gunaydınlar herkese kıvılcım ohh ne guzel kısada olsa gezmışsınız en azından degısıklık olmuştur teyzecınde aynı benım annem gıbı benım annemde yalnız yasıyor bız 5 kardesız ama hepımız evlenıp ayrı yerlere dagıldık anacımda kımsenın yanına gıdıp kalmaz kendı evınde tek yaşıyor :((
bırsoo gecmış olsun canım nesı var alişin valla bu ikizlerın kadeımı bu benımkılerde hep sumukluler sumuklu böcek gıbı gecırdık kışı akşamdan berı yıne başladı burunları tıkanmaya ınan sinirlerım maf oldu kesin birseylerı yanlış yapıyorum yada beceremıyorum ama neyı
ınsallah bıran once atlatırlar dogumgunu uzerı ya
evet bacılar gelelim bıze ben artık sadece burya gıremez olmadım resmen hayatla bagım kopmak uzedre benımkıler tam canavar oldu ıkısıde ayrı yerlere kacıyor ve tutamıyorum ee bırazda mızmızlar ya yardımcımda yok bu kadın işinde ıyı bırısını bulamadım onada canım cok canım sıkılıyor tam dogumgunu uzerı kaldım ortada dun bır anaokulu ogretmenı başladı ama buda ev işlerınde cok temız degıl bakalım neyse denıycez hayırlısı
dogumgunu hazırlıklarımıza bır turlu başlıyamadım daha alınıcaklar carşı ısım cok var suanlık sadece pasta işimizi hallettık 25 kısılık 1 seklınde frambuazlı cıkolatalı pasta sıparısı verdık bıd ecocukların resımlerınden gelenlere davetıye bastırıcaz ama hedıye olayını cozemedım gelenlere ne dagıtsam bılemıyorum zaten bayagı tuzluya patladı bu dogumgunu işi :))
neysem kızlar ben kacayım suan burak bey bacagımı ısırmakdan parcalamak uzere :)))
optum hepınızı fırsat buldukca ugramaya calısıcam cunku cok ozluyorum burayıda
günaydınn aynurcummmmmmmmmm nasılsınn oğluşumm nasıl?
kızlar herkese selammmmmmmmm
ben geldİm. Nİhayet İŞlerİmİ azalttım ara ara takİp etmeye ÇalıŞtım sİzlerİde...
Ne yaptınız bakalım?
tülaycım canım pc açık ama benim yayamaz yüzünden bi türlü yazamadım.çamaşırlığımı devirmiş heryer heryerde onları toparlıyorum tatlım sen nasılsın selin nasıl
ceren canım nerelerdesin sen özlettin paşan nasıl
canım ben iyiyim.selinde iyi az önce dr götürdüler yüzü güneşten kızarmıştı polen alerjisi olmuş. bana çekmiş malesef.losyon güneş kremi falan yzmış dr. onun haricinde bir yaramazlık yok canım.valla bunları boş odayı salmak laızm yoksa evi talan ediyorlar:)a.s.
ceren cnaım saol iyiyim ben asıl sen naıslsın oğluşun nasıl.sağol canım selinin cildi çok hassas güneş kremi alcaktım ama dr görmeden almak istemedim. alerjik bir cildi var kuzucumunne yapalım artık dışarı çıkarken koruyucu sürcez bundan sonra:)
günaydınlar kıvılcım günaydın ohh gezmişsin cnm ne güzel
cnm herkes bigün başa dönüyor
önce tek geldik dünyaya sonra çift olduk
sonra çoğaldık ....ama zaman sonra tek tek gidiyor herkes
biz inş.kalabalık içinde kalırız.....yanlızlığı çok sevmem ara iyi gelsede......
ben sabaha iyi başladım gece uykumu aldım ama alişim ateşli şuan
eve gelipte hasta olmaları beni çok üzüyor
inş.satarız bu evi ya
rabbim hayırlısını versin...
aliş hasta olduğundan eşim annesini aradı ssk gidip ilaç yazdıracakmış öle gelecekmiş...
alişe fitl attım 39 derece ateşi alt tarafınıda soydum ömerde uyuyor çok şükür...
