• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mayıs Anneleri

Evet filizcim cok ince konu.Tebrik ederim senı arkadasım ve kalemın cok kuvvetlı.

Kızlar öpüldünüz ben yatıyorum.Tatlı ruyalar hepinize....

fFILIZCIM CNM bende ızledım o programı we eşimle bıle konustuk bu konuyu bı kadın 9ay tasıdıgı içinde buyuttugu melegını nasıl olurda bı baskasına werır yada bunu 9ay içinde duygularında hısede hıssede yasarken sonunda o mucızevı varlıgı nasıl werırrr bu nasıl bı vıcdan nasıl bı duygusuzlukturrrr dıe.....
boyle bişeyı basta kabul etse bıle sonrası...9aytasımak o hamılelıgı tum zorluk ve gusellılerıyle yasayıp ruhsuz bı şekılde nasıl olurda sonucuna katlnılır...
benım annemın komsularından bırının kardesının cocugu olmuyormıus we ablası ona cocuk dogurup wermişşş....anlasmalı hamıle kalmıs ewlatlık gıbı ama prosedur yok yanı işin içinde....yasal olarak belkı efet yok turkıyede ama bı sekılde kardesıne akrabasına dogurup verenlerde varr..ama tabı kadın ıkıncı anne gıbı..oylede olsa benlık deıl fılızcım sonuna kadar katılıyoruum tum yazdıklarına..ne kardesım ne bı akraba ne de bı baskası içinn tasıyıcı annelık ne aklıma ne mantıgıma yatmıyor yatmazda.....hele bıde dedıgın gıbı fızyolojık anne olmak annelık deıl bencede sadece annelık duyusunu tatmıne calısmak..onun yerıne yuvalarda anasız babsız sefkat bekleyen mınıcık bebkler cocuklar war ewlat edınılebılırrrr....................

banada kalırsa taşıyıcı annelik hiçte mantıklı değil....
öncelikle taşıyanın yerine kendimi koyduğum zaman benim içimde büyüyen bir varlığı 9 ay boyunca her hareketini hissedip onunla yatıp onunla kalktıkan sonra ben kendi canımdan olan bu varlığı kimseye veremem...

2.olarak Anne olmak isteyen bir bayanı düşündüğüm zaman hiç bir kimse bir bebege veya çocuga bir annenin yaklaştığı gibi şevkatli sabırlı ve sevgi dolu olamaz ...o çocuga iyi bakması için ondan bir parça olması gerekir bizim annelik şevkatimiz olmasa nasıl bebeklerimizin her sorununa her ağlamalarına yada geceleri uykusuzluğu nasıl katlanabilirdik...
bizler bebeklerimiz için hayatımızdan bir çok şey feda ediyoruz ...bunuda bir anneden başka kimse yapamaz ...o yuzden taşıyıcı anne yerine kimsesiz bir çocugu evlat edinmek çok daha mantıklı ...

sonuç ben şahsen karşıyım..

not : Allah kimseyi evlat sevgisinden mahrum etmesinnn

canım gecmıs olsun ben gecen hafta düşürdüm duruyu hala yatak odamda yatamıyorum gozumun onunden gıtmıyo aglayışı iç çekişi:sinifsinif: allah yasatmasın hıcbırımıze ınsallah cok tehlıkelıler valla nezaman ne yaptıkları bellı degıl

işlerındekı yogunluk ıcınde allah yardımcın olsun canım benımde sonum sana benzıcek galıbasenağlama işbası persembe benımde:gitme:
geçmiş olsun gülşahcım
bütün gün giremedim kızlar. biraz işim vardı. bi ara gittik alacak olduğumuz eve de baktık. ve flash haber!!okuyanlar bilirler,yazmıştım kaynanayla konuşacaz diye. konuştuk,tahmin edin ne kadar verecekmiş?? 10milyar!!! ben en az 20-30 verir diyordum!! nasıl bozuldum!!! kaynıma oluk oluk akıyor paralar, biz ev alacaz dedik 10 milyar düştü payımıza!! neymiş efendim traktör alacaklarmış!! bu yaştan sonra tarıma da başlıyolar Allahım yaaa!! kaynım ay sonuna evlenecek,doğru düzgün işi gücü yok. bunlarında tarlaları vardı, kiraya filan veriorlardı. eh artık kaynım çiftçi olacakmış! çok anlar ya gerizekalı. adam okumadı diye dertleniyolardı. keşke benimki de okumasaydı!! 80milyarlık ev yaptılar adama, eh bize de bişiler düşer diyorduk ev alırken. bu sefer de adamın traktörü çıktı başımıza!! hanfendi bid akıl veriyor,üstünü kredi çekin diyor!! biz düşünemiyoruz zaten o kadarını ya!! ayyy çok sinirlendim. bu dünyanın öteki tarafı da var,nasıl ödeyecekse bu adaletsizliğini!!
nasıl böyle ayrım yapabilir bi anne ben anlamıyorum
Kızlarrrrrrr özendim 2010 mayıs göbüşlerine resim kydum he he he :))) yinemi bebiş yapsam ne:)))kaydirigubbakcemile3
çok cesur gördüm seni :)
Esra iyi damadın merak etme tatlım.Eh artık iş düğüne kaldı.Sen tasındın mı nerelerdesin.

