2009 Kasm Anneleri

hoş geldin cnm Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin konak hastanesinde epey kıdemli olmuş bir arkadaşım var adı sevilay çok tatlı bir kızdır bu haftasonu belki izmite gelicez arkadaşın oğlu yaşına girecek biz hala bebek görmeye gitmedik :26: eymende cemre kadar olmasada mutfağa gittiğimde falan koşarak geliyo korktuuu diyo anlatıyorum falan ama nafile
benim oğlum tam bir kuduruk oldu her sabah yataktan ölü gibi kalkıyorum heryerim dökülüyo bogazlarım ağrıyo yani belirgin bişey yok ama çok halsizim zaten reglde olmadım acaba bir chak-up falan mı yaptırsam

merhaba arkadaşlar nasılsınız?
benim aslında sıkıntı yaptığım birşey var. oğlum 21 ayı bitirdi. ama sadece annii ve gel diyor. konuşmak için hiç çaba harcamıyor. biraz üzülüyprum bu duruma.
sizin çocuklarda durum nasıl?
doktora gitmeyi düşünüyorum ama 2 yaşını doldursun. inş. o zamana kadar konuşurda gerek kalmaz

cnmm hoşgeldin nerelerdeydin çok uzun zaman oldu
hiçç canını sıkma topiğide okuduysan konuşmayan çocuklarımızda var epey birşey söyleyenlerde 2 yaşında dillenirmiş çocuklar sağlığı yerindeyse sorun değil eymende de çiş konusunda tık yok her çocuğun kendini geliştirdiği alan farklı kimisi konuşuyo kimisinin el becerisi çok kimisinin denge yeteneği

nurancım maşallah nartana ya okurken nasıl mutlu oldum ya dillenmeleri çok güzel bi duygu darısı bize olsun ...çağan her önüne gelene anne diyo yaaaaaaaaaaaaaa

slm kızlar nasılsınız?bende çağanda iyiyiz çok şükür dün annemlere gittik bu kadar şımarık bi çocuk olurmu ya?inat,sinir,kıskançlık hepsi var bizde annemlerin bahçesi var ordan içeri hiç girmedi toprakla oynadı bol bol bide erkek kardeşimin arabasından inmek istemedi elimizden tutuyo arabaya götürüyo izin vermeyince vuruyo,ısırıyo çok yordu bizi.aksamda eşim geç gelince çağan yine kardeşimin arabasında müzik dinlerken uyuyakalmış yavrum babamızda 11,30 dagelince eve zor düştük binadan çıkarken uyandı geri uyuttum sabahta erken kalkınca bende nagiş gibi çok sersem oluyorum ..
ya kızlar biz artık beşiğii kaldırmayı düşünüyoruz yer yatağı yapıcaz her sabah çağan bizden önce uyanıyo ve sarkıyo beşikten anne deyince kafamızı kaldırıp apar topar yataktan bi kalkışımız var düşmesin diyeki sormayın gitsin ve öyle apar topar kalkınca tüm gün bıyunca sersem gibi geziyorum o korkuyla kendime gelemiyorum .

canım telaşlanacak bişey yok bizimkide konuşmuyo anne,baba,del del, yapıyo ama algılaması çok güzel birazda bekle derim ben öyle yapıcam

zeynepcim hoşgeldin biz iyiyiz seni sormalı?hayırlı doğumlar olsun canım.neden korktu cemre acaba?çağan pek yapmadığı için bişey diyemiycem canım inş çabuk geçer

ya kızlarr farkındamısınız kaç gündür yazacağım ya unutuyorum yada zamanım olmuyo yazmaya topiğimizin annesi şebocum nerelerde ya kaç gündür yok merak ettim vallahi
sebocummmm elma dersem çık armut dersem çıkmaaaaaaa
ELMAAAAAAAAAAAA
çok özledik seni

derya eymeni anlatıyosun galiba o ne isterse yapılsın istiyo her akşam sokağa çıkmak istiyo evin ortasına yatıp ağlıyo bu arada ben hem mobilya beşiği hemde 1 hafta önce park yatağı kaldırdım bekarlıktan kalma tek kişilikyatağı duvarla karyolanın arasına yere koydum gece tırmanıp geliyo yanıma oğlum herkes kendi yatağına diyorum ok yatağına iniyo ama benide çekiştire çekiştire yanına :) ben bişey anlamadım bu işten geçen yaz ayrı oda da yattı büyüdükçe akıllanacağına deliriyo artık ısrarcı değilim yan komşumun oğlu var 4 yaşında canı istiyo yatağını yatak odasına taşıtıyo canı istiyo kendi odasına bide ayrı odaya koyupta hepten uykusuz kalamam