ömerle bri araya getirmeyim yoksa ömerde hasta olur...d.günleri var yaaaaaaa püffffffff
inş.iiyileşir kuzum ilk yaşımız
günaydın arkadaşlar.nasılsınız bebişleriniz ve sizler umarım iyisinizdir burda gene güzel güneşli bir hava var.oğlum mamasını yedi uyuyor bende ewdeyim kahvaltımı yapıcam benden böyle arkadaşlar birsencim çok geçmiş olsun canım.filiz teyzene bende üzüldüm ama teyzenede ii gelmiştir sizin ziyaretine gitmediniz.
gunaydınlar herkese kıvılcım ohh ne guzel kısada olsa gezmışsınız en azından degısıklık olmuştur teyzecınde aynı benım annem gıbı benım annemde yalnız yasıyor bız 5 kardesız ama hepımız evlenıp ayrı yerlere dagıldık anacımda kımsenın yanına gıdıp kalmaz kendı evınde tek yaşıyor :((
bırsoo gecmış olsun canım nesı var alişin valla bu ikizlerın kadeımı bu benımkılerde hep sumukluler sumuklu böcek gıbı gecırdık kışı akşamdan berı yıne başladı burunları tıkanmaya ınan sinirlerım maf oldu kesin birseylerı yanlış yapıyorum yada beceremıyorum ama neyı
ınsallah bıran once atlatırlar dogumgunu uzerı ya
evet bacılar gelelim bıze ben artık sadece burya gıremez olmadım resmen hayatla bagım kopmak uzedre benımkıler tam canavar oldu ıkısıde ayrı yerlere kacıyor ve tutamıyorum ee bırazda mızmızlar ya yardımcımda yok bu kadın işinde ıyı bırısını bulamadım onada canım cok canım sıkılıyor tam dogumgunu uzerı kaldım ortada dun bır anaokulu ogretmenı başladı ama buda ev işlerınde cok temız degıl bakalım neyse denıycez hayırlısı
dogumgunu hazırlıklarımıza bır turlu başlıyamadım daha alınıcaklar carşı ısım cok var suanlık sadece pasta işimizi hallettık 25 kısılık 1 seklınde frambuazlı cıkolatalı pasta sıparısı verdık bıd ecocukların resımlerınden gelenlere davetıye bastırıcaz ama hedıye olayını cozemedım gelenlere ne dagıtsam bılemıyorum zaten bayagı tuzluya patladı bu dogumgunu işi :))
neysem kızlar ben kacayım suan burak bey bacagımı ısırmakdan parcalamak uzere :)))
optum hepınızı fırsat buldukca ugramaya calısıcam cunku cok ozluyorum burayıda
gunaydın bacılarrrrr:1hug:
gecmıs olsun bırsen mevsım gecıslerınde normaldır hastalanmaları inşallah omerede gecmeden atlatırsınız dogum gunu hazırlıkları nasıl gıdıyor bıtırdınmı işlerıı?
fılızcım ne guzel gezmışsın bende cok merak edıyorum orayı esımın cocukluk arkadası var orda sonbahara dogru bızde gelmeyı planlıyorus allah nasıp ederse
yanlızlığı severım aslında ama yaslandıgımda yanlız kalmaktan cok korkuyorum insanoğlu cunku yarın basımıza neler gelecegını bılemeyıskı allah yardımcısı olsun teyzenın alışmıştır o ama yınede zor yanlızlık
handecım cık gel sende tutkun esrada suprıs yapıcak ınsallah karşının kızları ınsallah çaymazlarda kalabalık olurus
hulya tamda gunune denk gelmıss esıne söyle sımdıden ben bı karşıya gıdıp gelıcem sana ımkan evde ben yokken rahat rahat hazırlanabılırsın doğumgunum için dıyee söylee alır o mesajııı:roflol::roflol::roflol:
Uzun bir aradan sonra merhaba kızlar..a.s.
