2009 Kasm Anneleri

kızlar harika bir blog keşfettım paylaşmadan geçemeyeceğim.buradakı anne çogu şeyı hazır almış ama aynı şeyler evdekı malzemelerlede yapılabilir...

aktivitilerimiz.blogspot.com

amin cnm inşallah onların canı yandımı bizimki iki misli yanıyo

kızlar harika bir blog keşfettım paylaşmadan geçemeyeceğim.buradakı anne çogu şeyı hazır almış ama aynı şeyler evdekı malzemelerlede yapılabilir...

aktivitilerimiz.blogspot.com

hemmen bakıyorum

bloğun yan tarafında etıketler kısmındaki18+ ve 24+ bizimkilere daha uygun

sanki 24+lar epey önden gidiyo ne dersin şöyle bir göz attımda eymen yapabilir mi ikilemde kaldım bide o boyalarla kumlarla ev batar be ayrı bir oda lazım acaba alt katta babannesinin yeni boya yaptırdığı duvarlarda mı deneme yapsak

18+ lara şimdi baktım süper akşam eve giderken ucuzluk pazarına uğrayıp ıvır zıvır alayım 1 milyoncularda epey değişik şeyler bulunuyo

bak bu iyi fikirmiş nagiş,sende rahatlarsın boylelıkte.eymende sanatsal çalışmalar yapmış olur.babaanne ne yapar bilemiyeceğim tabi..24+ ları zamanlara yaparız onumuzdekı aylarda... kolıdor duvarlarnı ufaklığın boyuna kadr olan kısmını kartonla kaplamışlar,elınede vermişler boyaları,fırçaları o hoşuma gitti.yapılabilinirde bizim mert o kartonları yırtıp,yıne duvarı boyar gibi geldi bana:))yınede bir deneyeceğim ben...

18+ lara şimdi baktım süper akşam eve giderken ucuzluk pazarına uğrayıp ıvır zıvır alayım 1 milyoncularda epey değişik şeyler bulunuyo

evet benimde oyle incik boncukçuları,japon pazarlarını gezmem lazım.birgun anneme bırakayım mertide bir dolanayım bakalım neler bulabileceğim..

canım bende eymene güvenemiyorum mutfağa giden koridoru kaplarım ama kaptırıp heryeri boyama riski çok yüksek şimdi liste yaptım buzluk,renkli taş yada plastik boncuk,plastik maşairenkli mandal alıcam özellikle kadın ayrıştırmada maşa ve buzluğu çok kullanmış sadece şekilleri ve renkleri değiştirmiş
bide ayakkabı kutusunu delip makarna dizmiş onu
bide çubukları tuzluğa sokma varya oda iyiymiş eskiden ilk okul birde fasülye ve cubuklarımız vardı onlardanda alıcam zaten ev dandini hiç değilse tadını çıkarsın paşam

herkese selamalar nasısınız biz gayet iyiz havaların dışında hava cok soguk ve oglumla eve kapandık o cok sıkılıyo ama cok soguk oldugu için dışarı cıkamıyoz kışa eve nasıl alıştıracam bilemiyorum

iyi olmaniza cok sevindim canimcimm...mircanin katkisi cok bu sebebleeee haydin ikinci cocuklari dogurmayaaaaaa :))))))))

gul canim gul allah gulmekten usandirmasin. canim cok guzel aktiviteler yapiyorsunuz valla benim cok vaktim olmuyor anca hafta sonlari bi seyler yapmaya calisiyoru ama abisiyle yaptigi seyler cok tabii.

supersinnnn dostummmmmmmm aktivite konusunda snei tek gecerimmmmm... mert nasil sansli nasil sansliiiiii valla bizim evede snein gibi anne lazim :)

cok gecmis olsun nurancigim... simdi iyiymis sevindim havalarin degsiimi mevsim degisikligi oldummu hastaliklar bas gosteriyo dikkat et canim ya bide aytese bulasmasin.

