2009 Kasm Anneleri

yarem senin eşin miydi ilahiyatla ilgilenen öyle birşey aklımda kalmış sankii.o daha iyi bilir yani ben internete pek güvenmiyorum o araştırmalarda bilen birine sormak lazım..

evet eşim işahiyatçı oda akşam gelsin yine konuşacam olmazsa hocalarına sorsun üniversitedennetten baktım peygamber efendimizin isimi değiiştirmesinin nedeni ismi taşıyan kişinin kendinitemiz ve günahsız olarak düşünmesi Demek ki buradaki çirkinlik, mananın çirkinliğinden gelmiyor."Kendinî temize çıkarmayın, kimin muttaki (temiz) olduğunu O (Allah) çok iyi bilir" 4 âyetine muhalefetten ileri geliyor, denebilir. Şu halde İslam âdâbına uymayan, kişiye gurur, kibir, aldanma telkîn eden isimler uygun değil ben böyle alkılıyorum

evet cnm okudum ama anlamıyla keşke özleşse ben inanıyorum hatta bundan dolayı tereddütümde oldu ama öyle düşündügüm zman ben kendimi akla getiriyorum kaldıramayacagım isim olsa bende kaldıramazdım diye düşündüm tamam bazı rahatsızlıklarım oldu ama benim elimd eidi o zmanda...hayırlısı ama yüksek ihtimal bu olacak gibi...bende kibirlenmesin anlamında duydum anlamından dolayı övünüp kibirlenmesin diye ...
Rabbim güzel ahlakıyla büyütmeni nasip etsin. kibir ve nefsinin kölesi olup kendini yitirmemesi dileğimle bu her annenin düşünmesi gereken birşey. inşallah bebeklerimizde güzel ahlaklara sahip olur.
canım hakkında hayırlısı olsun sen elinden geleni yaparsın inşallah bebişin büyümesi hayatı yaşamı babında. bu görev en çokta anneye düşen bir görev ilk eğitimcisi biziz çünkü.

dr.her gidişte cd veriyo en son ayda bütün hepsini dvd seklinde vercekmiş kızlar kıskandırmak gibi olmasın kaydirigubbakcemile3lülülülülülü

zaten çok uykum var halsizim... sen de niye böyle yapıyon kimafoldumben

kıslar merhaba beni merak etmemişiniz galiba ama okumadım belki soran olmuştur hani benim kısım olacakmış haber vereyim dedim evimi taşıdım bu ara eve net bağlatamadım o yüzden size ulaaşamıyyorum önemli bişey olduysa bana özetlerseniz sevinirim kıslar bu arada üçlüyüde yaptırdım şükür bişey çıkmadı herkesi öpüyorum en yakın zamanda görüşmek üzere

gözün aydın canım:nazar: bi kız daha geldi hadi hayırlı olsun

yaremcim aslında o dogru bile olsa yani kötü bir anlamdan dolayı degiştirmemiş sadece anlamından dolayı kibirlenmesin övünmesin diye yani birazda yetiştirmeye baglı...anlamı kötü oldugu için degiştirse diyecegim yok zaten öyle isim ben istemem ben hem kulaga hoş hemde anlamı kötü olmayan birşey istedim..

evet eşim işahiyatçı oda akşam gelsin yine konuşacam olmazsa hocalarına sorsun üniversitedennetten baktım peygamber efendimizin isimi değiiştirmesinin nedeni ismi taşıyan kişinin kendinitemiz ve günahsız olarak düşünmesi Demek ki buradaki çirkinlik, mananın çirkinliğinden gelmiyor."Kendinî temize çıkarmayın, kimin muttaki (temiz) olduğunu O (Allah) çok iyi bilir" 4 âyetine muhalefetten ileri geliyor, denebilir. Şu halde İslam âdâbına uymayan, kişiye gurur, kibir, aldanma telkîn eden isimler uygun değil ben böyle alkılıyorum

ben daha önce bunu bir sohbette dinlemiştim isim konusu geçmişti ama internette de var. bak eşinde ilahıyatçı oda araştırsın gerçi o okumuştur sahabelerin hayatlarını ve Peygamberimizin nelere razı gelip gelmediklerini. anlamında kötülük yok sende yazmışsın. sadece bu isme uyum sağlaması konusu biraz sıkıntılı.

