deryacım sağol canım,eşim hastaydı ondan geçtı mertedene yapalım boyle buyuyecekler.hasta olacaklarkı bağışıklıkları guçlenecek.allah dermansız dert vermesin yeterki..
Selam kizlar nartan in atesi dusmeyince solugu univ hast aldik kulagina bigazina baktilar sadece hafif kuzarmis hastalik viralmis oral olsa ilac kullanmaya gerek var ama bbu durumda gerek yok dedi ilac ta antibiyotik yani cok srvindim ...
Doktor ilaci icmiyor detince paranox fitil yazdi aldike kullandik iyi geldi sukur ama yineolmaz umarim...
cnm benm bildiğim kadarıyla dr lar 3 yaşında sadece anne baba demesi bile yetrli nörolojik gelişme açısından diyorlarslm kızlar nasılsınız küçük bey ve bayanlar nasıl konuşma meselesi benimde aklıma cok takılıyo ben istiyomki rahat cümle kursun herşeyi söylüyo ama kendinden 3 ay bi couk gördüm onun kadarda konuşmuyo bana göre mustafa konuşmuyo ama görenler daha ne olacak diyo benim merak etim cocukları konuşan arkadaşlar nekadar konuşuyo bu yaşta nekadar konuşması gerekiyor
Selam kizlar nartan in atesi dusmeyince solugu univ hast aldik kulagina bigazina baktilar sadece hafif kuzarmis hastalik viralmis oral olsa ilac kullanmaya gerek var ama bbu durumda gerek yok dedi ilac ta antibiyotik yani cok srvindim ...
Doktor ilaci icmiyor detince paranox fitil yazdi aldike kullandik iyi geldi sukur ama yineolmaz umarim...
kızlar bugün akşamüstü size cevap yzıyordum oğlanb uyuyordu uyanıp geldi yanıma bastı bi düğmeye hoppp bilgisayar kapandı
hepinize teşekkür ederim ben de sizi çok özledim
grip aşısı ben yaptırmam çocuk bağışıklık kazanmalı bi de o aşı sonuçta bi mikroba yönelik değilmi?
tarık iyi ama az önce atından düştüalnı kocaman şişti morardı buz da koydurmadı ağladı fena oldum ben de, sonra azcık oynadık uyudu inş çok kötü olmaz biliyorum düşe kalka büyüycekler ama öyle de canı yanınca içim kötü oluyo işte napim
ben şimdiden doğumgünü derdine düştüm geçen yıl pek özenmemiştik malum hem yalnızdık hem de memleketten uzaktık şimdi eşim iş değiştirdi 15 dk yız onun ailesine, bizimkiler de bendeler hala, tarıka onlar bakıyo tarık hala emiyo biliyomusunuz:) o yüzden ben kardeşi olsun hem istedim hem istemedim bırakayım emsin dedim ama artık doğsa mı bi tane daha diyorum bi süredir korunmuyoruz ama sanırım gene geç olacaktarıkı 2 yıl bekledik biz. her neyse bu sefer babanne hala da gelecek doğumgününe daha bi özeniyorum işte çocuğun bişeyi de olsun yani, diş buğdayı kaldı hastane odasına özenmedik çocuğa oda bile hazırlamadık ama artık farkında herşeyin ben de güzel bişey hazırlayayım diyorum ve konuyu ortya atıyorum:) haydi bakalımmmm doğumgünü hazırlıkları başlasınnn:)))
bizim oğlan tam araba delisi, acaba diyorum bu sefer hazır pasta yaptırsak mı üstünde arabası da olsun:)
araba desenli balonlar
evde hazırlayacağım kek börek salata sarma nevinden şeyler
meyve suyu tabii
davetiyeye gerek yok çocuğun arkadaşı yok zaten
başka ne olsun ki doğumgününde bilemiyorum
hediye olarak da küp şeklinde oyuncak düşünüyorum babsı da uzaktan kumandalı araba alcakmış
hafta sonu gibip oğlana bayramlık aldık ayakkabılarını kendisi seçti giyinip ayna karşısına geçmeyi çok seviyor parfüme bayılıyor onun bi parfümü var bebek parfümü işte, saçını da tarıyo.