Ayse öyle olur canım işi gucu olmayan emek harcamayan herzaman daha sanslıdır.Sen dıdın dur.Su duğun işinden sonra belki daha cok destek olurlar beklesenız bıraz anlasıp

Filizcım sonuçları bende merak ediyorum.Nasıl bir yol izleneceğinide.Gönlum Normal cıkmasından yana ama bakalım.Doruk ta yabancılıyormuş ya kıyamam zamanla cevreye ve insanlara alışacaklar.Borada 2 aylıkken yabancılamaya basladı.
ben de merak ettim hadi bakalım hayırlısı umarım normaldir diğerlerinin bakımı çok zor oluyor
tutkunum sana rep verdim simit pasta neyim bişiler al diye :)) hepimizde var eksik kalma cnmmopuyorumnanaktan
ben de istiyooooom :(
bizde geldikkkkk ...
kaç gündür pek uğramadık gazel de malesef hastalar kervanına katıldı kaç gecedir burnu tıkalı yavrumunmafoldumbenmafoldumben
benimde boğazlarım fena bugun önlemlerimizi alıyoruz ama nafile :bbo:

sibel geçmiş olsun Allah koromuş kuzuyu :Saruboceq:
tubacım söylediklerine aynen katılıyorum :kedi::kedi:
gülhan bacım Allah sabır versin çok zor bee senin işin :1no2:
dünürümmmm sandelyeniz hayırlı olsun hani gelinineee :oklava::oklava:
burcu birsen semoş maşAllahh size elinizdekileri büyütmeden yeniyi düşünüyorsunuz Allah isteyen herkeze tez zamanda yine nasip etsin inşAllah :Saruboceq:ne diyelim hayırlısı kaydirigubbakcemile3
kıyamam ben ona geçmiş olsun
cerenciğim varmış ki veriyolar ama ayrım oluyor.........

bu konuda eşin baskın oynamalı .....

benimki ufacık bişey ama anlatmak ,istiyorum benim bekar 33-34
yaşlarında kaynım var ....herfi kıyafete yemeğe içmeye ayakkabılara
lüx yasama düşkün bir kota 250 tl verebiliyor
tam burjuva tip...benim kaynana kimseye ne düğün yapmış
nede takı vermiş yani eşler ne yaptı ,ise
işte bizde çalışa çalışa ufak bişi yaptık...
çatı katı aldık....eee tabiki onun semti gibi değil o sitede otoparklı bahçeli bir ap.da
bizim olduğumuz yer ..kırsal kesim...evde malum çatı katı 85 mt.normal bi ev hiçbir lüxsü yok doğalgazı bile yoktu biz yaptırdık....ev kredisinede uygun değildi ihtiyaç kredisi çekip ödedik....

evimizi beğenmedi kaynana ....sonra evemize hediye bişey yapmadı
ben onun yanına gelin oldum ...hiçbişey vermedi eşime 30 tl elyaf yorgan çift kişilik ama ikimiz örtemiyoruz..karı koca ...o zaman camlar pende değil tahta yatakda cama yapışık kış evde doğalgaz sobalı ...ben donuyorum annemde bana peluş battaniye verdi çeyizime ama çift kat battaniye ağır kaysa uykulu uykulu çekemiyorsun.........ben dedim batttaniyem yok bana battaniye ver anne dedim..
bana şimdi eşya taşımak için kullanılan battaniyelerden verdi....bende aldım mecbur üşüyorum...
gittim annemlerin oradan battaniye aldım....hiç unutmam o zaman 15 tl ye aldım
kaynanam bana dediki ayy xxxx de al (bekar kaynıma ) evlenirken veririm dedi....ve onun battaniyesi o ödedi demedi üçkuruşluk şey ..kızım seninkinide ödeyim......
2-3 sene öncede kaynananın babasından kalma evi var.........o onunmuş ya eğer bekar kaynım kendi kendine ev alamazsa ona verecekmişş................ben eşime dedim........eşimde yapmaz annem diyoo bakalımmmmm
allah allah yaaa :(
slm hatunlar...

