2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

ceren iyi akşamalr. kızlar bende kaçtım öptüm hepinizi.kuzuma kavuşayım gidipte çok ösledimm onuya..

pınarcım çok geçmiş olsun ben pek bir şey olacağını sanmıyorum ama takip etmek lazım tabi. nazar değdi bugün kuzuma...

ben kendim mayalıyorum yoğurdu hala.
dalan roxy diye bir toz sabun ve dalin yumuşatıcı kullanıyodum hiçbir yerde bulamayınca bu hafta normal deterjanla yıkadım ama çift durulama yaptım. gayet de güzel oldu.
reklamlar başlayınca meme emmeyi bile bırakıyor. televizyonu görebileceği şekilde oturursak emiyor. bazen emmediğinde ya da çok huysuzluk yaptığında öyle kandırıyorum. ha bir de özellikle sevdiği reklamlar var. komili komili komili, pınarın bir tek annem olsun bana bi şey olmaz şarkısı, anne bize dimes al haydi şimdi al..... crunc reklamında da dans ediyo. anaaam düşününce baya bağımlıymış benimki be.. daha da var yani...
ona kalsa hep bardaktan içmek istiyor. aksıra tıksıra içiyor ama ben çoğu zaman biberonla veriyorum :)))

valla benimki de hep aynı şeyleri yiyor. sabahları 90gr mamaya bebek ekmeği ufalıyorum. bir yumurta sarısı, labne peyniri hepsini ayrı ayrı veriyorum.
11 gibi uyanık olursa meyveli yoğurt (muzlu elmalı).
öğlen bir kavanoz sebze püresi ya da yarım kavanoz sebze, bir köfte ya da tavuk, bazen yanında 1/3 kavanoz yoğurt.
akşamüstü meyveli yoğurt ya da bazen bir kocaman portakal (güzelce emzirebilmişsem) yanına belki bir iki bisküvi
akşam yine öğle yemeği gibi
ve akşam ara öğün olarak bir kavanoz muhallebi.
sabaha kadar emziriyorum.
benim öyle çok fazla sütüm yok ama yine de mama vermiyorum
siz nası yapıyosuznuz ki??

pınarcım bu arada dışarı çıkmamız yasak çünkü 6. hastalık mı kızamıkçık mı ne geçiriyoruz :) baya azaldı ama henüz tamamen geçmedi. başka insanların da günahına girmeyelim diyorum ben de :)

ha bir de mümkün olduğunca balık yedirmeye çalışıyorum. eskiden haftada iki kere veriyodum ama son bir aydır falan pek veremiyorum

cnm ya geçmiş olsun selinime
dişten olabilir cnm zeynepde bu aralar aynı durumda
yazık yavruma geçmiş olsn defnoşa
cnm ya işin zor Allah kolaylık versin sana
bende farklı durumda değilim dokunsalar ağlıycam
hoşgeldin kız meltem okuyp okuyp kaçıyodun hee
sibelcim geçmiş olsun çokkk canım berkede sürekli hasta sürekli hasta inanki bu seferde orta kulak iltihabı oldu dorma yani 6 tane iğne yedik ve bir şişe antibiyotik...
şimdi iyi mi cnm
naz yap tabi nazlı hatun seni
bu dişler çoıksada kurtulsak valla,zeynep de aynı zır zır iştahı da yok
Bulgur pilavı ile karnıyarık pişireyim diyorum ama halim de yok valla. Reglim fena bu ay. Giden gidiyo bende de hal kalmadı :çok üzgünüm:
cnm ya geçmiş olsun sanada

aferin kız kocana sen uydur yeriz dememiş annem yapar demiş maşallah

kızlar biraz önce geldim okuldan sınava grdim yarın belli oalcak bakalım
verememiş olabilriim ama umrum da değil artık
sinirlerim yıprandı iyice eşim aramadı bugün hiç halbuki ben çok bekledim
başarılar dilemek için arardı yok müsait değildir dedim
sonraında da aramadı geçtim mi akldım mı sormadı bile
ne yapmaya çalışıyo anlamadım
canım acayip sıkkın
habire gözlerim dolup duruyo bende aramıycam ama
hamile olduğumu unutuyo sanırım
bu akşamda annemdeyim gitmiycem eve

kızlar bende bişey sorsam lekeleri nasıl çıkartıyosunuz

ben kosla venish aldım ama bişeye yaramıyo ayrı yıkadığım için birikmesini bekşliyorum ondan mı lekeler çıkmıyo acaba bide soğuk suda bekletmek lazımmış scak su daha çok sabitleştiriyomuş lekeyi, valla lekelerle başın dertte

arkadaşlar bebeklerin dişine ne sürüyorsunuz iyi geliyor mu? nolur bi fikir verin valla gidip bu saatte nöbetçi eczaneden alıcam delirmek üzereyim yaa

