2009 Kasm Anneleri

canım aslına bakarsan evde dışarıya göre biraz daha iyi kendi kendine oynadığıda oluyo sürekli ağladığıda oluyo bilmiyorum canım nedenini ama sabrım azalıyo onu biliyorum

oyy maşallah kırkımızda çıkmışş ya nurancım hep yeni fotolarını face koyuyosun sanırım burayada koyda benim gibi faceyi olmayanlarda baksınnn

sağlık ocağından geldik,aşılarını oldu mert.çocuk felci ve karma aşısı vardı.biri ağızdan,biri koldan yapıldı.

doğum kilosu 3210 boyu 51cm
18 ay kilosu 12.400 boyu 81 cm ortalama gidiyoruz gelişim tablosunda.

mert'te çadır almıştık hafta sonu salonun ortasına kurduk.epey yer kaplıyor ama içinden çıkmıyor:9rahatladım biraz yakamdan duştü,kendi kendine oynuyor içinde oyuncaklarıyla:)

maşallah merte meralcimmm ohh biraz sende rahatlamışsındır nefes al azıcık dimi?çağan bu aralar bana çok düştü hiç ayrılmıyo benden sadece benimle uğraşıyooo

meralcigim masallah mert e nartan la hemen hemen birlikte gidiyorlar 12300 gibi kilo 80 boy masallah kuzulara canim bu asilar ozel asilar mi yoksa zorunlu asilar mi? ayin 23 unde ben de goturecegim asi icin ama hangi asilar bilmiyorum kafa kalmadi ben de...

bu cadiri nereden aldiniz canim markasi falan var mi? paylasirsan sevinirim biz de nARTAN a ahsap pazzil aldik pek ilgilenmedi simdilerde daha cok top pynuyoruz hadi gec kaleye diyorum duvarin onune geciyor cok tatli... dun avm deydik hic arabasina binmedi ozgur wiily pesindekosturup durduk aytes hic uyanmadi sukur emzirip cikmistim 3 saat dayandi.... abisi firtina olunca ona da uyumak kaldi nartan a bir ev ayakkabisi bir deri ayakkabi oldik fluffy den hos seyler kendisi de begendi.... kisa kollu citcitli badiler almak istiyorum tabi nartansiz cikmak lazim....

sağol canım mert,nartan,çağan kilodada boydada aynılar.nurancım bunlar zorunlu aşılar ve artık ilkokula kadar aşı yok.hepatıt a'nın 2.dozu var da o ozel.

biz ikea'nın çadırını aldık.eskimoların evleri iglolara benziyor:)bir ara fotosunu koyarım.jokerdede guzel çadırlar var,bu onlardan daha yuksek diye tercih ettım ben.ailece içine sığıyoruz:)mert'e misafirliğe gidiyoruz da:)puzzlar için erken demek,toplar,arabalar,kupler daha cazip geliyor onlara...

biz artık avm'ye giderken arabasını almıyoruz mert'in aynen sizin gibi koşturuyoruz peşinden.market alışverişi yapıyorsakta market arabasına biniyor,rahat rahat geziyoruz.sonlara doğru sıkılsada genelde sorun çıkartmıyor eline oyalansın diye aldıklarımızı donuşumlu olarak veriyoruz:))

aytes akıllı bebek olacak annesi,maşallah uyumuş.abisine vakıt ayırmanızı istemiş

gule gule kullansın nartancım ayakkabısını.bizde dışarsı için yazlık ayakkabı aldık.ev ayakkabınız nasıl nurancım,nete baksam bulabilirmiyim ki.benimde en acilinden almam lazım balkon kapısı açık kalacak yakında betonlarda gezmesin oğluşum.

çitçıtlı badileri t-şortlerin altına giydirmak için mi alacaksın.yoksa direk onları mı kullanacaksın.bende bol bol t-şort var altına atlet niyetıne çıtçıtlı bady giydirmek gerekirmi acaba.kolsuzlardan almalımıyım,ne dersin?penye,keten şortlarda almak lazım:))eksikler hiç bitmiyor

derya'cımsizde gule gule kullanın cicilerinizi:) lcw de bizimkilere gore şort varmıydı?

