2009 Kasm Anneleri

zor bir karar canim.... ben de ilac verme konusunda cok hassasim ama cok extrem durumlarda mecbur veriyoruz napalim kar kazar hesabi

bende bu güne kadar hep verdim her ay bir antibiyotik veriyolar bütün çocuklar aynı evde yetişende benim gibi kreşte olanda her ay hastanedeyiz ve kafam karışıyo bizde çocukluk yaşadık tmm o zamanki mikropla şimdiki bir olmayabilir ama çocuklarda bağışıklık adına bişey bırakmadılar öksürdümü ver antibiyotik ateşimi çıktı ver antibiyotik ee bu vücut nasıl alışacak mikroplarla tek başına savaşmaya ya bütün arkadaşlarım çocuğu olanlar hep hastalıktan şikayetçi biri buna dur demeli o kişide benim :)) ya nasılsa kullanıcam o antibiyotiği belkide kullanmam inş. bakalım biraz yawrum kendi savaşmayı öğrensin herşey onun iyiliği için bakın çingene çocuklarına elleri ayakları kirden gözükmüyo katranla kir var yaz kış çıplaklar ama maşallahları var hiç bişi olmuyo eczaneye geliyolar arada bakıyorum şok oluyorum ya bizimkilerde insan değil mi? onlar hastane yolunu bilmiyo benim yawru ezberledi daha kapıdan girmeden ağlamaya başlıyo bakalım dua edin arkidişlerim bitkisel tedavilerim yanıt versin inş.. şimdi kreşi aradım ateş yokmuş keyfi iyiymiş çorbasını az içmiş sadece inş. iyi olur bebem

dün akşam eve gidince yawruya çikolatalı kahvaltılık gevrek koydum kaseye yemek yapmama izin vermiyodu açtım tv de çocuk kanalını al dedim sen artık büyüdün abi oldun tavşanları izle arkanada yaslan dedim kaseyi önüne aldı bir 5 dk. ilk kez oturdu ilk kez tv izledi bitince koşa koşa geldi yanıma bitti dedi sen git ben getiriyorum dedim bir koşuşu var koltuğa acayip mutlu oldu 2-3 tur devam ettik sonunda sıkıldı tabi kaseyi yere atıp sirtaki yapmaya kalkışınca müdahale ettim ya küçücük adamlar nasıl geziyolar evin içinde, nasılda değiştiriyolar evin havasını her seferinde hayran hayran bakıyorum ve Allah'a dua ediyorum ben bunu hak edecek nasıl bir iyilik yapmışım diye oooyy ana kuzusu yaaa... Allah kimseyi evladıyla sınamasın amiiiiiinnnnnnnnn..

yazdiklarini okumaya basladigimda hani su ilk kelimeler ulen dedim noluyoz niye sayip savusturuyo bana bi kiz dedim sonrada oldum gulmekten saka bi yana fesatlik bende hayati elimden geldigince tii ye almaya calisiyorum canimcim yoksa o beni tii ye alirsa vay halime ( o gunleride yasadim baktim kafa gidiyo bu yolu sectim) anliyacagin.. bi yanyana gelebilsek yikilir oratalik eminim :))) allah gulmekten ayirmasin hep mutlu olun insallah sevdiklerinle

sicaktan degil sanirim hamilelikten uyku duzenim bozuldu yoksa klima olmasada avideze pervane bide portatif fervane var calisan serin oluyo geceleri . bu hamileleikte hersey cok farkli ve erken basladi oncelerinde ilk aylarda takla aticak gibiydim nerdeyse simdi en ufak bir heyecan ani tepkiler karnimda kasilmalara sebeb oluyo elim ayagim kesiliyo. ehhh yaslilikta etkisi tabii :))) efe bugunde agladi sabah ama bir aya kalmaz duzelir alisir mircandan antremanli oldugum icin efede daha sogukkanliyim mircan agladiginda kiyamaz alirdim hep ama efede daha otoriterim yada cok kotuyummm heheheeh

