cevap verdim ama bugün beni sallamıyor site sakinlerikötükedihüso
adadan sonrada lilyuma ugrayalim o zaman..
onada bi el ativerelimhihoyyyt
:roflol::roflol::roflol::roflol:topunu gelsseniz anca biterkaydirigubbakcemile3..ağda yapcam diye biraz bekletmem gerekti...ormana mı döndüm nee-tatlicadiarzu-
ne kasvetli gün yawffffff
adayçooo !!
36, haftayı bekliyorlar bebeği almak için en iyi bildiğim o ciğer gelişimi açısından ancak bazı bebekler fazla gelişmiş oluyor onları da 34,haftada alıyorlar tahminim seninkini 36, haftada almayı düşünür doktorunn
Hadi atlayın kamyona kızlar!!! Nasıl atlayacaksak bu göbeklerle artık... kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 anladk yavru kusum önce seni bici bici yaptirirz sonrada cikar gezeriz gamyoncuiremsuatlayin gamyonuma hadi gidek
Tecrübeli değilim bildiğim ve duyduğum kadarıyla cevaplamaya çalışayım, genellikle 36. haftada akciğer gelişimi tamamlanıyor, bu haftadan sonra bebeğin kilosuna ve rahmin durumuna göre karar veriliyor diye biliyorum. Belli sınırları gözeterek bebeğin olabildiğince anne karnında kalmasını istiyorlar ama... Genel yaklaşım 37-38 gibi sanırım, ama her gebeliğin gelişiminde +/- 2 hafta olduğundan net birşey söylemek zor canım...
Bu arada geçmişi okudumda normal doğum/sezeryan oranlarından bahsedilmiş ya, doktorların sezeryanı tercih etmesi açısından para için falan denmiş, ben Türkiye'deki hastanelerin politikalarını pek bilmiyorum bir tek kendi hastanemdekini biliyorum ve normal doğum daha pahalı... Ama sembolik bir fark... Bir de doğum rehberi verdiler, her iki doğumda da izlenen aşamaları falan anlatmışlar... Ama sezeryanın doktor açısından saatinin belli olmasının rahatlık avantajı var kabul ediyorum...
Aslıcım görmemişim bi önceki sayfada kalmış, kusura bakma... Seni oklavalardan muaf tutuyom...cevap verdim ama bugün beni sallamıyor site sakinlerikötükedihüso
he valla bacım yaaa!!! Hep bu çerez karıştırıyo ortalığı.... :roflol:naniknaniknaniknanikoskolsun cnm seni nasl görmeyiz görmemistir kizcagiz bi buraya yaziyo msn dende bana cvp yetistiriyo napsin
slm kizceler, bende kalktim evimi temizledim, toparladim, carsiya cikicaz annisimle, yatak odama suslu ortu felan bakcam, birde burda bebek dogunca camlari felan susluyolar, leylekler, bebekler felan salonu susluyolar, onlara bakicam, bebek sekeri yapmadim daha onun icin malzeme bakicam, havada guzel dolasmis olayim biraz, hic yuruyus yapmiyorum ben ya, odem icin iyi yazmissiniz bende yuruyeyim bakalim belki sislerim iner
bittinmi?? :1shok:
he valla bacım yaaa!!! Hep bu çerez karıştırıyo ortalığı.... :roflol:naniknaniknaniknanik
slm çiçekler iiyi hafta sonları diliorum hepinize bi kaç gündür morelim çok bozuk ağlamaya bahane arıorum resmen grçi bugün kötü haberlerle uyandık teyzemin kızıda göğüs kanseriymiş salı günü hemen ameliyat olacak annem kayınvalidem şimdide kuzenim bizde genetik sanırım allah yardımcısı olsun dualarınızı eksik etmeyin daha32 yaşında 2 çocuk annesi herşey allahtan ama üzülüo insan yinede ne yazdığımı bile bilmiorum çok sevdiğim bi ablamın kızıda kocaya kaçmış daha 18 yaşında onada ayrı bi şok oldum hemen nikahı kıymışlar bunada gülermisin ağlarmısın bilemedim böyle karmakarışık bi güne başladım
yok beee cesaretimi toplayıp başlayamıyorum daha doğrusu oturamıyorum kız itttirip duruyor yaw:1closedeyes:
canım geçmiş olsun sen de risk grubundasın 6 ayda bir düzenli kontrole gitmen gerekiyor tabi emzirme dönemin bittikten sonra ayrıca ne kadar çok emzirirsen o kadar riskini azaltmış olursun! neyseki Tanrı bizlere çözümsüz dertler vermiyor dermanını da yanında veriyor kafana takıp bebeğini de üzme su akar yatağını bulur!! kocaya kaçan akrabanıza da geçmiş olsun yerimseniben
sağol cnm ya ben gidiodum zaten kontrollere ama 30 yaşımdan sonra asıl kontreller başlıcakmış evet hep emilen göğüste risk azdır denilio annemin hep solu emmişiz sağı hiç almamışız ama sol göğüsü alındı işte malesef artık grip gibi bişey oldu hastalık allah herkesin yardımcısı olsun ....bnm üzgün olduğun anlarda bebeğimin hareketleri yavaşlıo onu hissettiğim anda hemen kafamı dağıtmaya toparlanmaya çalışıorum desteğiniz iiçin teşekkür ederim iyiki varsınız yaaaaa
