ondan düşmez canım imkanı yokk yaaa çok kullanışlı arkadaşımda ondan kullanıo istediği yere götürebilio baya memnundu biizm beşikte küçüldü yada bizm kız cabuk büyüdü boy 85 cm oldu yaaa:)) eee anası 1.75 boru da diilkii:))
oooo maşallah minecim sende boylu poslusun maşallah ben 155 tahminimce çağanda 80 cm filan 17sinde öğrencez tam boyunu..
park yatağa gelince benimde annem hediye almıştı beşiğiniii ne kadarki fiyatlarııı bu arada nesli uyudumu?
canım ya fiyatları bilmiomki ama snırım 180 civarındaydı bunlarıni varmı iknci eli varmı diye araştırıom nesli busaatte uyumuyor canım onun uyku saati 10:30 bu saatte uyursa 12 de kakar bidaha uyumaz ben uyku saateleimizden mmenunum akşam 10:30 sabah 8 9 10 u buluyor öğlen 1:30 yada ikide uyuyo 15:30 kadar falan yada bazen 4 düde buluo o şekilde uyku saatelrimiz şimdilk ilerde ne olur bilmemtabiki gece uynamalrımız hariç uyanıo mızmlanıo bazen süt içio uyuyo o şekildebazen sabah kadar uyanmadığıda oluo değişioyor işte keyfine göreeçağan nasıl uyuyoo düzenlimiii
canım çağanın düzenli tabi hasta filan olmazsa yada ateşi olmazsa...aksam 8 yada 9 gibi yatar gece uyanmaz sabahta 6 yada 7 gibi uyanır öğlen uykusuna 12 de yatar 2 gibi uyanırr böyle alıştı 10 dkk oldu uyuyalıı
maşşalah başta düzen kurmak lazım benim öyle bi şansım olmadı sürekli izmir diyarbakır arası düzen pek oturamadı ama şimdilk böyle memnnumdaaya buada şükür diyorummm:))
olsun minecimm böylede memnunsan sorun olmaz tayininiz çıktığındada belki değişir baska bi düzeni olurrr eee ne zaman belli olacak tayininiz?
canım yaa bu ayın 18 ii bekliyoruzz ama temmuz 28de izin verilio ozamn eşyalar giido belki ben önceden giidp yerleştiriim eşim sonragelir bilmiozki bi bilsek nereye çıkıcak gerçi iki ihtimal var ya aydın ya ankaraama yinide çok merak eidomm ilk defa tasıncam onun da heycanı varr o heycanlada her şeyi kaldırdım yeridir desem sakın gülmeyinn:)) sadece kaba eşyalar kaldı vitirnler falanda bu hafta içinde sökülcek bekar vei gibi oldu evimmbelki temmuzun 4 5 i gibi taşınırımm bilmiomki nedesem yalan olurr:18::18::18::18: çok stresliyim çookk
seni çok iyi anlıyorum canımm inş herşey gönlünce olurrr çocukla toplanman tekrar yerleşmen zor olurr aileden kimse yokmu yardım edebilecek annen filan mesela
var şükürr canım toplanmama kimse gelmicekte tasındığım yere kayınvalidem belki annemde gelirr belli diil
İyi geceler ....Geçen yıl bende yazıyordum bu topikte o zaman evdeydim.Tekrar çalışmaya başlayınca eskisi kadar yazamıyorum sadece göz gezdiriyorum.Kızımın konuşması henüz çok ilerlemedi.Her çocuğun gelişimi farklı oluyor ama.Bugün bi arkadaş benim kızımda aynı aydayken 4-5 kelimelik cümle kuruyordu kızlar erken konuşur aslında deyince merak ettim.Birde ben çok konuşuyordum kızımla dedi...
Sizin çocukların konuşması gelişimi nasıl?....
İyi geceler ....Geçen yıl bende yazıyordum bu topikte o zaman evdeydim.Tekrar çalışmaya başlayınca eskisi kadar yazamıyorum sadece göz gezdiriyorum.Kızımın konuşması henüz çok ilerlemedi.Her çocuğun gelişimi farklı oluyor ama.Bugün bi arkadaş benim kızımda aynı aydayken 4-5 kelimelik cümle kuruyordu kızlar erken konuşur aslında deyince merak ettim.Birde ben çok konuşuyordum kızımla dedi...