gülhan'ım borayı anlatıyosun ya zaten degişik bi çocuk oldugu belli kuduruk oglun çok akıllı olacak maş. nazar degmesin ama şu testi çok merak ettim dr nasıl karar verdi test yapmaya?? senmi istedin??
bu arada kendine eziyet edip durma zayıflayacam die gayet formdasın bizim gibi yada benim gibi tosuncuk çıkmamışsın resimlerde...
sünnetinizde hayırlı olsun heyecanını paylaştım resimleri görünce..

sibel'im yagıza ve sana geçmiş olsun sanki benim başıma gelecekmiş gibi temkinlliyim niyeyse.. sana kolay gelsin ayrıca bidaha görüşemedik cnm ya mail geldi degilmi??

esen sana ve kızına çok geçmiş olsun dikkat edin kendinize..

gülşah'cım işe başlıyormuşsun cnm hayırlısı olsun.. duru yagmurda düşmüş cnm ya geçmiş olsun olacak böyle kazalar sen dikkatli ol ve panik olma ya. görümceeyle aran nasıl bakabilecekmi kıza??

ayşe'cim mama sandalyesi ve eviniz hayırlı olsun kaynanalar ihtiyaç olunca kırparlar malesef...

filizcim doruk u ve seni çok öpüyorum ve şu cd olayına bende girişiyorum..

hülyacım geçmiş olsun benimde burnum tıkanıyo ya kabusum bu bennim temizligimde bitmediiii..

burcu mm 2.bebeler falan insanın fikri neyse zikride o olurmuş kakar verdin galiba?? büyük cesaret aynı şeyleri sil baştan belki seneye..

offf yaaaa unuttugum şeyler oldu kusura bakmayın..

heee tubayı merak etmiştim gelmiş.. herşey yolunda inş. hergünü rapor halinde okuyunca merak ediyo insan...

kızlar beni kızım tamamen bıraktı yani emmiyor 1 hafta oldu uykusundada deddedince ve emmeyince sagdıgımdada 10cc bile çıkmıyordu bunun içinmi saatlerce ugraşacam dedim ve 1 haftadır hiç sagmadım ve emzirmedim..
çok sıkılmıştım emmiyo diyo bıraktı işte diyip kestim birden.. birazda o stres kalktı üzerimden bu kadarmış saglık olsun.. yapıcak bişi kalmadı...

bişi soracagım kızıma çorba yaptımiçinde pat,havuc,kabak,brokoli,azyeşil merci,kırmızı meci ve 3 adet kuşbaşı et parçası attım pişince çıkarıcaktım içinden ama unuttum ve rondoya vurdum etler parçalanı ama çorba çok oldu 12 günlük çorbası çıktı düşünün yani..
tek ögünlük yapıp buzluga attım çıkarıp içine kaşık maması katıp yediyorum ve defne çok severek yiyor.. zararı olmaz inş. yeşil mercimekte atınca pratein çok oldu gibi geldi..
birsen sanada demişler paşalar kıymalı yiyebilir die onu görünce rahatladım bizim 6.ayımız 24bitiyo..

bişiler dha diyecektim emme unuttum gari..

geçde olmuş hepinizi öpüyorumm
sağlıklı olsun da canım boşver gerisini
masallah sıze kızlar hemen 2.ler düşünülmeye baslamıs ben cesaret bıle edemem bı tanesı yetıyo canıma okumaya
nurten rahatladıgına sevındım keske emseydı ama boyle stres yasamanda defnecıge zarar ıyı olmus bırakması suanda evde hersey yolunda duru mızmızlanıyo bazen ama alısma donemı normaldır cocuk sadece benı goruyodu sımdı halasıyla.zaman ne gosterecek hayırlısı
kızlar benım kız sabah 5den sonra yarım saatte bır kalkıyo emıyo ıkı dakka uyuyo sonra acıkınca bıdaha mamayıda ıstemıyo uyurken bıle veremıyorum kokusundan anlayıp ıtıyo dılıyle ne yapcam bılmem sız nasıl doyuruyosunuz gecelerı bebelac ın sutlu pırınclıyı hıc sevmedı mılupanın yıne bıraz ıcıyodu bırazdan cıkıp alıcam yıne ama baska bıseymı denesem akıl verın kızlar
aptamil sütlü pirinçli verip üstüne emziriyorum ben uyuyo ya katı veriyorum kaşıkla
selam kızlar. şu ev mevzusunda bikaç arkadaş eşimin tepkisini sormuştu. (alıntı yapmayınca kim olduğunu unutmuşum,kusura bakmayın) eşim anasına hiiiç bişey demez!!! bana habire onları savunuyor. naapsınlar ,o çocuğun hiçbişeyi yok, benim maaşım var çok şükür!!! beni daha beter deli ediyor!!

