2009 Kasm Anneleri

iki yaşa ne kaldı,onlarda başlarlar yakında..çerçeve işide guzelmış aklımda olsun.tamam canım çekerim foto..

kızlar mert uyandı ben çıkıyorum.heppiciğinizi opuyorum...

bende sizi öpüyorum alınma ama ennnn çokkk merti öpüyorum seni bir kez öpsem yeter

inş cnm inşallah tabiki önce sağlık ama bir de kız çocuk tattırsa fena olmaz değilmi
ne biçim ülke anlamadım 5 ayda bir randevu alınmaz mı ultrasona girilmez mi cık cık cık
evet once saglik desekte kalbimdende hem saglik hemde kiz olsun diyorum azcik yuzsuzumde :))))

günaydın kızlar bu aktivite işi cok güzelmiş benim oglum oyun oynamayı cok seviyo ama cok sabısız bizde mandal oyunu oynuyoz renklerine göre gurublara ayırıyoz ben elime bi mandal alıp hangi renkse ona koymasını istiyorum daha tam renkleri ayıramıyo ama tek tek sayıyor ve cok seviyor

selam kizlar nartan im dun yine ateslendi ilac vermeden atlatmayi denedim ama artik aksam 6 olunca ilik bir dus ve zorlaaaa agzina kalpol fistirttim yarisini icti
boyle yapmak hic mi hic hosuma gitmedi ogluma istemedigi bir seyi zorla yaptirmak;;(((( sonra ayteste ateslendi ona da zorla icirdim ayy bunlar topyekun
ilac sevmez olmuslar bir iciriyorum bir cikariyor alnina islak mendil koydurmuyor ciyak ciyak bagiriyor butun gece de aytes atesliydi yine nobetteydik 3-5 nobeti

sukur su an itibariyle iyiler bidiklarim......iki gundur okuyup yazamiyorum ki iki satir catladim valla bakicimiz aytes e meyve suyu yediriyor ciyak ciyak
dun severek yiyor ayni meyveler bugun ciyak ciyak... bir saglik ocagina goturecegim ek gidalardan sonra kilo alimi nasil merak ediyorum...

eymen e gecmis olsun diyorum ama gecti sanirim nagihan takip edemedim ya pek aktiviteler yapilmis keyifler de iyi sanirim

meralcigim diyorum ya topigimizin arastirmadci gazetecisi meral ne guzel seyler bulmussun oyle bir de ben bakayim yapabileceklerimize....

antalya da hala sicak ama korkumdan pek disari cikarmiyorum bugunlerde ama yarin iyi olsunlar parka gidebiliriz

99

sebocugum gercekten de doguracaksin ne oluyor ne bitiyor bilmiyorsun pehhhhh diyorum yani ::))))

dun nartan in arkadasinin annesi geldi kek yaptik su ocakta pisenlerden nartan cok seviyor da dogum gunu pastasi diyor...

kizlar birsey soracagim cocuklara dis macunu kullanmaya asladiniz mi nartan oyle fircaliyor ama bana pek temizlenmiyor gibi geliyor ne dersiniz bir de
dis fircasi sert oral b almistim sonra su ayakli signallerden aldim sizler ne kullaniyorsunuzzzzzz meraktayim...

nartan baby tv dogum gunu sarkisi var mum ufluyorlar sarkilar balonlar falan cok seviyor onu benim de hic niyetim yok kutlamaya ama evi susleyip balonlar
alacagim zaten tek arkadasi var o da oyle yaramaz ki 4 ay buyuk nartan da ve hic mi hic laftan anlamiyor benim oglum onun yaninda melek gibi kaliyor
allah annesine sabir versin valla... iste o gelir bir pasta mum ufler tabi anenanesi ve teyzesi ve dayisi gelir o kadar... oyle usengecim ki bugunlerde
su mevsim gecislerini hic mi hic sevmem cabucak gecse de rahatlasak...