Son düzenleme:

tesekkurler meralcigim cok sevdi valla gule gule kullaniyor cok sevdi baba aldi diyor... resmini cektim 30 kusurdu terletmiyor da giydi bugun fluffy diye magaza var biurada migros avm de memnunum

slm kızlar nasılsınız bugün hiç giremedim eve yeni geldik sabah fakulteye gittikçsonrasında kermese bir baktık çıktık carrefoura gittik anneme babaanneme hediye aldık e bebekten aldığım oto koltuğu için 100 lira hediye eki vardı bugün onu kullandım emzirme atleti hamile yastığı ve bebiş yastığı birde nevresim takımı aldım ya ihtiyaç hiç bitmiyor oda kuracaktım kızlarıma ama ev almadan almakta işime gelmio bir park yatak ve beşik var belki park yatak 1 tane daha alırım gezmeler için öteki evde kalır sürekli inş. tayinimiz aynı yere gelirde evim olur artık bende istediğimi alırım inş...bu arada cinsiyet kesinleşti kızım oluyor gerçi ben biliodum ama emin olundu içi organlarına bakılınca dönmedi zilim gene..uşaklarınıza maşşalah kızlar kilo boy bakımından cemroşun boyunu blmiom ama haftasonu doktorda 9400gr gelmişti 10500gr hastalanınca düşmüş zap zayıf kızım olcak galiba minyon öyle gözüküyor karnımdakide 1 hafta geri doktor geç döllenme olabilir dedi ama bazen bu arayı kapatıyoz ben yetrli besleyemiyom gene anlaşılan ablası gibi buda töremeyecek yemek konusundada çekerse buyurun burdan yakın.. meral bizde aldık çadır 2 hafta oluyor evi kapladı ya hareket edemiyoz marketten aldım içine girince boğulacak gibi oluyom cemroşun baya hoşuna gitti ama şimdi onu yıpratma hoşuna gidiyor başka odaya aldık azcık unutsun geri çıkarıcam eve oyuncaktan girilmio..derya bizimki dışarı delisi yeterki çıkaralım ayakbasının birini indiriyor ayakkabılıktan giyiyor ötekini beceremiyor solunu atta deyip çekiştiriyor bizi eve girerkende öyle ağlıyorki susturana aşk olsun çağan evi seviyor galiba annesi dışarıda güvendemi hissetmiyor kendini acaba yada ev kuşu olucak vardır ya öyle evine düşkün:))
Bu arada kızlar sizinkilerde yemek yerken eline alıp mıncıklayıp yerlere atmaktan yağlı ellerini kafasına sürmekten zevk alıyormu???niye bu kadar pis kızım yaa:2::2:

evet canım vardı ama çağan durmadı fazla bakamadım bende kıyafetlerin içine giydirmek içinde tek giydirmek içinde çıtçıtlı badi alıcam evet eksikleri hiç bitmiyooo eksiğimiz çok bizimde beğendikçe almaya basladım bakalım.nurancım güle güle giysin nartan ayakkabılarını..meralcim bende çadır alsam acaba oyalanırmı çağan?yarın anneme bırakmayı düşünüyorum çağanı eşimle konuscam sinemaya gitmek istiyorum kaçamak yapmak istiyorum birazcık çok bunaldım çağanın ağlamalarından netten araştırdım birazda çağan 2 yaş sendromuna girmiş o yüzden böyle davranıyorumuşş bugün arkadasıma gittim rezil etti beni apar topar eve geldimm o yüzden çağanla biyere gitmek istemiyorum biran önce büyüsede bende bi ohh çeksem artık

bilmiyorum zeynepcim ama benim oğlan bayağı bi fena olucak onu biliyorum ama kızlar benim hamileliğimde hep sinir ve ağlayarak geçti çağanın böle olması normaldir herhalde hatta hamileyken dayak bile yedim

canim simdilik tisortlerin altina giydirecegim sonra da sicaklarda oyle giydidirim diyorum rahat oluyor olmazsa olmazlardan benim icin... su cadir olayini dusunuyorum ama burada ikea yok ne yazik ki internetten alisveris yapiliyor mu?