cok gecmis olsun allah acil safalar versin. bencede hic ilac verme senin bitkisellere devam et vesile ottan sifa allahtan olsun canim. enfeksiyon iltihapli olur bunu kendinde gorebilirsin ama sisikse sadece kizarir hafif siser o kadar. bence her iki durumdada sicaktan uzak dur mumkun se soguk icir. sicak mikroplari daha cok azdirir ama soguk mikroplarin etkisini azaltir. hani sen gecen yazmistin ya bogazin agrirken soguk ictim ertesi gun bisey kalmadi diye bencede cok dogru bisey yaptin. ama cocuklarda bu asamada nasil olur bilemem neden dersen ilk nasil alistirirsan oyle gidiyor ben benimkilere sutu suyu hep soguk veririm yaz kis fark etmez surekli dondurma yada meyveli buz hatta gunde uc bes bile olabiliyor yerler. cok sukur hastalik doktor nedir bilmeyiz. birde hamileleikte icilen o ilaclar varya hani vitamin kan folik asit balik yagi onlarin hic birinide kullanmadim ben haliyle bebegede hic bir kimyasall gecmedi.. omrumde yemedigim kadar meyve ( meyveyle aram pek iyi degildir) yedim haftada iki uc balik yedim (ozellikle minik balik cunku onlarda cinko varmis) sebze zaten cok severim.. yani ilaclar daha hamilelikte bunyeye geciyor ve bagisiklik sisteminin dengesini bozuyor diye dusunuyorum. gecen benim ufaklik havuzda cok kaldi soguktuta grip oldu iki gun oldu gecmedi sonra gene havuza gittik sumukleri aka aka gene giridi havuza aksama bisey grip mirip bisey kalmadi gecti o gunde usudu aslinda titriyodu ama gene havuzdan cikmak istemedi bende cikarmadim. sonucta iyi oldu. bogaz enfeksiyonundan senlerce cektim en sonunda aldirdim o zamandan biliyorumki goguse inmez ancak kronik durumlarda kalp bobrek romatizmasina ceviriki buda su anda sanirim soz konusu degil ozgur icin. surekli yani ayda iki uc defa iltihapli olursa kroniklesmis demektir ozgur boyle degil galiba. orda varmi bilmiyorum ama avrupa urunleri satan magazalar bi bak mikrop kirici dezenfekte fis fis lar var krese yollarken ustune fisfislican bide geldiginde fisfislican allahin izniyle mikroplar yaklamicak

bizim zamanimizda annelerimizin hamileyken ilacti vitamindi ulturasondu gormuslugu olmaistir.buna sebeb bzlerde direncli bunyeye sahibizdir. hani eski topraklara bisey olmaz derler ya ehh artik bizde eski toprak sayiliriz demi bende kendime ornek cingeneleri alirim dertsiz tasasiz gamsiz hastaliksiz ne guzel gecinip gideler deyip bende azcik onlar gibi olmaya calisirim :)) sakinan goze cop batar derler ya fazla sakinma ara sira cop batsin oda hayatin sopasi iste onuda ogrensinler bu minik adamlar ki guclu olsunlar :))

ohhhhh beeeeeeee nasil sevindim nasil sevindim anlatamam. sukur yaaaa niyahet sende bi rahat nefes alacaksin valla cok uzuluyordum yaa hadi gozun aydin cancagazim... aytese de bak sen anasina nazi baskasina degilmis :))

dun gece bayagi bi soguktu ama genede uyuyamadimmmmmm bu uykusuzluk sicakla alakali degil sultanim icimde olanla alakali meselelerr
efeyi krese birakmaya hic niyetim yoktu biliyorsunuz daha cok kucuk diyordum ya ama simdi dedigin gibi bir mecburiyet soz konusu. kendimi boyle kandiriyomus gibi geliyor bazen ama dusundugumde oyle olmadigini anliyorum acaba birakmasam mi diyorum ara ara ama artilar eksiler birakmakla iyi yapiyorum diyorum. dilini bilmedigin bir ulkdede cocuk buyutmek oldukca zor gibi gorunuyor o yuzden bu zorluklarin ustesinden gelmem icin ana dilim gibi ogrenmem lazim fransizcayi...

sebnemcigim pazar maceraniz da iyiymis restorant i dagitmis cocukkar nartan da mini tatilimiz de birkac kul tablasi ivir zivir birseyler kirmisti napalim yani oluyor ufak tefek enerjik cocuklar...

