2009 Kasm Anneleri

canım evet elvankent cok uzak ben otarafı pek bilmem ama aynı şehirdeyiz inş görüşürüz bi gün aynen benim eşimi anlantın bende tiroyit hastasıyımya sinir yapıyo bazen tahamül edemiyorum benim eşimde süt köpü gibi bi anda öfgelenir hemende iner öfkesi sonra pişman olur işte bunlara erkek deniyo

iyi geceler kızlarr iyi kaynatmışsınız ama ben kk ya giremedim bugün ya hep yapılandırma nedeniyle servis dışı olduklarını belirtmişler siz nasıl girdiniz?
nagihancım face değil burayada koy fotolarınıda görelim göremediklerim isimlerinizi yazıyorum lütfen kkyada kendi fotolarınızı ekleyinde benim gibi faceyi olmayan arkadaslarda nasiplensin dimi ama...
nagihan
serap
gamze
esin
bircan
zeynep
sizleri görmedim sebnemi,meralive nuranı biliyorum azda olsa mineyide biliyorum ama oda buraya eklesin

bugün eşimin müdürüne iftara gittik yemekler gayet güzeldi 3 yaşında oğulları vardı eşim müdürüyle,çağan berkeyle bende müdürün eşiyle sohbet muhabbet derken saat 12 olmuş çağanlla berke bayağı bi şımardılar ama genel olarak iyiydi bugün ya çok şaşırdım karar aldık daha çok bi araya getireceğiz çocuklarıı sahura kalın dediler ama kalmadık tam eve geldik binanın kapısını açacağız erkek kardeşim aradıı dayımın geliniyle ilgili bi sorun vardıı geçenlerde anneme bi tlf gelmiş işte dayımın gelinin adını söylemiş onu bi adamla bardan çıkarken gördüm fotosunu çektim gönderdim demiş dayımın kızına inanmıyosan ara sor demiş annemin boşluğuna denk gelmiş kızı aramış oda yok hala öyle bi foto gelmedi demiş o gidiyo abisine söylüyo oda babasına derken akşam dayım annemi arıyo suç anneme kalıyo hiç suçu yokken neyse ertesi gün annem ve erkek kardeşim bendeyken adam bidaha aradı bizi tanıyo ama arayan kişi biz onu tanmıyoruz ve özelden arıyo sürekli anneme açık adresini ver fotoları sana göndericem gözünüzü açın filan demiş neyse annemde git kendilerine sıkıysa deyince bugün fotolar dayımlara ulaşmış sanırım ve dayımın oğlu yıkılmış bi vaziyette ağlayarak kardeşimi aramış şimdi eşim ve kardeşim dayımın oğlunun yanına gittiler inş kötü bişey yoktur ya ..eşim bugün karışık rüyalar görmüştü o ne zaman böyle karışık rüyalar görse hep kötü bi haber alıyoruz ve eşim kendine gelemiyo

esinin gordugu ruyayi hayra yor ve hayir olsun deryacigim. insallah kotu bisey olmaz valla karisik durumlar olmus biraz ama insallah duzelir dicem ama duzelirse nasil olur bilemem aslinda sizde fazla bulasmasaniz daha iyi olur sonuc ta kabak hep karisanlarin basina patlar ya...caganin diger cocukla anlasmasina cok sevindim bence anlasan birni bulmusken yapisin hic birakmayin cunku caganin sosyallesmesi icin guzel firsat olur...