Rabbim güzel ahlakıyla büyütmeni nasip etsin. kibir ve nefsinin kölesi olup kendini yitirmemesi dileğimle bu her annenin düşünmesi gereken birşey. inşallah bebeklerimizde güzel ahlaklara sahip olur.
canım hakkında hayırlısı olsun sen elinden geleni yaparsın inşallah bebişin büyümesi hayatı yaşamı babında. bu görev en çokta anneye düşen bir görev ilk eğitimcisi biziz çünkü.[/QUOTE.

Çok haklısın canım. bİZE çok görev düşüyo sorumluluklarımız artıyo,

ben daha önce bunu bir sohbette dinlemiştim isim konusu geçmişti ama internette de var. bak eşinde ilahıyatçı oda araştırsın gerçi o okumuştur sahabelerin hayatlarını ve Peygamberimizin nelere razı gelip gelmediklerini. anlamında kötülük yok sende yazmışsın. sadece bu isme uyum sağlaması konusu biraz sıkıntılı.

ya düşnemez oldum eşimle berraya kara vermiştik ben okuduktan sonra vazgeçmek istedim eşimle kesinlikle olmaz dedi hatta sabah bile bu konuyu konuştuk ben yine araştıracam sizlerde araştırın bi

insallah gecer canim belkide hep sola yatmaktandir.. bebeginin ismini koymak en cok senin hakkin zaten.. her ne kadar kayinpederler iyi olsada yasayan birinin adi konmaz zaten.. hem ne gerek varki.. zaten onun soyismini tasiycak.. herkes kendi ismiyle yasasin.. benim iki tane yengem var ve annemlere sorulmadi bile ne koyalim diye.. annemlerde karismaz zaten.. sen begendigin icine sinen ismi koy bence..

canım benimde geçen sene sağ göğsümde bir ağrı oldu 1 sene boyunca çektim o ağrıyı sonra dayanamadım doktora gittim muayene ultrason felan hiç bişey çıkmadı doktor ceryanda kalmak yada klimanın altında oturmak böyle ağrılara sebep olur demişti, eğer sende klimanın yanında oturduysan yada ceyranda kaldıysan çarpmış olabilir senin dediğin gibi sol tarafa sürekli yatmnada ağrı yapmış olabilir liflerin zedelenmiştir zamanla geçer baktınki geçmiyo doktora söylersin ama büyük ihtimalle söylediğim nedenlerden olmuştur gönlünü ferah tut içindeki melek seni korur canım

Kızlar güzel haberler alanlar var hepinizin gözü aydın

Elifçim geçmiş olsun canım inşallah iyisinizdir bugün..

Başka birşey var yok okuyamıyorum bu temizlik günü yine mutfağı indirttim diptemel yeni çıktı kadın mutfaktan..Sözde hiç birşey yapmıyorum 8,30dan beridir ilk kez oturuyorum..

Sizleri bir Öpeyim ara ara bakarım Canlarım ve canları a.s. a.s. a.s.

canım hakkında hayırlısı olsun sen elinden geleni yaparsın inşallah bebişin büyümesi hayatı yaşamı babında. bu görev en çokta anneye düşen bir görev ilk eğitimcisi biziz çünkü.[/QUOTE.

Çok haklısın canım. bİZE çok görev düşüyo sorumluluklarımız artıyo,
evet canım:)
neyse ben pazara gidecem sonra konuşuruz bu konuyu inşallh
gitde biraz kafanı dağıt:) sıkma canını hayırlısı olsun

Kızlar güzel haberler alanlar var hepinizin gözü aydın

Elifçim geçmiş olsun canım inşallah iyisinizdir bugün..

Başka birşey var yok okuyamıyorum bu temizlik günü yine mutfağı indirttim diptemel yeni çıktı kadın mutfaktan..Sözde hiç birşey yapmıyorum 8,30dan beridir ilk kez oturuyorum..

