2009 Mayıs Anneleri

sağol pınarcım bende anlamadım

kızlar bu arada özellikle özel hastanede doğum yapacaklar bavula gerek yok bebiş ve kendiniz için orta boy çanta yeterli iki tane bugün hastaneden çıkanlara da sordum çoğunu kullanmadık bile dediler bilginiz olsun

canım inşallah şimdide iyi çıkar tatlım

pınarcım inşallah canım bebişlerimiz sağlıcakla gelsin daha ne isterim ki:))kaydirigubbakcemile5

ewet canım bende eşim içinde bişiler koyacam ama bu valiz sadece benim cimcimenin eşyalarını aldıı delikafaduldendelikafadulden biz yine kaldık ortada :roflol: ayy büyük boy valizede koysam gülerler bee :roflol::roflol:nese ben yoruldumm zaten kociş gelsinde o artık çözüm üretsinnn kızına :asigim::asigim:

Evet canım teyzemle aynı hastanede yapacağımız için herşeyi hastane veriyor gerek yok dedi ama ben pimpirikli olarak ne gerekiyosa yine de alıyorum yanıma. Gerçi Defne'min cicileri kendi sepetiyle gidicek. Ama eşim ve kendim için yanıma alacaklarım heralde bavula zor sığacak kaydirigubbakcemile3 Ben iki günlük tatile bile koca bavulla giden biri olarak annem yine az şey aldın yanına diyor kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

ilgincim doğru diyorsunda benim hastane eve çokk uzak ve sezeryan olucağım için çok kararsız kalıyorum ne koyım koymıyım diye ... ( aslında hastanelerde liste olması lazım hepsinin kendine özell..ben yarın unutmasam soracağım ihtiyat listeleri varmı diye umarım vardır :S:S

canım inşallah şimdide iyi çıkar tatlım

pınarcım inşallah canım bebişlerimiz sağlıcakla gelsin daha ne isterim ki:))kaydirigubbakcemile5

Amin canımmm :Saruboceq:

kaydirigubbakcemile3 Düşünsene koca bir valizi hastaneye gizli gizli sokuyoruz bizi hemşireler yakalıyolar kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Amin canımmm :Saruboceq:

kaydirigubbakcemile3 Düşünsene koca bir valizi hastaneye gizli gizli sokuyoruz bizi hemşireler yakalıyolar kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

:roflol::roflol::roflol::roflol:ayy böyle giderse biz onuda yapacazz heee :roflol:herşey dört dörtlük olsun diye uğraşırken galiba biraz abartıyoruz yaw delikafaduldendelikafadulden

ilgincim geçmiş olsun canım bebekler sağsalim doğsunda iğne vurulursun önemli değil canım
kızlar bende şimdi bavul için nete bakınıypordum ama eşiniz için ne koyacaksınız kii

canım benim hastanede uzak ama ben iki çanta hazırladım birazdan resimlerini çeker koyarım:)))

ilgincim geçmiş olsun canım bebekler sağsalim doğsunda iğne vurulursun önemli değil canım
kızlar bende şimdi bavul için nete bakınıypordum ama eşiniz için ne koyacaksınız kii

sağol canım tabi durum iyi olsunda:)))

canım eşlerimiz için aslında bir eşofman birde normal kıyafet ekleyebiliriz fazla şeye gerek yok tatlım bence

ben şu seyahat valizlerinin en küçük boyundan aldım. ama bebişimle bana yeter heralde. zaten normal doğm olursa hastanede kalmaya gerek bile olmayabilir. ondan abartmayalım diyorum benkaydirigubbakcemile2 ha sezeryan olursa farklı tabi. ben kociş için bişey koymadım. yanımda belkide annem kalır.

koy bakam ilgincimm bende gaz alamm senden :))

esencim eşofman takım iç çamaşırı terlik diş fırçası vs yani günlük ihtiyaçlarını......

eşim benim yanımda kalmıycak yardımcı olabilecek biri kalsın mümkünse b u kişi annem olsun tabii

canımm benim yanımda başkasıda kalsa eşim mutlaka kalmak istiyecektir eminim her ihtimale karşı hemde ev uzak dediğim gibi git gel yapmak istez

ya kızlar bide şu battaniye ben bi hastane çıkışının battanişyesini bir tane ince polar ve peluş battaniye koydumm çok mu dersinizz ???