Ayy ne güzel yaaa. Keşke bende yapabilsem ama burda görmemiş diye ilan ederler hemen. Sen bizim yerimizede süsle canikom.slm kizceler, bende kalktim evimi temizledim, toparladim, carsiya cikicaz annisimle, yatak odama suslu ortu felan bakcam, birde burda bebek dogunca camlari felan susluyolar, leylekler, bebekler felan salonu susluyolar, onlara bakicam, bebek sekeri yapmadim daha onun icin malzeme bakicam, havada guzel dolasmis olayim biraz, hic yuruyus yapmiyorum ben ya, odem icin iyi yazmissiniz bende yuruyeyim bakalim belki sislerim iner
Memnuniyetle. :dance:adadan sonrada lilyuma ugrayalim o zaman..onada bi el ativerelimhihoyyyt
Sen hiç merak etme cicim. ben şimdi bi koşu komşudan çim biçme makinesini alıp geliverem. Çbucak hallederik o zaman. :roflol:topunu gelsseniz anca biterkaydirigubbakcemile3..ağda yapcam diye biraz bekletmem gerekti...ormana mı döndüm nee-tatlicadiarzu-
Teyzenin kızına Allah şifa versin canım. Ameliyatı başarılı geçer inşallah.slm çiçekler iiyi hafta sonları diliorum hepinize bi kaç gündür morelim çok bozuk ağlamaya bahane arıorum resmen grçi bugün kötü haberlerle uyandık teyzemin kızıda göğüs kanseriymiş salı günü hemen ameliyat olacak annem kayınvalidem şimdide kuzenim bizde genetik sanırım allah yardımcısı olsun dualarınızı eksik etmeyin daha32 yaşında 2 çocuk annesi herşey allahtan ama üzülüo insan yinede ne yazdığımı bile bilmiorum çok sevdiğim bi ablamın kızıda kocaya kaçmış daha 18 yaşında onada ayrı bi şok oldum hemen nikahı kıymışlar bunada gülermisin ağlarmısın bilemedim böyle karmakarışık bi güne başladım
O da iyi fikirmiş. Çok güzel düşünmüşsün canım. Ne nostalji ama bayıldım. Tebrik ederim. Şenizbende süsü çok severim ama bn öle bişey yapsam gülerler burdakiler ama ne güzel ben sadece odasını süslüorum 3 tane çerçeve boyadım mor pembe lila birine kendi bebeklik resmimi koydum birine eşimin bebeklik resimini birinede asyamın resmini koyacağm...bugünde odası boyanacak başladık bakalım işlere
slm çiçekler iiyi hafta sonları diliorum hepinize bi kaç gündür morelim çok bozuk ağlamaya bahane arıorum resmen grçi bugün kötü haberlerle uyandık teyzemin kızıda göğüs kanseriymiş salı günü hemen ameliyat olacak annem kayınvalidem şimdide kuzenim bizde genetik sanırım allah yardımcısı olsun dualarınızı eksik etmeyin daha32 yaşında 2 çocuk annesi herşey allahtan ama üzülüo insan yinede ne yazdığımı bile bilmiorum çok sevdiğim bi ablamın kızıda kocaya kaçmış daha 18 yaşında onada ayrı bi şok oldum hemen nikahı kıymışlar bunada gülermisin ağlarmısın bilemedim böyle karmakarışık bi güne başladım
hoşgeldin canım..burası öyle vallaha..bende 2 gün giremesem kaşınmaya başlıyorum..selamlar kizlar.. aslinda gelmcidedim ise bugün..
ama baktim sizden ayri olmiii.. kendi kendime is cikardim, geldim büroya kondum..
yok iyice bagimlilik yaptiniz Şeniz
o oturma pozisyonun bende buldum canim..
esim öyle gördü ayari bozulmus kamyon gibi duruyorsun diyor:roflol::roflol:, ama cok rahat ya
Allah rahmet eylesin.güzel bi konuya değinmişin aslım..selam kızlar!!!
UĞUR MUMCU nun katledilişinin 16, yılı!!!! hala herşey karanlık yüreklerimizi aydınlık tutalım çocuklarımıza Uğur MUmcu yu ve diğer kayıp aydınlarımızı kahramanlıklarıyla anlatacağız!!
ruhları şad olsun!!!!
canım rahimağzı boyunda kısalma var ise hiç riske atmıyorlar.Kızlar bişi dicem, daha doğrusu sorcam... Bana son kontrolde çatın dar, normalle çıkmaz bu falan dediler yaaa; sonraki kontrolde de sezeryan şart derlerse sizce hangi tarihlerde alırlar benim bebişi? Şu anda 34+2 yim... Bebiş de geçen hafta başında 2500 gr ve 50 cm idi... Genellikle 38. haftada alındığını biliyorum bebeklerin? Böyle bir kural mı var? Bebek doğum kanalına girmeden müdehale etmek için mi erken alıyorlar? Bana sizce hangi tarihlere sezeryan günü verirler... Aklıma takıldı da...
hoşgeldin canım..burası öyle vallaha..bende 2 gün giremesem kaşınmaya başlıyorum..
delikafadulden
bittinmi?? :1shok:
ay daha baslamamis bile, bende bittinmi diye soruyorum kaydirigubbakcemile3
bu hizla aksama dogru anca bitersin sen
(afferim bana, nasilda gaza getiriyorum dimi -tatlicadiarzu- )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?