zor bir karar canim.... ben de ilac verme konusunda cok hassasim ama cok extrem durumlarda mecbur veriyoruz napalim kar kazar hesabi
ya şebocum geçmişini geleceğini neler yaşandığını bilmiyorum ama sen ne sabırlı ne kadar kendiyle barışık bir hatunsunbenim kocamı eski karısı arıcak başka dilden konuşacaklar (çocuk için konuşuluyo bunun farkındayım bu arada )inadına hırs yapar sırf onları anlamak için yine öğrenirim şu dili ne fenayım dimi
her yazdığını okurken en kötü ihtimalle sırıtıyo buluyorum kendimi çok eğlenceli hayat dolusun hayranım sana yani yazışmada bu kadar yan yana olsak ne olur bilemiyorum
sebnemcim sıcak gerçekten geceleri yatılmıyoo bi klima alın biranönce siz...baksana gece kalkıp cümbür cemaat oda oda gezmişsiniz..demek mircanıma sandviç yapmadın annesi nasıl kıydın kuzuma bak aç yatmışş hımmm bidaha olmasınnkreş konusundada evet onlar çocuk oyunu görünce ağlamayı bırakırlar bizde biraz daha rahat olmalıyız yoksa yapamayız ama dayanmak zorundayız tabi ana yüreği ayrı kalamıyoruz ama bak annesi susmuş orda oyunu filan görünce..
cok gecmis olsun allah acil safalar versin. bencede hic ilac verme senin bitkisellere devam et vesile ottan sifa allahtan olsun canim. enfeksiyon iltihapli olur bunu kendinde gorebilirsin ama sisikse sadece kizarir hafif siser o kadar. bence her iki durumdada sicaktan uzak dur mumkun se soguk icir. sicak mikroplari daha cok azdirir ama soguk mikroplarin etkisini azaltir. hani sen gecen yazmistin ya bogazin agrirken soguk ictim ertesi gun bisey kalmadi diye bencede cok dogru bisey yaptin. ama cocuklarda bu asamada nasil olur bilemem neden dersen ilk nasil alistirirsan oyle gidiyor ben benimkilere sutu suyu hep soguk veririm yaz kis fark etmez surekli dondurma yada meyveli buz hatta gunde uc bes bile olabiliyor yerler. cok sukur hastalik doktor nedir bilmeyiz. birde hamileleikte icilen o ilaclar varya hani vitamin kan folik asit balik yagi onlarin hic birinide kullanmadim ben haliyle bebegede hic bir kimyasall gecmedi.. omrumde yemedigim kadar meyve ( meyveyle aram pek iyi degildir) yedim haftada iki uc balik yedim (ozellikle minik balik cunku onlarda cinko varmis) sebze zaten cok severim.. yani ilaclar daha hamilelikte bunyeye geciyor ve bagisiklik sisteminin dengesini bozuyor diye dusunuyorum. gecen benim ufaklik havuzda cok kaldi soguktuta grip oldu iki gun oldu gecmedi sonra gene havuza gittik sumukleri aka aka gene giridi havuza aksama bisey grip mirip bisey kalmadi gecti o gunde usudu aslinda titriyodu ama gene havuzdan cikmak istemedi bende cikarmadim. sonucta iyi oldu. bogaz enfeksiyonundan senlerce cektim en sonunda aldirdim o zamandan biliyorumki goguse inmez ancak kronik durumlarda kalp bobrek romatizmasina ceviriki buda su anda sanirim soz konusu degil ozgur icin. surekli yani ayda iki uc defa iltihapli olursa kroniklesmis demektir ozgur boyle degil galiba. orda varmi bilmiyorum ama avrupa urunleri satan magazalar bi bak mikrop kirici dezenfekte fis fis lar var krese yollarken ustune fisfislican bide geldiginde fisfislican allahin izniyle mikroplar yaklamicaktünaydın bayanlar oğlumun dün kreşte ateşi çıkmıştıya akşam çıkışta doktora götürdüm boğazına baktı doktor göğsünü dinledi boğazı şişmiş göğsüde temiz çıktı çok şükür doktor antibiyotik verdi ama henüz içirmedim
akşam takip ettim ateşi çıkmadı gecede iyiydi ballı limonlu zencefilli çay içirdim tavuk suyuna çorba yaptım iyiydik.