:roflol::roflol::roflol::roflol:ayy böyle giderse biz onuda yapacazz heee :roflol:herşey dört dörtlük olsun diye uğraşırken galiba biraz abartıyoruz yaw delikafaduldendelikafadulden

Valla öyle canım ya. Benim teyzem çok rahat bi insandır. Hastaneyi aramış sormuş. Siz neyi veriyorsunuz ben ne getireyim diye. Bakmış havluları bile özel sterilize edilmiş şekilde paketli geliyor. Havlu bile götürmedi kaydirigubbakcemile3 Yanına ped bile almamış hastane veriyor diye. Ama ben dayanamadım iki paket ped bile aldım yanıma. Havlu takımımı bile koydum. Hastanede yattım ya iki gün çarşaflar falan otel gibi her sabah değişiyor mis gibi. Ama ben yine de çarşaf bile götüreyim diyorum kaydirigubbakcemile3 Eşimde sapıttın sen iyice diyor adam haklı valla :roflol:

Valla canım bir eşofman yakımı, günlük kıyafet, iç çamaşırı, diş fırçası gibi günlük ihtiyaçlar...

canım benim hastanede uzak ama ben iki çanta hazırladım birazdan resimlerini çeker koyarım:)))

Koy koy bakalım yerimseniben

Aaaa annemde kalsa ben eşimi bırakmam. Zaten oda gitmez. Biz yaptık ayol bu çocuğu nereye gidiyo :roflol: :roflol: :roflol:

Hastanede yattığım zaman bile o kaldı yanımda. Gitmem dedi durdu kaydirigubbakcemile3

Bu arada eşim ve kaynım işten çıkmış geliyorlarmış. Ben kızartmaya başlayayım bacılar. Ancak olur. Öpüyorum hepinizi ve kuzularınızı kocaman a.s.

BİTKİ ÇAYLARI NE KADAR MASUM?
Bazı bitki çaylarının içindeki etken maddeler özellikle çocuklarda ve hamile kadınlarda sorunlara neden olabilir. İlaçların içerdikleri etken maddelerin her biri ve miktarları net olarak bilindiği halde bitki çaylarında bu maddelerin miktarı ve yoğunluğu kesin olarak saptanamıyor. Üstelik her köşe başında açılmış aktarlardan ya da büyük marketlerden bunları edinmek mümkün. Ama asıl sorun neye ihtiyacımız olup olmadığını bilmememiz. Bu konuda özel eğitim almış uzmanlara başvurmamız gerek. İlaç yerine bitkisel tedaviyi tercih ediyorsanız, mutlaka doktorunuza ya da bir uzmana başvurmalısınız.

2 FİNCANI GEÇMESİN...
Kadınlar rezene, zencefil, ıhlamur, papatya, kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını özellikle hamilelik döneminde bulantıyı ve sıvı ihtiyacını gidermek ve sakinleşmek için kullanıyorlar. Ayrıca loğusalık döneminde süt üretimini arttırmak için papatya, ısırgan ve rezene sıklıkla kullanılıyor. Ancak bu çaylardan günlük tüketim miktarı 2 fincanı geçmemeli.

Adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını arttırarak erken doğum yapma riskini yükseltebilir. Özellikle ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri biliniyor. Hatta ebeler bu çayı gecikmiş doğumları başlatmak için kullanmaya devam ediyor.

Fesleğen, biberiye, lavanta, yaban mersini, sarı kantaron, kediotu, oğul otu, aloe vera, karahindiba gibi bitkiler gebelik döneminde kullanıldıklarında erken doğum, gebelikte kanama ve düşük riskini artırma olasılıklarının bulunması ve bu nedenle kesinlikle uzak durulması gerekenler listesinde. Bazı bitkilerin aşırı kullanımda sakat doğuma yol açtıklarına dair bulgular bile var.

