2009 Kasm Anneleri

günaydın bacılarım cuma günü Allah sesimi duydu sanırım cumartesi sabah işe geldim patron işin var mı dedi yok dedim ii o zaman sen git dedi gelmem le gitmem bir oldu yani cumadan söylese daha olurdu ama bir yandan sevindim bir yandanda sizleri merak ettiğim için aklım burda kaldı :)) evde mümkün olduğunca bilgisayarı açmamaya çalışıyorum iş çok bide başına oturursam kalkamıyorum kendime yasak koydum hafta sonu fazla ilerlememişsiniz çok şükür :))
Yeni gelen arkadaşımız hoşgelmişş
kızlar oğuzda acayip değişmeler olmaya başladı el kol hareketleri falan artık iyice çocuk havasına büründü sabah elindeki uçağı yere atıp hokus pokus yaptı bana şaşırdım kaldım yaa konuşmalar hızlandı maşallah çok eğlenceli bir çocuk olmaya başladı birde yaramazlıkları olmasa hiiç laftan anlamıyo kafaya koyduysa tamam ve bir dakika bile oturmuyor, oyuncaklarıyla çok kısa süreli oynuyor her zaman peşimde..
Ben malesef ceza vermeye başladım 2 yaşında olduğu için 2 dk odaya kapatıyorum.. kapatırkende sana ceza diye söylüyorum yaptığımın ceza olduğunu bilsin diye maşallah işe yaramaya başladı geçen arkadaşa iftara gittik hemen dolaptan bibloları bulmuş oğuz onları çabuk yerine koy ceza geliyo dedim aldığı gibi güzelce yerine koydu çok hoşuma gitti normalde olsa ben onları bana getir derdim oda getirmez ben ayağa kalkınca yere fırlatırdı :)
dün gece oğuz uyanmış eşim kalkmış babasına git diyomuş anneee diye beni çağırıyomuş, yatırmak için her yolu denemiş yok annee diye tutturmuş oda almış benim yanıma yatırmış oğuzu hemen uyumuş sıpa sabah bi kalktım yanımda oğuz normalde yanımıza alışmasın diye hep odasında yatırıyorum gerekirse ben onun odasında uyuyakalıyorum sabah eşim anlattı olayı bir hoşuma gittiki iyice anacı oldu bu diyo kıskanıyo sanırım yawrumla aşkımızı oooohhhh

serapcım bende tam anlattığın gibi bir yontemi uygulamayı duşunuyordum ,oh ne guzel işede yaramış oğuzda.peki odaya kapattığında ilk zamanlarda nasıldı,ağladı mı çok.

negihancım ne iyi yapmışsınız ana oğul sefanız olsun canım:)))arada kuçuk kaçamaklar olur tabi,afıyet olsun eymenime..

allah muhabetiniz arttırsın mineciğim,bak her işte bir hayır vardır derler...

aaaa sen ne zaman geldin de gittin ben hala uyanamadım sanırım şu anda kovulmam ama kışı bilmiyorum bu aralar eczane çok sakin hem ramazan hem yaz olunca yarım saatte bir kişi anca geliyo kolay gelsin canımm

şebnem yıne guldurdun beni

efe nasıl şimdi,geçmiş olsun tatlıma.kreste ilk zamanşlar ateş falan olması normal sanırım bağışıklıkları guçleniyor ya..

kreşe giden bebişlerin anaları size sorum var.oğluşlarınızın diğer çocuklarla ilişkileri nasıl,oyuun oynayabiliyorlarmı birlikte vurmadan,ısırmadan falan..

biz dun eltımdeydık,gorumcemin mertten 14 ay buyuk oğlu var.mert once ona sarıldı,optu abişşş abişş diye peşinden koştu.sonra çocuk arabaları vermeyınce mertte vurmaya,iktırmeye falan başladı.annesinede gıcıkoldum,kendi oğlu merte vurunca ses yok mert vurunca ay, vurma mert yapma mert..ben zaten çocuğumu engellemeye çalışıyorum,kızıyorum falan sen ne karışıyotrsun de3me..