ya göğüslere inerse diye korkmuyo değilim ama antibiyotiksiz geçecekse neden içireyim de diyorum içimden oof ooff kafam çok karışık araştırdım bademcik şişmesinin %90 ı virüsten %10 u enfeksiyondan oluyomuş virüs için antibiyotiğe gerek yokmuş ama enfeksiyon için varmış doktora götürüyoruz şişse hemen antibiyotik yazıyo ama enfeksiyon mu virüs mü? nerden anlayacağız bi tahlil bile yapmıyolar
bende bu güne kadar hep verdim her ay bir antibiyotik veriyolar bütün çocuklar aynı evde yetişende benim gibi kreşte olanda her ay hastanedeyiz ve kafam karışıyo bizde çocukluk yaşadık tmm o zamanki mikropla şimdiki bir olmayabilir ama çocuklarda bağışıklık adına bişey bırakmadılar öksürdümü ver antibiyotik ateşimi çıktı ver antibiyotik ee bu vücut nasıl alışacak mikroplarla tek başına savaşmaya ya bütün arkadaşlarım çocuğu olanlar hep hastalıktan şikayetçi biri buna dur demeli o kişide benim:)) ya nasılsa kullanıcam o antibiyotiği belkide kullanmam inş. bakalım biraz yawrum kendi savaşmayı öğrensin herşey onun iyiliği için bakın çingene çocuklarına elleri ayakları kirden gözükmüyo katranla kir var yaz kış çıplaklar ama maşallahları var hiç bişi olmuyo eczaneye geliyolar arada bakıyorum şok oluyorum ya bizimkilerde insan değil mi? onlar hastane yolunu bilmiyo benim yawru ezberledi daha kapıdan girmeden ağlamaya başlıyo bakalım dua edin arkidişlerim bitkisel tedavilerim yanıt versin inş.. şimdi kreşi aradım ateş yokmuş keyfi iyiymiş çorbasını az içmiş sadece inş. iyi olur bebem
selam kizlzlarrr bakicimiz geldi sukur cocuklar la birgun daha yalniz kalsam artik kendimi kotu hissedecektim cunku kucagimda surekli miz miz aytes bunu goren nartan o da kucak cocugu ohhhh beeee geldi ve aytes mizmiziii hemen uyudu kucaginda daha sonra nartan bagirarak uyandirdi ama olsun yani sonra uyandi emdi ve kadin tekrar uyuttu bidigi ben de nartan a sut icirdim uyuttum saat 21.30 oldu biraz birseyler atistirip pc basina iki satir yazayim dedim muhabbet baya iyiymis kizlar katilamasak ta birazini okuyabildim.....
dun gece bayagi bi soguktu ama genede uyuyamadimmmmmmnagiscigim cok tesekkur ederim canim soylemen dusunmen bile yeter sanirim da gercekten yapacak gibi bir arkadas kiymeti bilecekmissin gibi bir his var icimde yanilmiyorum degil mi??? o kadar isinin gucunun arasinda hem de calisiyorken bir de bana gelirdin degil mi sekerim cok sagol....
sbnemcigim sandovicccc hicc kiyamam mircan a ben gercekten acikmis... efeye de kiyamam mecbur olmasan oyle aglarken birakmazdin degil mi??? sanirim ben de birakamazdim ama birakmak en dogrusu cocuktur hemen unutur i\oyuna dalar ama biz pimpirikli olunca da bu cocuklar asiri hassas yetisiyorlar hic gerek yokken en iyisini yapmissin birakmakla...
uykusuz geceler bir klima alinda serin serin yatin hayatim ben salonun klimasini butun gun kapatmiyorum dider odalari da ilik yapiyor yoksa nefes alinmiyor ki burada da...
sebnemcigim pazar maceraniz da iyiymis restorant i dagitmis cocukkar nartan da mini tatilimiz de birkac kul tablasi ivir zivir birseyler kirmisti napalim yani oluyor ufak tefek enerjik cocuklar...
ahhh caganim neden boyle yapiyorsun anneye eziyet sana eziyet canim yaaa bence de bir pedagog a danismakta fayda var senin de canin var degil mi surekli mizmiz biriyle 24 saat cok zor...nereden mi biliyorum aytes iste o da cok mizmiz ama bebek diyorum buyuynce gecer isallah ama bakici geldi ya onun kucaginda saniyesinde uyuyor benim butun stresim sutten aytes e geciyor haliyle emdigi icin
aytes te gece 4 te bir uyandi 6 da anca uyutabildim ama cildirdim niye uyanir ki bir bebek hergece ayni saatte?? ve uyumaz neyse ugras ugras 6 da uyudu alti bucukta uyandi bakici sagolsun uyandi geldi aldi aytes i de saat 8 e kadar uyudum yoksa bugunu zor cikarirdimnartan da 7 de uyanmis ikisine de bakabiliyor allahtan nartan a kahvalti yaptirmis bir ohhh cekebilirim bugun...........