bu arada benim kaynana 15.000'e çıkarmış limiti! bide biz arabayı satıp biraz daha düşük model bişi alalım,ordan da hiç yoksa 10.000 TL eve aktarırız diye düşünüyorduk. efendim arabayı satmayacamışız, kayınpeder öyle diyormuş!!! aslında bende arabamızı seviyodum,satmak istemiyodum ama adam böyle deyince gıcıklığına satmak istiyorum!! hem arabayı sattırma, hem keseyi açma, ohh ne ala memleket!! üstüne de çek krediyi, yıllarca onu öde!!! çok kızgınım çokk!!

annemle konuştuk biraz önce,o da beni gaza getiriyo yaa iyice gıcık oluyorum!! hep kocan yüzünden diyo! aslında haklı ama kocama laf söylesin de istemiyorum:((

kızlar yaa,çok canım sıkkın. hamileliğimden hatırlayanlar vardır belki,ben bişeyi kafaya taktımmı uyku bile girmiyo gözüme:(( gece 1,5 filandı uyuduğumda 5'te de geri uyandım. düşünmekten uyuyamıyorum:çok üzgünüm:
haklısın canım ne desen haklısın
sağol tülaycım

ne resmi kızlar gerçi face yok ki burada göremem yasak

ayşecim çok şey istemiyorsun herkes ister bir evi olsun ama huzur daha önemli bitanem

kızlar az önce telefonum çaldı kim arıyor yüzsüz görümce gitti gideli ilk defa aradı bende artık arama beni abinle görüş benimle değil dedim çok kırgınım ona kıza beş yıl önce hediye ettiğim şeyleri bile küfreder gibi bırakmış gitmiş zoruma gitti bende benimde kapım sana kapalı dedim kapattım telefonu
iyi yapmışsın bence seni çok üzdü
Kızlar bugün kntrole gittik, oğluş iyi kg ı yine aynı almış ama bana önceki aylara göre az almış gibi geliyo heralde boydan olabilir , neyse ek besin fln yok dedi, ysa ben baya hevesliydim bu konuda , neyse nasılsa hep beslicez dimi sabredelim bi ay daha, bide kızlar ya ben bu ekbesin olayına çooooooook fransızım ya..benneyaptımki
maşallah kağan'ıma sağlıklıysa süte devam zaten 1 ay sonra drun bi uygulama takvimi verir sana
kızlar şimdi kasımda düğünü var eşimin erkek kardeşinin sizce gitmelimiyim babası bizim düğünümüze gelmedi anneside bostan korkuluğu gibi geldi gitti şimdi ben geçmişte yaşadıklarımı düşününce bile sinirleniyorum ki düğünde annesini babasını görüp geçmiş aklıma gelirse üzülürmüyüm sizce bana akıl verin ya kızlar

haklısın canım onlarım umrunda bile değiliz düğün konusunda kararsızım tatlım gideriz onla ra yaptıklarını bize hiçbirşey yapmadıklarını görünce sorun eder eşimle tartışırsam diye korkuyorum
sen bilirsin ama gitsen iyi olur bence
slm kızlar,,,
yorgunum çok yorgunum sırtım ağrıyor..oğlan beni bitiriyor,bu aralar hep mızmız,hiçbi iş yapmadan sadece onla ilgileniyorum,ama hep mızıldanıyor.
sİzinkiler nasıl bu arada?
Size sorularım var kızlar,bugün 5.ayımız bitti 6. aya girdik,ee şimdi ne olacak bişeyler vermeye başlayacakmıyız ne vericez ne olur yardımcı olsun verenler...
Kan damlasını vermiyorum kabız olunca daha huysuz oluyo Dağhan doktora gidince sorucam!
Sizlerin bebişler nasıl,hiç bakamadım geçmişe uyumuşken derdimi anlatıyım dedim,yardımlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum.
Hepinizi öptüm..
drun söylemedi mi canım bize muhallebiyle başlattı
kızlar yaa şu ev mevzusu yüzünden çok sıktım sizi ama bişey sormak istiyorum.
biz şimdi ev için altınlarımı bozduracaz ya, bi tane de kaynanamın doğumda taktığı bilezik var. 55gr filan. nerden baksan 2 milyarın üstünde. iyi para. ama dün telefonda konuşurken onu bozdurma dedi. aynısından 2 tane almış,biri bana biri de çocuğu olunca eltime. yıllardır saklıyormuş bizim için. o yüzden bozdurma onu takarsın dedi. ne yapsam bilmiyorum yaa!! sevdiğim bir insan olsa asla kırmam. ama gıcığım ya kadına,ne dese tersini yapasım geliyor:oklava::oklava:
siz olsanız ne yapardınız? ya da ne yapmamaı tavsiye edersiniz?
bence onu bozdurma ne de olsa düşünmüş özenmiş yapmış kadın
kızlar hava iyice kapandı burada başım çok ağrıyor sinüzitim var offfff dayanılmaz derecede eve gidincede dinlenemem ki çocuklardan inşallah geçer
geçmiş olsun canım

