2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Teşekkürler kızlar cevaplar için.Aslıcım dediğin gibi allah evlatlarımızı bize bağışlasın rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin.Yerleri çok başka hiçbir sevgiye benzemiyor.

Kıyamam kuzuma çok geçmiş olsun.

1-hazır yoğurt veriyorum canım taze alıyorum pınarın dediği gibi küçüklerden veriyoruz. arada da babymix alıp yediriyorum.danone hiç vermedim daha.
2-çamaşırını omo baby kullanıyorum. ama yumuşatıcısını normal vernel koyuyuorum valla.
3-atv nin reklamlarına, yumurcaktaki caillou ya ve genel olarak tüm reklamlara bayılıyor.hatta annem caillou başlamış diyince mutfaktaysa bile örümcekle koşarak televizyonlu odaya gelip gözünü dikiyor sormayın.
4-evet canım suluğu var. bebedordan almıştım kulplu elimin altında o varsa ve genelde dışardayken onu götürdüğüm için sulukla içiyor. ama ben mutfakta bardaktan su içerken oda istiyor ağlıyor.onada bardakla içiriyorum. hatta geçen portakal suyu sıktım 1 çay bardağı hepsini bardaktan içti oğluşum..

ayy pınar çok geçmiş oolsun tatlım inş. birşeycik yoktur kuzumun görüyormusun...

Pınarcımm bİŞey olmz canımya sen yİnede kontrol et.

tülay canım sizede geçmiş olsun dediğin gibi kayısılı danonede dokunmuş olabiilir canım..

peki bende sorayım size
mesela hergün kahvaltısında süt,ekmek,cicibebe,yumurta sarısı,peynir,ceviz filan normal kahvaltısını yapıyor.gün içinde arada 6-12 ay sütlerinden,yoğurt ve çorba içiyor. genelde tarhana içiyor. meyve olarak portakal muz filan yiyor. yatarken muhallebi googly nin yiyor. ama hergün aynı şeyler yani...

hergünü aynı. arada yaptığımız yemeklerden tattırıyorum ama doyurmalık olmuyor tabi tadına baktırıyorum sadece.

sizinkilerde aynı şeylerimi yiyor.sanki hergün aynı şeyi yedirince sanki birtek ben böyle yediriyormuşum gibime geldi de....

tarhanayı kırmızı toz tarhana varya ondan yapıyorum.taneli çorba içmiyor. midesi bulanıyor. onuda hiç tavuk yada et suyuyla yapmadım. öyle pişermi kızlar o?

birde tavuk yada et suyu derken direk sumu yoksa tablet mi kullanıyorsunuz. yada hiç tablet kullandınızmı?

ceren canım ben genelde her öğünde farklı şeyler vermeye çalışıyorum.kahvaltısını genelde aynı.ama yemek meyve tarzı şeyler muhallebi falan değişik tatlar deniyorum.tarhanayı tavuğu haşlatıp onun suyuyla pişiriyorum.hatta içine tavuk parçalarıda atıyroum.diğer çorbalarda öyle et tavukhepisnden koyupyrum ve her öğündeki yemeğinde et tavuk mutlaka var.tavuk bulyon kesinlikle yok dedi doktorumuz.bu arada akşamalrı kendi yemeklerimizde yediririm.baharat koymuyorum ve tuz yok .bide selin en çok tel şehriye çorbasına bayılıyor onuda etsuyuyla yapıyorum:)

Sağolasınız geçmiş olsun dilekleriniz için kızlar a.s. Defdoş'um uyandı, emdi şimdi iyi çok şükür. Düşme ile ilgili bi kötü belirti yok a.s.

Meraklı kaynanam duymuş geliyormuş eşimle birlikte. Yemek falan yok dedim eşime. Bırak yapma annem gelince bişeyler uydurur dedi. Yapsın yesinler valla.

Ceren'cim ben sabah kahvaltısını hep aynı veriyorum. Meyveyi hergün karıştırıp kafama göre veriyorum. Çorba olarakda tavuk suyunu şehriye, tavuk suyuna tarhana, sebze çorbası, yoğurt çorbası falan veriyorum. Yemek olarakda nohut, fasülye, ıspanak, dolma, makarna yada pilav veriyorum. Tabi bunlardan birini bir öğün olarak yiyor. Aralarda devam sütü içiyor. Akşamda yoğurt ve bizim yediğimiz yemeklerden 1-2 kaşık yediriyorum. Baharatsız yapıyorum zaten. Tuzunu falan sonradan kendimiz ekliyoruz a.s.