Ciksada rahatlasa kuzum ya.:Saruboceq:

Ben hazir yogurt vermiyorum, genelde evde mayaliyorum canim. Gerci yogurt hic sevmiyor, birkac kasik zor bela yediriyorum. Hergünde vermiyorum savas cikmasin aramizda diye.
Televizyon izlemeyi, özellikle reklamlari Doruk'da cok seviyor. Gözünü alamiyor resmen. Birde Volkan Konak hastasi, o cikinca akan sular duruyor. Hamileyken cok dinlerdim, ondan heraldekaydirigubbakcemile3
Bardaktan su icebiliyor ama kizlarinda dedigi gibi döke saca. Sulukla, olmadi kasikla veriyorum ben. Suya karsi pek hevesli degil maalesef.
Yikama olayina gelince, ben basindan beridir bebeklere özel deterjanlardan, yumusaticalardan falan kullanmadim. Persil'in hassas ciltler icin olan detarjanlarindan kullaniyorduk zaten, Dorugun camasirlarinida hep onunla yikadim. Yumusatici kesinlikle kullanmadim, yogun kimyasallar barindiriyor yumsaticilar. Camasirlari yikandiktan sonra ekstra durulama yaptiriyorum o kadar.

Off, kesin göze geldi kuzum. :çok üzgünüm:

Bende genelde cesitlendirmeye calisiyorum canim. Balik mutlaka her hafta vermeye calisiyorum. Sebzelerin ve etlerin bir arada oldugu corbalar yapiyorum. Tarhana maalesef ev yapimi bulamiyorum, hazirlara da güvenmiyorum. Yogurdu sevmedigi icin, corbasinida pek sevmiyor. Arada ispanak ve pirincle birlikte corba yapiyorum, iyi günündeyse iciyor. Bakliyatlardan, mercimek ve kuru fasülye de corbalarina katiyorum. Yedigimiz yemeklerden tattiriyorum salcali ve baharatli degilse. Muhallebiyide aksam üzeri uykudan 1 saat önce falan veriyorum ama keyfi yerindeyse yiyiyor. Meyve sulari iciriyorum taze sIkIlmis. Bunlarin haricinde emziriyorum.

Umarim ki vermissindir canim. Esinide takma kafana, nasil olsa arayacaktir. Senin keyfin kacacagina onun kacsin degil mi? :umursamaz:

Son düzenleme:
arkadaşlar bebeklerin dişine ne sürüyorsunuz iyi geliyor mu? nolur bi fikir verin valla gidip bu saatte nöbetçi eczaneden alıcam delirmek üzereyim yaa

Dentinox jel sürüyorum ben canim, iyi geliyor. Ama bizimkide bitmis tam zamaninda, kac gündür esime gelince al diyorum unutuyor. Sabah gidip almam lazim mutlaka cünkü cok huysuzlaniyor Doruk'da. Daha da birsey bulamazsam, parmaklarimla masaj yapiyorum ben canim. Parmagimi bir parca buza süre süre, soguk kompres gibi, ise yariyor bizde.

Kızlar merhaba iyi akşamlar toptan, artık çok sık giremiyorum, koca gün totomu nereye koysam 3 sn den fazla duramıyorum, Allah sağlık hoşluk versin, bizden durumlar böyle, geçmişe bakayım bi eğer içinden çıkabilirsem cevap yazmayıda düşünüyorum öpüldünüz

Poposunu isiricam o Miniman'in ben. Rahat vermiyor annesine.

Poposunu isiricam o Miniman'in ben. Rahat vermiyor annesine.

