2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

birsencim ohh ne güzel gezmişsin alışveriş yapmışsın aldılarınızı güle güle kullanın bebişlerde üzmemiş seni maşallah ikisinede:))

cerencim ben duruya tavuk suyuna yapıyorum bütün çorbalarını dün akşam bize yaptığım tavuk çorbasından yedirdim içindeki tavuklarıda elimle parçalara ayırıp verdim çok seviyor bizimle yemek yemeyi iki haftada bir mutlaka balık vermeye çalışıyorum çorbalarında genelde et oluyor

bırak pınar kendi yapsınyaa sen kuzucunla ilgilen.

Yapmadım zaten tatlım onla mı uğraşıcaktım zaten o sinir bozukluğu ile :umursamaz:

pınar geçmiş olsun canım geçen sabah Masal da düştü dizlerinin üstüne ödüm patladı biraz daha kaysa çekmeceye çarpıcakmış, atmış kendini, bişeycik yoktur merak etme canım

Sağolasın canım a.s. Sizede çok geçmiş olsun zor ya valla akannehir

Canı isterse bir kase kadar öğün olarak yiyor canım.Pilav, yoğurt ve nohutu ezip karıştırınca daha hoşuna gidiyor a.s.

Tarhanada evet toz yada ıslak olanından a.s.

2 parça butu haşlıyorum ben. Sonra etleri içine didikliyorum ve onu 3 ayrı kaba koyup buzluğa atıyorum. Her seferinde birini çıkarıp kaynatıp içine tarhana yada şehriye atıyorum. Defdef çok seviyor a.s.

oyyy kuzum kıyamam. geçmiş olsun tatlım.

Sağolasın canım a.s.

Sağolasın canım bişey olmadı çok şükür a.s.

Bende ıspanak, brokoli, brüksel lahanası, havuç, patates, kabak, bal kabağı elimde ne varsa koyuyorum a.s.

Sağolasın canım a.s. Ama o hastalığın bulaşma durumu yok demişti doktor bize :uhm:

yazık yavruma geçmiş olsn defnoşa

bu dişler çoıksada kurtulsak valla,zeynep de aynı zır zır iştahı da yok

aferin kız kocana sen uydur yeriz dememiş annem yapar demiş maşallah

Sağolasın canım a.s.

Yok sağolsun anlayışlıdır. Anneside gelmese dışarıdan birşey söylerdi yerdik. ISrar etmez de benim içim rahat etmiyor işte :umursamaz:

Ben Arielinkini kullanıyorum canım ama ilk lekelendiğinde kurumasını beklemeden bi ıslatmak daha etkili oluyor. Yoksa leke çözücü bile fayda etmiyor bazen :umursamaz:

arkadaşlar bebeklerin dişine ne sürüyorsunuz iyi geliyor mu? nolur bi fikir verin valla gidip bu saatte nöbetçi eczaneden alıcam delirmek üzereyim yaa

Dentinox kullanıyorum canım. Pek etkili gibi gelmiyor ama sürüyorum işte :uhm:

Off, kesin göze geldi kuzum. :çok üzgünüm:

Sağolasın canım öyle nazarı falan aklıma getirmek istemiyorum hiç aslında biraz da benim dikkatsizliğim :1no2:

Sağolasın canım valla uçtu bi anda kuzum ya. İyi çok şükür. Annem de öyledir ona bırakınca bile arar sorar vereyim mi diye ama kayınvalideme anlatamıyorum işte klava:

Ohhh sende çocuklar sayesinde sinema keyfi yapmışsın ne güzel a.s.

Pınarcım defdef düştümü geçmiş olsun, bugün kağanda sıralarken düştü, kafası aynen yumurta gibi şişti bide morardı, oturup ağladım, yavrumun dili içeri girmedi ağlamaktan ((

Sağolasın canım ya yataktan düştü bizimki. Sizede çok geçmiş olsun offff morardımı ya nasıl ağlamıştır kuzum tahmin ediyorum :çok üzgünüm:

Kızlarrr bende bi toz alayım gece gece olacak ama napim böyle artık bizde, sıkılırsam gelirim yine öpüldünüz

Kız gece gece deli karu kaydirigubbakcemile3

cnm çok geçmiş olsun yaa kuzumm benim ....

Sağolasın bacım a.s.

Ohhh keyif yapılmış ne güzel. İyi yapmışsın tatlım. Cicilerinizi güzel günlerde kullanın a.s. Annenlede konuşmana sevindim. BAk ne güzel spora da başlarsın harika olur senin için a.s.