canım senı cok ama cok iyi anlıyorum.Ben inan wc bıle gıdemıyorum bazen.Zaten Borada bebek gıbı ağlamıyorkı çığlık çığlığa sankı bir yerını kesıyorum cocuğun.Ben de kendımde cok hata aradım.Ve su anda 2.duşunmek bıle istemıyorum.ısterse esım benden ayrılsın.Yasayan bilir huysuz cocuğu ben evde ne temizlik ne yemek hıçbirsey yapamıyorum.Cok ta mutlu bir hamılelık gecirdim ama kısmet.6.AYDAN sonra düzelir diyorlar ama umudum sıfır.Ay cok dertlendım yıne bız özelden dertlenelım cicim.
Herkes bıktı benım oğlanın fenalığından.
inşallah düzelir dert etme geçecek bu günler de
Banuşum belki haklısın suanda böyle düşünüyorum.ılerde fikrim değişebilir.Hiç birsey için kesin konuşmak doğru değil.Ki ben Boradan önce 3 cocuğum olsun kalabalık aile olalım isterdim lakın pasa benı altüst etti.
Cok özeniyorum sakın bebeklere umarım Borada dediğin gibi düzelir.

Ve allah razı olsun esimden benım butun kaprısımı cekiyor.Ben 2 gunde bir mutlaka ağlarım sinirden.Hergun benı 5 kere arar, akşam cıcekler getirir.Kendimi iyi hissedeyim diye alışveriş yapmam için israr eder.Ve tam gun yanımda yardımcım var.Tum işleri yapıyor.Ben sadece Boraya bakıyorum.Kadın biraz bakayım diyor ama durmuyor Bora dayanamıyorum alıyorum hemen.
ne güzel işte eşin anlayış gösteriyo yardımcın var hep bebişinle ilgileniyorsun
sorma yaa valla eğer ihtiyac olmasaydı cidden izne ayrılırdım devlet memurluğu olmasaydı da bırakırdım işi
çok canım sıkkın söylüyorum tamam diyor arkamı dönüyorum aynı ne bu ya deli olacağım
en sevmediğim kadın tipi dırdırcı kadındır öyle oldum bende
ama bugünden itibaren susucam hergün ona kızdığım şeyleri bir kağıdayazıcam
patladığım yerde de eline verice ceviz kabuğunu doldurmayacak bişeyden patlamadığımı anlasın poffffffffffffffffffff
aman içine atma da yaz canım ben de yapıyorum onu bazen
günaydn hanımlar sonunda donduk ızınden ızmıt cok guzeldıı
orda ızmıtlı kkcılarla bıle bulustum
ama 2 gunde vardık 2 gunde donduk yolculuk cok guzeldı karadenız sahıl yolunu kullandık karadenız o kadar guzelkı anlatamam
neyse ama oğlum ben ve esım hastaladık oglum ıstahlı bır sekılde oksuruyor dr pedıtusla asıste baslattı ınsallah gecer
ıns kızlar hepınız ıyısınızdır hasta bebıs falan yoktur umarım
hepınızı cok ozledım optum sızlerı ve bebıslernızı
çok geçmiş olsun tez zamanda kavuşsun bebişin sağlığına
günaydın herkese nasılsınz kızlar işteyim havalar birden soğumaya başladı
tutkunum ben buradayım sen nerelerdesin fıstığım
dün yoğurt makinasında duruya yoğurt yaptım sabah baktım taş gibi olmuş hemen bir tanesini anneme gönderdin kavonozun inşallah tadıda iyi olmuştur
ay ben de almak istiyorum ama annem gereksiz diyo yoğurtlar da çok katı olmuyo ne yapacağımı bilemedim
Veeeee arkadasınız 64 kılo olmuşşşşşşş.Sabah bi cıktım göbek attım sevıncten.Tabı göbek yok ama laf icabı iştezemuszemus
maşallah maşallah:)))
günaydın arkadaşlarr
oğlum çok hastaydı bi hafta antibiyotik kullanmıştık zaten ama haftasonu kaynanalar geldi derken bebişim bi ateşlendi 39,5 acile gittik hemen dr iğne verdi 4 tane şimdide antibiyotiğe devam ediyoruz
gecem gündüzüme karıştı oğlumun o halini görünce eridim bittim Allah kimseye ağır hastalık vermesin yine şükür düzeldi ve ateşlenmedi daha sonra...