şebnem yıne guldurdun beni

efe nasıl şimdi,geçmiş olsun tatlıma.kreste ilk zamanşlar ateş falan olması normal sanırım bağışıklıkları guçleniyor ya..

kreşe giden bebişlerin anaları size sorum var.oğluşlarınızın diğer çocuklarla ilişkileri nasıl,oyuun oynayabiliyorlarmı birlikte vurmadan,ısırmadan falan..

biz dun eltımdeydık,gorumcemin mertten 14 ay buyuk oğlu var.mert once ona sarıldı,optu abişşş abişş diye peşinden koştu.sonra çocuk arabaları vermeyınce mertte vurmaya,iktırmeye falan başladı.annesinede gıcıkoldum,kendi oğlu merte vurunca ses yok mert vurunca ay, vurma mert yapma mert..ben zaten çocuğumu engellemeye çalışıyorum,kızıyorum falan sen ne karışıyotrsun de3me..

canım oğuz kreşte 1,5 -2 aydır bizde geçen aynı sorunu yaşadık arkadaşımın kızı hiç bir şeyini paylaşmadı yawruyla yawruda hep beni çağırdı ama karışmadım bırak vursun ısırsın hakkı olanı alsın oğuz hep benden yardım bekledi ama karışmadım arkadaşımda kavga etmesinler diye kavgaya neden olan oyuncakları bir bir kaldırdı :) bizimkiler birbirlerini yere yatırıp itmeye falan çalıştı hiç karışmadım tavsiyem sende karışma bırak eğer hakkıysa söke söke alsın bizim müdahalelerimizle hep bize güveniyolar bi ara ben çok karışıyordum haklıda olsa haksızda olsa yawrumu uyarıyodum arkadaşımdan uyarı aldım kendi haline bıraktım artık

Sevgili kasım anaları artık kesin karar verdim bu çocukların hiiç biri analarına benzemiyo yoksa bizden değil mi??

mert'i benim kuçukluğume benzetenşler var,eşimin kuçukluğune benzetenler var.kime benziyor bende işin içinden çıkamadım.size bir sey anlatayım...eşimle ben aynı mahallede doğup,buyuduk.ikimizinde küçukluğünü biliyor yani, mahaklledekiler.bir tane teyze var annemin yan komşusu benle merti ne zamn gorse aaabu çocuk aynı sana benziyor senin kuçukluğunda boyleydı diye muhabete giriyor.eşimle mert'i ne zana gorse sana çok benziyor aynı senin yuz hatların,bakışların diye başlıuyor anlatmaya.yaniii bu konuda mahalleninde kafası çokkk karışıkkk...

ben ablamın oğluna benzetıyorum hem fiziksel olarak hem davranışsal olark.eğer haklıysam ilk okul donemine kadr beni zor bir hayat beklıyor.çok yaramzdı,hiç durmak nedir bilmezdi,kavga edip gelirdi sokaktan:)))ama okula başlayınca duruldu.şimdi ise tam bir centırmen, astsubay oluyor bu sene mezun oldu...

Ağladı tabi ama öyle ortalığı yırtmadı hatasını biliyo sıpa hala ağlıyo 1 hafta falan oldu bu yönteme başlayalı daha 3-4 kere anca kapattım ya yapma dediğimi yaptığında kızıp sinirlenince bazen dayanamayıp eline vuruyorum yada popoya o zamanda ağlıyo hemde içleniyo bu yöntem vicdanımı daha rahat ettirdi ilerde belkide hiç gerek kalmayacak inş.. Böyle böyle laf dinlemeyi öğrenecekler
Bu iki dakika olayınıda almanyadaki arkadaşım söylemişti orda öyleymiş yaş artıkça cezanın süreside artıyomuş..

slm sebnemcim bizdede aynı tas aynı hamam canım yaramazlıklar,huysuzluklar tam gaz hiç azalmadan dahada artarak devam ediyoo..efeyede geçmiş olsun canım .eşinede çok güldüm vallahi bizimkide koca bebekler işte naparsınn

aaa ne güzel bende ankarada yaşıyorum ve 6 kasım doğumlu oğlum yakınmıyız acaba?ben akderede oturuyorum canım .çağanda çok yaramaz canım iyiki varlar hayatımızda ama bazen çıldırtıyolar insanı ama yinede herşeyimiz onlar bizim

nagihancım ben iyiyim annemdeydik çağan hep huysuzdu ordada her zaman olduğu gibi durmadı burnumuzdan getirdi ama napalım idare ediyoruzzz.
ohh siz eymenle dolu dolu yaşamışsınız.eymenede aferin pilavını ve çorbasını yemişte bide annesinkilerden tırtıklamış bikereden bişey olmaz canım merak etme

ayy ne güzell bu aralar herkes iyi güzel haberler veriyolar mutlu olduklarını yazıyolar bende mutlu oluyorum (çocukkların hastalıkları ve mızmızlıkları hariç)minecim aydın senin için daha iyi old bence zamanla alışacaksın eminimm..nesli nasıl canım keyfi nasıl?mutluluğun daim olsun hiç bozulmasın.......