slm kızlar yazılarını sürekli okuyorum ama bi türlü fırsat bılup sohpet edemiyorumm neyse unutulmuşumdurda zaten bende kasım annesiyim kızımın boyu 85 cm kilo 12.400 civarında şuan gecen ay su çiçeği ve hepatit a aşılarını yaptırdık özel olanından ikinci dozları hakkında biilginiz varmı hangisin ikinci dozu var yaptıranlar varmı aranızda sağlık ocağındaki hemşire ve doktorların bu aşılardan haberimiz bile yok dedi malum diyarbakırdayım ilgilenende yok zatenn yarın 1,5 yas aşını vurdurcaz ateş olurmu zaten bir türlü gripten kurtulamıoz yeni durdu burun akıntısı
2 haftda bir grip ( birileri bu konu hakkında bilgi sahibiyse cvp bekliyorummm

canim simdilik tisortlerin altina giydirecegim sonra da sicaklarda oyle giydidirim diyorum rahat oluyor olmazsa olmazlardan benim icin... su cadir olayini dusunuyorum ama burada ikea yok ne yazik ki internetten alisveris yapiliyor mu?

heryerde var nurancım ikea olması şartmı avmlerde bebek reyonlarında var bakabilirsen bak istersen

canım tanımazmıyım seni hoşgeldin bu konu hakkında benimde bilgim yok ilacı aldığın eczaneye veya doktoruna sorasan daha ii olur ..ben yaptırmadım buradaki sağlık ocağı gerek yok dedi bende güvendim ..grip aşısını sorsan ya birde balık yağı kullan vucüt direnci artıyor ve hasta olma ihtimali düşüyor bize ii geldi şükür

veeee efsane geri donduuuuuu
selam kizlarrr...bir kac gundur buraya gelmeye calissamda pc donup kaliyodu bende cikiyodum sayfa bile acamiyodum. malum bizim afacanlarin elinden zoraliyodum pcyi. sonunda efe bilmemkacinci dusurusunde halletti pcyi. babasida yeni kasa aldi bunuda direk tvye bagliyoruz bakalim omru ne kadar olacak.. bu sebeble sizlerden ayri kaldim ve cok ozledim sizleri.. gecmisi hic atlatmadan okudum..cok sukur bebisler iyi anneler azcik stresli gordum..
nurancigim iki bebise alisman zaman alicak uzulme ustesinden gelirsin herseyin kendine guven gerisini bosver.
deryacigim anladigim kadariyla zor bebek teshisi konulan bir bebise sahipsin canim cooookkk sabirli olman gerekiyor yoksa psikolojin cok bozulur aman dikkat et sen cok hassas bir yapiya sahipsin fazla takma herseyi senin stresin caganada yansiyo bunu unutma sen relax olmaya bak caganda duzelir. o simdi konusup derdini anlatamadigi icin sinirli azcik konusmaya baslasin duzelir. birde disari cok cikmaya calis baska insanlara alismasi cagan icin sosyallesmesi acisindan iyi olur.
meralcigim, izmir guzeli arkadasim sutas olayini bitiriyorsun hayirli olsun canim.. ins mert ve senin icin iyi olur..
zeynebim saksilar hala ayni duruyor canim daha bag bahce isine girismedim havalar yagisli bi duzelsin kim tutar beni :)) senin zillide iyiymis cok sevindim canim aman iyi olsunlarda gerisinin sat anasini gitsin
nagissssss kiz noldunuz oyle butun mahalle yatak dosek ala alaaa salgin iyi sarmis mahalleyi desene.. ins en kisa zamanda duzelirsiniz..
eskimemis yeni arkadaslar sizde hosgeldiniz sunnet olmus bebisede cok gecmis olsun ayy bizde yaptirsak kurtulsak.. nasil dayanicam ben yaa bi uff deseler canim gidiyo zaten buna nasil dayanicam bilmiyorum..

