itek bacım senin kociş gelmiş alta bak bi slm et gıı sengözlerimebaksanab
canım bende sendenim
bugün mc de 2 koca patates yedim,
cips te 2 gün yemessem 3.gün mutlaka yiyorum
ama ben sütümü de içiyorum sende öyle yap o zaman belki vicdan azabın daha az olur.. kaydirigubbakcemile3
yaaa şaka maka yememiz lazım aslında
yada en az zararlı olanalrdan yemek lazım..
benim hayatımda et balık tavuk ve yumurta yokkkk hiiiiiççç yiyemiyom yaa süt 1 bardak zornan yoğurt ve peynir eh işte yok dencek kadar az ama yinede bi iki lokma alıyom zavallı bebişim yaa ne kaaa kötü bi annesi varrr
kötü anne ben peynir yogurt mutlaka yiyom hergün yumurtanın sarısını da yiyom :dilcikar:benim hayatımda et balık tavuk ve yumurta yokkkk hiiiiiççç yiyemiyom yaa süt 1 bardak zornan yoğurt ve peynir eh işte yok dencek kadar az ama yinede bi iki lokma alıyom zavallı bebişim yaa ne kaaa kötü bi annesi varrr
cips mi:çok üzgünüm: yazmayın buraya şöyle şeyler yaa walla şişirtceniz bi tarafımı zaten şişceğim kadar şişmişim:CüvCüv:
Annenin hamileyken yediklerinin çoçuk üzerindeki tesirleri
Annenin hamilelik dönemindeki beslenme durumunun hatta çocuğun ahlak, zihin ve zekası üzerinde bile çok tesiri vardır. Zira çocuğun sinirleri ve beyni annenin yiyeceğinden meydana gelmektedir Her yemeğin kendine has bir eseri vardır. İslam da anne yiyeceğinin çocuğunun gelişmesinde etkili olduğu konusuna değinmiştir. Örneğin:
Peygamber efendimiz buyuruyor ki: "Hamile kadınlar, çocukların iyi ahlaklı ve sabırlı olması için hamileliğin son aylarında hurma yesinler."[38]
Başka bir yerde de buyuruyor ki: "Hamile kadınlara, çocuklarının iyi ahlaklı olmaları için ayva yemelerini tavsiye edin."[39]
İmam Rıza (a.s) şöyle buyuruyor: "Ayva yemek akıl ve zekayı fazlalaştırır."[40]
Resulullah'tan (s.a.a) şöyle nakledilir: "Kavun yiyen hamile kadının çocuğu iyi ahlaklı ve güzel olur."[41
kızlar kavun çıktı bol bol kavun yiyelim.
ayyyy biri mc mi dediii cokacimcoook bayulurunnnn big mac
anam bu nereden çıktı şimcik:1shok:itek bacım senin kociş gelmiş alta bak bi slm et gıı sengözlerimebaksanab
birde ayva yiyenin bebeği güzel olurmuş diye duymuştum oğluşta bol bol yedim bunda da birkaç kez yemeye çalıştım.Annenin hamileyken yediklerinin çoçuk üzerindeki tesirleri
Annenin hamilelik dönemindeki beslenme durumunun hatta çocuğun ahlak, zihin ve zekası üzerinde bile çok tesiri vardır. Zira çocuğun sinirleri ve beyni annenin yiyeceğinden meydana gelmektedir Her yemeğin kendine has bir eseri vardır. İslam da anne yiyeceğinin çocuğunun gelişmesinde etkili olduğu konusuna değinmiştir. Örneğin:
Peygamber efendimiz buyuruyor ki: "Hamile kadınlar, çocukların iyi ahlaklı ve sabırlı olması için hamileliğin son aylarında hurma yesinler."[38]
Başka bir yerde de buyuruyor ki: "Hamile kadınlara, çocuklarının iyi ahlaklı olmaları için ayva yemelerini tavsiye edin."[39]
İmam Rıza (a.s) şöyle buyuruyor: "Ayva yemek akıl ve zekayı fazlalaştırır."[40]
Resulullah'tan (s.a.a) şöyle nakledilir: "Kavun yiyen hamile kadının çocuğu iyi ahlaklı ve güzel olur."[41
kızlar kavun çıktı bol bol kavun yiyelim.
yok gıı oğluşu yedirdim tam isabet oldu işte susmuş bizim karı der:roflol:itekkk gızz kocayı görünce dilini yutun bebemmm nutkun mu tutuldu hanı kocanı anlatıyodun ne oldu kız
tabii canım ne demişler ye cipsi çıkar cimcimeyi :roflol: naniknanik uydu lennn alkisalkisalkis
anam bu nereden çıktı şimcik:1shok:
birde ayva yiyenin bebeği güzel olurmuş diye duymuştum oğluşta bol bol yedim bunda da birkaç kez yemeye çalıştım.
yok gıı oğluşu yedirdim tam isabet oldu işte susmuş bizim karı der:roflol:
hee şimcik siz cips mi dediniz ne yapacağım ben tabiiki kocişi arayacağımcokacimcoook
böle hamile topici varmı yaaa ulan diğer ayların analarına hiç bakmadım lan onlarda bizim gibi kırık mı acabaaa kaydirigubbakcemile3
bakın yumurta yiyemeyenlere bi tavsiye yumurtayı haşlayın 4 e bölün diğer tarafta taze nane maydanoz isteğe göre taze soğanı ince ince kıyın karıştırın limon zeytinyağı ve tuzla bi sos hazırlayın yumurtanın ustune yeşillikler üstünede bu sos valla yumurta arada kaynıyo kendini yediriyo biliyosunuzdur belki ama yazayım dedim tavsiye babında ben yersem annnnncaaa öle yiyebiliyomm
yaa bu hamişlik de çok komik bişiortaya bişi bahsediyok yemekden herkesin canı çekiyoo naniknanik işkence yapmak istiyorsan bir hamileye ha bire yemek saycan haa laelaelaelaelae :roflol:
yok yavrım ben beyazını hiç bir sekılde yıyemem :1shok: üstüne senide koysalar gene yiyemem :dilcikar:
bakın yumurta yiyemeyenlere bi tavsiye yumurtayı haşlayın 4 e bölün diğer tarafta taze nane maydanoz isteğe göre taze soğanı ince ince kıyın karıştırın limon zeytinyağı ve tuzla bi sos hazırlayın yumurtanın ustune yeşillikler üstünede bu sos valla yumurta arada kaynıyo kendini yediriyo biliyosunuzdur belki ama yazayım dedim tavsiye babında ben yersem annnnncaaa öle yiyebiliyomm
benim hayatımda et balık tavuk ve yumurta yokkkk hiiiiiççç yiyemiyom yaa süt 1 bardak zornan yoğurt ve peynir eh işte yok dencek kadar az ama yinede bi iki lokma alıyom zavallı bebişim yaa ne kaaa kötü bi annesi varrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?