Özledim hepinizi..Çarşamba kayınvalidemler gittikten sonra Perşembe günü temizliğe giriştik bütün gün kapı pencere tül perde derken akşam oldu,ertesi günde cuma günü yani ütü faslını hallettik son dk da kuaföre gidip boyamı ağdamı kaşımı gözümü hallettim ve nihayet akşam üstü 5 gibi yola çıktık,biliyosunuz haftasonu Ankara'daydık.10 gibi vardık,Sağolsun oğlum yolda hiç sorun çıkarmadı.Evine gittiğimiz arkadaşında 15 aylık kızları var o da hala yürümüyor yürüteç kullanmışlar hala yürüteçde Dağhan'a hayret ettiler.Birazda yan basıyo,ama sorun etmiyorlar.Doktorda görmüş zaten ama enteresan olan kız gece 10.30 gibi uyuyor ve sabah 9 da uyanıyor hiç uyumadan,ne yaptınız nasıl oluyor dedimde,doktorları 8 aylıkken gece emmelerini artık kesicez geç bile kalmışsınız demiş,Gazi üniv.de bir profesörmüş.Ve yaklaşık bir hafta uğraştıktan sonra başarmışlar,ağlasada vermemişler,uykuyada çok ihtiyacı var çocuğun demiş doktor,,şimdi öyle uyanmıyormuş hiç.Şaşırdık bizde Anılla ama uygulayabilirmiyim bilmiyorum,biraz katı bi doktormuş galiba,eğer çocuk yemeğini yemezse kesinlikle emzirmek yokmuş,hiç muhallebi,bebe bisküvisi verdirmemiş,ceviz yasak.Anlamdım gitti,herşeyi çok garip geldi bana.Hekresin bi düzeni var tabii,Ama şu doktorlarda bi ortak noktada buluşsalar iyi olur artık.
Neyse sağolsunlar çok iyi ağırladılar bizi,gerçi biz gezmekten sadece cumartesi sabahı kahvaltı yapabildik onlarla,cumartesi erkek kardeşime gittik orda okuyorya,,onlarla yemeğe çıktık,akşamında eşim düğüne gidecekti bizide bi başka arkadaşa bıraktı onlarında 13 aylık kızları var.o da daha 4 aylıkken muhallebiye yoğurda başlamış herkes bi başka yanii..o yürüyor ama..Candostumuda çağırdım oraya o gece Anıl düğündeyken bizde orda oturduk.içim pek rahat değildi ama çünkü arabadan inerken yüzüğümün parmağımda olmadığını hissettim,acayip panik oldum.çok üzüldüm,Anıla dedim sen baka arabaya bidaha idye,eşimin evlilik yıldönümüzde aldığı tek taş yüzüğüm parmağımdan düşmüştü.Ya valizlerle uğraşırken yada arabada Dağhanla uğraşırken.Neyse gece düğün sonrası tekrar eve döndük valizleri boşalttık,çantalara baktık ama yoktu o kadar üzüldümki,Anıl üzülme bidaha alırız dedi ama yok insan üzülmezmi hiç..Ama üzülsemde yapacak bişey yoktu giden gitmişti.Ertesi sabah başka bi arkadaşa kahvaltıya gittik.onunda kızı 18 aylık o da kreşe başlamış,arkadaşım çalışmaya başlamış çünkü,Ferda çok şükür çok seviyor çok memnunum dedi.ınşallah bizimkilerde severler,tabi Dağhan paşam uykuyu unuttu,oyundan.Ordanda başak arkadaşa uğrayıp kahvemizi içtik onların kızıda 3 yaşında..artık biçok şeyi aşmış,ama o da parmak emiyormuş doktor 3 yaşını bitirdiğinde yani 15 mayıstan sonra bakıcaz o zamana kadar bırakmazsa müdahale ederiz demiş.Ve ordanda eşimin bi arkadaşına kapıdan uğrayıp ıstanbul'a doğru yola çıktık,Oğlumda sızdı tabii bikaç saat uyanmadı,boluya girerken uyandı,kız kardeşiminde yanına uğradık,yurtta kalıyor o da.Çok sevindi bizi görünce süpriz yaptık,sonra tekrar evimizin yolunu tuttuk..11 gibi evimize geldik çok şükür.
Sabah erkenden oğluş kalktı tabii bende kalkmışken valizleri filan yerleştirdim.Son çantayı yerleştirirken yanımıza bişeyler almıştım cips kraker filan orayı boşaltınca bi baktım dipinde yüzüğüm ben burdayım diye bana sırıtıyor...ayyy o anda öyle bi mutlu oldumki çığlık attım tabii.Dağhanda bana bakıyo..Neyseki bulmuştum çok çok servindim kızlar yaa üzüldüğümle kaldım resmen.Allaha dua etmiştim,kaybolduysa bi nedeni vardır sen daha iyisini billirsin diye,ve buldum çok şükür..