Tabi ya allah daha büyük sıkıntı vermesin.Sizlerden olmasa da internetten arada aylık gelişime bakınca benim kızımda sizinkiler gibi olması gerekeni yapıyor aslında ama yinede bi an için telaşlanıyor insan.iyi geceler ... her çocuğun gelişimi konuşması ne bileyim her şeyi farklıdır yetişme ortamı falanda etkiler ama senin arkadaşın bence abartmış biraz daha çocuklarımız 19 aylık yeni oldular benim kız iki yada üç kelime söyler bazen taramalı tüfek gibi saydırır hiç bir şey anlamazsın anlaşılan iki kelime yada üç kelimedir tamam bende çok konuşup çok ilgileniyorum ama anca bu kadar yanii...anne baba atta, anca bunu söyleyebiliyor oda canı isterse.. derdini de anlatabiliyor acıkmışsa dolabın önüne götürü anne üffftt çorba hamm der vs...canını sıkmana gerek yok her çocuk farklıdır bizim le aynı ayda olan çocuklar var ve hala konuşamıyorlar... zaten önemli ilk doğduğunda duyu testleri yapılıyor kulakta bir problem yoksa konuşur Allahın izniyle...dayımın oğlu 7 yaşında konuşmaya başladı o zaman kadar çocuğun duymadığını fark edememişlerdi doktor doktor gezdiler ne yaptılarsa olmadı sonra en sonunda yeğenimin arkası dönükmüş doktora elinde büyük kalın bir kitabı aniden yere atmış yeğenim hiç tepki vermemiş ondan sonra anlaşıldı duymadığı Allah ın izniyle konuşur hepsi
Bende büyük bi çıkış bekliyorum canı isterse sıralıyor anlaşılmaz da olsa bi şeyler istediğinde de net olarak anne,baba,mama,anneanne,dede diyor arada başka kelimeler söylüyorum isim onları da çok net olmasa da söylüyor.çok rahatladım şimdi aslında farklı her çocuk biliyorum ama elimde değil.Tedirgin oluyorum... Ben çok konuşuyorum diyemem zaten akşama kadar çocukların gürültüsünden kafam şişiyor.Gündüz de bakıcısı konuşuyor mu konuşmuyor mu bilmiyorum......canım bende senin gibi çok telaşlandım konusmuyo diye son zamanlarda iyice dikkatimi çekti toplam 4 kelime söyleyebiliyor diğer söyledikleri belli beelirsiz anne,baba,mama, dede ama algılaması çok güzel ağzı laf dolu sürekli bişeyler anlatmaya çalışıyo hatta hiç susmuyo ama net bi kelime çkartamıyo ben anlatyorum konusuyorum ama yok dra sordum drun dediklerini anlıyo ve laf vermeye çalışıyo elleriyle gösteriyo bişeyler anlatıyo drdaa algılaması,iletişimi gayet güzel daha küçük hiç telaşlanma dediii kıyaslamaya kalkarsak her çocuk farklı yapıya sahiptir benim arkadasımın 2 yasında kızı var o çok erken konustu su anda büyük adam gibi konusuyooo onun için sen içini ferah tut
canım annemler buca gedizdee oturuoo önceden bende tabiki kızımın adı neslihan süt içerken uyuyo öyle uymassada yanına uzanıyorum gözlerimi kapatıyorumm bana baka baka sayıklıya sayıklya uyuyoo
minecim bize yakın orası,bende natonun oralardayım polıs lojmanlarının arka tarafındaki sıtelerde.burası yeni yapılmış 6 yıllık falan binalar belkı bilmezsin.bende 5 yıldır burdayım,annemler karşıyakadalar....
biz ilk gunden beri park yatak kullanıyoruz.kraft'ın yatağı en buyuklerinden.1,5 sene daha kullanırız herhalde.aynı odadayız mert'le.aslında bende ayırmak istiyorumda ben gardırobu çocuk odasına kurdurmuştum.şimdi onun yatak odasına aldırılması lazım.ilk fırsatta aldırıp mert'in odasını ayırmak istiyorum.eşime soyledimde bakalım ne zaman ilgilenecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?