• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 kışı evleneceklerin paylaşım alanı...

Cnm bizim geleneklerde de öyledir ancak benim bu şehirde hiç akrabam yok.Böylesi daha zevkli yorgunluğun dışında.Düzen hastası biri olarak,kendime göre yerleştiriyorum ne nerde diyede aramak zorunda kalmayacağım böylelikle.

Allah kolaylık versin Mısraaacım
kızlar birde soru olacak özel belki ama size sormak en mantıklısı
korunma yöntemi hakkında ne düşünüyorsunuz
ben hap kullanmak istemiyorum yani tereddütlerim var
zaten kulanacak olsam önümüzdeki hafta adet olacağım o zaman başlamalıyımki düğünüme kadar 2.kutuya başlamış olurum
eşim korunsa desek o da ilk gecede olmalı mı olursa zor olmazmı her ikimiz içinde

evet şekerleblebi gerekli bi konuya değindin canım.bence ilk gece kondom kullanmak olmaz.hap konusunda bilgisi olanlar yazsın lütfen.hormonları bozup şişme veya tüylenme yaptığı doğrumu

kızlar bende bugün kiraladım evimi.zor bi süreç oldu açıkcası inş hayırlı olur hakkımızda.siz de elektrik su vs üzerinize aldınız dimi kiraladıktan sonra.bu konuda kiralama ve sonrasındaki süreç hakkındaa bilgi verebilirmisiniz biraz

ah ah katrecim 1 ay oldu biz evi kiralayalı hala bitmedi valla.önce evi kiraladık kontrat senet fala.sonra elektrik suyu üzerimize aldık.şimdide evin bozuk yerlerini tamir ettiriyoruz.nişanlım yerleşti ama bi allah bide ben biliyorum yani çok zor.allah tüm kiracılara sabır versin

elifsever evet canım ya bize de umduğumuzdan pahalıya mal oldu.daha işin başındayız biz desene benimde nişanlım 1 haftaya kadar yerleşecek ama evde elektrik olsa bile lamba yok ooo işimiz çok Allah yardımcımız olsun gerçekten

arkadaşlar uzun zamandır yazamıyordum malum yoğunluk var.hepimizde olduğu gibi.biz koltuk takımını doğtaş tan hallettik.orta sehpa tv ünitesi yemek takımı ve yatak odasını ider mobilyadan aldık,beyaz eşyaları da bosch aldık.hepsi arka arkaya oldu.ve hepsi de arka arkaya gelecek ocak 10 gibi bitmiş olacak inşallah.haftaya da gelinliği teslim alacağız.ama nişanlımın damatlığına hiç bakamadık.smokin olsun istiyorum ama şaşkın karar veremedi hala :))
önümüzdeki hafta davetiye işini de halledeceğiz inş.
çeyiz işini de nasıl yapacağız bilmiyorum yıkamaya kalksam yıkamakla bitmez mısracım sen nasıl hallettin,yıkamadan götürsek nolur :)) ay üşeniyorum da açıkçası :(
bakalım neler olacak hepinizin deneyimlerini merakla bekliyorum arkadaşlar.zaman çabucak geçsin,hepimizin işleri su gibi aksın.sevgiler herkese...