ayyy ciddimi nagiş ya çağanda odanın ortasına yatıyo ağlıyo bide kafasını yere yada duvara vuruyo bilerek yapsınlar diye ne yapıcaz canım bi fikrin varmı?
arkadasının çocuğuda iyiymiş vallaha...koptum gülmektenn..yatak olayınıda bi deniycem bakalım ne sonuç alıcazz

bu aralar çok bitkinim her sabah diz ve ayak bileklerimin ağrısıyla uyanıyorum sanki gece kmlerce yol yürümüşüm ,hep bir uyku hali ,sürekli kan şekerim düşmüş gibi tatlı bişey yiyince bir süre idare ediyo sonra yine aynı zaten 8 gün geçti halen regl olmadım o sebeple karın ve bel ağrımda var bu haftasonuna kadar beklicem böyle devam eder ve regl olmazsam doğru dr ye galiba vücudumda vitamin eksikliği var yada kronik yorgunluk

geçmiş olsun nagişcim ya bu vücut kırgınlığımız sıcaklardanmıdır nedir anlamadım bide benim sürekli tansiyonun düşüyo dr oruç tutmayı yasakladı bayılıp kalıyorum zaten bi kaç saat aç kalayım hatta fazla değil 2 saat aç kalayım güm yerde buluyolar beni o yüzden oruçta tutamıycam bak şimdiden acıktım elim ayağım titriyo hemen bi açy koydum çağan uyanmadan 2 lokma yiyebilirsem ne ala yoksa çağan pek yedirmyiyo sürekli mızmızlanıyo

afiyet olsun cnm
orucu tutabilmek en güzeli tabide sağlıkta önemli :)
ben daha borçlarımı tutamadım

ya zaten balık etliyim acıkta tombiş sayılırım ama bu aralar deli gibi bişeyler yiyesim var inanın şuan karşıdaki marketten tatlı olan herşeyi alasım var ama çıkamıyorum işte

hoşbulduk canım. aslında yazmasamda sizi genelde takip ediyorum ama 1 aydır takipde edemedim annemlere gitmiştik.
evet oğlumun algılaması çok güzel. ama konuşmak için hiç çaba sarfetmemesi üzüyor beni. tabi benim çocuğuma bakıcı bakıyor. aonun da etkisi var pek konuşkan biri değil.
evde çocuğunla vakit geçirmek gibisi yok. tatildeyken çok daha fazla ilgilenebildim. şimdi şarkılı el hareketli oyun öğrettim 1 dakkada kaptı. el hareketlerini yapıyo şarkıyada ghımm maammm.... diye eşlik ediyo :))))

gördün mü cnm benim kendi sorunun cvbını kendin verdin malesef çocuklarımıza kendimiz bakamadığımız için bazı özellikleri eksik kalıyo ne yapalım onların geleceği için çalışıyoruz hiç üzülme zamanla aayy 1 dk sussa diyeceğiz bak ne güzel algılaması iyi diyosun demekki gelişimi süper iştahı falanda yerindeyse dert etme bir kaç ay daha bekle sonra dr ye danışırsın

selam canim ben de merak ediyordum zeynep nerelerde iyi mi diye?? dugun telasi bitmis ne guzel kurtulmussun en guzeli home sweet home evim guzel evim biryere gidince donuste aynen oyle oluyorum.... cemre neden lorktu acaba yeni ev yeni kisliler derken olmus olabilir umarim cabuk gecer donem donem boyle olacaklar sanirim bizimkinin de zamani gelecek belkide .... minik yavru iyi demek az bir zamani g\kaldi canim ha gayret diyorum....

biz de sallan yuvarlan gidiyoruz bizim de yardimci 15 gunlugune ulkesine gidiyor ben de bir turk yardimci bulalim diyorum sabah gelip aksam gitsin babasi var ama zaten babasi varken de daha cok yoruluyorum elinden geldigince yardim etmeye calisiyor ama arada isi cikiyor falan guvenemem valla...

nurancım maşallah nartana ya okurken nasıl mutlu oldum ya dillenmeleri çok güzel bi duygu darısı bize olsun ...çağan her önüne gelene anne diyo yaaaaaaaaaaaaaa

insallah canim biran once dillenir cok tatli oluyor papagan gibi herseyi tekrarlamasi cok seker oluyor bu aradabiraz da rusca ogrendi aslinda herseyi anliyor ama konusamiyor pek......

