2009 Kasm Anneleri

günaydınnnnnn kasımın melekleri bursada mükemmel bir hava var yağmur yağıyo hava serin esinti ohhh mis
şebocum sen anlattıkça benim hayranlığım artıyo merhametli arkadaşım benim şu konuda sana katılıyorum aşırı kıskançlık bana göre kurdun aklına kuzu sokmaktır herşey tadında bide ben eymene hamileyken karnımda göz seyirmesi gibi bişey hissetmiştim
nuran iyiki geldi şu bakıcın seni daha çok görür olduk
deryammm nasılsın şekerim
meral hadi artık dön olmadımı şu bilgisayar
serap sen nasılsın nasıl gidiyo iş güç
bu arada zeynebi arayan var mı doğum falan mı yaptı

bu arada dün akşam eşimin amcaasına iftara gittik ayy kaynanamın şu benim oğlumu annem annem diye sevmesine deli oluyorum bende inadına babannesi babannesi diyorum kendi oğluna oğlum demz benim ki kıymetli oldu çocuğa çay veriyo erkekmiş o içmicek dedim erkek merkek eskide kaldı bunlar dedim Allah'ım görmeniz lazımdı görümce bir yandan kaynana bir yandan anlatmak yetersiz kalıyo 9+9 18 ay birkez bile alıp sevmeyen iyimisiniz demeyen insanlara ne oluyo böyle anlamıyorum galiba kendisi bakmaya başlayınca aradaki sevgi mi arttı ne bir an evvel kreşe mireşe vermem lazım yoksa vay halimize abur cubur yediriyolar bakkala götürüp istediğini alıyolar yemek yemiyo dün onada kızdım tam bir aydır öksürük ne ot çöp nede ilaç kesmedi yerde yatırma diyorum yok camları karşılıklı açma ceryanda kalıyo diyorum yok ne yapıcam ya offff

kizlar sakin gulmeyin ama dun gece karnimda kipirtilar hissettim..daha oncesinde hic boyle olmamisti taaa bes alti aya kadar ama simdi bu ne boyle anlamadim.

canım tecrübeli olunca anlıyomuş insan ha bide kız çocukları daha erken hareketlenirmiş erken çocuğuna göre

aslında seni çok iyi anlıyorum ama benim yapım gereği yapamazdım canım yoksa sen en doğrusunu yapıyoyosun babasından uzaklaştırmıyosun evet anne baba ayrıldıysa çocuğun günahı ne?belki benim başıma gelse bende senin gibi düşünürdüm büyük konuşmamak lazım diyorum ya ben kıskanç birisiyim şu anki düşüncem bu ama başımıza geldiği zaman neler değişir bilemem tabiiş
face olayına gelince malesef diyebiliyorum sadece ama inş birgün görmek kısmet olur sebnemcim

günaydın canımm ben iyiyim sen nasılsın?burda hava sıcak yine evdeyiz her zamanki gibi eşim yatıyo çağan oynuyo bende netteyim işte

nagihancım evet kendisi baktığı için sevgisi artmış olabilir bazı konularda haklsın abur cubur yerine faydalı şeyler verse yemek yedirse meyve verse eline daha iyi.bencede sen bi an önce kreşe ver sizin için daha faydalı olacktır

canım iş güç çok şükür iyi arada geriliyorum patrondan dolayı ama olur o kadar herkes birbirini anlasaydı zaten hayatın tadı kalmazdı bende bu havaları çok seviyorum arkadaşlarımın içi kararıyomuş ama ben huzur buluyorum oh mis gibi..

kızlar dün sağlık ocağına gittik eşimle çağanın boy kilosu için içeri girdim hemşireye boy ve kilo için geldik dedim tamam adınız dedi söyledim şikayet ettiğimiz için uyarmışlar dra döndü çağan batu geldi dr bey dedi sonra beni yanına çağırdı ilk başta bilgisayardan çizelgeyi gösterdi bak böyle izlenim prosedürü var aile hekimliği diye bişey var duymadınmı filan demeye başladı ben dinliyorum tabi lafı nereye getireceğini merak ederekten sonra yüzüme baktı sizmi şikayet ettiniz dedi evet dedim ,
çok ayıp diye söylenmeye başladı işte laf sayıyo bize neden yaptınız böyle bişeyi hiç yakıştıramadım filan..neyse ben hala susuyorum başka bi odaya geçtik ölçmek için hala çok ayıp çok ayıp diye konusuyo kapıdan girerken çok merak ettiğinizde getirin ölçeriz filan dahada çok merak ediyosanız alın evinize bi baskül kendiniz tartın demezmi benim şarteller attı tabii ama yinede sessizim odaya geçtik çağanı eşim tartıya koydu hemşireye hala laf sayıyo neden yaptınız dedi eşimde eşim geldiği zaman sorun çıkarıyormuşsunuz o yüzden dedi hemsire hemen biz ne zaman sorun çıkarık vs bağırmaya başladı bende bakın dedim ben daha öncede geldim bana sisteme giriş yapamıyorum dediniz bende size sisteme giriş yapmadan söyleyin dedimde öyle ölçtünüz dedin bu hala konusunca çağanı aldığım gibi odadan çıktım tamam istemiyorum tartmayın dedim sağlık ocağında bayağı bi tartıştık ilgili yerlere söylersiniz bunları dedim oda bana git nereye şikayet ediyosan et dedi ay bi sinirlerim bozulduki bugün eve geldik eşime yaz dedim tekrar şikayet edicez yazdık ama göndermedik gidip ilk önce hemşireyle sonra drla konuscam olmazsa tekrar şikayet edicem

