slm kızlar yazılarını sürekli okuyorum ama bi türlü fırsat bılup sohpet edemiyorumm neyse unutulmuşumdurda zaten bende kasım annesiyim kızımın boyu 85 cm kilo 12.400 civarında şuangecen ay su çiçeği ve hepatit a aşılarını yaptırdık özel olanından ikinci dozları hakkında biilginiz varmı hangisin ikinci dozu var yaptıranlar varmı aranızda sağlık ocağındaki hemşire ve doktorların bu aşılardan haberimiz bile yok dedi malum diyarbakırdayım ilgilenende yok zatenn yarın 1,5 yas aşını vurdurcaz ateş olurmu zaten bir türlü gripten kurtulamıoz yeni durdu burun akıntısı
2 haftda bir grip( birileri bu konu hakkında bilgi sahibiyse cvp bekliyorummm
slm kızlar nasılsınız bugün hiç giremedim eve yeni geldik sabah fakulteye gittikçsonrasında kermese bir baktık çıktık carrefoura gittik anneme babaanneme hediye aldık e bebekten aldığım oto koltuğu için 100 lira hediye eki vardı bugün onu kullandım emzirme atleti hamile yastığı ve bebiş yastığı birde nevresim takımı aldım ya ihtiyaç hiç bitmiyor oda kuracaktım kızlarıma ama ev almadan almakta işime gelmio bir park yatak ve beşik var belki park yatak 1 tane daha alırım gezmeler için öteki evde kalır sürekli inş. tayinimiz aynı yere gelirde evim olur artık bende istediğimi alırım inş...bu arada cinsiyet kesinleşti kızım oluyor gerçi ben biliodum ama emin olundu içi organlarına bakılınca dönmedi zilim gene..uşaklarınıza maşşalah kızlar kilo boy bakımından cemroşun boyunu blmiom ama haftasonu doktorda 9400gr gelmişti 10500gr hastalanınca düşmüş zap zayıf kızım olcak galiba minyon öyle gözüküyor karnımdakide 1 hafta geri doktor geç döllenme olabilir dedi ama bazen bu arayı kapatıyoz ben yetrli besleyemiyom gene anlaşılan ablası gibi buda töremeyecek yemek konusundada çekerse buyurun burdan yakın.. meral bizde aldık çadır 2 hafta oluyor evi kapladı ya hareket edemiyoz marketten aldım içine girince boğulacak gibi oluyom cemroşun baya hoşuna gitti ama şimdi onu yıpratma hoşuna gidiyor başka odaya aldık azcık unutsun geri çıkarıcam eve oyuncaktan girilmio..derya bizimki dışarı delisi yeterki çıkaralım ayakbasının birini indiriyor ayakkabılıktan giyiyor ötekini beceremiyor solunu atta deyip çekiştiriyor bizi eve girerkende öyle ağlıyorki susturana aşk olsun çağan evi seviyor galiba annesi dışarıda güvendemi hissetmiyor kendini acaba yada ev kuşu olucak vardır ya öyle evine düşkün:))
Bu arada kızlar sizinkilerde yemek yerken eline alıp mıncıklayıp yerlere atmaktan yağlı ellerini kafasına sürmekten zevk alıyormu???niye bu kadar pis kızım yaa:2::2:
evet canım vardı ama çağan durmadı fazla bakamadım bende kıyafetlerin içine giydirmek içinde tek giydirmek içinde çıtçıtlı badi alıcam evet eksikleri hiç bitmiyooo eksiğimiz çok bizimde beğendikçe almaya basladım bakalım.nurancım güle güle giysin nartan ayakkabılarını..meralcim bende çadır alsam acaba oyalanırmı çağan?yarın anneme bırakmayı düşünüyorum çağanı eşimle konuscam sinemaya gitmek istiyorum kaçamak yapmak istiyorum birazcık çok bunaldım çağanın ağlamalarından netten araştırdım birazda çağan 2 yaş sendromuna girmiş o yüzden böyle davranıyorumuşş bugün arkadasıma gittim rezil etti beni apar topar eve geldimm o yüzden çağanla biyere gitmek istemiyorum biran önce büyüsede bende bi ohh çeksem artık
canim simdilik tisortlerin altina giydirecegim sonra da sicaklarda oyle giydidirim diyorum rahat oluyor olmazsa olmazlardan benim icin... su cadir olayini dusunuyorum ama burada ikea yok ne yazik ki internetten alisveris yapiliyor mu?