şu an biraz daha iyi inşallah tez zamanda iyileşir çok üzdü beni çokkk...
geçmiş olsun canım :(
Kızlar günaydınlaaaaar :))
Misafir yemek telası içerlerini topla süpür derken günler çabuk çabuk geçiyo vallahi anlamıyorum, neyse bi ara okucam geçmişi inş. yoktur bi yaramazlık, kızlar eşime dedim kağan biraz büyüsün bırakalım anneme balaıyna çıkalım tamam dedi bakalım ne zamana denk gelecek, gerçekten arasıra bi es verip sevgi tazelemek gerekiyo sanırım zira srumluluklardan vakit kalmıyo.a.s...
hadi bakalım :) ikinci balayı erken gelecek ha :)
Kızlar bide dün eski bi ark. ile konuşuyduk facede durdu durdu bebek babasına benzemiş iyiki sana benzeseydi çirkin olurdu dedi, saka fln diye geçiştirdi sonra ama moralim bozuldu yinede niye böyle bişi deme ihtiyacı duydu diye...
amaaaaan saçmalamış hem oğluşun hem de sen süpersiniz ayrıca kağan sana çok ama çok benziyo
yaw sanırım herkez bu huysuzluk olayından muzdarip tabiki bizde yarın 6 ayımıza gircez ama bu uyku hala düzensiz her saat başı nasıl kalkıyor anlamadım bi saatide atlasın be mubarek bugün 5 de kalktık 8 çeyrek vardı babası sallıyordu sonrasını hatırlamıyorum inan tabi 10da kalktık allahım uykuyu özledim artık eşime dedim salıncak kuralım diye en azından onu bi kere salladıkmı sallanır durur çok kızıyorum ama görünce yüzünü bana gülümsemesi yokmu bitiyor herşey demek annelik böyle bişi
bugün size beni uyutmayan adamın resmini koyucam herkezi öpüyorum
anne olmak işte çok güzel yaa bi gülümseme yetiyo gerçekten
kızlar bugünden itibaren diyete başlıyorum bakalım ne olcak :))
hayırlısı olsun :)
tünaydın kızlar,
dünden beri yazılanları okudum ancak yazıyorum,benim veleti şimdi uyuttum .çıldırmak üzereydim,karnı tok altı temiz gazı cazı yok,bi çocuk neden ağlar yaramazlıktan dimi,neyseki uyudu yoksa papaz olacaktık yine,sen anlarsın beni kader arkadaşım Gülhancım...mafoldumben
Seninkide Dağhan gibi galiba,Mangaya bayılıyo oğlum o çıkınca ağlasa bile susuyo çırpınarak dinliyoruz..Allah Allah bizimkiler hiper galibaa cnm :) ;)
Sibelcim,Tubacım ek gıda önerisinde bulunan tüm arkadaşlarım teşekkür ediyorum önerileriniz için..
Birsencim ben koltuktan memnunum ama biz evlenirken sadece tv odası için almıştık yani kalabalıkta olmuyor,sığılmıyor ama çok güzel iki kişilik yatak oluyor ve altıda sandıklı.ben 2006 da 1000 tl ye almıştım ama şimdi bilmiyorum cnm.o modeli var hala ama fiyatını bilemiyorum.
Ayy kızlar yine ütüm birikti ama yapmaya adam yok sizden ayrılıp ütümü bile yapamıyorum.Siz geceleri iş yapabiliyosunuz ama ben dağhandan sonra bi çay içip(bazen onuda yapamıyorum)doğruca yatağa fırlıyorum.Ne yapıyım bu aralar geceleri daha sık uyanmaya başladı nerdeyse saat başı veya iki saatte bir!!bu sabahta 5.30 da kalktı 7 de geri uyudu neyseki..8 kadar..
Ama Allahtan gündüz uykularını 2 saatte bir mecbur tutuyorum o da alıştı uyuyo uyumazsa huzursuz oluyor..

Çalışan anneler bence üzülmeyin iş bi anlamda terapi olur insana tabiki özlersiniz ama sıkılmadan yorulmadan özlersiniz..Annelerinizde gül gibi bakıyo şanslısınız valla,sonuçta onlar için çalışıyorsunuz...
ama çok zor be canım ayrı kalmak kokusu burnumda tütüyor yorgunluk da cabası eve gelince dinlenmek istiyosun ama bebişin sana bakıyo gülüyo kıyamıyosun yorgunluktan ölüyosun sonra