Katrecim eviniz hayırlı olsun cnm,biz eve oturmadan 2.500 ytl gitti.Elektrik su faturasınıda üstümüze almamızı istiyorlar garanti olması için.Biz henüz almadık çünkü ev sahibini görmedik.
Kızdığımız konular var.Evin güneş enerjisi var güya çalışmıyor.Elektrikli şofben taktık su yetmedi,gazlı şofben taktık baca çekmedi.Bu yüzden 650 ytl ye termosifon aldık.Bunun gibi hesapta olmayan paralar gitti anlayacağınız.Şimdi duşakabin için ev sahibini görmek istiyoruz bakalım,teşrif ederlerse malikanelerinden.Nasıl evsahibi anlamadık insan evini kimler tutmuş görmek ister,adamın paraya ihtiyacı yok hiç ilgilenmiyor.
Kittycim çeyizlerin çabak çanak kısmı şu anki evinde yıkanmaz zaten.Oturacağınız eve gidip yıkarsınız.Bu işlerde ben sıradışı örneğim bunun normali akrabalar,arkadaşlar toplu halde gider yerleştirir dolayısıyla benimki kadarda zor olmaz korkma.Çeyizin diğer bölümü anne evinde yıkanır ütülenir kolilenir.Allahtan ben uzun yıllardır yalnız yaşıyorum çeyizlerim kendi evimdeydi.Dantel,kanaviçe gibi şeyleride almak istemiyorum çünkü kullanmayacağım sandıkta sararıp gidecek.Saolosun anneciğimin her ördüğüde akıllara zarar verecek zorlukta ve sayıda.Salon takımım vardır 6 düşünün artık gerisini.Annemlerde illaki getirelim diyorlar benden başka evlenecekçocukları kalmadı.Üzülmesin diye getirteceğimama kullanmayacağımı biliyor.Zaten mobilyalarımada gördükten sonra dantel serilmeyeciğini anladı boşuna gözümü kör etmişim diye üzüldü :((((

Son düzenleme:
ya bende aslında danteldi yok çeyiz serilmesiydi falan hepsi bana angarya iş gibi geliyo.hem ne öyle gösteriş yapar gibi kayınvaldeye çeyiz göstermek,ya da kayınvalde gelini kontrol eder gibi.bu gibi şeyler hep negatif elektirik yayan şeyler bence.tabiki adetlerimiz güzel,karşı gelmiyorum ama açıkçası saçmada gelmiyor deil hani... :( ama yapacak bişey yok büyüklerin gönlü olsun diye hevesliymiş gbi görünüyorum.mısracım umarım en kısa sürede aksiliklerin sona erer.aman boşver zırt pırt gelip rahatsız eden ev sahibindense böylesi daha iyi.yüzgöz olmaya gerek yok.eviniz hayırlı olsun,güle güle oturun canım.inşallah şofben son sorununuz olur.

Arkadaşlar koşuşturmacadan dolayı yazamadım bende teker teker yaşadıklarımı anlatayım.Aranızdan ilk gelin olarak ayrılacak benim sanırsam:)
Canım ilkönce başın sağolsun diyorum benim en korktuğum konudur bu bizimde ailede yaşlı ve hastalarımız var ya düğün zamanı onlardan birine bişey olursa diye ödüm patlıyor.
12 günüm kaldı evlenmeme cumartesi çeyizim yerleşti herşey istediğim gibi oldu şükürler olsun çok güzel şirin bir evim oldu Allah ağız tadıyla oturmak nasip etsin inşallah.Cuma gecesi hastalandım sanırım hem grip olacak gibiydim hemde sinir sistemlerim altüst oldu.Aslında herşey yolunda giderken ben kafama çok şey takıyorum.Huyum kurusun:)))
Bizde evi 2 ay öncesinden tuttuk ev sahibi ile görüştük su ve elektriği üstümüze almayalım faturları her ay yatırdığımızda kirayla beraber size verelim dedik kabul etti ama doğalgazı üstümüze aldık.Elektrik ve su üzerine alınınca çok masraflı oluyormuş. Siz bence ev sahibinizle konuşun ve diretin şimdi kriz zamanı ev sahipleri biraz daha insaflı olmaya başladılar.
Bide korunma yönteminden bahsedeyim ben aslında doğum kontrol hapı kullanacaktım hapı aldım regl olmayı bekliyordum 15 gün gecikti reglem bende geri verdim hapı çünkü en az 1 ay önceden kullanmak lazımdı ben 15 gün kala kullanmış lacaktım yine ek bir korunma yöntemine başvuracaktık bende geri verdim hapı.Zaten yan etkileri fazlaymış yumurtalıkları tembelleştiriyormuş benimkiler zaten tembel ilerde çocuk sahibi olamam diye korkuyorum artık işimiz Allah'a kalmış eşim korunacak ama onunda fazla bilgisi yok:çok üzgünüm:
şimdilik benden bu kadar Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun zor bir süreçten geçiyoruz arkadaşlar sabırlı olmalıyız:1hug:

dilekdilek hayırlı olsun huzurlu, mutlu ve sağlıklı günlerde oturun yuvanızda inşallah, allah ağzınızın tadını bozmasın darısı başımıza
ilk ayrılan sen olacaksın aramızdan artık resimleri dört gözle bekliyoruz

