Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
slm canlarımm nabersiniz ???annemlerdeyimmm hepinizi çok özldeim geçmişi ara sıra takip ettim okudum
bu arada aydından evi tuttuk çok güzel bi sitenin içinde dyarbakırdan sonra cennet gibi gelcek parkı falanda var yan tarafında evimiz her açıdan parkı görüyor ev temizlendi hafta sonu eşylarımız gelicek inş yerleşicezzz hepinizii çokk öpüyorumm....![]()
gunaydın herkese,
nasılsınız,çocuklar nasıl?
artık bizimkılere bebiş demeye dilim varmıyor 20 aylık oldular:)))tam çocukda değiller tabi 4 yaşındakı bir çocuk rahatça derdini anlatabiliyorken bizimkiler tam aradalar erken çoçukluk diyor bu doneme okuduğum kıtap.kısaca okuduğum bolumleri ozetleyeyım belkı birilerinin işne yarar.
Harvey Karp'in "Mahallenin En Mutlu Yumurcagi" adli kitabini okuyorum.1,4 yaş arası çocukla iletişimde 2 yontemden bahsediyorofke krizine girdiklerinde uygulanıyor bunlar)
Fast Food kuralı; Fast Foodda nasıl söylenen tekrarlanıyorsa sen de çocuğun söylediklerini ya da duygularını tekrarlıyorsun;mesela üzerini giymek için ağlayan bir çocuğa "üzerini giyinmek istemiyorsun, biliyorum, giyinmekten hoşlanmıyorsun, giyinmemek için ağlıyorsun ama dışarısı soğuk" şeklinde yaklaşıyorsun. Böylece çocuk söylediğini dinlediğini, anladığını, değer verdiğini anlıyormuş.
Yumurcakça ise çocuğun dili ile konuşmak; ağlayan çocuğu taklit ediyorsun, çocuk bağırırken "haaaaaaaaaaaayııııııııııırrrrrrr" "giiiiiiiiiiiymiiiiiiiiiceeeeeem" "giiiiiiiiiymiiiiiiiiiiiceeeeeeeeem diyoooooooooorsuuuuuuuuun!!!!" şeklinde onu taklit ederek konuşuyorsun...
Bu şekilde de onun dilinde konuşmuş ve onunla iletişim kurmul oluyormuşsun.
sebnemcim evet zor olduğunu tahmin edebiliyorum bende dayanamazdım efe küçük bence biraz daha büyüsün derim sende alışırsın ya ne zamana kadar dibimizde tutabileceğizki evlenecekler ayrı oturacaklar o zaman ne yapıcaz ben hüngür hüngür ağlarım artık evin neşesi ya ne kadarda huysuz olursa olsun o olmasa olmaz ya
şebnemcim çok geçmiş olsun şu nazar olayına inan bizim hala devam walla allahım beterinden korusun cümlemizi kurşun falan taşı nazar duası yazdır bende yapıcam çünkü bizimki kafayı sürekli vuruyor hep düşüyor annem kardeşime kek yapıp kafasında parçalayıp mahallenin çocukalrına yedirmiş düşme sakarlıklar bitmiş bende yapıcam 1 -2 adağım var nasipse onlarıda vericem allahım korusun inş.bu kadarla atlatırsınız inş.öpüyorum ufaklıkları
sebnemcim çok geçmiş olsun canım ya ilk yazdığını okuyup yazıp çıkmıştım çağan durmuyo diye şimdi geldim bi okudum ki şok oldum nazara bende çok inanırım canım nazar duası yaz ve yataklarının başucuna koy biz öyle yaptık rabbim daha beterinden saklasın bize bağışlasın yavrularımızı...iş güç boş canım onlara bişey olmasında herşeyden vazgeçeriz biz..
geçenlerde eşim cipslerin içinden çıkan dövmeler yokmu eline onu almış çağana yapıştırıyo dedim bak yapma kansorejen madde içeriyo yok dinlemedi ertesi gün çıkarmış bugün sabah bi baktımki kolu alerji olmuşş benek benek kızarmışş çok kötü olmuşş kızdım eşime bi sürü aaaaa yeter beee dedi koca karı gibi dır dır bıktım artık dedide öyle sustum ama çağanın kolunu her gördüğümde içimden kızıyorum eşime