2009 Mayıs Anneleri

Günaydın Arkadaşlar

Nasılsınız bakalım başka doğuran yok demi.Dün bütün gün misafirim vardı çatladım meraktan bütün gece geçmişi okudum cok şükür bizim hatunlar annne olmuş ya maşallah hepsine bebeklerimizide.

Yağız paşamızıda allah nazarlardan saklasın maşallah cok tatlı cok.

Kızlar dün misafirlerden sonra bebek şekerlerinide aldım.

ayy kızlar sibelle konuştum daha iyiymiş.ya ben bu bebeği görünce resmen ağladımya(((((( ya geçsin 18 gün çabukk:)):::):) kızlar allah hepimize nasip etsin hayırlısıyla..

günaydın canım nasılsın hayırlı olsun bebek şekerlerin resimlerini eklermisina.s.

kızlar bişi sorucam,yardımınıza ihtyacım var..bende temmuz annesi olucam ve dogum iznine ayrılan ve özel sektörde calışan arkadaslara sorum..

32. hafta da vizite kagıdı ile doğum izni raporu alıp fotokopisini iş yerine veriorus ve orjinali bize kalıo bildiğim kadarı ile..peki doğurduktan sonra hastaneden doğum raporunu alır almaz ilk orjinal raporla birlikte bu 2. raporu alıp yine işyerine mi vericez yoksa sgk ya mı?yani evrak akışı, prosedür nasıl işlio?tesekkurler..

canım oryada fotokopisini veriyorsun.doğum izinin bitince asıllarını,vizite kağıdını, o dönemde çalışmadığına dair işyeri yazısı ve evlenme cizdanınla birlikte ssk ya veriyorsun.

ssk rapor asıllarını istiyor çünkü..

gerekli evraklar vizite kağıdı, doğum raporu, sağlık karnesi ve kimlik cüzdanı ile başvurduğunuzda doğum parası alınabilmektedir

doğum izini ve ssk dan alınacak para için gerekli evrak Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

t. c.
ÇALIŞMA VE SOSYAL ÜVENLIK BAKANLIGI
İSTANBUL SİGORTA IL MİİDURLÜGU (DEYREDILEN)
E.
ANALIK İSTİRAIIATİ İÇİN; İşyeri sicil no
“Işyerimiz çaIışanlarından. .sicil analı istirahatı doiayısyla .. . . tarihinde lşyerimde doğum Istirahatına ayrılmış olup doğumdan sonra....... tarihinde işyerirnizde işbaşı yapmıştır.”

(Doğum sonu Işbaşı yapmayıp ücretsiz izine ayrılanlar için ait kısım doldurulacaktır)
Doğumdan sonra....... tarihinde işbaş yapması gerektiği halde işbaşı yapmayıp ücretsiz izine ayrılmıştır.

işveren Imza ve Kaşe

içerikli imzalı kaşeli bir işyeri yazısı (dilekçe) ile birlikte aşağıdaki belgelerin getirilmesi gerekmektedır 1- Çocuğun Canlı Doğduğunu Belgeleyen Doğum Raporunun Aslı Veya Nüfus Cüzdanı Asil ve fotokopisi
2.. Varsa ; Doktor Tarafindan Verilen iş Güreınezlik Belgeleri , Doğum Önü Istirahatmı Doğum Sonuna Aktarma Raporu (32, haftada alman çalışabilir raporu)
3- Çocuğun Doğum Tarflıiıı<Ien Geriye Dlni1k 120 Günlük Prinı Ve Kazançlarım Gllstereıı VIzite Kağıdı Asil
4 İşyeri Yazısuıa Ve Vizite Kağıdma Imza Atan Yetkilinin Imza Sirküler Fotukopisi Veya Imza Beyannamesi Ve Vekaletname Fotokopisi
5- Evlennıe Cüzdanı Ve Sağlık Karııesi

not:çalışan anneler yukarıdaki kağıdı bağlı oldunuz ssk dana alacaksınız. (ben aldım)
alıntıdır

cok tesekkur ederim ama b kaç şey kafama takıldı..

1)yukarda bahsettiğin vizite kagıdını doğumdan önce istirahat açmak için b kez ve doğumdan sonra 2. kez mi alıcaz işyerinden .?

2)peki o dönemde çalışmadığıma dair işyeri yazısını işyerimden mi alıcam yani b dilekçe gb bişi mi vericek işyerim bu tarihlerde çalışmadı diye?