evet canım aldık ihtiyaca binayen telefonu bozulmuştu anemin ona babanneme telefon aldım birde kermese gitmiştim ikisinede evde giymeklik etek aldım..ama seninknin ihtiyacı yoksa buna mutfak eşyası olabilir tencere falan ben düdüklü alcaktım ama buna daha çok ihtiyacı vardı onuda sonra alırım artık.takı olabilir tabi altın almış başını gitmiş ,güzel bir kazak yada mevsimlik hırka olabiir daha çok ihtiyacı olacağı ve seveceği birşey olsun daha makbule geçer canım..hediyeler alınmış ne guzel.ben daha ne alacağımı bile bilmiyorum.bana kopya verebilirmisin zeynep,siz ne aldınız:))
cemroş zaten manken olacak annesi,sağlıklı olsunda hiç kilosuna takma.diğer bebişin arayaı kapatıp çok çok yer.beş parmağın beşi bir değilki..arada kaldırıp uzun bir sure sonra oyuncakları çıkarmak iyi oluyor.yeni gormuş gibi seviniyor mert'te...
zeynep ben sadece makarnayı veriyom eline şimdilik,her gun banyo yapacağı donemler gelsin ne varsa koyacam onune yesin,saçsın,sürsun ustune başına.boşver kırlenmek guzeldir oyle oyle oğrenecekler kendileri yemeği:)
yeeeeehuuuuuu şebo geri dönmüş hoşgeldin hatun özlettin walla bende bişi oldu sandım dı ama olan pcye olmuş bunada şükür:))veeee efsane geri donduuuuuu
selam kizlarrr...bir kac gundur buraya gelmeye calissamda pc donup kaliyodu bende cikiyodum sayfa bile acamiyodum. malum bizim afacanlarin elinden zoraliyodum pcyi. sonunda efe bilmemkacinci dusurusunde halletti pcyi. babasida yeni kasa aldi bunuda direk tvye bagliyoruz bakalim omru ne kadar olacak.. bu sebeble sizlerden ayri kaldim ve cok ozledim sizleri.. gecmisi hic atlatmadan okudum..cok sukur bebisler iyi anneler azcik stresli gordum..
nurancigim iki bebise alisman zaman alicak uzulme ustesinden gelirsin herseyin kendine guven gerisini bosver.
deryacigim anladigim kadariyla zor bebek teshisi konulan bir bebise sahipsin canim cooookkk sabirli olman gerekiyor yoksa psikolojin cok bozulur aman dikkat et sen cok hassas bir yapiya sahipsin fazla takma herseyi senin stresin caganada yansiyo bunu unutma sen relax olmaya bak caganda duzelir. o simdi konusup derdini anlatamadigi icin sinirli azcik konusmaya baslasin duzelir. birde disari cok cikmaya calis baska insanlara alismasi cagan icin sosyallesmesi acisindan iyi olur.
meralcigim, izmir guzeli arkadasim sutas olayini bitiriyorsun hayirli olsun canim.. ins mert ve senin icin iyi olur..
zeynebim saksilar hala ayni duruyor canim daha bag bahce isine girismedim havalar yagisli bi duzelsin kim tutar beni :)) senin zillide iyiymis cok sevindim canim aman iyi olsunlarda gerisinin sat anasini gitsin
nagissssss kiz noldunuz oyle butun mahalle yatak dosek ala alaaa salgin iyi sarmis mahalleyi desene.. ins en kisa zamanda duzelirsiniz..
eskimemis yeni arkadaslar sizde hosgeldiniz sunnet olmus bebisede cok gecmis olsun ayy bizde yaptirsak kurtulsak.. nasil dayanicam ben yaa bi uff deseler canim gidiyo zaten buna nasil dayanicam bilmiyorum..