sizinkiler neler yapıyo kreşe gidenler mi var nasıl kreş durumları
işini söyleyen var mı
bizimki de kaka diyor çiş diyor ama gel yapalım lazımlığa deyince kaçıyo ben de ısrarcı davrnamıyorum peki annecim diyorum sanırım yakında tuvalete de alışıcaz
slm kızlar nasılsınız küçük bey ve bayanlar nasıl konuşma meselesi benimde aklıma cok takılıyo ben istiyomki rahat cümle kursun herşeyi söylüyo ama kendinden 3 ay bi couk gördüm onun kadarda konuşmuyo bana göre mustafa konuşmuyo ama görenler daha ne olacak diyo benim merak etim cocukları konuşan arkadaşlar nekadar konuşuyo bu yaşta nekadar konuşması gerekiyor
selam kizlar dun gece bir ara iyi olan nartan 1.5 saat sonra atesler icinde yanmaya basladi 40.8 falandi olctum bir de yalniz yatirdim ya yapmamaliymisim'
yaninda yatsam heran kontrol edebilirdim ve az biraz yukselince mudahale edebilirdim sonra fitil yaptim 3 saat 38-39 arasi dusmedi birturlu sonra 37.5 u
gordum ve uykusuzluktan gozlerim kapandi biraz babasi alnina bez koydu falan uyandigimda saat 8.30 du ve yine cok fazla atesi vardi yine fitil bu kadar
ust uste vermek iyi degilmis ama ne yapayim ki surup kesinlikle icmiyor su an itibariyle iyi atesi ama birden cikiyor birsey de yemedi biraz ekmek birkac
biskuvi kivi verdim muz verdim yemedi balli zencefil verdim yemedi balli zencefilli ihlamur verdim icmed.....
i allahim dua etmekten baska carem yok ilacsiz yemeden oglumun iyilesmesini sagla amin....
okuduğum kadarıyla bu donemde 20 kelime yeterlı,tabi biz anneler hep daha fazlasını istiyoruz:))çok takmamak,başka bebişlerle kıyaslamamak lazım aslında.
herşeyı kaptıkları bir donemdeler biraz uzerine duşunce birseyleri algılayorlar hemencecik.ben ozellıkle oğretmedim ama kıtap okurken resimleri anlatırken yada pepe izlerken vurgulanan şeyleri oğreniyor mert.sayıları oğrendi ama tam sıralı biçimde sayamıyor,şekılleri biliyor,çogu rengi biliyor.birkaç gundur sıfat tamlaması bile kullanıyor.mor çiçek,mavi üçgen diyor mesela.birde sıcak soğuk ve buyuk kuçuk kavramlarını oğrendi.tum bunlara karşı hala pek cumle yok.
hergun sabah ve oğle aktıvite yaptırmaya çalışıyorum artık.havaların soğumasıyla eve ıyıce kapanacağız ve bu yuzden neler yaptırabilirim değişik diye araştırıyorum.sizin boyle yaptığınız şeyler varsa ve paylaşırsanız sevinirim kızlar.
parmak boyası,kuru boya,pastal boya ile karalamalar yapıyor.üçgeni ogrendi üçgen çizebiliyor,onun dışında yaptıkları sadece karalama.bu çalışmlar el kaslarının gelişmesi için gerekli..
fasulye gibi mutfak malzemelerini kullanarak kaplar(buyuk ve kuçuk kavonozlar) arasında aktarma yapıyoruz.hunı de kullanıyoruz.mesela pet şişeye hunu yardımıyla fasulyeleri dolduruyoruz elimizle.bir sonrakı aşamada kaşıkla aktarma yapmasını isteyeceğim.keme şekerleri maşayla kavonoza koymasını istedim bugun once zorlandı bir kaç kez birlikte yaptık.sonra kendi yapmaya başladı.bugun gibi çeşitlı çalışmalar var,yaptıkça,ilgilenende olursa yazabilirim..