slm kızlarr sohbet bayağı ilerlemiş hepsini okudum fırsat buldukça aklıma gelenlere cvplar yazacağım eğer unuttuklarım olursa şimdide affola..
nurancım ne inatçı ateşmiş yaa tekrardan çok çok geçmiş olsun böyle haberler almak benide üzüyo tez zamanda eski sağlıklarına kavuşur bıdıklar inşş
meralcim verdiğin bloga bayıldım canım ilk fırsatta bende hayata geçireceğim onları teşekkür ederiz bizide bilgilendirdiğin için.
nagişim sen yapmaya başlamışsın bile çok güzel aferin eymene..bide kafana çok takma canım senin prensiplerin oluyo ama büyükler buna pek uymuyorlar canım tabi düzende bozuluyo bana kızmada hiç yememesinden ise bişeyler yemeside güzel ya sonuçta reddedmiyo yiyo işte yemese daha çok kafana takardın(bana şu anda kızdığını görüyorum ama kızma ablacımmm ya)
esincim sizin mandal oyunuda güzelmiş çağan ne saymayı biliyo nede renkleri ben bayağı tembelmişim ya sizin yaptığınız aktivitelerin yanında bizimki sönük kalıyoo
sebnemcim özletme kendini ya gel ara sıra karşılklı sohbeti bende özledim vallahi..sizin ordaki drlarda neymiş öyle ya yurtdışına özenmesin kimse burdaki drlar kat kat daha iyi vallaha..ne güzel geziye gitmişsiniz canım ya elmada toplamışsın benim yerimede ye canımm afiyet olsun şimdiden

canım ben daha diş macunu kullanmıyorum ben 2 yaşından sonra diye biliyorum canımm

cnm çok geçmiş olsun ne inatçı ateşmiş ya off mahfoldu paşalarım ee tabi sende çabucak geçer inşallah
tam hatırlamıyorum ama eymeninkide signal galiba ama kılları yumuşak ben macuna başlamadım bizimle birlikte fırçaladığı için epey temizleniyo biz ne yaparsak oda tekrarlıyo önler arkalar hepsine fırça deyiyo macun koysam kesin yer :)sanırım dişleri benimkiler gibi zayıf 2 gün fırçalamayalım önleri sararıyo

kızmam cnm kızmam bana böyle dönem dönem geliyolar sonra gidiyolar
ama şu benim evin aynısın olması fena halde geriyo beni
çağan için git ucuzlukçuya al bişeyler yapın aktivite çok eğlenceli oluyo emin ol çağanda oturup oyalanacak kısa sürüyo ama olsun

ya tamam haklısın o konuda bende kızardım ama işte biraz kıskançlık var sanırım o yüzden böyle davranıyo..ecet canım çağan için gideceğim ama yarın eşimin doğumgünü daha bi plan yapamadım çünkü eşim yarın geç gelecek bakalım eğer arkadaslarıyla değiştirebilirse sabahçı olacak akşma erken çıkacak ama kesin değil haber bekliyorum eşimden ona göre plan yapıcam daha hediye bile alamadım ya ..geçen bi ara konu açıldı dalga geçiyo aşkım kartı vereyimmi?nasıl olsa ben ödeyeceğim diye..

cnm sıkma kendini. çocuk sonuçta yemesi gerekenleri yiyor ama daha dikkat etse sen de rahatlarsınb belki konuşursan işe yarar. dr böyle yedirin dedi de bilemiyorum
ben de öyle yapıcam doğurursam ama eşim ne der eşim tamam dese yarın gitmem valla işe filan umrumda bile değil!
evet canım bende 2. çocuğumda 2 yıl ücretsiz izin almayı düşünüyorum. inş. şartlar elverirde planlarımızı gerçekleştiriirz...
inş hepimizin gönlüne göre olur
cnm bizim bi arkdş da çocuğu küçükken duvarları kağıtla kaplamış özgürce boyadı dedi ama bi başka arkdş da aslında çocuğa sadece kağıtr kaplı kısmı boya yaptırarak sınırlamışsınız dedi ay mantıklı geldi bana valla
ben etkinlik yapmıyorum özel bişeyler düşünmüyorum yapmayı
sonuçta bu çocuk okula gitçek okul baştan sona etkinlik şimdi öğretmek istemiyorum biz beraber boyama yapıyoruz kitap okuyoruz kalemleri diziyoruz filan ama eni konu etkinlik yaptığımız yok bence çok erken böyle şeyler için
meraklı minik 3-6 yaş dergisi ben 3 yaşından itibaren alacağım o dergiyi öğrenmiştim araştırıp
biz oyun oynuyoruz yani saklambaş kovalamaca arabalarla legolarla at binmece filan.
yeme konusunda özgür bıraktım nası isterse öyle besleniyo:) ne istediğini soruyorum ya söylüyo ya gösteriyor ben de onu yediriyorum o da memnun ben de
ben biberon hiç kullanmadım hep bardaktan içti şimdi cailolu bardak göndermiş teyzesi ondan içmeye bayılıyo
kendisi yemeye çalışıyor ona da karışmıyorum her yer batarsa batsın öyle öğrencek
yani ben de kendime şaşıyorum ama geniş bi anne oldum :)
hmm babasının doğumgünü yaklaşıyo o gün beraber kurabiye yapmayı düşünüyorum oğlumun babasına hediyesi olsun kurabiye hamurunu hazırlarım o da kalıplarla keser sonra da pişiririz.