işte bu beni uyutmayan canavar kız annelerine duyrulur güzel bir gelin arıyorum. söylemsi ayıp oğlum çok yakışıklı. :)
maşallah paşama :) yerim onu beeeen :)
bıze gelınceeeeeeeeee
buf-gun eşim kalktı oglusla benımkı 9 da uyanıo 10 da gerı uyuyo 11:30 da kalkıyo o arda eşim ılgılendı ben uyudum sora kahvaltı felan derken bu saat oldu ...oglan uyuyodu ıkıdır yazıp sılınıce uyandı şimdi yataında donencesıyle oynuyo:)))
soba kurcazzz bu kıs dr klıma olmaz dedı hasta olur bebiş dedı mecbur soba olcak o yuzden eşim aşaıda komur falan soyledık onlartı depoya tasıtıyoooo...bende sıze bakımm dedım..
dun buraya 1saat arası olan sahıl kasabasına arkadaslara gıttık....46 gunluk bebişi var yagızın nişanlısı:))))))))))gıderken cok korktuyduk bızım sıpa durmuyo arabada sıkılıyooo busefer gık cıkartmadı ama yol boyunca eşimle kedıcılık kopekcılık oynadık yagızda bızı dınledııı:)))arka koltuga mındere yatırdık oglanı ben aynına oturdum ole bızı dınleye dınleye etrafı ızleye bızleye gıttı yolda ordada hıc yaramazlık yapmadı falla uslanıyomu ne benım ogluşşş:))))))))))))
haftaya temızlık war kızlar işe başlamam 20 gun kaldı bu 20 gunde ew işlerını arancak gezmeye gıdılcek yerlerı bıtırmk lazımmmm....sorada işbaşı:((((((((((((
bırazdan carsıya gıtcez gene işyerı kıyafetlerımı yollamış terzıye werılcek off ya 1 beden buyumuşummm:((((ekmek falan yemıyom ama gene 72 ye demır attım...5 kılo kaldı cık werılmıyı falla
FILIZ HE senı atlamsıım cnmmmmm bende dusunuodum ıkıncı bebişi yagızdan sora pek fena gozum koktuuuuu:)
düzelicek annesi büyüyo artık :)
kızlar merhaba işbaşı yaptım bugun salak gıbı dolanıyorum ortalıkta alışacaz elbet:(
patronları beklıyorum konusmak ıcın normalde 6,30da cıkıyorum süt izni var ya gunde 1,5 saat onu erken cıkmada kullanmak ıstedıgımı söyluyecem bakalım pek işlerıne gelmıcek ama bugunde bı yogunluk var bakalım fırsat bulabılecekmıyım söylemeye

kuzumdan ayrıldım sabah bı zor geldıkı haftaya daha zor gelıcek ama hersey onun için dayanacaz bakalım:gitme:

artık fırsat buldukca sitedeyım işyerındeyken daha cok gırıyodum sıteye.
herkeze kolay gelsın
hayırlısı olsun canım bi haftayı atlatınca rahatlarsın söyle tabi erken kavuşursun meleğine
Selamlar Yeniden,

Gülhan bende sabahlari kitap okuyorum Doruga. Dün "Kücük Kara Balik'a" basladik, cok ilgili, pürdikkat 10 dk dinleyebiliyor. Ilgisini ceksin diye, dialoglari, degisik ses tonlariyla cikariyorum, cok seviyor hatta bazi yerlerde gülüyor.

Konuya gelince, detaylayarak yazmak istiyorum ama Doruk uyanik su anda, kisa araliklarla giriyorum ve kafami toparlayamiyorum. Bir uyusun, yazacagim.

Ferda seni ekliyorum canim birazdan.

Asli, masallah Yagizima. Akillanacak sonunda. Ikinciyide düsünürsün böyle olunca.zemuszemus

Hadi görüsürüz Kizlar. Kactim yine...
oh ne güzel şimdiden başlamışsınız
bende oğluma akşamları yatmadan önce masal okuyorum. ben okurken ne dediğimi anlıyormuş gibi bana bakıp bakıp kahkaha atıyor sıpam:))

bide bazen benim işim olduğunda babası namaz kılarken bunu da yanında götürüyor odaya. babasına da çok gülüyor. eğilip kalktıkça ona kahkalar atıyor. dün akşam nerdeyse namazı bozuyordu adam:)))
:)))) ilahi güldürdün beni o sahne canlandı gözümde
bu arada benim kuzum da ilk defa kabız oldu. 3 gündür yapmıyordu. bu sabah ağlaya ağlaya yaptı yavrum benim. accuk yardımcı oldum bende tabi:kedi:
ama o yaptıktan sonra kendim yapmış gibi rahatladımsırnaşık şey
geçmiş olsun canım
Mın ju Tülay sağolun kızlar ama Bora demır ilacı almıyor daha.Netten arastırdım mıde bağırsak problemı olabilir ihmal etmeyin diyor.Allahtan bu akşam dr gidecek sorayım bakalım.
mutlaka druna danış
esracım hoşgeldinnnnnnnnn:1hug: valla anlıyorum seni bende en geç 7 de ayaktayım bazen 6,30 da gece 12 ye kadar zaten bu tempoyla gidersem yataklara düşecem valla az kaldı:((
aman dikkat et kendine
kızlar benım merak ettıgım bısey var devam sütü anne sütü ayarında bısey onu anladım devam maması ne oluyo benım kıza hangısını alıcagımı sasırıyorum mılupanın sutlu pırınclısını gunde ıkı kere bıberonla verıyorum tok tutsun dıye sut ıcınce cabuk acıkıyo cunku purelere basladık ama yavrucak kabız olmus dun nasıl kıvrandı bı gorsenız bugun verdırmedım gorumceme o yuzden sızdede oluyomu?
benim oğluş kabız olmadı drum muhallebinin yarısını ver demişti yatmadan onu veriyorum
SELAM CANIM hayırlı olsun işe baslamışsın.Bende su mama ve sut kavramına cok takmıştım.Mılupayı aradım.Aynı şeymış merak etme.Önceden mama yazıyormuş ama sağlık bakanlığı süte cevırmış.O yuzden piyasada su anda 2 sındede var.