cumartesi bi arkadas aradi cocuklarini kapali oyun yerine goturecekmis gelmek istersen hazirlan gidelim dedigiyle kendimi kapida buldum :)) bulasik yikiyodum oylece isi gucu birakip attim kendimi sokaga.. havada bir guzeldiki ne cok sicak ne cok soguk harikaydi valla. uc araba coluk cocuk toplasip gittik.. ilk basta biraz tedirginlik oldu bende ama sonra duzeldim. efe cok huysuzlasti urktu sesten kalabaliktan. niye oyle oldu anlamadim. sanirim mircanin tersi asosyal bir cocuk olacak. yada tam alismadi kalabaliga ondan boyle. yapisti yakama inmek bilmedi kucagimdan. o kucagimda ben mircanin pesinde kosmaktan bitap dustum. arada bende kaydim hopladim zipladim diger annelerle azcik tozuttuk desek yeridir ama ihtiyacimiz varmis valla cok eylendik hatta en az mircan kadar eylendim yorgun bitap bir sekilde eve geldim on-onbes dakika dinlendikten sonra esim kovdu beni al cocuklari parka git bende buralari toplayip supureyim sen cok yorulmussun yardim edeyim dedi. her zaman can atan ben birak ben yarin yaparim dinleneyim cikamam disari desemde adam inat etti is yapicak damari tuttu zorla atti bizi evden.. iki saatte parkta durdukmu geberdim yorgunluktan zor attim kendimi eve. ama deydi dogrusu esim piril piril yapmis evi hamarat kocisim valla sag kolum sag bacagim sag gozum benim.. ucuncuye niyetlenmem bu yuzden ya o boyle olmasa hayatta dusunmezdim..saat 8 de bi uyudum sabah 9 da anca efenin anneee bakkk demesine uyandim..
bu arada efecik anne mu neee diye hergun 2000 kere sormaya basladi. baba geldi, allah allahhhh, anne yicek, gibi cumleler kurmaya basladi. duydugunu soylemeye calisiyo tam olmasada bir kac defa tekrardan sonra anlasilir sekilde soyluyo. findik fistik azinda cigniyo cigniyo sonra kosa kosa cope tukuruyo.. zeynepcigim efede cemre gibi yerlere tukurup saciyodu ama anasi bir cirladi iki cirladi ucuncude elinden tuttu cope goturdu cirladi buraya gel at diye o gun bugun cope gidiyo arada yerlerede yapiyo tabi :)) evi talan etme konusunda ustune tanimam.. dakka bir gol saniye hesabi daha arkami donmeden oyuncaklar sacilmis oluyo. yada tv sehpasinin ustune cikmis duvardaki tv yi elini gezdiriyo.anliyacagin bu 2009 modellerin hepsi boyle sekerim..
bugunun kisa ozetide toprak gubre almaya ciktim sera kapaliymis donerken suraya bi girip bakayim bes dakka dedigim avm ye 6 saat kalmisim. ona suna buna goz atayim derken kendimi kaybetmisim. uzunca zamandan beri kendime bisey almamistim iki kot, iki ayakkabi,bi bluz bide mevsimlik ceket aldim. ilk defa bebelere kiyafet almadim :)) bu sefer patates cips le idare etsinler. iyi oldu valla hep ust kiyafet almistim amerikadan alt bi kot bi kumas pantoldan baska biseyim kalmamisti giyecek. kilo almisimda azcikin simdi aldigim pantollar guzel. esim ilkin ne gerek vardi iki kot almissin birini geri ver hem boyuda uzunmus onun desede giyince himm guzelmis yakisti istersen buda kalsin bi yer bulur diktiririz dedi anam burda 5 liraya aliyon 10 liraya paca yaptiriyon. turkiyedeki gibi kose basi terzi degilki ver diksin. ama guzel oldu genc isi hiphopcu gibi :)) yeni akim baslaticam burda turbanli rapci olucam:82:
neyse bu yaza tarz giricem yetti gari nenem kilikli monotonluk, yasasin yenilik yasasin genclik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…