2009 Mayıs Anneleri

Ay evet ya, önüne akıyo bide, hemen kıyafet değiştiriyorum ama kıyafetinde bi sınırı var, yetişmiyo hem ter hem tükürük derken hepsi kirliye çıkıyo, hergün yıkanıyo hepsi anca öyle, iyi gezmeler cnm
a.s.

Bakalım önce alişmi ömüşmü diş çıkaracak, birseeen çok zor günler seni bekliyo, Allah kolaylık versin, cennetlik olucan valla

valla cnm gelişim olarak ikiside iyi ama bazı şeylerde aliş önde gidiyor mesela aliş elini keşfetti ömerde o daha yok önce aliş aguladı ömer sonra bakalım bakalımm kim ömce olacak

bütün anneler cennetlik kızz

Claries ben hiç gitmedim ama resimden çok güzel gözüküyor, İyi tatiller cnm
Birsen kız öyle deme,sen herşeye yetişiyon iki bebeyle ben k..mı toplayamıyom bi kağanla demn wc ye gitim bastı yaygarayı, biraz bağırsamı acaba diyorum bazen ciğerleri açılır hesabı
:jeyyar:

cnm bırak bağırsın
ben öle yapıyorum bağırıyor valla ne yapam ikisine yetşmek zorr öle bigün tuvaletten kalktım ....gittim alişi aldım sonra ikimiz tuvaletimizi yaptık hahaha daha neler gelecek başa

Kızlar kağan sızdı usul yerine yatırayımda uyanmazsa bende uyuyayım bi kaç saat
Maşallah gülce kızımızaaa tokalarımızda prk yakışmış hani :)))

ülen esen kızıda kendün gibi gezenti edecenn

neyse ben gezmeyi severim tabi benle gezersee
gezer kız niye gezmesin hep birlikte gezerükkkk
bende iki gündür yoktum kızlar bize 15 km. uzaklıkta olan amasraya gittik annemle biraz denizkeyfi yapalım diye ama nerde daha arabadan iner inmez gülce bastı çığlığı o kadar delirdiki memeyi bile almaz oldu off kabus gibiydi ya adım başı bi cafe bul emzir altını değiştir annemle helak olduk otele zor attık kendimizi bi ara sinirden ağladım gelmeseydim keşke diye sağolsunlar otelin sahipleri aile dostumuz çok yardımcı oldular bize gece mekan değişikliğinden uyumaz diye ödüm koptu ama gündüz o kadar çok aladıki saç kurutma makinasının sesinde sızıp kaldı ve tam 7 saat deliksiz uyudu oda bizde sabah kahvaltıya çıktık terasa orada yapay şelalenin sesinde bir güzel uyudu tam 3 saat bende o arada kahvaltımı yaptım denize girdim hiç üzmedi kızım çok şükür dün,uyandı emzirdim uyudu süperdi işte böyle eve geldik yorgunluktan bayıldık üçümüzde ama denize girmeyi acayip özlemişim böylece bebekli olarak ilk seyahatimizide gerçekleştirmiş olduk hemen bi amasra resmi yollayım size

amasradan bir kare

ve cadı gülce opuyorumnanaktan

çok hoşbir yer tadını çıkar canım
gülceye de maşallahh

Kızlar kağan sızdı usul yerine yatırayımda uyanmazsa bende uyuyayım bi kaç saat
Maşallah gülce kızımızaaa tokalarımızda prk yakışmış hani :)))

git dinlen canım iyi dinlenmeler
bende çıkıyom

ilgin cnm bende arkadasımın kraftın strelizesi var o bana verdi onu kullanıyorum bizim 15 tane olduğundan makinada 8 tane aldığından biriktirip makinaya atıyorum birkere mama yiyolar sonra yıkanmaya

ohhhh iyi yspmışsınız bizde yarın yola çıkacaz bakalım ne oalcak

amasra çok güsel gittim ben

valla bizde haftaya c.tessilifkeye gidicez...oğlumuzla ilk tatilimiz olucak ama çok endişeliyimCADIARZU umarım iyi geçer....:Saruboceq: neyseki teyzemlerle birlikte gidicez onlar çok yardımcı oluyo en azından yalnız olmıycaz...