tünaydın bayanlar oğlumun dün kreşte ateşi çıkmıştıya akşam çıkışta doktora götürdüm boğazına baktı doktor göğsünü dinledi boğazı şişmiş göğsüde temiz çıktı çok şükür doktor antibiyotik verdi ama henüz içirmedim
akşam takip ettim ateşi çıkmadı gecede iyiydi ballı limonlu zencefilli çay içirdim tavuk suyuna çorba yaptım iyiydik.
ya göğüslere inerse diye korkmuyo değilim ama antibiyotiksiz geçecekse neden içireyim de diyorum içimden oof ooff kafam çok karışık araştırdım bademcik şişmesinin %90 ı virüsten %10 u enfeksiyondan oluyomuş virüs için antibiyotiğe gerek yokmuş ama enfeksiyon için varmış doktora götürüyoruz şişse hemen antibiyotik yazıyo ama enfeksiyon mu virüs mü? nerden anlayacağız bi tahlil bile yapmıyolar
himmmm bizim topigin en minigi erken baslamis kipirtilara ama baya erken himmmseni gidi bidik seni sebnemcigim baya tecrubeli bir anne olarak hissetmen normal sanirim
aslinda bazen kocam da konusur fransizca tabi zirnik anlamam mailler mesajlar is icin der ben de artik eskisi gibi merak etmiyorum ama ogrenmek ne konusuluyor icerikler nedir bilmek isterim tabi de kocam istemez napacaksin der... sen orada yasiyorsun mecbur ogrenmen lazim kivirman lazim bu isi kolay gelsin sana simdiden....
peki mircan da gelisme var mi ogrenebilmistir birseyler degil mi?
kilzr ya bizim doktor catlak falan anlasamadigimiz konular cikiyor ama hic oyle ilac verme taraftari degildir vermez de hemen o anki durumla ilgili bir ot bir sebze birsey onerir gecerse ne ala bakalim nasil olacak der yani nartan da cok az ilac kullanmisimdir allahima sukurler olsun...
doktoru da secmemdeki amac ilac verme taraftari degil demislerdi de o yuzden di iyi de etmisim... hem de cok pozitiftir her gittigimizde gelisim super iyi guzel rahat ol sen rahat bebek rahat der canim dokotrumuz ya simdi aytesimin de doktoru tabi ki.... arada nartan i da goturdugumuzde para da almaz.... en basta nartan in puturukleri vardi baska doktor olsa eminim ilac merhem falan birsey verirdi o bize dedi ki saf ipek keseyle kesele nemlendirici sur o kadar yani...
nagihancım bende çok kıskancım tahammül edemezdim hele gecenin bi yarısı arayacaklar banane canım kavga ettiyse demi ama?ama şebnem gibi olmayıda isterdim kafama herşeyi taka taka midemden kıvranıyorum işte gastrit vardı şimdi ülsere çevirmiştir o kadar kötü yani
cok gecmis olsun allah acil safalar versin. bencede hic ilac verme senin bitkisellere devam et vesile ottan sifa allahtan olsun canim. enfeksiyon iltihapli olur bunu kendinde gorebilirsin ama sisikse sadece kizarir hafif siser o kadar. bence her iki durumdada sicaktan uzak dur mumkun se soguk icir. sicak mikroplari daha cok azdirir ama soguk mikroplarin etkisini azaltir. hani sen gecen yazmistin ya bogazin agrirken soguk ictim ertesi gun bisey kalmadi diye bencede cok dogru bisey yaptin. ama cocuklarda bu asamada nasil olur bilemem neden dersen ilk nasil alistirirsan oyle gidiyor ben benimkilere sutu suyu hep soguk veririm yaz kis fark etmez surekli dondurma yada meyveli buz hatta gunde uc bes bile olabiliyor yerler. cok sukur hastalik doktor nedir bilmeyiz. birde hamileleikte icilen o ilaclar varya hani vitamin kan folik asit balik yagi onlarin hic birinide kullanmadim ben haliyle bebegede hic bir kimyasall gecmedi.. omrumde yemedigim kadar meyve ( meyveyle aram pek iyi degildir) yedim haftada iki uc balik yedim (ozellikle minik balik cunku onlarda cinko varmis) sebze zaten cok severim.. yani ilaclar daha hamilelikte bunyeye geciyor ve bagisiklik sisteminin dengesini