dun okulla elma bahcesine gittik cok guzeldi cok eylendim fotograf makinem bozuktu goturemedim ama ordaki arkadaslar ve profesor poul saolsun sakir sakir resim cekildik. pek fotojenik degilim ama hatira olsun iste cirkin mirkin bi dahami yasicaz o gunu sankim.. otobuste hani o filmlerde gordugumuz ogrenci otobusuydu cok guldum iki tane turk vardi yanimda bayagi bi gulduk filmde gibiyiz falan diye :)) gunun sonunda agactan kendi ellerimle topladigim bes kilo elmam oldu. tabi ucrete tabiiydi. yakinda kresler de gidecek cocuklarda aktivite yapacaklar. bi kac kres cocuklarida ordaydi sirayla butun kreslerde gidiyormus elma toplatip oynatiyorlarmis efede pek sever elmayi bol bol yer orda..
yemek olayi bizde cok cesit ne bulursa yiyo peynir zeytin haricinde herseyi yiyo ogluslarim. ozellikle sebzeciyiz eti izgara olarak veriyorum tavuk mangal balik mangal seklinde oluyo butun sebzeleri icine ekmek dograyip yediriyorum. ezme isi bitti.. meyveyide kresten alinca arabada ac karnina veriyorum eve gelincede yemek ne varsa onu yiyor. cok sukur fazla secmiyyor.. gece iki bazen uc biberon sut iciyor. azaltamadim bi turlu bi tane uyurken bi tanede bildircin yumurta bal karisimli gece iciyor. icmezse aglayip ortaligi yikiyor. bende veriyom annem bana on yasina kadar yumurta bal sut karisimini icirmisti cok iyi hatirliyorum :)) bazi bazida cig yumurta sarisi icirirdi sesimiz guzel olsun diye :) sarkicilarda cig yumurta iciyorya ses acilsin diye.. ehh faydasi oldumu derseniz bayagi cirtlak bi sesim var sanirsam bayagi bi faydasi olmus :)))

günaydın,
şebnem gez bakalım gez bide talimatını uygulucam madem mircan efeye yardımcı ben hemen senin kızlara yetiştireyim :)
merall dün akşam kırtasiyeye uğradım el işi kağıdı,karton,çubuk,fasülye,makas,yapıştırıvı,palet aldım
-ilk olarak bir kavanozu kapağını kapatıp üstten çeşitli boyutlarda delik açtım al annecim çubuk dedim ilk ağzına götürdü bu aktivite çubuğu yediğinden değil dedim hımmm dedi ve oynamaya koyuldu epey oyalandı hemsini doldurdu o sırada babası geldi büyük bir çoşkuyla kavanozu gösterdi
-sonra palet ve fasülye oynadık paletin her bir gözüne fasülyeleri doldurup fasülyeci diye babasına sattı :)
-kes yapıştır yaptık ama henüz bişey anlamadı aklı fikri kağıtları boyamaktaydı
iri delikli boncuk için çarşıya çıkmam lazım bide yün atlet alıcam geceleri giymesi için

şebnemcim,teşekur ederim canım.bırseyler yapmaya çalışıyorum işte hem birseylere odaklanmasını sağlıyor,hem el kaslarının gelışmesine yardım ediyor bu yapılanlar,hem el-goz kordinasyonunu sağlıyor,hem de eğleniyoruz.eee daha ne olsun..
sizin birsey yapmanıza gerek yok csanım zaten krese gidiyorlar orda bunlara benzer şeyler yapıyorlardır...

ne guzel kursmuş o öğle,dağ behçe geziyorsunuz....

nagihancım ne guzel şeyler almışsın ve j-hemencecikte uygulamışsın.eğmende sevmiş çok mutlu oldum valla:))

ayakkabı kutusuna makarma geçirmece vardı ya bende ondan esinlenerek.makarna suzgecinden,iki parmak boyunda kestiğim pipetleri geçirmece oynadık.suzgecin delikleri buyuktu tam geldi pipetlere.aynı makarnalı resimdeki gibi dik durdular.sonra onları tek tek parmağımızla ittik.farklı renklerde pipet alıp onları renklerine goredizdirip yapacağım birde.