kızlar dün sağlık ocağına gittik eşimle çağanın boy kilosu için içeri girdim hemşireye boy ve kilo için geldik dedim tamam adınız dedi söyledim şikayet ettiğimiz için uyarmışlar dra döndü çağan batu geldi dr bey dedi sonra beni yanına çağırdı ilk başta bilgisayardan çizelgeyi gösterdi bak böyle izlenim prosedürü var aile hekimliği diye bişey var duymadınmı filan demeye başladı ben dinliyorum tabi lafı nereye getireceğini merak ederekten sonra yüzüme baktı sizmi şikayet ettiniz dedi evet dedim ,
çok ayıp diye söylenmeye başladı işte laf sayıyo bize neden yaptınız böyle bişeyi hiç yakıştıramadım filan..neyse ben hala susuyorum başka bi odaya geçtik ölçmek için hala çok ayıp çok ayıp diye konusuyo kapıdan girerken çok merak ettiğinizde getirin ölçeriz filan dahada çok merak ediyosanız alın evinize bi baskül kendiniz tartın demezmi benim şarteller attı tabii ama yinede sessizim odaya geçtik çağanı eşim tartıya koydu hemşireye hala laf sayıyo neden yaptınız dedi eşimde eşim geldiği zaman sorun çıkarıyormuşsunuz o yüzden dedi hemsire hemen biz ne zaman sorun çıkarık vs bağırmaya başladı bende bakın dedim ben daha öncede geldim bana sisteme giriş yapamıyorum dediniz bende size sisteme giriş yapmadan söyleyin dedimde öyle ölçtünüz dedin bu hala konusunca çağanı aldığım gibi odadan çıktım tamam istemiyorum tartmayın dedim sağlık ocağında bayağı bi tartıştık ilgili yerlere söylersiniz bunları dedim oda bana git nereye şikayet ediyosan et dedi ay bi sinirlerim bozulduki bugün eve geldik eşime yaz dedim tekrar şikayet edicez yazdık ama göndermedik gidip ilk önce hemşireyle sonra drla konuscam olmazsa tekrar şikayet edicem

Canım sen gelinsin ya ne bileceksin onlar bilir herşeyin iyisini bak kayınvalidem bir üst sokakta bunların yüzünden vermedim çocuğu dalgın birde ben adım adım peşindeyim o iki sever kenara çekilir haftada bir görür ama akrabalarla bir araya gelelim sanki dersin o büyüttü çocuğu öyle bir anlatırki :) ilk başta takıyodum sonra serbest bıraktım artık gözüm bile görmüyo zaten ben istediğimi yapıyorum herşey tamamda abur cubur konusuna gelince benim saçlar dikiliyo eskiden her gelişlerinde getiriyolardı meyva suyu cips asla vermiyodum bana yarıyodu şimdi süt getiriyolar mecbur kaç kez dedim ben bunları yedirmiyorum ısrarla getirdiler yedirmedim şimdik süt getiriyolar onlarda mutlu bende.. Allah yardımcın olsun oğuz daha çay cips bilmez biz içerken ister pekmeze sıcak su katar veririm onlarda aynı içsin diye uzatıyolar bir keresinde kayınpederin kucağından hemen aldım çocuğu hem kendi bardağı hemde çay bir damlası bile uykusunu etkiliyor sen bildiğinden şaşma zamanla onlarda yapmaz inş. senden görüp boşver ya kafanada takma ve sakın eşine bu konuda telkinlerde bulunma kendi görsün bazı şeyleri..

1.si iyi susmuşsun ben olsam asla susmazdım
2.si eşinin verdiği cvpta pek tatmin edici değil
3.sü bizlerde devlet memuruyuz vatandaş memnuniyeti ilk sırada sinirden patlasakta sabırla anlatırz vs vs
4.sü bu sağlık sekteröndeki afra tafra nedir anlamıyorum bende sağlık meslek mezunuyum az çok bilirim rahatları bozuluyoya hasta gelince bir surat bir surat
5.si asla affetmezdim şikayet ederdim sustukça bazı şeyler düzelmiyo üstelik şuan hükümet bu tarz şeylere çok önem veriyo
6.si aman kimsenin ekmeğiyle oynamayalım şikayet etmeyelim diyoruz onlarda suyunu çıkarıyo
7.si harbiden iyi susmuşsunuz eşimle ben olsak yıkmıştık ortalığı üstelik diğer arkadaşlarında dediği gibi bizim burdakiler her gidişimizde memnun oluyo hatta gitmeyince telefonla arayıp hal hatır soruyo du benim ebem ben özelden takiplerim ve bebeğimin takiplerini yaptırıyorum diyodum olsun nagihancım sen yinede beni haberdar et diyodu ne yedirip ne içirdiğime kadar soruyo yol gösteriyodu galiba esas mevzu insanların işini severek yapması cancağızım