o kopukten bizim evdede var bi tane :))) erkeklerin cogu genelde boyle sanirim benim esimde benim otoritemi yerle bir etmek icin cabaliyor ve kismen basariyorda cocuklar onu gorunce sanki baska cocuk oluyolar ne laf dinliyolar ne soz hele efe tam babaci normalde biberonunu veririm eline sekiz bucuk dokuz da hadi bakalim dogru yataga dedimmi tin tin gider yatagina yatar iyi geceler byee demeyide ihmal etmez ama baba geldimi boyle yapacaktaaaa bende gorecemm buyuk oglum da beni bekler durur ben kacta yatarsam oda uyur ben yatmadan gozleri kapansa bile yatmaz.. ahh su herifler duzenimizi bozuyolar bazen :)))
o atesli geceden sonra kizariklik hala gitmedi ne oldugunuda anlamadim hayirlisi bakalim beklemedeyiz onun disinda cok huysuzlasti herseye agliyor yerden yere atiyor kendini hic boyle degildi noldu cocuga bilmiyorum. krese gitmek istemiyor sabahlari azcik onla duruyorum sonra kaciyorum aksam aldigimda sanki cocuk erimis bitmis aglamaktan bitap dusmus gibi gorunuyor gozume. bugun esimle gittim konustum nasil cocuklarim diye iyi yemeklerini yiyolar oynuyolar uyumlular dedi kadin ama ben pek inanmadim uff yaaa su dil konusu olmasa efeyi hic yollamam ama dayanmam gerek arkadasim ilk aylarda boyle oluyor sonra alisinca rahatliyor cocuk dedi efede su donemi atlatsin kendi gelmek ister dedi biraz rahatladim. esime dedim bir an once fransizcayi ogreneyim efeyi alacagim mircanda seneye okuloncesi anasinifina baslicak kurtulucam kresten kendim bakarim cocuguma dedim. fransizcayi bilsem efede bizden kolay kapar bakalim bu siralar boyle ugrastiriyor efe bide hamilelik asabiyet mi yapti bende ne vara yoka sinirleniyorum ne olacak halim benim yaaa guc kaybetmeye basladim sanki (
heee bu arada mircan gecen gun kreste arkadasin oglunun nerdeyse gozunu oyacakmis cocuk efe kadar mircanin suyunu almis mircan istemis o vermemis yuzune vurmus ama tam gozunun altina gelmis hemen morarmis cocugun gozu cok uzuldum ama bi o kadarda kizdim ogretmenlere onlar nerdeymis ki bunlar olurken diye ama iste dil yokya arkadaslara soylettim gormedik nomus dediler ee niye varsiniz ki siz o zmaan yazik ya cocugada bugunde mircanin dudagi patlamisti bi cocuk itmis oda dusmus kanamis dudagi uff yaa kazasiz belesiz gecsede su bir yil alsam cocuklarimi ordan.

Sevgili kasım anaları artık kesin karar verdim bu çocukların hiiç biri analarına benzemiyo yoksa bizden değil mi??
efe babasinin aynisi mircanda benim kopyam oldugunu soyluyolar. mircanin huy suy ben efede baba :)) tabii arada ablama benzetende var cocuklarimi.. mircanin teni babasi efenin teni vucut yapisi ben misim hatta babasi efeyi sebnem vucutlu diye cagirir :)) amannn ha baba ha anne iste ortaya karisik bisi :))

amin canim darisi basina diyecegim ama sende daha yolun basinda pes etmis lerdensin :)) meral ve deryada senden tek cocuk oz cocuk diyolar bende cok cocuk cesit cocuk diyorum.. saka bi yana allah isteyene gani gani versin olmayanlarada versin..ask olsun esincigim niye basimizi agritacaksinki eger oyle olsaydi kizlarin basi sayemde davul olmustu topigin en gevezeside benim malum yastan kaybediyoruz iste :)) sende ne zaman ne anlatmak istersen hepimiz dinlemeye haziriz dertlesmek icin azcikta olsa biseyleri unutmak huzur bulmak icin burdayiz deme..bende yalnizlardayim hemde en uc noktada taaa kanadada esimden ve cocuklarimdan baska kimsem yok. aslen nerelisin sanirim gorev geregi ankadrada bulunuyorsunuz