Sizleri bir Öpeyim ara ara bakarım Canlarım ve canları a.s. a.s. a.s.

ne güzel temizlik işlerini hallediyorsun ayy hiç gözüm yetmiyor neresinden başlayacağımı bilemiyom. yorma kendini çokgene emi.. bende öptüm can ve canını :) opuyorumnanaktan

canım benimde geçen sene sağ göğsümde bir ağrı oldu 1 sene boyunca çektim o ağrıyı sonra dayanamadım doktora gittim muayene ultrason felan hiç bişey çıkmadı doktor ceryanda kalmak yada klimanın altında oturmak böyle ağrılara sebep olur demişti, eğer sende klimanın yanında oturduysan yada ceyranda kaldıysan çarpmış olabilir senin dediğin gibi sol tarafa sürekli yatmnada ağrı yapmış olabilir liflerin zedelenmiştir zamanla geçer baktınki geçmiyo doktora söylersin ama büyük ihtimalle söylediğim nedenlerden olmuştur gönlünü ferah tut içindeki melek seni korur canım

saol canim benim rahatlattiniz beni bi nebze.. dogru diyosun aslinda almanyada havalar haala cok soguk 10 derece falan e evdede is yapiyoruz hem tshirle geziniyoruz.. üsütmüste olabilirim.. benim bu tür agrilarim bekarkende oluyordu.. doktor gecer derdi.. hatta bazi yaslilar evlenince gecer diyorlardi.. ama bbu hamislik beni dahada bi panik atak yapti.. aklima kalpmidir acaba baska biseymidir diye acaip seyler geliyor bazen..belki sirtimdan geliyor bu agrilar.. ben aksam kocise güzel bi masajmi yaptirsam.. saol canim tekrardan..

kizlar buarada ben sizlere arada puan veriyorum can sIkIntIsindankaydirigubbakcemile3

canım hakkında hayırlısı olsun sen elinden geleni yaparsın inşallah bebişin büyümesi hayatı yaşamı babında. bu görev en çokta anneye düşen bir görev ilk eğitimcisi biziz çünkü.

cnm benim rabbim her anneye babaya çocugunun iyi ahlakla güzel huyla büyütmesini nasip etsin..kocaman bir amin diyorum

saol canim dün geldi dahada gelmedi zaten.. dokunmamaya calisiyorum zaten doktorlarda sikmayin diyorlar.. görümcem normaldir dedi ama canim sIkkIldi yinede.. doktorumda tatilde haftaya sorcam artik..

ben evdeyken sütyenimi cikariyordum acaba agir cekmeye basladigindanmi agri oldu anlamadim.. yine taktim sütyeni bakalim insallah gecer.. doktor izinden gelsin haftaya sorcam..koltuk altima dokgru benimde agrim oluyor ama sol gögsüm tamamen agriyor.. insallah süt birikmesindendir..

canim eyüp ismi hos bence ama kayinpederin ismi oldugu icin koymak istemiyorsan anliyorum seni.. benimkilerde onun ismini koymami istiyor.. adi yusuf cok sevdigim bi isim olmasina ragmen onun adi oldugu icin inatla koymicam.. gerci daha cinsiyet bile belli degil ama oglum olursa suan icin semih düsünüyorum.. babamiz kararsiz ama kendisi gs li semih fbliymis falan iste...benim yigenimin adi eyüp el ensar olcakti ama son anda vazgecilip muhammed emin koydu enistem.. eyüp el ensar sahabe adi belki fikir olur sana..

eren cok güzel isim eger soyadimiz uygun olsaydi bende semi eren koycaktim ama soyismimiz onur üc isim yanyana hos durmuyor.. sen ikna et bence kocani..

desene iyce mandiraya döncem yakinda.. esim dalga geciyor zaten cok büyüdüler diye..

eslem cok güzel bi isimmis gercekten.. peygamber efendimizin önerdigi isimlerdenmis öyle biliyorum ben.. arkadasimin kizinin ismi selin eslem ve cok tatli cok akilli bi kiz.. bir diger begendigim isimde nurefsan..süeda..afranur.. ama benim kizim olursa zeynep nilay olcak insallah..

anacim niye sutyen takmiyosun? zaten gogusler istesende istemesende bir sekilde deforme oluyor. sen iyice mi olsun istiyorsun? oglumda hastanede bile hemen takmadigim icin hemsire bana kizmisti.

