları almıştım,çok ucuza 12 adet hayvan var onları konuşturuyorum hikayeler anlatıp hayvanların seslerini çıkartıyorum oda taklıt etmeye çalışıyor beni.
mutlak hergun kıtap sayfaları çeviriyoruz resimlere bakıyoruz.okuyoruz.tek sayfa tek cumle olan kitaplar daha çok ilgisini çekiyor.
aylık meraklı minik dergisi alıyoruz her ay eşleştırme kartları veriyor.onlara bakıp,dergiyi inceleyıp gelecek senelerde çıkarmak için kaldırıyoruz.ince ofset kağıt olduğu için her an yırtılma ihtimalı var çunku:)
birde bir ayakkabı kutusuna delik açıp uzunca bir kurdela bağladım onun içine peluşlarını doldurup evin içinde gezdiriyoruz,şimdi bir kutu daha ekleyıp,tren sesi falan çıkarmayı düşünüyorum:)
burdaki arkadaşların tavsiyesiyle kopuklerden aldım boloncuklar yapıyoruz balkonda.
arabaları sürerek oynamaya başladı son gunlerde,genelde tekerleklerini çevirirdi şimdi yerde suruyor.
topu kazağımın alına koyuyorum,çok eğlenip guluyoruz.
ceee eeee oynamaya bayılıyor elime bir yastık alıyorum sağdan soldan yukardan,aşağıdan çıkarıyorum kıkır kıkır guluyor.kendiside yapıyor.perdelerin arkasına saklanıp yada alleriyle,yuzunu kapatıp ceee oynuyor.
muzık duyunca dayanamayıp kırıtıyor,ellerini şaklatmaya çalışıyor:))
babası cımciği oğretmış hani şu cimcik cimci,kepçe kulak deriz ya onu oynuyor bizimle bazen kendizi ciii diye başlıyor yapmaya.bazen biz yapınca eşlık ediyor.
parmaklarını kıvrrarak oynanan bu gormuş,bu yakalamış,bu pişirmiş,bu yemiş bu da hani bana hani bana demiş oyununu oynuyoruz.çok guluyoruz.
birde şarkımız var aylardır soylerim ona dinlerdi ama eşlik etmezdi şimdi hareketleri birlikte yapıyoruz.şoyleki;
ceviz adam şip şap şup(el çırpıyoruz)
burnu uzun lülülü(burnumuzu)
saçı ruzgar vuvu vu(saçımızı)
karnı davul güm güm güm(karnımızı gosteriyoruz)
bize guler ha ha ha(mertte ha ha diyor)
seninde dediğin gibi buların hepsını kısa surelerde yapıp bitiriyoruzdur 3,4 dk bilemedin 5 dk,oyle uzun uzun oynadığı gorulmadi şimdilik.ama aslında normali bu daha oyun kurmayı beceremediklerinden yaptıklarında hemen sıkılıyorlar.
benimde yeni fikirlere ihtıyacım var.farklı seyler yapanlar yazarsa sevinirm.birde aklımda oyun hamuru yapmak var tarifini buldum azıcık yapıp,oynatmak istıyorum.kurabiye kalıplarıyla sekıller keseriz diye düşünüyorum..
şebnemcim nasılsın?soyle bir bakayım dedim karşılaştık uzun bir zamandan sonra...
mert yabancıya gitmesin diyorsun yani bencede:)sen bir kız doğurursun onunla yaparız mert'i olar mı?
mert'e yemek yedirmem lazım,yoksa beni yıyecek:)çok optum...
ayyy hayyy allah unutulmusum ben galiba kimse bana yazmamis hatta resimler de yukledim aytesin hani yani unutuldugumdan dolayi kimse de bakmaz simdizaten hali hazirda lohusayim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?