3)ayrıca dogumdan sonraki 8 haftamın bittiği gün mü müracaat etmem gerekiyor ss kya?

Öncelikle; 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'nun 48. maddesine göre, "Analık sağlık yardımları ile emzirme yardımlarından veyahut maktu gebelik ve doğum para yardımlarından yararlanabilmek için; Sigortalı kadın doğumdan önceki bir yıl içinde en az 90 gün analık sigortası primi ödemiş olması gerekir".

Aynı Kanun'un 47. maddesine göre de, "Sigortalı kadına veya sigortalı olmıyan karısının doğum yapması dolayısiyle sigortalı erkeğe, çocuğun ölü doğmaması şartiyle, Çalışma Bakanlığınca onanacak tarifeye göre her çocuk için bir emzirme yardımı yapılır".

Ancak, "Gebelik yardım parası alabilmek için, gebelik halinin hekim veya diplomalı ebeden alınacak bir belge ile ve doğumdan önce Kuruma bildirilmesi ve doğum yardım parası alabilmek için, doğumun üç ay içinde Kuruma bildirilmesi ve hekim veya diplomalı ebeden alınacak doğum kağıdı yahut onanmış nüfus kayıt örneği ile belgelenmesi şarttır. 506/46. mad.

teşekkür ederim kızlar şimdi odamızında resimleri hazır yeni sayfa nasıl açıyorum arkadaşlar boranın odası için

canım zaten rapao alırken hastaneye vizite kağıdı veriyorsun.doğumdan sonra raporun bittiği gün 120 günlük vizite kağıdı yine alıyorsun.
işyerinden dilekçe alıcaksın şu dönemlerde çalışmadı diye kaşeli imzalı.sen ehr ihtimale karşı imzayı atanın imza sirkülerinin fotokopisinide al yanına.
raporun bittiği gün başvurabilirsin canım. daha yeni arkadaşım için bu işlemleri yaptık biz.ama bağlı olduğun kurumu ararasan onlarda bilgi veriyorlar için rahat eder en azından..:1hug:

Kahvaltımı yaptım geldim bacılar. Bayağı acıkmışım valla hihoyyyt Şimdi birde baş ağrısı için ilaç içeyim. Sabah korkuyla uyanınca başım ağrıdı fena halde :çok üzgünüm:

Sibel'in kuzusu nasıl güzel dimi ya Allah'ım nazarlardan saklasın Valla nasıl duygulandım anlatamam. Bende kuzumu istiyorum artıkkkk delikafadulden

Günaydın canım hoşgeldin. Zor tabi artık son zamanlarda işe gitmek ya. Allah güç versin bacım a.s.

Dinleyin şu kızı yahu. Bi sorun doktorunuza bacılar CADIARZU

Hoşgeldin tatlım. Yok bugün şimdilik doğum yok kaydirigubbakcemile3

Hani nerde bakim şekerler?

Canım hayırlı olsun hamişliğin a.s.

teşekkür ederim kızlar şimdi odamızında resimleri hazır yeni sayfa nasıl açıyorum arkadaşlar boranın odası için

Yihhuuu hihoyyyt

imdatttttt kızlar misafirler geliyor resimleri sonra göndericem napıcam simdi ben yardım evimde dandini maşallah

imdatttttt kızlar misafirler geliyor resimleri sonra göndericem napıcam simdi ben yardım evimde dandini maşallah

ay bu misafirler hamile kadına misafir mi gelirmiş yaaaa yada gelecek misafir ikramını da birlikte getirir benim haftaya velilerim gelecek ama ikramları kendileri yapacaklarmış saolsunlarrr

Kızlar merhaba dÜn bÜtÜn gÜn hastanedeydım tahlılerım falan vardı akŞama kadar uĞraŞtım durdum. Kızları Çok merak etmıŞtım Şımdı okudum geÇmıŞı Çok ŞÜkÜr hepsı saĞsalım bebıŞlerını almıŞlar kucaklarına darısı bızlerın baŞına...

kızlar bişe sorucam kapı süsünü kendi kapınıza mı asacaksınız bebeğin odasına mı
aslında bebeğin odasına asılır ama ilk etapta bebek yatak odasında bizimle kalacak görmeye gelenlerde bizi yatak odasında görecekler yada yatak odasının kapısına ne yapılabilir ben karar veremedimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…