bencede tavir yapanlarla arayi acmak en uygunu kirmak kirilmaktansa.. cocugumuza karsi bisey yapildimi bize karsi yapilandan daha fazla acitiyo canimiz degilmi hani once can sonra canan deniyorya can cocuk iste (mircanin manasi canimin icinde can demek) sirf bu yuzden canimdan can mircan koydum adini mehmet mircan esimin adida mehmet efenin adinida mehmet efe koyacaktim ama bi sinirle yigit efe oldu :))) hayatta herseyi kolaya koymayi seviyomya birinci memet ikinci memet cok pratik gelmisti .. ahh yaa konu nerden nereye geliyor.. bizler hafif ugrasli iyiyiz cok sukur valla zeynebi bende cok merak ediyorum dogum yapmis olamaz daha erken diye biliyorum ama genede belli olmaz haber alan haber versin bizede.
ohhh ana ogul ne guzel vakit gecirmissiniz sefaniz ossunnnnn biz uzun zamandan beri bi aktivite yapamiyoruz cocuklarla bak simdi seni okuyunca ne kadar eksik kaldigimin farkindaligini yasadim. hatta bu gun esimle dr a gittik orda onu beklerken bi yer gordum kapida her yasta bir suru cocuk cikiyordu dururmuyum ora cocuklar icin bi aktivite oldugunu caktim aldim esimi gittim oraya 4 13 yas cocuklar icin kix boxtan yuzmeye anneyle birlikte aktiviteye hoplama ziplama yerlerine kadar cesitli oyunlar oynanan yaz kampi gibi bir yermis .. tabiii esim hemen kacti 50 yasinda olunca tabii boyle seyler gereksiz geliyor ona ama simdilik ok dedim seneye mircan daha bi anlar yasa gelsin allah nasip ederse gonderecegim cocugumu ben nasil buyudum neler yaptimsa oda yapsin istiyorum nasip ve imkanlar dahilinde tabii. eymende ne guzel eylenmis annesiyle masallah canima sIk sIk yapin annesi ne guzel valla

hani derler ya baska bisey isteseydim olurdu diye sneinkide oyle olmus serap daha gecen gun demistin ya kalbin temizmis gercekten allah kabul etmis. oguzada masallah sanirim kresinde etkisi var bu sosyallesmede degilmi ayyy darisi basima simdilik cok agliyor efe sabahlari izdirapla geciyor gunduz dusunmemeye calisiyorum bugun esim biraksa iki de alicaktim..dorde kadar zor dayandim normalde bes bes bucuk gibi aliyorum hayirlisiyla bi atlatsak su gunleri aslinda mircanda boyleydi ilk zamanlar ama simdi cek seviyor orayi efe ne zaman duzelecek bakalim..buyuk oglum mircan bana cok duskundur uyurken bile beni arar durur efede babasina duskundur hele babasiin yaninda beni gozu gormez bile.. cocuklari ikiye bolustuk :)) esim bazen mircana kizar bende gider efeye kizarim snein oglun yapiyor diye ne komik demi bazen guluyorum sanki onu kim dogurdu bunu kim dogurdu diye :))oguzda anneciymis ne guzel buda ayri bu gurur yaaa.. ceza olayini mircanda uyguladim ve cok guzeldi ilerki gunlerde oyle olmustuki hata yaptiginda kendi giderdi odaya ama gelgorki efede yapabiliyormuyum ihihiii ceza meza sokmuyo valla efeye cok inatci ve dedigim dedik bende fazla ustune dusmuyorum agliyo sizliyo tabii cildiriyorum ama dayanmaya calisiyorum bakiyo ben orali degilim susuyo anniiiii opuuuu diyo basliyo yalakaliga :)))