Tavuğu haşlayıp , didikleyip suyu ile buzluğa atıyorum. Çorbalarına ekliyorum. Yada kıyma veya kuşbaşı et ekliyorum.Bulyon hiç koymadım. Zararlıdır zaten gerek yok a.s.

ha bide ceren arabaş çorbası varya onun öorbasını bayılarak içiyor:)

anladım canım bizimki dediğim gibi taneli birşey yemiyor yani çorba olarak. evde tavuk piştiyse ağzına biraz veriyorum köfte piştiyse veriyorum. tabi doyumluk değil işte..
bulyon bende hiç vermemiştim de sorayım dedim yinede...
sağol tülaycımm

pınar geçmiş olsun canım geçen sabah Masal da düştü dizlerinin üstüne ödüm patladı biraz daha kaysa çekmeceye çarpıcakmış, atmış kendini, bişeycik yoktur merak etme canım

Sibelcim bende kendim mayalıyorum babymix veriyorum dışarı çıkınca
çamaşırları omobaby dalin ikisinide kullanıyorum yumşatıcı dalin vernelin bebek için olanı ikisinide
aynen reklam çok seyrediyo hatta biz 4-5 aylıkken tv açmıyoduk eşim noldu diyo kızıyo ama napim bütün gün canım sıkılıyo ençokta topkek ve eti crunch reklamlarını seviyo
Alıştırma bardağıyla içiyo ama heryeri su oluyo herseferinde üst değiştiriyoruz

cerenn tel süzgeçten geçirincede mi sebzeli çorba içmiyo, tavuğu yada kıymayı haşlasan tel süzgeçle ezsen tarhanaya katsan suyunuda katsan olur bence tel süzgeçten geçirince çok pütürlü olmuyo, bende duruma göre iştahı varsa sabahtan çatalla eziyorum çorbayı yoksa süzgeçten bizimki tatlı şeyleri sevmişyo zaten çorbayı bari yesin diye

nohut fasülye öğün olarak yiyorsa maşallah valla canım . ben akşamları öyle yemeklerden veiryorum ama tadımlık oluyor hiç karın doyurucu şekilde yemedi valla...

tarhana kırmızı toz olandanmı yapıyorsunuz?ben ondan yapıyorumda..
tavuğu didikleyip diyorsunya parça parçamı poşetliyorsun?

ben çıkıyorum kızlar
yorumlarınızı yazarsanız yarın okurum
öpüyorummmmmmmmmmmmm

1. hazır yoğurt hiç vermiyorum. bizde yemiyoruz zaten. güvenilr birinden ev yoğurtu alıyorum,oğluma da ondan veriyorum.
2. geçen hafta bitti bebek deterjanımız.bende normal deterjan kullandım.
3. reklamlar da olmasa, hiç yemek yemeyecek sanırım benim sıpa!!klava:
4. bardaktan su içiyor bazen,ama çok döküyor. bebedorun suluğu var.onla veriyorum.

canım, benim kuzumda taneli şeyler yemez oldu( önce yiyordu. artık yediremiyorumakannehir
canım çok güzel dileklerde bulunmuşsun. amin inşallah.
eve daha bir mutlulukla dönüyorum kuzuma kavuşacam diye.opuyorumnanaktan

oyyy kuzum kıyamam. geçmiş olsun tatlım.

bende genelde değişik şeyler vermeye çalışıyorum. hoş tatlı olmayanları yemiyor pek ama,ben yine de elimden geldiğince tarhana, yoğurt, mercimek, sebze, şehriye sürekli değişik yapmaya çalışıyorum.

Bıde kızlar ben arada havucu rondodan geÇırıp daha sonra pıŞırıyorum sonra ıÇıne sÜt pekmez koyup muhallebı gıbı yada bazen sade havuÇ ve pekmez olarak yedırıyorum.

zaten kımasını 3 kez falan çektiriyorum ben onu tarhana pişerken içine koyuyorum.Bazen de tavuğu haşlıyorum önce sonra ya blendıra çekip ve tiftik yapıp tarhana pişiriyorum.
tablet kullanmadım bende.

ben süt vermiyorum daha,kahvaltı genel de aynı ama bazen ekmek doğraşıp devam sütüne bazen hazır kahvaltılık,ben genelde labne koyuyorum kahvaltısına ama beyaz peynir alcam değişik onu koycam,Bi de arada ceviz yerine kuru kayısı haşlayıp çatalla eziyorum suyunu da kendini de veriyorum.Acaba kayısı ve cevizi bir arada koysam ne olur?

çorabalarına bazen yeşillik ağırlıklı,Bazen kabak ağırlıklı falan yapıyorum.Arada tarhana,bir tel şehriye tavuk suyu verdim.Ama daha köfte yedirmeyi beceremiyorum.

kızlar bi de sebze çorblarını çok karışık yapıyorum bi zararı olur mu bebeişlere.pırasa,Ispanak,havuç,patates,brokoli,brüksel lahana,kırmızı biber,maydonoz,kereviz,kabak,Et.Bayağı fazla yani.Yİyo kız aslında.

canım kıyamam ya.Ama herşeyin yolunda olmasına sevindim canım.Doktora da sormuşsun merak etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…