Cnm hemen ısırabiliirsin, hatta ben ısırayım :) bu ara tam hareketli zamanı anladığım kadarıyla bunun daha ötesine ulaşabilirmi bilmem... oğluşun nasıl cnm kabızlık geçtimi

anaaaaaaam geçmişi okuyayım dedim ama yok anam ben okumaya çalışsam kız müsade etmezz:))

ben dün okuldan öyle anneme geçtim akşam eve gelelim dedim amasonra sabah erkenden kızı anneme bırakmam gerek diye annemde kaldık bugün sabah 9 da çocukları sinemaya götürdük buzdevri3 e ayyy bi güldük bi güldük çok hoşuma gitti çocuklarımda çok eğlendi sonra kızı almak için anneme geçtim tufan geldi kızı aldığım gibi arkadaşıma gittim şimdi girdim daha eve o kadar yorgunum ki anlatamammm
e haliyle geçmişte birikti giremedim

ama anladığım kadarıyla sibelin birkaç sorusu var sibelcim Ahsen evde benim mayaladıklarımı yiyor dışarda babymix eğer o da yoksa hiç yememsinden iyidir diyerek bizimkilerden veriyorum
reklamlara gelince pek izlemiyor benim kızı annem ilahiye alıştırmış:))))tek onu diniyorr
suyu biberonla veriyorum ama bardaktan içmeye bayılıyor üstü başı batmasa veririm de batırıyor yavss
yağız oğlanda hastaymış kıyamam yaaaa iyileşir inşallah biran önce benim kızımda çok sık hastalanıyordu sanırım benim getirdiğim mikroba bağışıklık kazandı
aaaaa bu arada kimse düşünmemiş demişsin aşkolsun canımcım hep düşünüyoruz ama işlerinin yoğun olduğu düşüncesiyle giremediğini biliyoruz

pınarcım defdef düşmüş güzelim çocuk bu düşe kalka büyüyorlar çok şükür bişeyi yokkmuş
büyüklere anlatılamıyor malesef herşeyi yesin istiyorlar ama sağolsun annem sormadan biişe vermiyor Ahsene

filizcim baban geliyormuş ne mutlu inşallah sevmediğin birini ağırlamak zorunda kalmazsın

nurten kız kasma kendini enişte beye misafir umduğunu değil bulduğunu yer ay bize yaptığın gibi pastalardan yaparsan seve seve yerrr klava:

burcu hepsi yaramaz bunların Ahsende bakşimdi arkadaştaydım bir dk durmadııı cadı

ay sadece bu kadar okudum daha da yok

Cnm iyi olmuş sinema olayı, öğrenci bahanesi ile sende eğlenmiş olmuşsun bak, bende geçmiş çok uzundur şimdi kaldığım yerden takip edemem diye girişemedim geçmiş olayına, ama senin yazdıklarından anladığım kadarı ile bişiler yazayım bakalım :)

Sibelcim yağıza geçmiş olsun kuzucum yine hastamı ya... ben yoğurdu bi kaç zamandır babymix verdim, ama en sağlıklısı kendin mayalamak...

Pınarcım defdef düştümü geçmiş olsun, bugün kağanda sıralarken düştü, kafası aynen yumurta gibi şişti bide morardı, oturup ağladım, yavrumun dili içeri girmedi ağlamaktan ((

Filizcim baban geliyomuş gözün aydın

Kızlarrr bende bi toz alayım gece gece olacak ama napim böyle artık bizde, sıkılırsam gelirim yine öpüldünüz

Cnm hemen ısırabiliirsin, hatta ben ısırayım :) bu ara tam hareketli zamanı anladığım kadarıyla bunun daha ötesine ulaşabilirmi bilmem... oğluşun nasıl cnm kabızlık geçtimi

Isir annesi en tatli yerlerinden. Doruk'da cekmecelere takmis durumda, gecen parmagini kistirdi, cani cok yandi. Kabizliga gelince, maalesef canim. Tam geciyor, birkac gün icinde yine basliyor. Cocuk hastanesine götürecegiz hafta sonu. Doktor disten diyor ama bu kadar uzun sürmesi anormal, doktoruna da güvenmiyorum artik.

Sagol canim, umarim agirlamam. Gerci 1 yildir arayip sormuyorum, yüzsüzlük yapmazsa, gelmemesi lazim normal sartlarda.

uyudu kuzum emerken uyudu akşam üstü 7 de uyumayınca erken yattı inşallah kalkmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…