serap günaydınnn ayy ne iyi olmuş izin vermesiiiiiii..kız niye kendine yasak koyuyosun anacım gir arada 5 dkka yaz çık 5dkka olmazda 10 dkka olur yanii..canım ben bi kere ceza vermeyi denedim kıyameti kopardı mosmor oldu çıkardımm vee heryeri dağıtıyo gittiğim yerde annemlerden başkada bi yere gidemiyoruzz..demek anneci oldu oğuzzz seni gidi yaramaz seni babayıda kıskandırmışş.bende çağanın yanıma alıştırma taraftarı değildim ve öyle olduda ama yanımıza yatayımda uyuyayım demez gözü hala etrafta nereyi dağıtabilirim havasındadır heppp

günaydın canlarım nasılsınız?biz iyiyiz çok şükür çağan yanıma oturdu yazdırmamak için elinden geleni yapıyoo ama zorlada olsa yazıyorum sizlere...çağanı bizim tarafa çok benzetiyolar özellikle kızkardeşime onu tanımayanlar ise bana benzetiyolarrr eşimde kıskanıyo hayır bana benziyo siz yanlış bakıyosunuz diyoo

kızçlerr yeni uyandım yüzümü yıkamadan daldım topiğeee neyseki işim yok gece bütün işlerimi hallettim öyle yattım oruçta diilm malesef regli oldum bide bademciklerim çok ağırıyoo şişmiş yutkunamıyorummm iki dakikalık ceza uygulamsını bizde yapıyoruzz ama nesli yaramaz diye değil çok mızmz olduğu için sürekli ağladığı için neslihan yalandan ağlıyorsun seni odana götürcem diyorum özürr diyo hemenn sıpaaasusuyo başka bişi ile ilgileniyooo

derya iyi oldu yaaa ben pek ailelerimizle bir arada olmak istmeiyorumm sıkı fıkı da olmak istemiyorummm ne benimkiyle nede eşimin kiyle çünkü müdahale etmeye başlıyolarrr hayatımızaa o yüzden pek gidip gelmk istemiyorumm ama yinede iyi oldu neslihan ananesini babanewsini dedelerini dayyılarını amcalarını iki yılda olsa içiçe büyücek bi tek bunun için iyki diyorummm aydın çıktıı

benle neslihanı kim görseee aaaa aynı size benzio diyolar ne alakaysa anlamdım gittii bende nediyeceğimi şaşırıyorum gülüyorum geçiyorummm nesli benim annem ve eşimin annesi akraba oldukları için bide huyları aynı oldukları içinn zaten simları falan aynı herkes onlara benzetioo huy olarakta ikisinin karışımından ne beklersiniz ki diyolarrr okadar çok benzio belki facede farketmişinizidir resimlerdenn ama ne olursa olsun ben huyunun kesinlikle kardeşime çekti kanaatindeyimm oda çok mızmızdıı herşeye ağlardı küçükken aba bana yumurta yap dedi biraz dur işimi halledyim sonra yaparım abacım dedim ide baktım mutfakta 15 yumurtayı kırmışş hem karıştırıo hem ağlıyo ben ne yaptım ben ne yaptım annem beni dövcek diyeee safım garibim yiyemedi tabi yumurtayı akşama kadar ağladıı babanemle yengem onu susturmak için evlerinden yumurtları getirdi al biz söylmeyiz annnee sen korkma dedi okadar tuhaf bi çocuktu yaniiinesli de aynen o yolda ilerliyooo

herkese günaydın a negüzel sende ank ama uzaz birbirimize ben elvankentdeyim...Arı sütünü direk degil içinde arı sütü olan vitamin şurubu olarak veriliyo benim görümcemin oglu var mustafadan 2 ay büyük o kullanıyo cocuk cok zayıfdı ufakta dogdu küçükken hep mustafayla gören mustfa kaç büyük diye soruyorlardı okadardı ama onu vereli cocuk cok toparladı bendemi versem diye düşündüm ondan sizlere sordum...anneye düşkün cocuklaı görünce çok kısksnıyom benim oglan babacı o gelince beni gözü görmez hata yolda gezerken adam elimi tutsa gelip ellerini uzatıp kuçana aldırır adamı benden kıskanır o kadar babacı zaten babanın minyatürü artık bende ona ceza vermeyi düşünüyorumda bizde sorun eşim ben daha otoriterim ama o dayanamıyo benim yok dedimi o yapıyo sonra işine gelmeyince anne egitir cocu benden cok senle vakit geeçiriyo diyo neyse herkse slmlar küçük hanım ve beylere öpçükler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…