2009 Kasm Anneleri

maşallah nelihana.hoşt deldinn'e bayıldım yalnız çok şeker...remetta'da iyimiş ben bile bilmiyordum bu kelimeyi:)
bizimkininde bir şampuan değişi ver,bitiriyor beni birde arka arkaya 3,4 kere soyluyor şampuann,şampuann diye onu yıyesim geliyor...

yesinler onuda şampuan diyen dilleirnide biizmki yalandan ağlayınca üç kağıtcılık yapma neslihan diye kızıyorumm ogünde ağladı baya anne atta anne atta die bende hastaydım dışarı çıkaramadım zaten sürekli olaylarda var gelde deim sana süpriz vereyim bu arada süpriz dio ama püprüz şeklinde neyse verdim süprizini eline aldı önümden hızlıca koştu sonra döndün anne üçkağıtcıı deyiş o deyiş üç kağıtcı diyip duruo bizee kızmam lazım ama bend ediyorum ona çokta hoşuma giido demesi yaa çok aykırı bi anne olucam ben galibaa

çok iyi anlıyorum seni canım ya,bende unıversitede sehir dışındaydım.hafta sonları genelde gelebilmeme rağmen izmir'i o kadar çok ozlerdimki.korfezi gorunce bir rahatlardım tum sıkıntılarımı alırdı bu şehir.
sizin durumunuz daha da farklı eşinde asker olunca,endişelenmemen elde eğil.ama bak az kalmış aydın yada ankara diyorsun.ikiside guzel şehirler.birde aydın olursa izmir'e de çok yakın sık sık gelirsiniz.

:)))süpermiş.üç kağıtçı ha:))bunlar papağan gibi her soyleneni kapıyorlar bundan sonra yanında soylediğimize,konuştuğumuza dikkat edelim bari:)))ama çok şeker yani neyıne kızacan kı,yerim ben onları.
mert'tede 50,60 kelime oldu geçenlerde tek tek saymıştık 55 di,şimdi yenileri de eklendiama oyle uzun cumleler yok 2 kelimelik en fazla anlaşılabilir cumlesi:)

nurannn,canım naber?nartan'ın dişleri geliyormuş..şimdi nasıl oldu iştahı yedşimi birseyler..

kuruyemiş yıyor demişsin ya bende veriyorum antep,kaju falan doğru duzgun çiğnemeden olduğu gibi kakadan çıkıyor onlar(çok afedersiniz:)),azılarda var halbukı.nartan da durum ne,çiğniyormu..

birde kahvaltıda bulamaca devam ediyormusun?

canım maşallah nesliyee darısı çağana ve diğer az konusan çocuklara olsun

slm kızlar evde yoktum yeni geldimm anneme gittik çağana ayakkabı aldım 2 tane yeni geldimçağan çok yormuş beni hiç durmuyo ieri girerken çok ağladı girmeyelim diye ama girdik içeri sşzler naptınız nasılsınız bakalım?

memetin kim oldugunu soyliyim benim esim canim benim yaaa cok tatli masallah dilli olucak bu kiz desene

aynen efede oyle disari ciktinmi eve girmek istemiyor napsin cocuklar bunaliyo evde bide disarinin tadini aldimi girmiyolar eve.. bende sabah toparlamasi yaptim evi bulasik kahvalti simdi relax vakti.. bu siralar gene cok halsizim basim falan donmeye basladi yorgunlugu kaldiramaz hale geldim gene kan degerlerim dustu snairim ilacim bitmisti bayagidir kullanmiyordum artik etsini gostermeye basladi. bu siralar istahsizlikta var bende dogru duzgun hic bisey yiyemiyorum canim istemiyo bu yondende guzsuz kaliyorum amannnn uzattim gene... ee sizlerden naber

vay uckagitci neslihan vayyy bizdede var o uckagitcidan bi tane. yalandan bi agliyo sesi kulaklarimda cinliyo baska odaya kaciyorum pesimden geliyo. dedigini yaptirmaya calisiyo agliyarak ama yapmiyorum bi sure agliyo sonra susuyo hic bi sey yokmus gibi sanki o yirtinan aglayan o degilmis gibi. ay ne numaraci bunlar yaa