Dünde kalan işlerimizi yaptık Aynur ablayla,pazara çıktık babamız karşıladı bizi evime geldik yemek filan derken artık gözlerim kapanıyordu.Dağhanı uyutup yattım hemen.Şimdide onlar oynarken ben yazıyım dedim,geçmişe bakamadım,önemli bişey yoktur umarım,..
Bizim buluşma işi ne oldu bilen varmı acaba!!
Bi de Gülhan taşınmışmı bilen varmı??
Bakabilirsem bakıcam geçmişe görüşürüz kızlar..
HOŞGELDİN FERDACIM..OHHH CANIM NE GÜZEL GEZMİŞSİNİZ SEVDİKLERİNLE GÖRÜŞMÜŞSÜN...İYİ OLMUŞTUR VALLA TATİL GİBİSİ YOK. ARTIK KUZULARIMIZ DA BÜYÜDÜLERYA BİRAZ DAHA RAHATLADIK. ARKADAŞIMDA BİR TATİLDE HEM ALYANSINI HEMDE TEKTAŞINI KAYBETMİŞTİ ODA ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜ.AMA O BULAMADI CANIM. NEYSEKİ SEN BULMUŞSUN GÖZÜNAYDIN CANIM...
GÜLHANDAN HABERİM YOK VALLA BENDE 1 HAFTADIR GİREMİYORDUM İŞİM ÇOKTU CANIM..
GÖRÜŞÜRÜZ...opuyorumnanaktan
hoşbulduk cnm,sağolasın,evet ben şanslı olanlardanım,öpüyorum seni kolay gelsin..görüşürüz.HOŞGELDİN FERDACIM..OHHH CANIM NE GÜZEL GEZMİŞSİNİZ SEVDİKLERİNLE GÖRÜŞMÜŞSÜN...İYİ OLMUŞTUR VALLA TATİL GİBİSİ YOK. ARTIK KUZULARIMIZ DA BÜYÜDÜLERYA BİRAZ DAHA RAHATLADIK. ARKADAŞIMDA BİR TATİLDE HEM ALYANSINI HEMDE TEKTAŞINI KAYBETMİŞTİ ODA ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜ.AMA O BULAMADI CANIM. NEYSEKİ SEN BULMUŞSUN GÖZÜNAYDIN CANIM...
GÜLHANDAN HABERİM YOK VALLA BENDE 1 HAFTADIR GİREMİYORDUM İŞİM ÇOKTU CANIM..
GÖRÜŞÜRÜZ...opuyorumnanaktan
aman erkek milleti işte:)) en incesi çam ağacı:)) (sözüm meclisten dışarı deyim de, kocişinden memnun olanlar alınmasın:))off kıyamam kuzuma yaa :çok üzgünüm::çok üzgünüm:
sanada üzüldüm bak şimdi yorgun yorgunnn pöffff :çok üzgünüm::çok üzgünüm:
:roflol::roflol::roflol:ya bacım yapmazda hani aksilik yaa ilk defa d.günümde dışarda olucam (çalıştığım dönem hariç )
hep evde beklemişimdir belki bi süpriz yapar falan diye ama ne gezerrr :roflol:klava: klava:
geçmiş olsun canım, bizimkide gazete kağıt selpak ne bulursa atıveriyo kaşla göz arasında ağzına, alıncada ağlamay başlıyo, yemek versem yemez
ayy evet canım. zaten zorla yiyor, bide hepsi çıkınca nasıl üzüldümkızlar merhaba. nasılsınız? 3'te geldim okuldan. babası oğlumun yemeğini yedirmiş. bende suyunu içireyim dedim. içerken boğazına takıldı,öksürüken bir kustu ama, fışkırdı resmen! ilk defa bu kadar çok kustu( üst baş, halı koltuk hep battı ( onu bırak kahvaltı da yediği yumurta ve peynirler bile çıktı ( hemen yıkadık kuzumu,sonra da uyudu kuzum aç aç. bana da 2 makina çamaşır, silinmesi gereken halı ve koltuk kaldı. off yoruldum (
o kadar uğraş yedir sonra çıkarınca şnsan üzülüyo valla ya
.(
çok geçmiş olsun canım kuzuma. Allah acil şifalar versin.günaydınlar kıvılcım günaydın ohh gezmişsin cnm ne güzel
cnm herkes bigün başa dönüyor
önce tek geldik dünyaya sonra çift olduk
sonra çoğaldık ....ama zaman sonra tek tek gidiyor herkes
biz inş.kalabalık içinde kalırız.....yanlızlığı çok sevmem ara iyi gelsede......