eskiden kalem durmazdi gogus altimda, simdi sac fircami koysam durur. bakalim ikinciden sonra da makyaj cantami tutar herhalde.kaydirigubbakcemile3

güle güle otur canım...ohhh ne güzel bebiş yeni eve gelicek opuyorumnanaktan

evt yaa...resim de renkli... :kedi::utangac:

canım kendini nasıl iyi hissediceksen öyle yap bence de... senin psikolojin pek çok şeyi etkiliyo çünkü... iyi düşün iyi olsunn...rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...:Saruboceq:

zerencim saol fikir verdiğin için...ne zormuş isim bulmak... mafoldumben

gözün aydın canımmm ... sonuna kadar böyle güzel geçer inş...:1hug:

ayy canımm çok sevindim opuyorumnanaktan kızıma arkadaş geliyo opuyorumnanaktan

canımm senin de gözün aydınnn... kaydirigubbakcemile5

ayy ne güzel rüya görmüşsün hayır olsun canım...
ben de bu gece bebeğimi gördüm rüyamda... öyle güzeldi ki...minicik bi kız... yeni doğmuş...simsiyah saçları vardı.. saçlarını yıkıyorum altını değiştirip giydiriyorum , konuşuyorum falan... uyandıktan sonra da hep gözümü kapatıp hatırlamaya uğrştımm çok güzeldi... bizi ne kadar güzel günler bekliyo yaa...allahım çok şükür bu günleri gösterdi... opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

bence de kesinlikle haklısın...ama kaç anne çocuğunun ismini kendi koyabiliyodur acaba..bizler bile bu sorunları yaşıyosak :(((

benim de eşimin teyzelerinden biri isim yüzünden didişirken en sonunda küstü eşime... ne tuhaf di mi...demek herkes kendine hak görüyo bunu...

canımm bunun hamilelikle bi ilgisi olduğunu sanmıyorum... 5 yıl önce aynı şikayetler bende de başladı ...benim sol kolum ve yzükle serçe parmağım uyuşuyodu... boyun düzleşmesi teşhisi kondu...sinir sıkışmasına neden oluyo o yüzden de parmakalr uyuşuyo... baş parmak uyuşuyosa kalple ilgili olduğunu duymuştum... daha sonra da boyun ağrılarım vs başladı zaten... bence ihmal etme mutlaka dr.a git...

evet ya, bu cocugun bir annesi ve bir babasi olduguna gore hic alakasi olmayan insanlar isim koyma hakkini nerden buluyor acaba? hadi fikir verirsin, hosuma giderse koyarim ama diretemezsin.

saol canim benim rahatlattiniz beni bi nebze.. dogru diyosun aslinda almanyada havalar haala cok soguk 10 derece falan e evdede is yapiyoruz hem tshirle geziniyoruz.. üsütmüste olabilirim.. benim bu tür agrilarim bekarkende oluyordu.. doktor gecer derdi.. hatta bazi yaslilar evlenince gecer diyorlardi.. ama bbu hamislik beni dahada bi panik atak yapti.. aklima kalpmidir acaba baska biseymidir diye acaip seyler geliyor bazen..belki sirtimdan geliyor bu agrilar.. ben aksam kocise güzel bi masajmi yaptirsam.. saol canim tekrardan..

kizlar buarada ben sizlere arada puan veriyorum can sIkIntIsindankaydirigubbakcemile3
kız ağzından yel alsın öyle düşünmeeeeeeee. ama vücudunu sakın terli bırakma. sık değiş ıslak gezme. evlenmeden önce incecik delikanlı kız gibin dolanırız şimdi evlenince ceremesini çekeriz. sırtında atletini ayagında corabını hiç eksik etme. kızken bende dikkat etmemdi kendime. dikkat et kendine.

anacim niye sutyen takmiyosun? zaten gogusler istesende istemesende bir sekilde deforme oluyor. sen iyice mi olsun istiyorsun? oglumda hastanede bile hemen takmadigim icin hemsire bana kizmisti.

eskiden kalem durmazdi gogus altimda, simdi sac fircami koysam durur. bakalim ikinciden sonra da makyaj cantami tutar herhalde.kaydirigubbakcemile3

evet ya, bu cocugun bir annesi ve bir babasi olduguna gore hic alakasi olmayan insanlar isim koyma hakkini nerden buluyor acaba? hadi fikir verirsin, hosuma giderse koyarim ama diretemezsin.

dogru diyosun canimda benim gögüslerim zaten kocaman.. sütyenlerim baktim sikmaya basladi bende hepten cikardim.. ama hic etmemisim sanirim.. dün gittim hamilelik sütyeni aldim onu takiyorum simdi insallah fazla sarkmadan toparlarlar kendilerini yine.. ahh kafam ahh belkide takmadim diye agriyorlar simdikaydirigubbakcemile

Back
X