hic sorma nuran iyi dagittilar ortaligi nartanida tahmin ediyorum olsun sefasi olmus iste ne guzel

himmmm bizim topigin en minigi erken baslamis kipirtilara ama baya erken himmm seni gidi bidik seni sebnemcigim baya tecrubeli bir anne olarak hissetmen normal sanirim

aslinda bazen kocam da konusur fransizca tabi zirnik anlamam mailler mesajlar is icin der ben de artik eskisi gibi merak etmiyorum ama ogrenmek ne konusuluyor icerikler nedir bilmek isterim tabi de kocam istemez napacaksin der... sen orada yasiyorsun mecbur ogrenmen lazim kivirman lazim bu isi kolay gelsin sana simdiden....

peki mircan da gelisme var mi ogrenebilmistir birseyler degil mi?

kilzr ya bizim doktor catlak falan anlasamadigimiz konular cikiyor ama hic oyle ilac verme taraftari degildir vermez de hemen o anki durumla ilgili bir ot bir sebze birsey onerir gecerse ne ala bakalim nasil olacak der yani nartan da cok az ilac kullanmisimdir allahima sukurler olsun...

doktoru da secmemdeki amac ilac verme taraftari degil demislerdi de o yuzden di iyi de etmisim... hem de cok pozitiftir her gittigimizde gelisim super iyi guzel rahat ol sen rahat bebek rahat der canim dokotrumuz ya simdi aytesimin de doktoru tabi ki.... arada nartan i da goturdugumuzde para da almaz.... en basta nartan in puturukleri vardi baska doktor olsa eminim ilac merhem falan birsey verirdi o bize dedi ki saf ipek keseyle kesele nemlendirici sur o kadar yani...

selam
doğum yaptığımdan beri arada girip okuyorum sizi..her seferinde Allahım benim oğlum da o kadar büyüse diyorum..eminim içinizden zaman çok çabuk geçiyor diyeceksiniz, doğru sevgiyle kalın

nurancım sevgileri yetiyo sanırım sabır veriyoo meralcin dediği kitapları aldım bakalım okumaya başladım ondan sonra götürcem pedagoga ..bakıcının gelmesi çok iyi oldu bak nurancım yoksa sende bugün benim gibi kafayı yemiş olurdunn

serapcım çok haklsın ama geçmeyincede antibiyotiği mecbur veriyoruz daha fazla ilerlemesin diye inşda bişeyi çıkmaz canım çok geçmiş olsun tekrardan

bu bidik daha simdiden hareket cekiyosa dokuz ay vay halimeee :))) valla bende hic bir sey anlamiyorum sadece yuz mimiklerinden anlamaya calisiyorum
o kadar. bazen cok gulesim geliyor bu dil cok komik ee anlamayinca dahada komik. neyse insallah ogrenirimde kisa surede konusurum bende. mircan biseyler kapti tabii mesela dur bekle tesekkur nasilsin ve bese kadar sayabiliyo fransizca. bide turkce konusuyo anne bu fransizca mi fransizca konusuyo anne bu turkcemi diye soruyo daha tam kavrayamadi isi ama azimli akilli yavrum kendince yontemler uretiyor...

severim boyle catlaklari hele bide dr olunca :))) valla ilac yazmayan dr cok nadir bulunuyo buluncada hemen yapismak lazim canim durust dr cok az kalmis benim hemetoloji drum benim ayda bir kan degisimi yapmam gerektigini ama bunuda turkiye sartlari altinda pek tavsiye etmedigini kanlarin cok dikkatsiz kontrol edildigini ve aidis bulasma riskinin yuzde doksan oldugunu soylemisti hemde bir dr olarak cok uzuldugunu belirterek.. ne yazikki turkiyede saglikli iken kan vermeye giden insanlar bir anda aidis sarilik gibi hastaliklari kapabiliyor.. o yuzden cocuklarimizi guvenilir dr a goturmek mumkunse hic goturmemek lazim