ben sabaha iyi başladım gece uykumu aldım ama alişim ateşli şuan
eve gelipte hasta olmaları beni çok üzüyor
inş.satarız bu evi ya
rabbim hayırlısını versin...
aliş hasta olduğundan eşim annesini aradı ssk gidip ilaç yazdıracakmış öle gelecekmiş...
alişe fitl attım 39 derece ateşi alt tarafınıda soydum ömerde uyuyor çok şükür...
ömerle bri araya getirmeyim yoksa ömerde hasta olur...d.günleri var yaaaaaaa püffffffff
inş.iiyileşir kuzum ilk yaşımız
nerlerdesin kız kaçak? :) senle bi ara görüşelim, Berke'min doğum günü hediyesini göndermek için adres almam lazım. amaaan böyle de olmuyo ki hiç! ben süpriz yapmayı severim ama adres alabilmek için mecbur söyleyecemkızlar herkese selammmmmmmmm
ben geldİm. Nİhayet İŞlerİmİ azalttım ara ara takİp etmeye ÇalıŞtım sİzlerİde...
Ne yaptınız bakalım?(
Uzun bir aradan sonra merhaba kızlar..a.s.
Özledim hepinizi..Çarşamba kayınvalidemler gittikten sonra Perşembe günü temizliğe giriştik bütün gün kapı pencere tül perde derken akşam oldu,ertesi günde cuma günü yani ütü faslını hallettik son dk da kuaföre gidip boyamı ağdamı kaşımı gözümü hallettim ve nihayet akşam üstü 5 gibi yola çıktık,biliyosunuz haftasonu Ankara'daydık.10 gibi vardık,Sağolsun oğlum yolda hiç sorun çıkarmadı.Evine gittiğimiz arkadaşında 15 aylık kızları var o da hala yürümüyor yürüteç kullanmışlar hala yürüteçde Dağhan'a hayret ettiler.Birazda yan basıyo,ama sorun etmiyorlar.Doktorda görmüş zaten ama enteresan olan kız gece 10.30 gibi uyuyor ve sabah 9 da uyanıyor hiç uyumadan,ne yaptınız nasıl oluyor dedimde,doktorları 8 aylıkken gece emmelerini artık kesicez geç bile kalmışsınız demiş,Gazi üniv.de bir profesörmüş.Ve yaklaşık bir hafta uğraştıktan sonra başarmışlar,ağlasada vermemişler,uykuyada çok ihtiyacı var çocuğun demiş doktor,,şimdi öyle uyanmıyormuş hiç.Şaşırdık bizde Anılla ama uygulayabilirmiyim bilmiyorum,biraz katı bi doktormuş galiba,eğer çocuk yemeğini yemezse kesinlikle emzirmek yokmuş,hiç muhallebi,bebe bisküvisi verdirmemiş,ceviz yasak.Anlamdım gitti,herşeyi çok garip geldi bana.Hekresin bi düzeni var tabii,Ama şu doktorlarda bi ortak noktada buluşsalar iyi olur artık.