bozuyor diye dusunuyorum. gecen benim ufaklik havuzda cok kaldi soguktuta grip oldu iki gun oldu gecmedi sonra gene havuza gittik sumukleri aka aka gene giridi havuza aksama bisey grip mirip bisey kalmadi gecti o gunde usudu aslinda titriyodu ama gene havuzdan cikmak istemedi bende cikarmadim. sonucta iyi oldu. bogaz enfeksiyonundan senlerce cektim en sonunda aldirdim o zamandan biliyorumki goguse inmez ancak kronik durumlarda kalp bobrek romatizmasina ceviriki buda su anda sanirim soz konusu degil ozgur icin. surekli yani ayda iki uc defa iltihapli olursa kroniklesmis demektir ozgur boyle degil galiba. orda varmi bilmiyorum ama avrupa urunleri satan magazalar bi bak mikrop kirici dezenfekte fis fis lar var krese yollarken ustune fisfislican bide geldiginde fisfislican allahin izniyle mikroplar yaklamicak
bizim zamanimizda annelerimizin hamileyken ilacti vitamindi ulturasondu gormuslugu olmaistir.buna sebeb bzlerde direncli bunyeye sahibizdir. hani eski topraklara bisey olmaz derler ya ehh artik bizde eski toprak sayiliriz demibende kendime ornek cingeneleri alirim dertsiz tasasiz gamsiz hastaliksiz ne guzel gecinip gideler deyip bende azcik onlar gibi olmaya calisirim :)) sakinan goze cop batar derler ya fazla sakinma ara sira cop batsin oda hayatin sopasi iste onuda ogrensinler bu minik adamlar ki guclu olsunlar :))
kizlar sakin gulmeyin ama dun gece karnimda kipirtilar hissettim..daha oncesinde hic boyle olmamisti taaa bes alti aya kadar ama simdi bu ne boyle anlamadim.
kilzr ya bizim doktor catlak falan anlasamadigimiz konular cikiyor ama hic oyle ilac verme taraftari degildir vermez de hemen o anki durumla ilgili bir ot bir sebze birsey onerir gecerse ne ala bakalim nasil olacak der yani nartan da cok az ilac kullanmisimdir allahima sukurler olsun...
doktoru da secmemdeki amac ilac verme taraftari degil demislerdi de o yuzden di iyi de etmisim... hem de cok pozitiftir her gittigimizde gelisim super iyi guzel rahat ol sen rahat bebek rahat der canim dokotrumuz ya simdi aytesimin de doktoru tabi ki.... arada nartan i da goturdugumuzde para da almaz.... en basta nartan in puturukleri vardi baska doktor olsa eminim ilac merhem falan birsey verirdi o bize dedi ki saf ipek keseyle kesele nemlendirici sur o kadar yani...
bu bidik daha simdiden hareket cekiyosa dokuz ay vay halimeee :))) valla bende hic bir sey anlamiyorum sadece yuz mimiklerinden anlamaya calisiyorum
o kadar. bazen cok gulesim geliyor bu dil cok komik ee anlamayinca dahada komik. neyse insallah ogrenirimde kisa surede konusurum bende. mircan biseyler kapti tabii mesela dur bekle tesekkur nasilsin ve bese kadar sayabiliyo fransizca. bide turkce konusuyo anne bu fransizca mi fransizca konusuyo anne bu turkcemi diye soruyo daha tam kavrayamadi isi ama azimli akilli yavrum kendince yontemler uretiyor...
severim boyle catlaklari hele bide dr olunca :))) valla ilac yazmayan dr cok nadir bulunuyo buluncada hemen yapismak lazim canim durust dr cok az kalmis benim hemetoloji drum benim ayda bir kan degisimi yapmam gerektigini ama bunuda turkiye sartlari altinda pek tavsiye etmedigini kanlarin cok dikkatsiz kontrol edildigini ve aidis bulasma riskinin yuzde doksan oldugunu soylemisti hemde bir dr olarak cok uzuldugunu belirterek.. ne yazikki turkiyede saglikli iken kan vermeye giden insanlar bir anda aidis sarilik gibi hastaliklari kapabiliyor.. o yuzden cocuklarimizi guvenilir dr a goturmek mumkunse hic goturmemek lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?