ya serapcım takmıyorum takmamaya çalışıyorum bunlar birgünlük şeyler değil ama bazen böyle hassas zamanıma mı geliyo nedir deliriyorum eşim oğlu söz konusu olunca çok titizdir uygun bir dille şu abur cubur işini halletmem lazım beni takmıyolar ama eşim dedimi akan sular duruluyo millet gibi yapıcan sırası geldimi sokcan lafı aman kötü olmayalım eşimin hatrı dedikçe seni takmaz oluyolar

Allahım okurken benimde şarteller attı devlete sırtını dayamış bizim vergilerimizle bize hava atan adamlara bak ya bırak yatsınlar onların işi o.. Ellerinde kahve çay bardakları ordan oraya gezecekler aynı sorunu bende yaşamıştım tartamıyomuşlar aşı zamanı dışında hatta bi keresinde çocuğun 6. ay aşısı olacak normalde aşıdan önce doktorun bir kontrol etmesi lazım bana sordu doktor bişeyi var mı diye ne bileyim yok dedim adam bakmadan sağlıklı onayı verdi aşı öyle yapıldı şikayetimi yapamadım aile hekimliğine geçtik artık tartarmısınız demeye utanıyorum bıraktım kendi haline özele gittiğimizde öğreniyorum bi tek.. ya hakkını ara o adamın sana öyle davranmaya hakkı yok çünkü senin için ordalar hizmet vermek zorundalar yap şikayetini git paşa paşada ölçtür boyunu kilosunu o kimki ya eve alın bi tartı diyohey Allah'ım ya devletin özelleştirme politikasına kızıyodum ama hakediyoruz biz..

ya şu laf sokma olayını bende beceremiyorum en kötü ihtimal asar suratımı otururum gözlerim dolu dolu.. laf sokamam direk söylerim anlarsa anlar anlamazsa kendi bilir.. bi kursu olsa ilk ben giderim :) ben sana takma diyorum normalde takmıyorum ama geçen regl dönemime denk geldi kayınvalideciğimin yersiz davranışı gece uyku bile uyuyamadım şunu sölicem bunu sölicem diye kafamdan kura kura uyuyamadım tabi hiiiç bişi demedim ama arada insan fitil oluyo boşver yawru senin kimse sen istemeden bişi yapamaz bunu onlara bi şekilde anlat..
ben onların yanında masus yawrumu daha çok seviyorum ''anasının kuzusu anasının bi tanecik aşkı'' bunu bastıra bastıra söylüyorum mıncıklıyorum öpüyorum oohhhh bakışlar değişiyo ama o benim herkes anlıyo bi dene istersen

heh bak aynıyız işte bende şunu dicem bunu dicem kurarım kurarım bişeycik diyemem büyük sonuçta
hoş aslında kayınvalidem özünde iyi bir insan ama ne maharetlidir ne titiz nede sevgisini belli edebilir zaten kayınpeder de görümcede herkes kadının eline bakıyo görümcem bile yediğini anca mutfak tezgahına bırakır çoğu zaman üzülüyorum ama eşim karışma ablam annemin kıymetlisidir diyo haklıda bazende boşver herkes halinden memnunsa sende konuşma diyorum yuvarlanıp gidiyoruz değiştiremeyeceğime göre kendi kapımı örüp otururum
dün akşam ayın 23ünde yemizlikçi gelecek dedim kuzene neden geliyo senin evin yeni temizlenmedi mi diyo ya sus işte karışma ben yaşayamıyorum pislik içinde desen olmaz böyle işte

aramızdaki tek fark benim görümce evli yerine kaynım var :)) ben genelde kendimle ilgili konulara girmem sorarsa sölerim samimi olsam hepten yandım yanii.. Allah yardımcımız olsun geleceğin kaynanaları olaraktan birazcık bişiler öğrenmeye bakalım bari

ya tartışma uzamasın diye sustum yoksa çok fenayımdır hatta ordakiler çıktı ya sessiz olsun bu ne gürültü filan dediler ama sustum yine eşiem gelincede eşim pek karışmaz genelde ben konusurum o öyle işte napayım

kızlar gittim drumuzla konustum soruşturma başlatılmış haklarında savunma hazırlıyorlarmış kendini savunuyolar falan filan işte neyse derya dedi haftaya bi ara gel konusalım bunları unutalım dedi ona göre bişeyler yaparız dedi bende ii tamam dedim özür dileriz filan dedi ok dedim geldim eve bakalım neler olacak

İnsan okuyunca fevri olabiliyo ama konuşmakla iyi yapmışsın şimdi kimseye böyle davranamazlar akılları başlarına gelir inş. Keşke herkes böyle hakkını arasa böyle davranışlarla hiç karşılaşmazdık ne iyi olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…