şebnemcim neden ilaçlarını ihmal ediyorsun.senin dinç olman gerekir ki; iki veletle uğraşabilesin.hemen başla o ilaçlara..benim kan değerlerim çok yuksektır her zaman,doğuma gırmeden once çıkan sonuca inanamadı drum.hamileliğin sonlarında değerler genelde yerlerde sürünür,seninki çok iyi demişti bana.şu gunlerde baharında etkisinden mıdır bende çok çabuk yorulduğumu hıssediyorum.bu yuzden iki gundur vitamin kullanmaya başladım.

mertte bugunlerde istediği yapılmayınca çığlık çığlığa bağırıyor,birde kendini sıkıyor yumruklarını falan sıkıyor bu durumda.ne yapcağımı şaşırdım.bırakayım bağırsın,ağlasın mı?ilgisini başka yone çekmeye çalışıyorum bazen işe yarıyor bazen yaramıyor.her istediğini yaparsam,arsızın tekı olup çıkacak ne yapmalı.evde neysede geçen gun markette cam silinen bır alet var ya onu gordu,alt raflardaydı aldı eline uça, uça(uçak)dıye bağırıyor.nasıl benzettıyse artık:)sıvride bırsey elini kesecek diye korktum aldın elinden ferhat figan ağladı bu.ilk defa dışarıda boyle bir olay yaşadım.

gule gule kullansın çağan ayakbabılarını(mertçe)..
bizdde oğleden sonra park turu yaptık,geldik akşam yemeğimizi yettık,bir de balkonda takıldık.şimdide uyku hazırlıklarına başlayacağız yavaş yavaş.

kızlar benim oğlan dişlerini fırçalamadan uyumuyor.nasıl alıştırdıysam artık:),ben fırçalatmayı unutup yatırırsam bana dış fırçalama hareketi yapıyor,hemn kalkıp ban yoya gidiyoruz,dişler fırçalanıp uyunuyor.:)

canım ya geçmiş olsun bende var halsizlik havalardanmıdır nedir bugün gezemedim bide acıkmıştım evin yakınındaydık babama çay koy biz geliyoruz dedikk bişyeler atıştırdık birazda uzandımda öle kendime geldimmm
ya kızlar gelirken dolmuşa bindim kucağımda çağan elimdede çanta var dolmuş kalabalık genç genç insanlar oturuyoda kimse kalkıp yer vermedi bi süre ayakta gittimm sonra bi adam kalktıda yer verdi çağanda o adamı kime benzettiyse adam otururken eğilip adamın saçını çekmeye çalışıyoduu çekiştiriyo kolundan filann çok komikti ya

sağol canım benim daha iyileri mertin olsunnn..demek mertçe haaaa yerim ben onun dilini ya yaaa bende istiyorum konussun artık çağanda siz böyle anlattıkça çok özeniyorummm
aferin merte bayıldım ya öyle yapmasına alıştırman çok iyi olmuş canım çağan diş fırçasını resmen yiyo yada yerlere sürüyoo biz daha öğrenemedik diş fırçalamayııı herhalde bziim biraz daha zamanınmız varr

Gunaydin kizlar dun aksam baya yazmıştım tlf sarji bitti sinir oldum yine de aklımda kalanlara cevap vereyim park yatak ben 6 aydan itibaren kullanıyorum memnunun sayılır cunku guzel bir oda takımı buladım ogluma 10 aydan beri odasında yatıyor Hamis olduğumdan dolayı mecbur ayırdım odasını bebek olunca sorun olmasın diye..... Dişler zorluyor azılar boyle oluyorsa köpek dişlerinde yandık dogrusu evelsi gece bir uyandi tam 3.5saat aytes te ağlıyor açıktı nartan aytesi kucağıma almama izin vermiyor iyiden iyiye artik hep kucağımda olmak istiyor aytesi gösterip yatağına koy diyor yavrum benim üzülüyorum ikisi icin de .... Meralcigim biz sallan yuvarlan gidiyoruz uykusuzluk be yorgunluk beni mahvediyor.... Bulamac kahvaltıyı kendisi terketti yemiyor ben de tek tek vermeye calisiyorum tabi sabrım ve enerrjim yettiği kadar tektek olunca az yiyor zaten iştahı yok .... Fıstık konusu bizde de aynı zaten çok az dısı var kucultup öyle yutuyor vitaminini aliyordur ama degil mı ? Sonra aynen kakasindan çıkıyor...