ImageShack® - Image Hosting
bu adresten resimleri ekleyebilirisn canım
takıldığın bir konu olursa seve seve yardımcı olurum

sevgili dilekdilek,hayırlı uğurlu olsun sağlık mutluluk huzurla oturmak nasip olsun inşallah.12 gün kaldı diyorsun,durumun nedir?:) vakit hızlı geçtimi senin için? bana göre hiç vakit geçmiyorda ondan.yorgunluk durumun nedir? arkadaşlar ya ben inanılmazzz yorgun hissediyorum psikolojikmi acaba?sürekli uykuya veriyorum kendimi.
bu haftaki planımızda gelinliği teslim almak ve davetiye siparişlerini vermek var.
dilekdilek cim dediğin gibi gerçekten zor bir dönemden geçiyoruz hem de hepimizinki krize denk geldi.insanın içi kararıyor,bu kadar borcun altına girmişken insan gelecekten korkuyor.ama napalım.

Benim nişanım ve düğünüm arasında 2 ay kadar kısacık bir zaman olduğu için çok çabuk geçti zaman zaten o kargaşanın içinde nasıl geçtiğini anlamıyosunuz bile.
Yorgunluk kalmadı bende hergün azar azar bişeyler yaptık yavaştan yavaştan tamamladık.Şükür Allahıma bir eksiğimiz kalmadı hergün azar azar bişeyleri tamamlarsanız arkadaşlar aceleye gelmeden herşey halloluyor.Ama erkek milleti sanırım gamsız bu konuda olur olur yetişir diyolar insanı çileden çıkarıyolar Benimki olur olur dedi hala yemek masam gelmedi:)))
Kitty'ciğim çoğu insanın psikolojisi bozulduğunda hep yatıp uyumak ister sanki uyuyup kalktığımızda herşey düzelecek koşuşturmaca kalmıycak gibi geliyor sanırım.ya da yaıcaz kalkıcaz yeni bir hayata başlıcaz gibi
Bana şuan yaşananlar rüya gibi geliyor sanki ben evlenmiyorum sanki benim düğünüm olmuycak gibi sizinde öle mi arkadaşlar yoksa ben mi bir tuhafımfisfisfis

dilekdilekcim aynen bana da sanki başkası için koşturuyorum ya da bir rüyada gibiyim.benim nişanlım da pek bir rahat.herşeyi tek başıma hallediyorum gibi birşey.ona kalsa evlendikten sonra da tamamlarız herşeyi.
ya ne güzel sadece 2 ay sabretmişsin.ben taaaaaaa 2007 nisana yında nişanlandım.şubatta düğün olacak kısmetse.ama gel gör ki bana zaman geçmiyormuş gibi geliyor.aralık ayı bi türlü bitemedi sanki yaaa :)))
bir an evvel geçsin istiyorum vakit çünkü artık evimi bileyim,birşeyler yerli yerine otursun ve koşuşturma bitsin istiyorum.

bende sizdenim kızlar bende 2 ay önce nişanlandım ama hala nişanlı moduna giremedim sanki rüya gibi geliyor.
benim içinde zaman geçmiyor gibi gelior ama aslında su akıp gidiyor. Nişanım daha dün gibiydi ama 2 ay 9 gün olmuş.
bizim düğün tarihi hala kesinleşmedi inşallah şubatta olur diye ümit ediyorum.bende artık evlenmek yuvamı kurmak evimi bilmek istiyorum. kayınvalideme gidiyorum bişey yapacağım sen misafirsin evde desen annem öyle sen misafirsin yersiz yurtsuz kaldık valla hee. heryerde misafirim yahu diyorum benim evim neresi
birde bende de hiç heyecan yok sanki başkası evleniyor, milletin heyecandan kalbi çıkacakmış gibi oluyormuş galiba diyorum bende var bir tuhaflık