valla deryacım biz bu hediye mevzunu es geçiyoruz eşimle her özel günü kutlarız bir pasta yada yemekle ama hediyeleşmeyiz zaten hangimizin ne ihtiyacı varsa alınıyo ne bileyim böyle işte bu arada eşinin doğum günüde kutlu olsun biz eymenle pasta yapmıştık üstünede cnm babam yazdık inan görmeliydin gözleri doldu adamın baba olarak ilk doğum günüydü (eymenle derken paşam daha 8 aylıktı )

biliyorum cnm aslında 9 aylıktan beri durum böylede dönem dönem tavan yapıyo kahvaltı yemek sırası
sizinde babanızın doğum günü kutlu olsun ailece nice yıllara
aktivite derken bizim yaptıklarımızda ders mahiyetinde değil ki kaliteli vakit geçirebilmek yani ha saklambaç koşturmaca ha elişi kağıdı boncuk hepsi aynı sadece ( bana iyi geldi akşamları atla zıpla oynayacak halim olmuyo )
anneninde oturarak hem dinlenip hem oynatabildiği oyunlar bence

cnm ben de eşime sevdiği yemekleri yapıyorum bi de pasta hazırlıyorum tamam bazen bişey alıyorum ihtiyacı varsa ya da orjinal bişey buluyorum geçen yıl bi kitap bastırmıştım oğlanla beraber fotomuzu koymuştuk pia pia die yazarsanız netten bulursunuz ik igünde geliyor elimize. değişik bişey oldu işte. bi kere de oğlanın parmak izini el ve ayaklarını parmak boyayla boyayıp kağıda desen yapmıştık böyle hediyeler veriyoruz babamıza işte.

veeee zafer benim sevgili eşimi ikna ettim iş çıkışı saçlarımı kestirip çikolata kahveye boyatıyorum yani renge ve modele eşim karar verdi iki ay sonra dip boyan geldiğinde aralara balyajda attırırsın diyerek tek renge ikna etti beni bu durumda zafer benim mi eşimin mi tartışılır

bende sizi öpüyorum alınma ama ennnn çokkk merti öpüyorum seni bir kez öpsem yeter

oğle olsun kustum ben sana

nagihancım şimdiden güle güle kullan yeni saçlarını.bende bayramda kestirdim,boyatmak nasip olmadı daha boyamda hazır halbukı.

esin sizin aktıvitenizde harıkaymış hem renkler,hem sayılar oğreniliyor.kolay gelsin:))

macun daha kullanmıyoruz ama başlamayı duşunuyorum.ama ne alır kullanırım daha fikrim yok.

oralb'nın softlarından kullanıyoruz.

şekercik annen amelıyat olmuş yazın çok geçmiş olsun...

tarığın kendi kendine uyuyup kalmasına bayıldım,maşallah..biz o gunleri ne zaman goreceğiz bakalım..

sen de bir yerlerden başlamışsın aktıvitelere:)kaç kışı 2 yaşındakı çocuğa kalem veriyor yada kıtap okuyor kı...bizim yaptıklarımızda saatlerce suren ,ders verir mahiyette olan seyler değil.10 dk anca suruyor ve ben soruyorum aktıvite yapalım mı diyorum.onaylarsa yapıyoruz.bir ortumuz var adını aktvite ortusu koyduk onu gorunce heyecanlanıyor hemen sermemi istiyor falan.okulda tabi birseyler yapılıyorda bizim şimdi yaptıklarımız ince motor kaslarının gelişmesine yonelık seyler...zevk alıp,eğlendiğimiz surece sorun yol diye düşünüyorum.mert çok hareketlı bir çocuk onu hiç oturtamıyorum oyuncaklarıyla oynarken bile hep hareket halınde,atına 2dk bile binmez mesela.ama bu aktıvitelerle birazda olsa sakınleşiyor,bişreylere odaklanmasını sağlayabiliyorum boylelıkle...

meraklı minik 3 yaş için doğru:)biz yılbaşından beri alıyoruz oyun kartlarını kullanıyoruz,resimlerine bakıyoruz ve içindeki oykuleri okuyoruz sonra kaldırıp onumuzdeki yıllar için saklıyoruz.bir suru hayvan ismini ordan oğrendi mert ben memnunum yani..

şu an mertin resim çalışmalarını sınırlamadım ama duvarlarım karalanmış vaziyette banyo hariç.durum o kadr vahim yani birde sınırlandıralım bakalım nasıl olacak.allahtan silınca çıkıyor boyalar domestos sağolsun:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…