sabah evi süpürdüm...az önce balkonu yıkadım, oğlum uyurken bi evi silsem ama hiiiiiiiç canım istemiyo hava o kadar sıcak ki eriycem nerdeyse:bbo:

cnm bırak bağırsın
ben öle yapıyorum bağırıyor valla ne yapam ikisine yetşmek zorr öle bigün tuvaletten kalktım ....gittim alişi aldım sonra ikimiz tuvaletimizi yaptık hahaha daha neler gelecek başa

valla allah sana kolaylık versin cnm.....maşallah iyi idare ediosun bende bi bebeyle anca uğraşıorum iş güç çok yapamıorum....ki ben yeni yalnız kaldım iki gün öncesine kadar hep birileri vardı yanımda çok yardımcı oldular... bakalım iki gündür iyi gidiyoruz ama tek başıma yıkamakta çok zorlanıorum...özellikle kafasını yıkarken ... bi elimle tutup bi elimle su döktüğüm için kafasını öne doğru eğemiyorum...o da tam ben su dökerken kafayı kaldırıyo su yutuyo ve sinirleniyo, suda boğazına kaçıyo basıyo çığlığı...siz nasıl yıkıyosunuz:uhm::uhm:

Herkese selamlar bacılar a.s.

Kayınvalidemlerdeyiz. Kızımda uslu uslu dururken size bi bakınayım dedim alkisalkisalkis
Dün akşam Defnoşu buraya bırakıp nişana gittik. Gitmeden emzirmiştim. Ben gidince bi içli içli ağlamış. Sanki anlamış gibi :çok üzgünüm: Sonra salıncağında uyumuş. Uyanınca bıraktığım sütü içmiş. Biraz halasıyla oyun oynamışlar. Sonra gece uykusuna geçmiş kuzum alkisalkisalkis Geldiğimizde mışıl mışıl uyuyordu. 3,5 saat ayrı kaldım. Ama nasıl özlemişim. Gece emzirirken normalde hiç konuşmam. Karanlıkta sessizce emziririm uykusu açılmasın diye. Ama dün gece emzirdikten sonra yarım saat öptüm mıncıkladım kaydirigubbakcemile3

Sabahta 11'e kadar uyumuşuz. Kayınvalidem kahvaltıyı hazırlamış kaldırdı beni sağolsun kaydirigubbakcemile3

Şimdi o pazara gitti. Bende size bakınayım dedim a.s.

Kuzuların resimleri eklenmiş. Maşallahları var ya çok tatlılar :1hug:

Hülya'cım bende 2 tane biberon var. 2 ayrı gün sağıp biberonla buzluğa atmıştım. Dünde kayınvalidem önce tencerede su kaynatmış. Sonra tencerenin içine bardak koyup biberonu içine koymuş öyle ısıtmış. Benmari usulü yapmış direk sıcak suya değmesin diye. Aslına bakarsan evde süt poşetide var ama göğsüm yara olduğu için makinayla sağamıyorum. Az az oluncada biberon yetti bacım a.s.

Aslında evde hem sterilize hemde biberon ısıtıcı var ama donmuş sütü çözer mi bilmiyorum canım ya :uhm:

Tutkun'cum mevlüt kıyafetlerimiz aynıymış bacım hihoyyyt

Kıvılcım canım sıkma canını. Bende dün Defnoş bütün gün huysuzluk yapınca sinirlenip bağırdım yeter Defnoş diye. Ay bana bakıp içli içli bi ağladı. Aldım öptüm öptüm sakinleştirdim. Eee bizde insanız. Bizimde sinirimiz var. Arada olur öyle a.s.