Neyse sağolsunlar çok iyi ağırladılar bizi,gerçi biz gezmekten sadece cumartesi sabahı kahvaltı yapabildik onlarla,cumartesi erkek kardeşime gittik orda okuyorya,,onlarla yemeğe çıktık,akşamında eşim düğüne gidecekti bizide bi başka arkadaşa bıraktı onlarında 13 aylık kızları var.o da daha 4 aylıkken muhallebiye yoğurda başlamış herkes bi başka yanii..o yürüyor ama..Candostumuda çağırdım oraya o gece Anıl düğündeyken bizde orda oturduk.içim pek rahat değildi ama çünkü arabadan inerken yüzüğümün parmağımda olmadığını hissettim,acayip panik oldum.çok üzüldüm,Anıla dedim sen baka arabaya bidaha idye,eşimin evlilik yıldönümüzde aldığı tek taş yüzüğüm parmağımdan düşmüştü.Ya valizlerle uğraşırken yada arabada Dağhanla uğraşırken.Neyse gece düğün sonrası tekrar eve döndük valizleri boşalttık,çantalara baktık ama yoktu o kadar üzüldümki,Anıl üzülme bidaha alırız dedi ama yok insan üzülmezmi hiç..Ama üzülsemde yapacak bişey yoktu giden gitmişti.Ertesi sabah başka bi arkadaşa kahvaltıya gittik.onunda kızı 18 aylık o da kreşe başlamış,arkadaşım çalışmaya başlamış çünkü,Ferda çok şükür çok seviyor çok memnunum dedi.İnşallah bizimkilerde severler,tabi Dağhan paşam uykuyu unuttu,oyundan.Ordanda başak arkadaşa uğrayıp kahvemizi içtik onların kızıda 3 yaşında..artık biçok şeyi aşmış,ama o da parmak emiyormuş doktor 3 yaşını bitirdiğinde yani 15 mayıstan sonra bakıcaz o zamana kadar bırakmazsa müdahale ederiz demiş.Ve ordanda eşimin bi arkadaşına kapıdan uğrayıp İstanbul'a doğru yola çıktık,Oğlumda sızdı tabii bikaç saat uyanmadı,boluya girerken uyandı,kız kardeşiminde yanına uğradık,yurtta kalıyor o da.Çok sevindi bizi görünce süpriz yaptık,sonra tekrar evimizin yolunu tuttuk..11 gibi evimize geldik çok şükür.
Sabah erkenden oğluş kalktı tabii bende kalkmışken valizleri filan yerleştirdim.Son çantayı yerleştirirken yanımıza bişeyler almıştım cips kraker filan orayı boşaltınca bi baktım dipinde yüzüğüm ben burdayım diye bana sırıtıyor...ayyy o anda öyle bi mutlu oldumki çığlık attım tabii.Dağhanda bana bakıyo..Neyseki bulmuştum çok çok servindim kızlar yaa üzüldüğümle kaldım resmen.Allaha dua etmiştim,kaybolduysa bi nedeni vardır sen daha iyisini billirsin diye,ve buldum çok şükür..
Dünde kalan işlerimizi yaptık Aynur ablayla,pazara çıktık babamız karşıladı bizi evime geldik yemek filan derken artık gözlerim kapanıyordu.Dağhanı uyutup yattım hemen.Şimdide onlar oynarken ben yazıyım dedim,geçmişe bakamadım,önemli bişey yoktur umarım,..
Bizim buluşma işi ne oldu bilen varmı acaba!!
Bi de Gülhan taşınmışmı bilen varmı??
Bakabilirsem bakıcam geçmişe görüşürüz kızlar..
ohh sefan olsun! ne güzel gezmişsin canım:)) kuzu da rahat vermiş annesine maşallah!!
canım benim oğlum da genelde akşam bizle yatar,gece hiç kalkmaz. ama sabah erken kalkıyor. 7buçukta biz okula giderken ayakta oluyor(
saol filizcim.umarım geçer. ama güneşten korumak şart hele antalya gibi biryerde.
ayy tülaycım benim kuzununda çok hassas teni( elim deyse kızarıyor!! ufacık bi çarpmada morarıyor
bu arada senin kurabiyeci bayanla ilgili sibelle konuştuk,bende düşünüyorum aslında kurabiye. ama kendim mi yapsam,hazır mı alsam kararsızım?? ne kadar zamanda eline ulaştı? bayatlamamış mıydı? bidee kargo ücretini kim ödedi? en son sorum bayanın internet adresi var mı?
ayşecimm eğer hassassa mutlaka koruyucu al dr öyle dedi bize.
ben kendim yapcaktım ama kalıbıydı şeker hamuruydu malzemesiydi bana daha pahalıya mal olcaktı. benim 1 gün içinde elime ulaştı kargoyu ben ödedim ama çok cüzi bir rakamdı sanırım anlaşmalıydı o yüzden.evet var sana özelden mesaj atarım.ben gerçekten çok mennun kaldım eğer uyarsa yaptırmanı tavsiye ederim .önce sana örnekler yapıyor ona göre sen karar veriyorsunopuyorumnanaktan yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?