ii yapmışsın canım yenilik tazelenmek şart bahar geldi yaşama sevinci kazanmak lazım değilmi güle güle kullan...ii gezmişsin bu arada ah bu avmler bize evin yolunu unutturur cinsinden resmen eşinede maşşalah diyorum benimki hiç kendiliğinden demez ben surat yapıcamda öyle ne yapmam lazım diye sorar bunada şükür ama kendiğinden yapanlara akıl edenlere özeniyorum işte..cemre sofrada da dışarıda yapıyor atma işini anlıo elinden alacağımı koşuyor kaçıyor kalorifer böcükleri gibi hızlımı hızlı afacanlık konusunnda ..yani çöpe alıştırma fikri ii olur yakalayabilirsem kendisinicumartesi bi arkadas aradi cocuklarini kapali oyun yerine goturecekmis gelmek istersen hazirlan gidelim dedigiyle kendimi kapida buldum :)) bulasik yikiyodum oylece isi gucu birakip attim kendimi sokaga.. havada bir guzeldiki ne cok sicak ne cok soguk harikaydi valla. uc araba coluk cocuk toplasip gittik.. ilk basta biraz tedirginlik oldu bende ama sonra duzeldim. efe cok huysuzlasti urktu sesten kalabaliktan. niye oyle oldu anlamadim. sanirim mircanin tersi asosyal bir cocuk olacak. yada tam alismadi kalabaliga ondan boyle. yapisti yakama inmek bilmedi kucagimdan. o kucagimda ben mircanin pesinde kosmaktan bitap dustum. arada bende kaydim hopladim zipladim diger annelerle azcik tozuttuk desek yeridir ama ihtiyacimiz varmis valla cok eylendik hatta en az mircan kadar eylendimyorgun bitap bir sekilde eve geldim on-onbes dakika dinlendikten sonra esim kovdu beni al cocuklari parka git bende buralari toplayip supureyim sen cok yorulmussun yardim edeyim dedi. her zaman can atan ben birak ben yarin yaparim dinleneyim cikamam disari desemde adam inat etti is yapicak damari tuttu zorla atti bizi evden.. iki saatte parkta durdukmu geberdim yorgunluktan zor attim kendimi eve. ama deydi dogrusu esim piril piril yapmis evi hamarat kocisim valla sag kolum sag bacagim sag gozum benim.. ucuncuye niyetlenmem bu yuzden ya o boyle olmasa hayatta dusunmezdim..saat 8 de bi uyudum sabah 9 da anca efenin anneee bakkk demesine uyandim..
bu arada efecik anne mu neee diye hergun 2000 kere sormaya basladi. baba geldi, allah allahhhh, anne yicek, gibi cumleler kurmaya basladi. duydugunu soylemeye calisiyo tam olmasada bir kac defa tekrardan sonra anlasilir sekilde soyluyo. findik fistik azinda cigniyo cigniyo sonra kosa kosa cope tukuruyo.. zeynepcigim efede cemre gibi yerlere tukurup saciyodu ama anasi bir cirladi iki cirladi ucuncude elinden tuttu cope goturdu cirladi buraya gel at diye o gun bugun cope gidiyo arada yerlerede yapiyo tabi :)) evi talan etme konusunda ustune tanimam.. dakka bir gol saniye hesabi daha arkami donmeden oyuncaklar sacilmis oluyo. yada tv sehpasinin ustune cikmis duvardaki tv yi elini gezdiriyo.anliyacagin bu 2009 modellerin hepsi boyle sekerim..
bugunun kisa ozetide toprak gubre almaya ciktim sera kapaliymis donerken suraya bi girip bakayim bes dakka dedigim avm ye 6 saat kalmisim. ona suna buna goz atayim derken kendimi kaybetmisim. uzunca zamandan beri kendime bisey almamistim iki kot, iki ayakkabi,bi bluz bide mevsimlik ceket aldim. ilk defa bebelere kiyafet almadim :)) bu sefer patates cips le idare etsinler. iyi oldu valla hep ust kiyafet almistim amerikadan alt bi kot bi kumas pantoldan baska biseyim kalmamisti giyecek. kilo almisimda azcikinsimdi aldigim pantollar guzel. esim ilkin ne gerek vardi iki kot almissin birini geri ver hem boyuda uzunmus onun desede giyince himm guzelmis yakisti istersen buda kalsin bi yer bulur diktiririz dedi anam burda 5 liraya aliyon 10 liraya paca yaptiriyon. turkiyedeki gibi kose basi terzi degilki ver diksin. ama guzel oldu genc isi hiphopcu gibi :)) yeni akim baslaticam burda turbanli rapci olucam :82:
neyse bu yaza tarz giricem yetti gari nenem kilikli monotonluk, yasasin yenilik yasasin genclik
veeee efsane geri donduuuuuu
selam kizlarrr...bir kac gundur buraya gelmeye calissamda pc donup kaliyodu bende cikiyodum sayfa bile acamiyodum. malum bizim afacanlarin elinden zoraliyodum pcyi. sonunda efe bilmemkacinci dusurusunde halletti pcyi. babasida yeni kasa aldi bunuda direk tvye bagliyoruz bakalim omru ne kadar olacak.. bu sebeble sizlerden ayri kaldim ve cok ozledim sizleri.. gecmisi hic atlatmadan okudum..cok sukur bebisler iyi anneler azcik stresli gordum..
nurancigim iki bebise alisman zaman alicak uzulme ustesinden gelirsin herseyin kendine guven gerisini bosver.