Claries maşallah Gülce'ye bak ne güzel izin vermiş sizde keyif yapmışsınız a.s.

valla allah sana kolaylık versin cnm.....maşallah iyi idare ediosun bende bi bebeyle anca uğraşıorum iş güç çok yapamıorum....ki ben yeni yalnız kaldım iki gün öncesine kadar hep birileri vardı yanımda çok yardımcı oldular... bakalım iki gündür iyi gidiyoruz ama tek başıma yıkamakta çok zorlanıorum...özellikle kafasını yıkarken ... bi elimle tutup bi elimle su döktüğüm için kafasını öne doğru eğemiyorum...o da tam ben su dökerken kafayı kaldırıyo su yutuyo ve sinirleniyo, suda boğazına kaçıyo basıyo çığlığı...siz nasıl yıkıyosunuz:uhm::uhm:

Canım ya küvetin içine sırt üstü yatırır gibi yap tek elin sırtında olsun. Diğer elinle suyu alnından geriye doğru dök yada tam teri yüzüstü tut. Elin gösünde olsun. Tam kafasının tepe noktasından dök. Kenarlardan aşağı süzülür ama ağzına falan gelmez. Yada lavaboya bi havlu koy, otuttur lavaboya. Kafasını çeşmeye yaklaştır. Alnından geri akacak şekilde suya tut çok kolay oluyor a.s.

Canım ya küvetin içine sırt üstü yatırır gibi yap tek elin sırtında olsun. Diğer elinle suyu alnından geriye doğru dök yada tam teri yüzüstü tut. Elin gösünde olsun. Tam kafasının tepe noktasından dök. Kenarlardan aşağı süzülür ama ağzına falan gelmez. Yada lavaboya bi havlu koy, otuttur lavaboya. Kafasını çeşmeye yaklaştır. Alnından geri akacak şekilde suya tut çok kolay oluyor a.s.

ya çok teşekkür ederim...bebeğimle iki gündür yalnız kaldık...bi ara 5-6 gün kalmıştık ama o zamn eşimle yıkamıştım... sabah erkenden yıkamak istemiyorum öğlen yıkayınca daha iyi uyuyo....neyse yarın küvetinde alnından geriye doğru deniycem...umarım başarılı olurumopuyorumnanaktan tekrar teşekkür ederim....a.s.

ya çok teşekkür ederim...bebeğimle iki gündür yalnız kaldık...bi ara 5-6 gün kalmıştık ama o zamn eşimle yıkamıştım... sabah erkenden yıkamak istemiyorum öğlen yıkayınca daha iyi uyuyo....neyse yarın küvetinde alnından geriye doğru deniycem...umarım başarılı olurumopuyorumnanaktan tekrar teşekkür ederim....a.s.

Alışırsın canım merak etme. Bende hep eşimle yıkıyordum. Şimdi bakıyorum gündüzleri çok terlerse hemen lavaboda yıkıyıveriyorum. Ama akşamlarıda uyku saatinden önce mutlaka yıkıyorum. Uyku düzeni öyle oluştu. Uyuyunca gece uykusuna geçiyor hemen bizimki a.s.

cnm ben hiç file kullanmadım 40 dada ben yıkadım

sağ elimde gövdesinden tutuyorum sol elle su döküyorum gövdesinden tutunca biraz başaşağa tutuyorum ....ne boğazına su kaçtı nede bişey çok şükür şimdi ayaklarının üzerine basıyo veletlerrr ....

cnm bırak bağırsın

:roflol::roflol::roflol:
kızlar biberonları nasıl steril ediyorsunuz ben chicconun steril aletini aldım her mamadan sonra steril ediyormusunz

Cnm sadece mama değil su bile versem önce yıkıyorum, sonra strerilizeye atıyorum, bizde arçelik vardı, chicconun aldık yeni,4 biberonlu,kapağı açılmazsa 5 saat steril kalabiliyor cnm, ben streilize bitince ellerimi sabunlayıp biberon emziğini vs.. ni takıyorum, öyle kullanana kadar bekletiyorum

valla bizde haftaya c.tessilifkeye gidicez...oğlumuzla ilk tatilimiz olucak ama çok endişeliyimCADIARZU umarım iyi geçer....:Saruboceq: neyseki teyzemlerle birlikte gidicez onlar çok yardımcı oluyo en azından yalnız olmıycaz...
İyi tatiller cnm