oyun hamuruyla almayı duşunuyorum en yakın zamanda.
onunlada çok guzel aktıviteler yapıyor bloglarda anneler...
ipe boncuk dizme oyuncakları var.sıparışını verdik ablama boncukçulardan buyuk renklı,değişik şekillerde boncuklar(tahta tercihimiz) alacak onlar ayakkabı iplerine dizeceğiz yakında:)
eşleştirme kartlarımız var onlarla oynuyoruz.
her ay bir yada iki kıtapla tanışıyoruz.
her ay meraklı minik dergisi alıp sayısız hayvan ismi ogreniyoruz ailecek:)pepeninde dergisi çıkmış ama ona bakamadık daha..
şimdilik aklıma gelenler bunlar,sizlerde ne var ne yok...
selam kizlar dun gece bir ara iyi olan nartan 1.5 saat sonra atesler icinde yanmaya basladi 40.8 falandi olctum bir de yalniz yatirdim ya yapmamaliymisim'
yaninda yatsam heran kontrol edebilirdim ve az biraz yukselince mudahale edebilirdim sonra fitil yaptim 3 saat 38-39 arasi dusmedi birturlu sonra 37.5 u
gordum ve uykusuzluktan gozlerim kapandi biraz babasi alnina bez koydu falan uyandigimda saat 8.30 du ve yine cok fazla atesi vardi yine fitil bu kadar
ust uste vermek iyi degilmis ama ne yapayim ki surup kesinlikle icmiyor su an itibariyle iyi atesi ama birden cikiyor birsey de yemedi biraz ekmek birkac
biskuvi kivi verdim muz verdim yemedi balli zencefil verdim yemedi balli zencefilli ihlamur verdim icmed.....
i allahim dua etmekten baska carem yok ilacsiz yemeden oglumun iyilesmesini sagla amin....
maşallah meral çok güzel aktiviteler yapıyorsun mertle bizde pek yok olmamasının sebebi ise çağanın hemen sıkılıp bize saldırması oluyo..dün 5 dkklığına komşuya bıraktı çocuklarla oynasın diye hemen ilkokula giden kızının saçlarını yolmuş,kafasına bişey fırlatmış şişirmiş ne yapıcam bu çocukla ya çok yaramaz çok işimiz var..dün akşam arabada uyudu eve geldik uyandı ve ne yaptıysam uyumadı babasından yüz bulduğu için normalde ama dün akşam her zaman olduğu gibi ne doğru düzgün yemek yiyebildik nede çay babası baktı olmayack yüz vermedi bende kızınca saat 11,15 bu arada yere yastığını koydu ve uyudu eğer babası ben kızınca yüz verseydi daha çooook uğraştırırdı bizi ..bugünde akşam arkadaslarla yemeğe gideceğiz çağan uyuyo şimdi uyansın annemlere gideceğim akşama kadar orda duracağım akşamda çağan annemlerde kalacak ben eşimin yanına gideceğim ordanda yemeğe çok bunaldım evde kaç gündür ya ..eşimde sağolsun kırmadı yorgun olduğunu biliyorum ama tamam dedi kırılmayayım diye ...bizden böyle habeler
sağol deryacım ,merttinde oğle uzun uzun oynadığı yok canım ya bazen yapmak bile isteniyor.şimdi aktivite yapalım mı diyorum onaylarsa yapıyoruz zorlama yok.bazen 2,3 dk şanslıysam 10 dk suruyor en fazla.sıkılıp boyalı fırlattığı,fasulyeleri evin dort bir yanına dağıttığıda oluyor ve boyle olmasıda çok normal zaten yavaş yavaş daha katılımcı olacaklar.yaptıkça zevk almaya ıstemeye başladı mert,onceleri bilmediği için istemiyordu.bazen kendisi,kitap alıp gelıyor'oku'deyıp bana veriyor.valla çok hoşuma gidiyor.oncesinde çok kıtap yırmışlığı var şimdi arada yıne ucundan yırtsada genelde sayfaları çevirmek tercihi oluyor:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?