Sağolasın canım a.s. YA sorma anlarsın beni aklım çıktı resmen. Dediğin gibi doktor bu zamanlarda çok önemli değil o mesafeden düşmek dedi ama gelde bana sor işte akannehir

Pişiğide daha iyi. Dün akşam dedim kayınvalideme. Doktor kesinlikle salça, tuz, baharat yok dedi dedim. Anladı inşallah bu sefer klava:

ay bende bi soru sorayim bari :) herkes günlük menusunu ayrintili olarak yazabilirmi :) yav bu 500ml süt veya mama olayi kafami kariştirmaya basladi..serros içmiyor hiç açmı benim kuzum yoksa

Canım Defdoş sabah 10 gibi 150 cc'ye hazır kahvaltılık, peynir, yumurta, ceviz, tereyağı karışımı kahvaltı yiyor. 2 saat sonra uyuyor zaten. Uyanınca bir kase çorba yada ona yaptığım yemek-pilav-makarna gibi bişey yiyor. 1 saat sonra meyvesini veriyorum. Öğle yemeğinden 2,5-3 saat sonra 160 cc mama yiyor. Sonra akşam yemeği sırasında bizimle bişeyler atıştırıyor. Yoğurdunu yiyor sofrada. Sonra yine 160 cc mama yiyor. uyku vakti geliyor zaten. Eğer 9 gibi erken uyursa ben 12 gibi yatarken tekrar mama yediriyorum. Yemezsede zaten gece boyu beni emdiği için 500 ml'e tamamlıyoruz gibi geliyor :uhm:

esen sütle pekmez bir verilmez diye biliyorum cnm yaa

Bizim doktorda öyle dedi canım. Ben meyvesine katıyorum pekmezini a.s.

Bak eşinde aramış fazla soğukluk yapma sende tatlım a.s.

KOlay gelsin canım benim bugün için. Benim hiç tepsi böreği yapmışlığım yok o yüzden bilmiyorum maalesef :1no2:

Günaydın canım a.s. Ben 2 butu haşlıyorum didikliyorum ve suyu ile birlikte 3 ayrı saklama kabına koyup buzluğa atıyorum a.s.

Sağolasın canım uykum kaçtı bugün a.s. Yok canım yalnız değilde annem okul servisinde çalışıyor. Sabah okula gidiyor dönüşte eve gitmek yerine bana geliyor. Babam çalışıtığı için evde dursun istemiyorum. Hem o gelince Defne'yi sevmiş oluyor, bende ev işlerimi halletmiş oluyorum. Birlikte kahvaltı ediyoruz falan. Öğlen 14:30 gibi tekrar okula gidip akşamda evine gidiyor. Yani arada evde geçireceği 4 saati bende geçirmiş oluyor a.s.

Nohutu eziyorum çatalla, pilav ve yoğurtla karıştırıp veriyorum canım. Dişiyle alakası yok tatlım. Damağıyla eziyor. Pütürlü yemeye alıştı çok şükür kuzum. Mesela çorbada didiklediğim tavuklarıda yiyor sorun yok o konuda a.s.

Günaydın canım a.s. Sağolasın iyi çok şükür bi sıkıntı olmadı gece opuyorumnanaktan

günaydın kızlar nasılsınız? pınarcım defne iyi olmuş sevindim canım.birsen aldıklarını gle güle giy caım.annenlede konuşman iyi olmuş canım. ceren ben sadece eti iyice pişirip dolaba koyuyorum.çorba yada yemeklerine öyle katıyorum.tavuğuda genelde taze alıp 2 güne bir annem çorbasında küçk arçalar halinde yediriyor.nohutu ise önce ıslatıp kabuklarını soyuyorum sonra haşlatıp yemek şeklinde ezerek yediriyorum bende:)

kızlar bugün yine uyumadı selin 2 gündür hiç uykum yok deli gibiyim şuan(

pınarcım, banucum sağolun kızlar yaa bende öyle dediğiniz gibi yapıyım artık...
iyi varsınız yaaa olumunekankayizsmile

arada da kuşbaşı et alıyım onu haşlayım rondodan geçiriyim arada onu katıyım. buda olur dimi?

tülay canım kuşbaşımı alıyorsun eti? kuşbaşı olarakmı haşlıyorsun?

nohutu haşladıktan sonra normal bizlere yaptığımız gibi yemeğini yapıp mı yediriyosun?

Sağolasın canım iyi çok şükür a.s.

Ay niye bu kuuzların uykuları bozuldu böyle ya akannehir

Sende sağol canım benim a.s. Yiyemiyorsa dediğin gibi eti kendi suyuyla pişir sonrada çorbasına kat blenderdan geçir tatlım. Öyle de olur a.s.

tülay canım kuşbaşımı alıyorsun eti? kuşbaşı olarakmı haşlıyorsun?

nohutu haşladıktan sonra normal bizlere yaptığımız gibi yemeğini yapıp mı yediriyosun?

