eşi onun adıyla kk ya girmiş ve tüm mesajlarını okumuş hatta adayadayına özelden mesaj atmış. tabi baya sorun olmuş. haliyle durumlar daha kötü olmuş. kkya bu nedenle giremediğini söyledi. kızlara özelden mesaj gelirse cvap yazmasınlar dedi. bebekde hareket pek yokmuş. kasılmaları varmış denizin. msne de pek giremem adıma giriş yapabilir dedi. offff ya üzüldüm çok.
Ayy afaganlar bastı bana. Bunlar ikinci kanala geçtiler yaaa.
Kızlar bırakın alamancayı,türk dil kurumunu... İçinizden geldiği gibi yaaaaaaaaa
aslinda sizin hataniz degil bu,yani tamamen sizin hataniz degil. Avrupa´da uygulanan dil politikalari ortada. Bu adamlar daha yeni yeni anladilar yaptiklari hatalari. Bir dil ancak iyi bilinen iyi bir dil ile ögrenilir ki mukayese edilecek dil de kisinin kendi anadili olmalidir. Kisi önce kendi diline halim olmalidir ki benzerlikleri ve farklari daha kolay kavrayabilsin. Bunlar ise yillarca Almanca ögrensiler diye ana dillerini yasaklamislar ve evlerde de almacan konusun diye baski yapmislar.. Simdi simdi -Avusturya icin diyorum- hata fark edildi de kisilerin kendi dillerini de ögrenmesi gerektigi fark ettirler ve bu zorlugun hakikaten buradan kanaklandigini kavrayabildiler yani...
Hakikaten bire bir cevirmek insani cok yaniltiyor. Cünkü her dilin kendine göre bir tarzi ve mantigi var. kim bilir biz Türkce´den almanca´ya cevirirken ne hatalar yapiyoruza.s
gecen doktora tez taslagini götürdüm mesala hocaya. hersey iyi hostu ama adam bi cümleye takildi kaldi:roflol: sonra da "bu bana göre fazla türkce" dedi:roflol::roflol: hemen acikladim ne demek istedigimi ve düzelti..ama sonucta almancanin zor ve zengin bir oldugunu ve bizlerin 6-7 senedir bu isin icinde oldugumuzu düsündüklerinde bu kadarini bile hayranlikla karsiliyorlar. aman sonucta benim ana dilim de degil yani...
onun icin kafana takma yani hayatim. ben isin espirisindeyim...ama sana tavsiyem cocugunla olan iletisiminde belli bir yasa kadar kesinlikle türkce´yi kullan. Sonra cok faydasini göreceksin. Ben ing. dili ve edebiyati egitimi de aldim. dil ile ilgim biraz farkli yani..karnimdan konusmuyorum yani, dil bilimcilerinin dedigini aktariyorum, ok? buna lütfen dikkat et..
ee nasilmis?? düzelmisdir hersey insallah :Saruboceq:kızlar
che ile msnde görüştüm şimdi
eşi onun adıyla kk ya girmiş ve tüm mesajlarını okumuş hatta adayadayına özelden mesaj atmış. tabi baya sorun olmuş. haliyle durumlar daha kötü olmuş. kkya bu nedenle giremediğini söyledi. kızlara özelden mesaj gelirse cvap yazmasınlar dedi. bebekde hareket pek yokmuş. kasılmaları varmış denizin. msne de pek giremem adıma giriş yapabilir dedi. offff ya üzüldüm çok.
hakkaten heee...ters köse diye buna derler hee...o da herseyi yaziyordu bir de...kim bilir adam hakkinda yazilanlari ne sinsi bir gülüsle okudu...insallah sorun olmaz ya...kirk yil düsünsem aklima gelmezdi walla... adama da helal olsun yani.
bize cümbüs muamelesi mi yapiliyor yoksa bana mi öyle geliyor delikafaduldenşakkıdı
Ayy afaganlar bastı bana. Bunlar ikinci kanala geçtiler yaaa.
Kızlar bırakın alamancayı,türk dil kurumunu... İçinizden geldiği gibi yaaaaaaaaa
annesi hakkında yazdıklarına daha çok sinirlenmiş. düşmanın mı o senin falan demiş.
bu kiza hep siz yüz veriyorsunuz:mymeka: diim ben size...birakin ögrensin iste dogrusunulülülülülülü
ne vuruyosun hamis kadina be kaydirigubbakcemile
bu kiza hep siz yüz veriyorsunuz:mymeka: diim ben size...birakin ögrensin iste dogrusunulülülülülülü
o da zaten şımarmak için bekliyor. :icecream:
amannn Allah´im merhamet damalari kabardişakkıdı insan azcik da bana gösterir bu cins bir merhamet ama hep vur abaliya vur abaliya şakkıdı
iftiraya bak yao da zaten şımarmak için bekliyor. :icecream:
amannn Allah´im merhamet damalari kabardişakkıdı insan azcik da bana gösterir bu cins bir merhamet ama hep vur abaliya vur abaliya şakkıdı
abalisin, sirtin kalin.. daha ne istersin bilmemki.. :icecream:
ben samaroglani oldum burda, gikim cikiyomu hic benneyaptımki
iftiraya bak ya
bize gelince hiç merhamet yok şekerim hemen alıyo oklavayı eline sağ kroşe sol kroşe saçımızdan tutup sürüklemeler falan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?