bu arada kizlar bilen duyan varmi yaa hele bi akil fikir verin mircan herseyi yasindan once yapmaya basladi yani dogdu dogali herseyi erken oldu.. erken yurudu erken tirmendi dis cikardi konustu simdide son bir aydir iki tekerlek bisiklet biniyo.. burada onun yasitlari daha dort tekerlek kullaniyo o iki tekerlekli kullaniyo bide akrobatik hareketler yapmaya calisiyo.. iyi biseymi kotu biseymi napicam bilmiyorum. garip garip icatlar buluyo. gecen bisikletinin atka tekerine plastik su sisesi takmis neymis motor sesi cikariyomus.. komsunun cocuklarinin bisikletine takti mahalle de bir gurultu zirrrrrr diye kafamiz sisiyor.. komsular bizimkiler olsa hayatta dusunmez nerdende buluyo boyle seyleri diye guluyo :)) mircani bebekliginden beri gece karanligina alistirdim geceleri kendi kalkar cisini yapar ( tabii etrafada yapar ) bazen donunada deydiriyo cisini kendi dolabindan yenisini giyinir genelde kendi isini kendi yapmaya calisir yapabildiklerinide kendi yapar insanlarla diyalogu buyuk insan gibi konusur sorar ve herseyden onemlisi cok garip cevaplar veriri vede farkli dusunur. gecen aksam balkonda durmus elinide demire dayayip basina koymus ayi seyrediyor..sonra beni cagirdi gittimm anne ayi goruyormusun evet oglum ayin ayaklari nerdeeee diye sordu.. ilkin sasirdim altindan ne cikacak diye.. ayin ayaklari yok oglum dedim kabul etmedi.. hayir var ama nerde dedi.. oglum ayin ayaklari olmaz allah onu oyle yaratmisssss... eeee peki ay nasil yuruyor bak iste yuruyoo gormuyormusunnnn dedi.. hava bulutluydu tabii yusyuvarlak ay bulutlarin hareketiyle gercektende yuruyomus gibi oluyo ya cocuk hakli... buyuk kucuk kim olursa olsun direk gider benim adim mehmet mircan senin adin ne diye sorar. yada senin cocugun varmi konusuyormu bize getirirmisin diyor .. simdi dusunuyorum acaba normal mi yoksa anormalmi diye yasindan once gitmesi korkutmaya basladi ilerde ya tatminsiz surekli arayis icinde olan bir cocuk olursa diye.. tamam mukemmel degil ama bu kadarida fazla gibi geliyor bana.. pedagoga goturelim danisalim diyorum esime aile hekimi sevki olmadan gidemeyiz diyor ki bizim hala aile hekimimiz yok bi dr a acaba hiperaktifmi diye sordum normal olmasi gerektigi gibi dedi dr test ler icin erken dedi.. sizler bu konuda bilsiniz varsa bi e;l atin su konuya rahatlatin beni artik gercekten tirsmaya basladim noluyoz diye

nagihannnnnn dedigin filmi seyrettim supermis valla ilk cok guldum sonralari aglamamak icin zor tuttum kendimi... nerelerinden buluyolar boyle senaryolari bilmem ki :)))))))))))))))) bu sorunun aynisini cem yilmaza bi roportajinda sormuslardi oda soyle bir arkasina bakip kasiyla poposunu gostermisti yerlere yatmistim gulmekten.. birde bir sahnesini birebir rahmetli abimle son konusmamizda yasamistim. onu son gordugumde sarmas dolas koltukta oturuyorken ustunde para varmi diye sormustu bana bende niye borcmu isticen demistim yoooo paran yoksa vereyim dicektim deyip opmustu beni. ve bu hem son konusmamiz oldu hemde onu son gorusumdu.... bir an o gunu yasadim filmin bir yerinde.. hayatta boyle iste bir an aglarken bir an gulebiliyor insana... gulmek ve aglamak kardestir...filme daha cok yorum yaparim ama basimda yat borusunu calan gardiyanim rahat vermiyor :))

günaydın kk ya girene kadar akla karayı seçtim bende farklı yerlerden girdim
evet şebocum film güzel yani ben acıkta olsa hasta insanların neler hissettiğini anladım çok zormuş başta bende güldüm ama sonlara doğru iki damla süzüldü gözümden eymen doğalı daha bir sulu gözüm normalde çok katıyımdır
dün eşim çok sinirliydi (ailesi yüzünden ) eymende bir o kadar mız mız ikisi ben yemek yapana kdar kavga ettiler yemekleri yaptım sofrayı hazırladım eymenide alıp çıktım dışarı 1 saat dolandık sofrada yine delirdi bu 2yaş sendromu ne zaman geçecek