deryacigim anladigim kadariyla zor bebek teshisi konulan bir bebise sahipsin canim cooookkk sabirli olman gerekiyor yoksa psikolojin cok bozulur aman dikkat et sen cok hassas bir yapiya sahipsin fazla takma herseyi senin stresin caganada yansiyo bunu unutma sen relax olmaya bak caganda duzelir. o simdi konusup derdini anlatamadigi icin sinirli azcik konusmaya baslasin duzelir. birde disari cok cikmaya calis baska insanlara alismasi cagan icin sosyallesmesi acisindan iyi olur.
meralcigim, izmir guzeli arkadasim sutas olayini bitiriyorsun hayirli olsun canim.. ins mert ve senin icin iyi olur..
zeynebim saksilar hala ayni duruyor canim daha bag bahce isine girismedim havalar yagisli bi duzelsin kim tutar beni :)) senin zillide iyiymis cok sevindim canim aman iyi olsunlarda gerisinin sat anasini gitsin
nagissssss kiz noldunuz oyle butun mahalle yatak dosek ala alaaa salgin iyi sarmis mahalleyi desene.. ins en kisa zamanda duzelirsiniz..
eskimemis yeni arkadaslar sizde hosgeldiniz sunnet olmus bebisede cok gecmis olsun ayy bizde yaptirsak kurtulsak.. nasil dayanicam ben yaa bi uff deseler canim gidiyo zaten buna nasil dayanicam bilmiyorum..
cumartesi bi arkadas aradi cocuklarini kapali oyun yerine goturecekmis gelmek istersen hazirlan gidelim dedigiyle kendimi kapida buldum :)) bulasik yikiyodum oylece isi gucu birakip attim kendimi sokaga.. havada bir guzeldiki ne cok sicak ne cok soguk harikaydi valla. uc araba coluk cocuk toplasip gittik.. ilk basta biraz tedirginlik oldu bende ama sonra duzeldim. efe cok huysuzlasti urktu sesten kalabaliktan. niye oyle oldu anlamadim. sanirim mircanin tersi asosyal bir cocuk olacak. yada tam alismadi kalabaliga ondan boyle. yapisti yakama inmek bilmedi kucagimdan. o kucagimda ben mircanin pesinde kosmaktan bitap dustum. arada bende kaydim hopladim zipladim diger annelerle azcik tozuttuk desek yeridir ama ihtiyacimiz varmis valla cok eylendik hatta en az mircan kadar eylendimyorgun bitap bir sekilde eve geldim on-onbes dakika dinlendikten sonra esim kovdu beni al cocuklari parka git bende buralari toplayip supureyim sen cok yorulmussun yardim edeyim dedi. her zaman can atan ben birak ben yarin yaparim dinleneyim cikamam disari desemde adam inat etti is yapicak damari tuttu zorla atti bizi evden.. iki saatte parkta durdukmu geberdim yorgunluktan zor attim kendimi eve. ama deydi dogrusu esim piril piril yapmis evi hamarat kocisim valla sag kolum sag bacagim sag gozum benim.. ucuncuye niyetlenmem bu yuzden ya o boyle olmasa hayatta dusunmezdim..saat 8 de bi uyudum sabah 9 da anca efenin anneee bakkk demesine uyandim..
bu arada efecik anne mu neee diye hergun 2000 kere sormaya basladi. baba geldi, allah allahhhh, anne yicek, gibi cumleler kurmaya basladi. duydugunu soylemeye calisiyo tam olmasada bir kac defa tekrardan sonra anlasilir sekilde soyluyo. findik fistik azinda cigniyo cigniyo sonra kosa kosa cope tukuruyo.. zeynepcigim efede cemre gibi yerlere tukurup saciyodu ama anasi bir cirladi iki cirladi ucuncude elinden tuttu cope goturdu cirladi buraya gel at diye o gun bugun cope gidiyo arada yerlerede yapiyo tabi :)) evi talan etme konusunda ustune tanimam.. dakka bir gol saniye hesabi daha arkami donmeden oyuncaklar sacilmis oluyo. yada tv sehpasinin ustune cikmis duvardaki tv yi elini gezdiriyo.anliyacagin bu 2009 modellerin hepsi boyle sekerim..