Kefir, eski bir ürün olsa da tıp dünyasına yeni girmeye başlamış bir içecek. Faydalı olduğu düşünülse de hamilelik döneminde kullanımı konusunda henüz kesin bir araştırma sonucu yok. Kesin olarak güvenliği kanıtlanmamış şifalı olduğu ileri sürülen ot ve bitkileri hamileliğinizin ilk ve son dönemlerinde tüketmemeniz yararlı olacaktır.

MUHAMMET TEKİN
(Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri)
HAMİLELİKTE UZAK KALINMASI GEREKEN BİTKİLER DE VAR!
“Hamilelik döneminde kullanılması faydalı olabilecek bitki ve bitkisel preparatlar şunlardır:

Elma ve elma kabuğu kompostosu: Hamilelikteki mide bulantısını ve mide yanmasını engeller.

Melisa çayı: Hamilelikteki sinirsel gerginlikler ve stres için kullanılabilir.

Acerola: Yüksek miktarda C vitamini ihtiva eder ve doğumu kolaylaştırıcı, düşük tehlikesini önlemede, rahmi güçlendirmede ve fazla kilo almayı engellemede kullanılır.

Lavanta yağı: Kasıklara giren kramplarınız için lavanta yağını öneririm. 5 damla lavanta yağını 1 bardak suya damlatın bir havlu veya beze emdirip sıkın ve kasıklara koyun 5 dakika bekleyin.

Hamilelikte yaşanan kansızlık için günde 3 adet hurma (hurma aynı zamanda folik asit ihtiva eder.), günde 2 adet havuç, keçiboynuzu- harnup pekmezi tüketilebilir.

Hamileliğiniz boyunca uzak kalmanız gereken bitkiler ise şunlar: Adaçayı, Sinameki, Maydanoz (aşırı kullanmamaya dikkat edin.), siyah çay, kahve ve acı baharatlar.”

HAMİLELERİN GÜVENLE TÜKETEBİLECEĞİ İÇECEKLER
Bu dönemde tüketimi en güvenli içecekler; su, taze meyve suları ve süttür. Sıcak içeceklerden süt, sıcak çikolata, salep gibi içecekleri tercih edebilirsiniz. Prebiyotik bakteri içeren ürünler bu bakterilerin etkisiyle sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önlerler ve hamilelik döneminde de rahatlıkla kullanılabilirler.

Enerji içecekleri, alkol, tatlandırıcı içeren diyet içecekler ve gazlı (kola, gazoz gibi) içecekler kesinlikle tüketilmemelidir. Diyet içecek ve gıdaların içeriğinde ve suni tatlandırıcılarda bulunan aspartamdan ve, her ne kadar bebeğe zararlı olduğu kanıtlanmasa da tüm diyet ürünlerinden uzak durulmalıdır.

canım geçmiş olsun neyse en azından bir an önce tedaviye başlamış oldun. doğuma kadar toparlarsın kendini..

ya kızlar bide şu battaniye ben bi hastane çıkışının battanişyesini bir tane ince polar ve peluş battaniye koydumm çok mu dersinizz ???

Yuh be deli karı napcan o kadar battaniyeyi kendin mi sarınıcan kaydirigubbakcemile3 Bi hastane çıkışındaki penyeyi bide daha kalını alsan yeter...

:)) pınarcımm valla bende teyzen gibi soracammm :)) çünkü koy koy bitmiyor yahuuu kullanılmayacak şeyleri taşımak anlamsız olucak galibaa :)))

Yuh be deli karı napcan o kadar battaniyeyi kendin mi sarınıcan kaydirigubbakcemile3 Bi hastane çıkışındaki penyeyi bide daha kalını alsan yeter...

:roflol::roflol: ayy ne bilem yahu her sene doğuma mı gidiyorum :roflol: ii bari polar olanı çıkarayım içindenn sırnaşık şey ama ben sezeryan olacam yaw 2 gün için normal değil mii fisfisfisfisfisfis baksana hala kararsızımmm :roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…