kızlar eymeni oyun grubuna göndericem haftada 3yarım gün düşünüyodum ama aradığım kreş çocuğunuzu 1 hafta oryantasyona alıyoruz pedagoglarımız ve eğitmenlerimiz izliyo ve karar veriyo dedi ya bu çocuk hiç uygun değil yada yarım/tam güne uyumlu şeklinde veliyle görüşerek karar veriyoruz dedi bugün arıcaklar gelişmeleri yazarım
ya gitsinde acık enerjisini atsın biz ana caddede oturuyoruz arka sokaklara götürüyorum ordada anneler bir rahat çocukları saldım çayıra kendiminkine mi bakayım onlara mı bilemiyorum

pedagogta bu yaşta çocukların tamamen evde bir büyükle yada tamamen kreşte olmasını önermiyo internet milliyet gazetesi anne bebek sayfasında anne-oğul ilişkisinde irem erdilek yazıyo çok konu başlığı var birde pedagog görüşleri göz atın derim

tmm canım senin için eklerim sonra kaldırırım bir ara ikimizde burdayken ekleyim resmimi kadınlar kulubü bu güzelliği kaldırabilirmi bilmiyorum ama denerim ihihihihiiii :)

canım ya inş. önemli bişey yoktur ama çok merak ettim adam kim? neden sizi arıyor? niyeti iyimi? kötümü? kadın neden tocasını aldatıyo? kolay mı yuva kurmak devam ettirmek Allah sonlarını hayır etsin inş. gelişmelerden bizide haberdar edersin inş. sabah sabah kötü olmuş ama her şerde bir hayır vardır hayırlısı olur inş.

mircan paşamı hiiiç öyle pedagogmuş bilmem neymiş götürüp kafasını karıştırma çünkü mircan üstün yetenekli bir çocuk çok zeki ya bu devirde akıllı olmaktamı suç oldu bak sana üstün yeteneğin tanımını gönderiyorum mircanı anlatmıyosa al nere götürürsen götür; Yaratıcılık, sanat, liderlik kapasitesi veya özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde motivasyon, performans ve görev sorumluluğu gösteren ve bu tür yeteneklerini geliştirmek için uygun imkanlara gereksinim duyan çocuklardır. ÖNERİLER:

Anne Babaya Öneriler:

· Beklentilerinizi mantıklı bir düzeyde tutun.

· Zeka gelişimi hızla ilerlerken bazı becerileri, yaşına uygun olacaktır. Bu becerilerin normal hızla gelişmesini geri kalma olarak yorumlamayın.

· Çocuğunuz zihinsel yetenekleri nedeniyle farklı hissettiğinde (özellikle grup üyeliği ve grubun önemli olduğu ergenlikte ) ona destek olun, herkesin bir yönüyle kendine özgü olduğunu, üstün yetenekli olmanın da onun bir özelliği olduğunu anlatın.

· Üstün yetenekli çocukların toplumdaki çifte standartları anlamakta güçlük çektiğini bilin. Ahlaki duyguları genelde iyi gelişmiştir, yalancılığı ve diğer toplumsal zıtlıkları anlamada çelişkiye düşerler. Örneğin, niye evsiz insanların olduğunu açıklamaya çalışabilirsiniz ancak üstün yetenekli çocuk verdiğiniz cevapla pek yetinmeyecektir. Sizin için sıkıntı verici olsa da açıklayamadığınız olaylar hakkında bitmeyen soruların yararı, insanın sınırlarının olduğunu ve toplumdaki her problemi çözemediğini dürüstçe anlatmak, üstün yetenekli olsa bile kendisinin de sınırları olduğunu anlamasına zemin hazırlamasıdır.