Salça falan kullanmadığım için normal haşlıyorum ben canım. Sonra pişince içine bikaç damla zeytinyağı damlatıyorum. Pilav ve yoğurtla yediriyorum a.s.

sizleri çok sıktım çok soru sordum kusura bakmayın kızlar ya????

Estağfurullah kuuzm biz burda birbirimize destek için varız a.s.

Annem geldi kahvaltımızı edelim gelirim kızlar a.s.

günaydın kızlar.

annem geldiğinden beri fırsat bulup giremiyorum. gezmelere gidiyoruz evde olunca da sohbet muhabbet, yemek, iş derken günün nasıl geçtiğini anlamıyorum bile.

şimdi kahvaltımızı yaptık kızımı yatağına koydum uyur birazdan, annem mutfağı toparlıyor ben de biraz evi süpürüp silicem.

bir de sağolsun annem beni yemek yapma derdinden kurtardı. o nefis yemeklerinden yapıyor biz de afiyetle yiyoruz. eşim acayip memnun bu durumdan. tabi benim yapamadığım içli köfteleri, su böreklerini, mantıları ve yöresel yemekleri löpür löpür götürüyor kaydirigubbakcemile3

sizler nasılsınız, bebeleriniz de iyidir inşallah. fırsat buldukça girerim inşallah hepinizi çok öpüyorum opuyorumnanaktan

[B]tülaycım seline ne olduki acaba bence bi doktora götür istersen enfeksiyon filan kapmış olabilir canım..[/B]

çok sağol pınarcım gerçekten desteğiniz büyük....öpüyorum..

Annem geldi kahvaltımızı edelim gelirim kızlar a.s.

afiyet olsun canım....

hoşgeldin günaydın canımmmm
iyiyiz canım bizde seni öpüyoruz.

cerencim rica ederim ne demek:)

pınarcım nohutu bende senin gibi deneyeceğim yoğurt ve pilavla karıştırıp:)

tülaycım günaydın tatlım selinciğime ne oldu doktora götürsen tatlım en azından için rahat eder

ceylinim nasılsın canım annen yanında ne güzel keyfinin yerinde olmasına sevindim anne yemeği gibi varmı canım ya :))

kızlar ya görünürde hasta gibi değil.akşam aradık doktorunu ateşi varmı yada belirgin bişeyi diye sordu.ama hiçbişeyi ok gülüyor oynuyor hatta koltuk tepelerinden inmiyor üsttteki yan diler etten hafif belirmiş 3-4 tane birden ondan galiba. ama bugün de aynı olursa geririn dedi doktor olmassa götürürm yarın

ceren ben dana etini kasaptan en yağsız kısmında 1-2 kere daha parçaltıp kuşbaşı olarak hazırlatıyorum. yemeğide annem yazın çok hafif tuzlu az salça yapmıştı selin için salça soğan et ve nohut olarak normal yemek gibi yapıyorum.ama eti iyice suyunla haşlayıp sonra az su daha koyup iyice kavurup atıyorum buzluğa

kızlar dün demiştimya ben danone vermiyorum diye. meğer annem alıp yediriyormuş. bu sabah geldi elinde 4 lü muzlu danone şok geçirdim. bu ne anne dedim. arada veriyorum ben değişiklik olsun diye dedi. hiçbirşey diyemedim.
annem baktığı için şunu yapma bunu yapma diye bakıcı gibi emir verilmiyor...kendim baksam böyle olmaz. şu çorbayı yap bunu kat şunu katma denilmiyor. inanınki...
yemesi gerekn şeyleri alıyorum. yediriyor. tamam çok çok sevgiyle ve candan bakılıyor ama kendim gibi olmuyor yinede kızlar..
birde annemin de kendi evi var babam var erkek kardeşim var onların yemek derdi kendi evinin temizliği filan yani sadece berkeyle uğraşmıyor annem. o yüzden çok görmüyorum anlayacağınız.
durumumda çok çok iyi değilki annemin evine arada temizlikçi çağırayım bende yardım edemiyorum temizliğine çünkü ben hafta içi işteyim haftasonuda kendi evimdeyim olamıyor işte...
babamla bakıyorlar zaten berkeyede babam yarı yardımcısı annemin allahtan.

ceren canımya katılıyorum sana annemde aynı. ama ben yinede anne şunu verme şu an kaldıramayabilir diyorum.zaten ben haftalık etini tavuğunu balığını sebzesini kuru bakliyatını yumurtasını herşeyini götürüyorum.oda sağolsun yapıyor.sende en azından uygun bir şekilde söyliyebilirsin canım anne sonuçta kırılmaz.

canım dediğim oluyor hatta akşam gider gitmez bakıyorum mesela birşey verecek yok anne onu vermeyelim diyorum ama ben yokken vermediğinden emin değilim anlayacağın...

dedimya sonra sizde böyle büydünüz diyorlar hemennn.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…