Ben hiç tek yıkamadım, sabunlayınca elimden kayar diye korkuyorum, her akşam eşile yıkıyoruz kağanımızı

Alışırsın canım merak etme. Bende hep eşimle yıkıyordum. Şimdi bakıyorum gündüzleri çok terlerse hemen lavaboda yıkıyıveriyorum. Ama akşamlarıda uyku saatinden önce mutlaka yıkıyorum. Uyku düzeni öyle oluştu. Uyuyunca gece uykusuna geçiyor hemen bizimki a.s.

cnm ben hiç file kullanmadım 40 dada ben yıkadım

sağ elimde gövdesinden tutuyorum sol elle su döküyorum gövdesinden tutunca biraz başaşağa tutuyorum ....ne boğazına su kaçtı nede bişey çok şükür şimdi ayaklarının üzerine basıyo veletlerrr ....

bende alışıcam inş.çok teşekkür ederim kızlar tavsiyeleriniz için.... bende bi sabah bi akşam yıkamayı deniycem inş. bakalım daha iyi uyursa artık öyle devam ederizkaydirigubbakcemile4 bu arada dırımkızı senin ufaklıklar ne kadarlık ayaklarının üzerinr basıyolar yazmışsın merak ettimCADIARZU

:roflol::roflol::roflol:

Ben hiç tek yıkamadım, sabunlayınca elimden kayar diye korkuyorum, her akşam eşile yıkıyoruz kağanımızı

bende eşimle yıkıodum ama ya sabh erkenden yada akşam yıkamam gerekiyo... akşam eşimin gelme saati belli olmuyo bazen oğlum uyuyo oluyo yani gece uykusuna başlamış oluyo ( bazen 9-10 gibi uyuyo ) o yüzden artık kendim yıkıyorum...

Kızlar bi yarımsaat uyumuşuz, oğluş altını cırtlatmış, uyandı ağlayarak, onu temizledim şimdi, baktım kakamız yeride maşallah düzelmişiz hehehe hoşuma gitti öptüm ayaktabanlarını aferin sana dedim :)))
Şimdi emişiyoz gene, bu arada ben açım ya, sabahtan beri 2 poça, 1 bisküvi ve 2.5 lt suyla duruyorum,uyucam diye yemeğede gitmedim, burda minik bi elektrikli ocak var bide mini buzdolabı, bazen çorba pilav prenses tatlısı fln yapıyorum o kadar, bu arada prenses süper oluyo kızlar,tam yaz tatlısı, hemde çok basit :

Prenses tatlısı:

Kakaolu petitbeurre bisküvi, 10 yk irmik, 10 yk şeker, 1 lt süt

Eğer bisküvisiz yapacaksak,borcamı soğuk su ile yıkayıp suyunu akıtıyoruz kurulanmayacak,bisküvilideyse bisküvileri dibine diziyoruz, ateşte irmik şeker ve sütü pişiriyoruz bisküvilerin üstüne döküyoruz, şimdi soğuyacak,

Üstü için :

1-)çay süzgeci ile tarçın dökülebilir (bu yılbaşında ben kağıttan yıldızlar çıkarmıştım, bu boşluklarada tarçın elemiştim süpr görünüyodu)

2-)bisküvilerden bir miktar poşetin içine konularak kavanozla ezilip tatlı sıcakkken üstüne dökülebilir (annem hep böyle yapar)

3-) eğer komposto visne suyu varsa, biraz pirinçunu yada nişasta ile pişirilerek kıvamlı sos elde edilir, buda soğuyan tatlının üzeie dökülür yeniden dolaba konulup bekletilir

Son düzenleme:
tweety cnm 4 aydalarrr öle tam basma değil ama ben tutunca dikiliyorar

Birsen cnm onu kağanda yapıyo yıkarkken, o zaman dizlerini filenin üstüne kırdırıyorum ben, ayaklarının üstüne kaçıncı aydan itibaren basabilir acaba
:uhm:

Son düzenleme:
Back
X