bugunun kisa ozetide toprak gubre almaya ciktim sera kapaliymis donerken suraya bi girip bakayim bes dakka dedigim avm ye 6 saat kalmisim. ona suna buna goz atayim derken kendimi kaybetmisim. uzunca zamandan beri kendime bisey almamistim iki kot, iki ayakkabi,bi bluz bide mevsimlik ceket aldim. ilk defa bebelere kiyafet almadim :)) bu sefer patates cips le idare etsinler. iyi oldu valla hep ust kiyafet almistim amerikadan alt bi kot bi kumas pantoldan baska biseyim kalmamisti giyecek. kilo almisimda azcikinsimdi aldigim pantollar guzel. esim ilkin ne gerek vardi iki kot almissin birini geri ver hem boyuda uzunmus onun desede giyince himm guzelmis yakisti istersen buda kalsin bi yer bulur diktiririz dedi anam burda 5 liraya aliyon 10 liraya paca yaptiriyon. turkiyedeki gibi kose basi terzi degilki ver diksin. ama guzel oldu genc isi hiphopcu gibi :)) yeni akim baslaticam burda turbanli rapci olucam :82:
neyse bu yaza tarz giricem yetti gari nenem kilikli monotonluk, yasasin yenilik yasasin genclik
maşallah kızına,bizim oğlanları sollamış:))
hepatıt a aşısının 2.dozu var canım.ilkini yaptırdıktan 6 ay sonra yaptırıyorsun onu.
biz dun yaptırdık aşıları.gece yatarken her zamankınden daha sıcaktı mert devamlı kontrol ettim.sabaha karşı ateşi vardı.ustu incelttim,sonra düştu.şimdi çok mızmız kahvaltısının yarısını yaptı.daha onceki aşılarda hiç sorunumuz olmamıştı.şimdi hastalanıyorda aşıya mı denk geldi,aşıdanmı boyle oldu bilmiyorum.
derya'cım bilmıyorum kı severmi çağan.mert dolap içlerine falan girmeye bayılıyor,kapagınıda kapatıp içerde oynuyordu bir kaç dk da olsa.ben ordan esinlenerek aldım çadırı.
değişiklık iyi olur çıkın gezin şekerim.sen gergin,huzursuz olursan çağanada yansır bu durum işler daha çıkılmaz hal alır.çağan çok ağladığında,öfkelendiğinde.ona sarıl,seni çok seviyorum.çok haklısın gibi cumleler kur gozlerinin içine bakarak.
hamileyken dayak olayına çok şaşırdım,çok uzuldum.keşke hiç yaşanmasaymış ama yaşanmış,geride bırakmaya çalış o olayları.kolay değil ama unutmak,yok saymak sanada çağanada daha iyi gelecektır.
iyi aksamlar kızlar bugün eşimle felekten bigün çaldık meğerse ne çok ihtiycamız varmış buna sabah 11 de çağanı annemlere bıraktık arabamıza atladığımız gibi huuuup gezmeye ilk başta eşim bana süpriz yaptı araba kullanmayı öğretti bayağı öğrendim hiç cesaretim yoktu ama bayağı zevkliymiş araba kullanmak neyse ehliyetimi alınca eşime vermem arabayı artıksonra geçen gün çağan durmayınca montumu avmde unutmuştum onu aldık kahvaltı yaptıkk ordan çağana çıtçıtlı badi almaya bi çarşıya gittik eşimede bişeyler aldıktan sonra geze geze bi semtten başka bi semte gittik ordanda kendime bişeyler aldım ama çok komiktik yolda ağzımız hiç boş durmadı sürekli abur cubur yedik dondurma filan aldıkk ordan eski iş yerime gittik kendime kozmetik ürünü almam lazımdı biraz daha gezdik sonra tekrar yüyürümeye devam ettik ve geldiğimiz yoldan dinlene dinlene arabamzın yanına gittik ordan market alışverişi yaptıktan sonra çağanı annemlerden alıp eve geldik çay içtik çağan öğlen pek uyumamış ve halada uyanıkk delirtti beni yine eşim yattı uyudu bütün işler bana kaldı ütü yaptım,mutfağı topladım,çamaşırları attım makineye,çöp at derken çok yoruldum yeni oturdum tabi bu arada eşim çağanın eline çilek vermiş yesin diye çağanda halıya duvara nereye bulduysa halletmişşş
ay ay ayyy amanda amann deryacik kocisiyle gezmelere gitmis alisveris yapmis cok mutlu olmusssss
kiz valla boyle mutlu oldugunu okudugumda cok seviniyorum. oh ne guzel yapmissin ara sira satin cocuklari annenize takin kocisi kolunuza haydi herkez park sahil yolunaaaaaa kizlarrrrah ulen ben birakacak birini bulsam nerelere gitcemde hala bulamadik birini.
selamlar;
kızlar mert'in aşısının etrafı tenis topu buyukluğundakı bir alanda kızardı.sabaha gore daha iyi şimdi.daha oncekı aşılarda boyle birsey olmamıştı.hiç sevmedim ben bu 18 ay aşısını
minek ikeadan ,19.90'a aldık çadırı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?