· En çok arzuladığı şeyleri gerçekleştirmesi için teşvik edin, mümkünse bunları yapacak zamanı ve imkanları sunun.

ooohh afiyet olsun benim yerimede çitleseydin cipsleri bana şimdilik çok uzak en azından ramazan bitene kadar her akşam aç karna karar veriyorum bu akşam en azından mısır patlatıp yiyeceğim diye ama akşam oluyo yemeği yiyorum oğuz uyuyor ve ben tavana bakmaya başlıyorum :)

Allah yardımcımız olsun canım bu sendrom geçer yenisi başlar yeni versiyonların hepsi bir alem.. umarım eşinin ailesi eşini dolayısıyla seni üzecek şeyler yapmamıştır en kısa zamanda çözülmesi dileğiyle

Hadi hayırlısı olsun çok sevindim ya eymendeki değişimi hep beraber izleyeceğiz inş. hem seninde için rahat edecek bu en güzeli ya bizi merakta bırakma pedagog ne diyecek bizede haber ver nede olsa hepimiz kasım anasıyız sana ne diyolarsa bizim içinde geçerlidir :78:

ya bakalım tutupta 3yarım güne 500-600 isterlerse hazirandan önce gönderemem aylık ödemelerimiz var

Son düzenleme:
slm kızlar ben geldim wcyi ve banyoyu cifledim yoruldum iyice ütüm var bide çorba ve tatlı yapıcam ..
gece eşim aradı ben netten dayımın gelinin kullandığı dökümanlara baktım bir sürü numarayla msjlaşma uzun uzun görüşme vardı birisi erkekmiş onunla çok uzun konuşmuşş fotoğraflarda dans ediyorlarmış ama ne kadarı doğru bilinmiyo henüz kız inkar ediyomuşş bakalım zaman ne gösterecek eşim gece 4 te geldi eve sabahta geç kalktı işe gitti tam bişey öğrenemedim artık akşama gelince öğrenicemm.
geçmişi okudum ama bayağı uzun uzun yazılmış aklıma gelenlere cvp vermeye çalışacağım
şebnemcim evet çağan dün diğer günlere göre daha iyiydi paylaşmayı bilmiyo herşeyi çocuğun elinden çekmeye çalışıyo ama genelde oynamaya çalıştılar ikiside bende iki laf etmiş oldum bu arada..mircana gelince bunun için pedagoga filan götürme çocuğu ne güzel işte çok zeki bi çocuk cık cık cık..
serapcım annem kötü oldu şimdi hiç suçu yokken ama dayımın oğlu gerekirse halamla savcılığa gider o numaray bulmak için döküman isteriz dedi bilmem ne olacak .
nagişcim kreş için bende istiyorum aslında yarım gün ama eşim karşı çıkıyo benim çocuğuma orda bakamazlar diyo ikna edersem bende istiyorum sen bi dene bakalım belki senin anlattıklarını filan görürse eşimde kabul eder..

deryacım dayıngile geçmiş olsun inş hepsi yalandır böyle ağır bir yükü kimse taşıyamazzz sözkonusu namussa dahada zorr...kabak annenin başına patlamış ama bunu yapan tanıdığınız biri gibi geldi annenin numarasını ve dayıngilin ev adresine kadar biliyorsa bu bi akrabanız olmalıı başka bi seçenek yok gibi allah hepimizi ıslah etsin yolundanda döndürmesinn yinede eşinin bu olaylara karışmasına izin verme çünkü erkek milleti sineye çekip tam yerinde kozunu kullanbiliyor senin ailende de böyle şeyler var gibilerinden sen yinede eşini pek dahil etme canım tabi sen bilirsin çok zor bi durumm...

öncelikle sağol minecim evet bu arayan kişinin akraba olabileceğini düşünüyoruz çünkü herşeyimizi an ayrıntısına kadar biliyo ve dayığımın oğlu yıkılmış durumuda 6 yaşındada oğulları var bide ya..eşime gelincede hemen hemen herşeyimizi bilir ama ilerde bi sorun çıkartırmı bilemiyorum ama kimin başına ne geleceğini ALLAH bilir canım kimse benim başıma böyle şeyler asla gelmez deyip böbürlenmemeli diye düşünüyorum

tabiki çok haklısın canımmm herkesin başına gelebilir allah düşürmesin canım o hallere kocamdan başka birine yan gözle bakacak olursam allah beni bildiği gibi yapsınn

iyi akşamlar kızlar nasılsınız?ben yorgunum ya ..çağanda sıkıldı evde bende ama dışarı çıkasım yok..
nuran hoşgeldin canım nasılsın?nartan ve aytes nasıl?