ahh canim ya arabada uyuyakaldi demek kiyamam ben ona kuzumm nartan da hemen hemen ayni deryacigim istedigi olmasin yere yatiyor vuruyor nereden ogreniyorlar ki tv izlemez vurulan ortamda hic degil cozemedim gitti... istahi da hic yok 4-5 dis birden cikariyor ondan diye dusunuyorum muhtemelen'''

nartan da yunus gosterisine gitti babasiyla cok hosuna gitmis hatta havuza girip onlarla yuzmek istemis seker sey yaaa

slm kızlar nasılsınız mevzey canım aynı hümayı anlatmışın lunaparka gidioruz atlı karıncadan korkuyo yıkıyorum korkuyo kalabalıktan korkuyo misafirden korkuyo bugün eşimin babanesine gittik yazlığına orda ilk girdik korkuyo k insanların hepsi akraba bildği kişiler napıcam bilemiorum denize zoraki soktum bugün nasıl alışıcak bilmiorum...

uf yaaaaa ne guzel yazmistim cok bilmis oglum mircan kral oyun acicam diye kasla goz arasinda yok etmis kk yi geri geldim ama yazilarim silinmis... ehhh haydin sil bastannnnn yaz bakalim sebnem...

slm kizlarrrrrrr.eskiden yazamasamda okuyordum simdi onu bile yapamiyorum hic vaktim yok desem inanirmisiniz??
sabah mircani krese birakiyorum ordan sebze bahcesine ordan alisveris varsa oraya yoksa eve is yap, efeyle ugras derken 5 de mircani almaya git ordan ya havuz ya park eve gel yemekleri banyolari uykulari derken anca vaktim oluyor ama bende hal kalmiyor bu seferde sizip kaliyorum koltukta... yaralanmalar hala devam valla efeye cok nazar deyiyor bunu anladim hele bir arkadas var o cok seviyo mircani ama onun nazari deyiyor oda fark etti yani.. kadin efe icin bir sey dese cok gecmeden efeye bisey oluyo ama cok sukur ufak tefek siyriklar dicem ama dun aksamda elini elektrikli ocaga yapistirdi hemen ilac surdum ama su topladi yavrusumun eli... ya mircanda cok relaxtim bunda aman bisey olmasin aman koruyayim dedikce cocuga bisey oluyo.. neyse allahim daha beterlerinden korusun diyim artik..

gecmisi azcik okudum herkez iyi bebeler iyi cok sukur... offfff kolummmmmmm son dakka haberi sok sok sokkk
sebnem pc sandalyesinden tepetaklak dustuuu nallari havaya diktiiiiiii...ayyyy offfff simdi size yazayim derken arkami hizla yaslandim herhal oturur vaziyette aynen sirt ustu ayaklarim havada kaldi dustummm kolum siyrildi aciyo yaaaaa... mircanda yatagindan ben duserken gordu gulme krizine tutuldu cocuk durup durup guluyo bana
mircanim krese alisti sabah azcik mirinkirin ediyor ama orda hic bisey yok ve aksam cok eylendigini soyluyor bugun yollamadim ama esim yoktu iki gundur dun arkadas goturdu getirdi bugun esim gelmedi gitmedik evde kaldiya mircan diyoki ufff kres ne gguzel soguk burasi cok sicakkk.. bu bile benim icin arti sevmez diye korkuyordum ama masallah ogluma.. bu arada buyuk ihtimal ay sonuna dogru arkadaslarla su dunyaca unlu niyagara selalesine gidiyoruz insallah. nasil bir sey olucak merak ediyorum tek araba ve dort cocuk allah hepimize sabir versin....

eeee sizlerden ne haberler. mine tasindi mutlu mesut ama kocisi uzakta ( derya mutlu huzurlu ama kocisi cok calisiyor, zeynep gobisini buyutuyor hemde calisiyor. meralcigim oglusunun pesinde ama buzluguda doldurmus hadi bakalim simdiden afiyet olsun, nurancik iki bebeli hayata alisma cabalarinda ama azimli,nagisim yeni yeni aktivitelerle oglusunuda kendinide eylendiriyor ( bu arada nagihancigim gecen yazmissin ama esimdi benim face deki sonra soyledi bana haberin olsun cnm) mirageeee nin bebegi hasta allah saglik sihhat versin tez vakitte, bircaninda bebesi hala istahsiz onada rabbim yardm etsin... okudugum kadariyla haberlere cvp yazmaya calistim kisadan.. mircan benim dusme olayimdan sonra tepemde yatmiyor beni bekliyor kaciyorum kizlar hepinizi cok cok optummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…