Kitty senin fazla bir eksiğin kalmamış demekki 1 sene olunca yavaştan yavaştan herşeyi halletmişsindir.Bide diyolarya erkek evlendirmek zor diye yalan külliyen yalan erkek bişey yapmıyor ki olan kıza ve kız annesine oluyor.O çeyizde al al bitmek bilmiyor ufak tefek görünmeyen şeyler o kadar çok para tutuyor ki.
Şekerciğim gün yaklaşsın günün alınsın o zaman sende de başlar heyecan bende tarih alanına kadar hiç heyecan yoktu ne zaman tarih alındı ben kendimi misafir gibi hissetmeye başladım ki biz tarihi çoktan belirlemiştik ama iş resmiyete dökülünce daha bir farklı oluyormuş.
bide benim görücü usulu oldu herşey tanışma isteme ve söz nişan düğün hepsi 7 ay içinde oldu bitti.İyikide böyle olmuşl diyorum nişan uzadığı zaman herkes karışıyor her kafadan bir ses çıkıyor eşler arasında tartışmalar çıkıyor.Biz bir hızla işe giriştik ve fazla da sıkışmadık.
ben aslında nisan gibi istiyordum iyikide olmamış bende evimi yurdumu bileyim artık eee bide benim yaş geçti kızlar:utangac: büyük ihtimalle siz benden küçüksünüzdür:ecrin_bebek: benim oldu yaş 27 şubatta 28imsenağlama

Kitty senin fazla bir eksiğin kalmamış demekki 1 sene olunca yavaştan yavaştan herşeyi halletmişsindir.Bide diyolarya erkek evlendirmek zor diye yalan külliyen yalan erkek bişey yapmıyor ki olan kıza ve kız annesine oluyor.O çeyizde al al bitmek bilmiyor ufak tefek görünmeyen şeyler o kadar çok para tutuyor ki.
Şekerciğim gün yaklaşsın günün alınsın o zaman sende de başlar heyecan bende tarih alanına kadar hiç heyecan yoktu ne zaman tarih alındı ben kendimi misafir gibi hissetmeye başladım ki biz tarihi çoktan belirlemiştik ama iş resmiyete dökülünce daha bir farklı oluyormuş.
bide benim görücü usulu oldu herşey tanışma isteme ve söz nişan düğün hepsi 7 ay içinde oldu bitti.İyikide böyle olmuşl diyorum nişan uzadığı zaman herkes karışıyor her kafadan bir ses çıkıyor eşler arasında tartışmalar çıkıyor.Biz bir hızla işe giriştik ve fazla da sıkışmadık.
ben aslında nisan gibi istiyordum iyikide olmamış bende evimi yurdumu bileyim artık eee bide benim yaş geçti kızlar:utangac: büyük ihtimalle siz benden küçüksünüzdür:ecrin_bebek: benim oldu yaş 27 şubatta 28imsenağlama
kaydirigubbakcemile5 çak kardeş bendensin
bende 27 Şubatta 28 :roflol: :roflol:
annemim söylediği söz aynen şu : evlenince fazla bekleme doğur bir tane, ne demek istiyor sizce, yaşın geçiyormu demek istiyor :roflol: :roflol:

Son düzenleme:
[
annemim söylediği söz aynen şu : evlenince fazla bekleme doğur bir tane, ne demek istiyor sizce, yaşın geçiyormu demek istiyor :roflol: :roflol: [/FONT][/COLOR][/QUOTE]

Şeker leblebi yoksa biz kardeşmiyiz benim anamda bana aynısı sölüyor bide diyo ki ben bakarım bebeğine herkes anneanne babaanne oldu diye duygusömürüsnde bulunuyor:CüvCüv:

Back
X