kiz seneler once gecmis bitmis seyin nesini kiskanayim :))) mecbur konusacaklar arada cocuk var oda evlat nasil engelleyim bugun onun basina gelen yarin benim basima gelebilir dusuncesindeyim her zaman. hem yazik cocugun ne sucu var ki kavga ederse etsin banane deyim.. kendimi kadinin yerine koyuyorum bende aynisini yapardim sonucta babasi degilmi ilk arayacagim kisi babasi olurdu saat kac olursa olsun bazi muhim durumlarda saatin onemi yok ki cancagazim. hem esimin uzuntusu paylasmayip banane dersem bos kiskancliklar yaparsam zarari bana dokunmaz mi )))) birde essekten dusenin halini essekten dusen anlarmis hesabi benimde annem babam bosamnisti ve babasizligin eksikligini iyi bilirim. esime bu konuda cok destek olurum onunla ilgilensin arasin sorsun gitsin gorussun yanimiza gelsin diye cok israr ederim babasizligi yasamasin diye hos yirmi yasinda ama olsun gende bu konu ayri hissettiriyor insana.. en son anasinin yaninda bana bi sarilisi bir opusu vardiki sanki benim oglummus gibiydi yuregimde hissettim yanlizligini. hersey icin tesekkur edip buruk bir tebessumle gitti evine. yaa neyse fazla duygusallasmiyalim demiii iste boleeee deryacigim hal boyleyken ben malesef banane ondan diyemiyorum tatlim.ama sende fazla kafani herseye takipta once midenden olma :)
bu arad keske seninde face sin olsaydida uc yakisikli oglumu bir arada gorseydin.. buraya yukleyemedim resim kalitesi cok yuksek oldugu icin kabul etmedi.

Son düzenleme:

çok saol canım içimi rahatlattın hala antibiyotiği vermedim sırt çantamda gezip duruyo oğuz maşallah hareketleri çok iyi kıpır kıpır keyfi yerinde yani birazcık sesi kısıldı ve boğazını gösterip acıyo diyor ya bende en sonunda canıma tak etti soğuk verdim doktora götürmeden önceki gece ertesi gün ateşi çıkınca çay vermeye başladım olmazsa bu akşam yeni operasyonlar deneyeceğim yarın kontrole götürcem inş. doktor herşey yolunda der ama antibiyotiği kullanmadığımı söylesem mi söylemesem mi bilmiyorum söylesem kızabilir neden vermedin kötü olmuş diye söylemesem kullandığımı sanıp tedavisine .ok atmamak için iyi gidiyo diyebilir kararsızım valla..
Dün kreş hocasından şikayet aldık ikinci kez çok yaramaz bir dakika oturmuyo dedi ceza falan verin evde dedi :)) bende ''ama çooook datlı diyebildim'' Sanki kreşteki tek çocuk ve en datlısı benimki gibi geliyo o yüzden herşey serbest benimkine

kizlar sakin gulmeyin ama dun gece karnimda kipirtilar hissettim..daha oncesinde hic boyle olmamisti taaa bes alti aya kadar ama simdi bu ne boyle anlamadim.

bebiş kaç aylık bilmiyorum ama sanırım 4 ayın altında hepimiz cinsiyetini 4 gözle beklediğimize göre, anlattığın kadarıyla bu diğerlerinden çok farklı... Sanırsam bir tane minik kız geliyor mini elbiseler tokalar oooyyy hazırlamaya başla bence :)) hee birde aynaya bak bakim güzelliğinden eksilme var mı? varsa işlem tamam..
ama bence kesin kız seni uykusuz bırakıyor ki bütün güzellik ona geçsin diye :)
inş. hayırlı ve sağlıklı olur gerisi önemli değil.. Allah gönlünüze göre versin

Doktorun nerde hemen geleyim dicem ama antalyadaymışsın oof off netten çok araştırdım böyle çatlak bi doktor bulamadım be ben çatlak doktorlar normal oluncada kafam iyice karışıyo bakalım hayırlısı

Aynen katılıyorum sana bu işin içinde olduğum içinde hiç güvenim kalmıyor daha geçen gün bir hastamız geldi dişçiye gitmiş dişçide ondan önce bir transeksüel varmış herşey normalde adamın dişi kanamış her yer kan olmuş bizim hasta da ondan sonra girince hepatiti kapmış yıllardır ilaç kullanıyor ve ömür boyuda kullanacak toplumdan soyutlanmakta cabası kimse hastalığın kanla bulaşacağını bilmediği için kadından uzak duruyormuş yani pisi pisine kadının hayatı mahvoldu oooyy Allahım korusun ya ben doktora giderken mümkün olduğunca ordaki sedyeye oturtmamaya çalışıyorum yanımda hep bir alt açma bezi bulunduruyorum Türkiyede sağlığa, insana önem gittikçe azalıyor yaşayanlarda şansa yaşıyoruz işte Allah kimseyi düşürmesin eksikte etmesin bu hastaneleri..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…