selam kizlar butun gecmisi okuyamadim iki gundur hatta yazamadim da butun gun aglayan hatta kucakta bile susmayan aytes le ugrasip duruyoruz o aglayinca nartan da huzursuz oluyor aglamak ve gulmek bulasici derler ya o hesap... yani nartan dan daha zor bir bebek var midir allahim?? diye soylenirken allahim daha da zorunu nasip etti ne yapayim yardimciya ragmen iki cocukla basedemiyoruz resmen birisinin bu arada camasir di bulasikti yemek ve utuydu ugrasmasi gerek ama olmuyor isteeee ikisine bakarkan cok zorlaniyorum allahim biran once buyuse de ben yeterince bebek sevdim yeter surekli bir aglama sesi duymayayim artik nolur dua edin kizlar.... baskalarinin senin hakkinda ettikleri dualar\ kendi duandan daha cabuk olurmus....

cok guldum meral mutlu anne mutlu bebek derdim hep te bebgini hicbir sekilde mutlu edemeyen anne nasil mutlu olacak ki nartan en azindan kucaga alinca susar kucakta kaldigi surece aglamazdi hiccccc

nartan usutmustu biraz burnu akiyordu dun butun gece dondu durdu yatakta agladi bir olcek kalpol verdim agri kesici biraz rahatlatti sanirim sonra uyudu bugun de denize goturdum ve su yutmasini sagladim iyi gelir diye eve geldik hic burnu akmadi bol meyva c vitamini ihlamur derken umarim atlatir yavrucagiizim...

aytes efendi de isilik haricinde iyi sukur oyle hirsla emiyor ki boncuk boncuk terliyor resmen cok hirsli br cocuk olacak zaten diger cocuklarin 10-15 dk emdigini o iki dk emiyor ya anlamaliydim ikinci oglumu

sebnem cigim ne zor bir durum seninki evde gozun gibi baktigin yavrucaklar orada nasil bakiliyorlar dudagi patlamis hirpalanmis offff ya ama daha da iler de okulda hep karsilasacak boyle cocuklarla kendisi cok uslu bile olsa cileden cikartacaklar ya simdiden alisirsa ilerde kendini daha iyi savunur diye dusunuyorum... hem artik su dil konusunu is olayi olacaksa onlara konsantre olmalisin bir de hamis sin...... dayan biraz daha efe de alisacaktir akrep se biraz fazla direnecek ama en cokta o sevecektir emin ol... kendimden ve nartan dan dolayi biliyorum

meralcigim sanirim yavrularimiz boyle boyle alisacak arkadasla nasil oynanir sinirlari nedir ogrenecekler nartan henuz oyle zorlu bir arkadasa rastlamadi cok sik gorusugumuz arkadasi ege cok fazla paylasimci bir cocuk nartan da ondan gorup daha once paylasmadigi oyuncaklarini paylasiyor..... zor arkadaslarla karsilasmasi bence daha iyi alisir diye dusunuyorum yakisikli mert i.....

bu saatte cikolata yiyen bir tip ve size yazmaya calisan acilen yatagimla butunlesmem lazim zira coook uzun bir gece daha beni bekliyor hepinizi opuyor sevgiyle kucakliyorum arkadaslar

nurancım bu aralar bayağı zorlanıyosun ama büyüyünce rahat edeceksin tabi bizimde gençliğimiz gidiyo bu arada yaşayamadann..çok zor çocuk büyütmek evet bi büyüselerdide rahatlasaydık..senin ve hepimiz için bol bol dua ediyorum nurancım sabırrrr sabırrr istiyoo iştee.demek aytes çok hırslı emiyoo maşallah kilosuda çok iyi sütün yarıyo demek canım çok acıkıyo herhalde hırslanıyo yavrum .neyse dinlen bari canım daha benim eşim gelmedi onu bekliyorum bakaılm çağan bugün eski düzenine göre uyudu inş devam eder hepp azcık dinleniyorum bende sana iyi geceler çikolata güzeliii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…