Son düzenleme:

esin,sağol canım biz ıyıyız.izmir daha eve kapancak kadr soğuk değil,dışarı çıkabiliyoruz şimdilik.evde oyalamak için farklı aktıviteler bulmaya çalışıyoruz.

kiz mi dedinnnnnnnnnnnnnnnnn..... icinizemi doguyor acaba... valla ben hala ulturasona girmedin en son esim dun tel acti dr a 5 ay oldu ne zaman girecek ultrasona kadin doguracak artik dedi birazda abarttik sancisi var falan diye hastanedeki randevuyu one almaya calisacakmis.. peh peh pehhh ben dogurdum doguracam hala randevum yok :))) kiz mi erkek mi ikizmi tek mi hic bisey bilmiyorum ama mircan ikide bir gelip karnimi gosteriyo orda iki tane kiz kardes var diyr bana ehh cocuktan mi alsak haberi ne :)) cok guzel seyler yapmissiniz valla ozendim dun vaktim yoktu meralin dedigi siteye bakamadim simdi bakayim bende ne var ne yok bende yapayim eylenceli vede ogretici seylermis.

valla meralcim çok teşekkür ederim yönlendirmeler için ben oyun konusunda pek yaratıcı değilim böyle fikir verince çok iyi oldu makarnayı başka zamana sakladım bir süre bu 3 aktiviteyi deneriz sıkılınca yenisine sağlık

inş cnm inşallah tabiki önce sağlık ama bir de kız çocuk tattırsa fena olmaz değilmi
ne biçim ülke anlamadım 5 ayda bir randevu alınmaz mı ultrasona girilmez mi cık cık cık

şebnemmmm;uykun gelmedimi senin hala.tum gunun koşuşturmacası,birde hamişlik,maşallahlar diyeyım.sende biryerlerini kaşı..
ozel muayene falan yokmu orda,oraya gidip oğrensenizde bizde meraktan kurtulsak ne iyi olur:)))

sanirim kreste iki yastan once bi sey yapmiyolar simdilik sadece oyun yada ben bilmiyorum. ama mircan efe her gun bi aktivitesini getiriyor vede fransizca ogretiyorlarmis. okul oncesi egitim yapiliyormus onun yas grubu icin. ama senin soyledigin sitede cok guzelmis sanirim bakmadim ama oyle gozukuyor sizin yazdiginiza gore. birazdan bakacagim ne var ne yok diye.. burda oyle aktiviteler icin hazir paketler var daha onceden ben cerceve ( sert malzeme degil kopuk gibi biseydi) etrafinia sus ler yapistirmaca ve cubuga basit kuklalar yapma aktivitesi almistim mircanla biz yaparken efede faydalanmisti :))) ama yapmak degil bozmak icin...trt cocukta gorsmutum bi tanede kartonu cerceve seklinde kesiyorsun kenarlarina dondurma cubuklarindan yapistiriyorsun onlari boyuyo cocuk icinede resim koyuyo bitince.. oyle seyler iste.. hafta sonu aktivitemiz icin hazirlik yapayim bugun markete ugrayimda biseyler alayim bende sonuclarin resimlerini cekelimmm dicemde makinem bozuk hatirladim ama siz cekin bi fikir olur hepimize

rica ederim efendim ne demek,farklı şeyler bulursam yıne yazarım..eğmen paşa eğlenmiş ya o yeter bana...

iki yaşa ne kaldı,onlarda başlarlar yakında..çerçeve işide guzelmış aklımda olsun.tamam canım çekerim foto..

kızlar mert uyandı ben çıkıyorum.heppiciğinizi opuyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…