Sebnemcigim gecmis olsun tatlim kendine dikkat et ama ilacını al ihmal etme o iştah olayı bende de var sanırım mevsim geçişinden nartanim yesin aytesim doysun ben de doyuyorum seninde öyledir eminim....

Nartan artik herseyi söylüyor en çok ta mü neeee mü neeee çok tatlılar dillenince belede

O sinir olayı bizde de var aynen Mert gibi yumruklarını sıkıyor unutturmak pek mümkün olmuyor ben de sarılıp ya sarki söylüyorum yada anna seni çok seviyor diyorum tabi kendini arkaya doğru atmaya çalışıyor düştüğün yapıyorum sonra o bağıran kendisi degil sanki koca bir gülücük genelde aynılar yani sinir olayında odayı terketme yöntemi de iyiymis okumuştum biryerlerde....

derya'cım biliyorsun bu donemde konuşmasından çok dediklerinizi yapabilmesi,sizi anlaması onemlı.yakındır çağandan incilerin dokulmesine:)

mert'te tam fırçalamıyor azında geveliyor gibi birsey ben fırçalatmaya çalışıyorum.onemlı olan o alışkanlığı yavaş yavaş kazanması.sende yatmadan once ver eline mutlaka,alışsın..

nurancım vitaminlerini alıyormudur bende bilemedim.

aynı mert işte kendini geriye atmalar falan.o da fazla uzatmıyor şimdilik tatlıya bağlıyoruz.bir yere çarptığında,duştüğünde orasını ah ah yapıyoruz hemen susuyor sıpa.

Son düzenleme:

çok şükür algılaması çok iyi herşeyi çok güzel anlıyo ve yapıyo ama konusamıyo işte neyse az daha sabır diyelimmmm tamam canım yatmadan vereyim eline bide öyle deneyelimmm babasıı prk diş fırçalamyı sevmiyoo bende fırçalmadan rahat edemyorummm alışsın yavrumm

slm kızlar epeydir giremiyorum eğitimlerim var (
bu haftasonu eymenin 1,5yaş aşısı var inş ateş yapmaz sizinkiler yaptımı ? bizde diş fırçalatma işi babaya ait ikisi fırçalıyorlar dışardan içeri girince yıkıyo ortalığı ilk başta güzelce anlattım ettim yok inat ağla ağla kapının önüne yatıyo ağlıyo sonra susuyo böyle buldum çareyi sinir konusuna gelince eymende de var vuruyo yada ısırıyo :2: ama bizde dede faktörü yaptı bunu kayınpederim vur oğlum kır oğlum erkek benim oğlum ya anlatıyorum yapma baba diyorum eee büyüyünce dayak mı yesin diyo sinir oluyorum
nurancım Allah yardımcın olsun çok zor işin
çağanda ayakkabılarını güle güle giysin şebnem ve derya o yorgunluk bende de var ne yapsam gitmiyo üstelik çok gerginim eşime sarıyorum bu ara iyi değilim yani sanki eve gider gitmez eymeni almalıyım yada iş harici hep yanında olmalıymışım gibi hissediyorum ve ne yapsam onunla yapmak istiyorum gerçi onun talebide bu yönde ne alışveriş ne sinema ne eşimle başbaşa bir vkit çok bunaldım çokkkkk keşke annemde bu şehirde olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…