Gelelım bıze pc acık kalmış.Dr gıttık geldik.Rotanın 2.dozunu olduk ama cok zorlandı hep kusmaya calıştı.Savastılar dr teyzeyle.Neyse 8800 kılomuz olmuş 68,5 boyumuz bu ay 1300 gr gıbı almış mınık bir dev adam yetışiyor.
Destekli oturtmaya baslaya bılırsın dedı.Ama cok uzun sürelı değil.
Ek gıda işindede 1 hafta sonra yoğurt baslanacak.Pastorıze sutle.Birdahakı ayda et ve kahvaltı yıyecekmış.Detaylarını birdahakı gıdışte verıcek.
maşallah maşallah :)
Kızlar bebeĞım Çekyattan kafaÜstÜ dÜŞtÜ ne olur yardımmmmmmmmmmmmmm Çok aĞladı,Şımdıde uyuyo kÜÇÜklere rÖntgen 24 saat sonra ÇekılıyomuŞ
kıyamam ya inşallah bi şeyi yoktur
HAYIRLI AKŞAMLARRR BıZ GELDıK NıHAYETT YAW SABAHTAN BERı PC AÇIK OKUYORUM AMA Bı TÜRLÜ YAZMAYA FIRSAT BULAMADIM...

SıBOŞ evet aslında yarın bende gunduz deniyim şu muhallebi işini cunku her akşam 7 8 gibi vermeye çalışıyorum ama uyuma numarası yapıyor cadı ve saat 11.30 dan sonra uyuyorrr :sinifsinif:

GULHAN cımm maşAllah eski formuna dönüyorsun demekkk :lepi:
bora yada maşAllah kız Gazeli sollamış kaydirigubbakcemile3

TUBıŞ sen oldugun yerde say bacımm sırnaşık şey semoşu beklersen yakında 100 kiloya çıkarsın kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

SEMA maşAllah oğluşuna nasılda guzel olmuş Şeniz

BURCU kıs bende o videoyu ilk izlediğimde aklımdan kaan geçti he kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

ıLGıN TULAY ESEN Allah sizede kolaylık versin yaw hem ev hem iş hem bebiş:bbo::bbo:

GULŞAHCIM sende bugun başlamışsın işe zor olucak ama alışırsın zamanla inşAllahh:Saruboceq:

BıRSEN kıs sen bursya gitmeyi kafaya taktın he delikafadulden kurban bayramını bekle beraber gideriz ben semoşa sen gulhana hepimiz aynı yerde kalırsak ağır olur kaydirigubbakcemile3

GıZEMLıMıKADO cnm geçmiş olsun ama keşke uyutmasaydın 1 saat bence sen dr a git mutlaka önemli bişi yoktur Allahın izniyle ama için rahat etsin :1hug:

KIVILCIM şu konuyu bende merakla bekliyorum kaydirigubbakcemile5

AYSUN h.g cnm geçmiş olsun umarım tatil yaramıştır size değişiklik iyi oluyor bazen :hulya:

ay kızlar aklıma gelenler bunlar sadece atladığım varsa kusura bakmayın ŞenizŞeniz

GELELıM BıZE
biz bugun tam 6.ayımızı doldurduk :lepi: dr kontrolumuz vardı Allaha şükür kızım iyi ama malesef bu ayda 500 gr almış mafoldumben
neyse sağlığı yerinde olsunda kilo okadarda önemli değil artık böyle gider napalım benneyaptımki

iyi almış üzülme sakın
evettttt başka varmı bilmiyorum ama ilk emekleyen biz olduk sanırım ömerim emeklemeye başladı
eller ve dizlerle bir iki gitti şimdi dizleri ile ittire ittire gidiyor:sm_cool:alkisalkisalkissositososito:lepi::teytey:

biz bugün misafirliğe gittik gezdik dolaştıkkk iyi geldi
bu gece artık evimize gidiyoruzŞeniz
yandın yandııııııııııııııın :))))
kızzzz esenn kızı yere salll uğrassınnn...................

uyuşukkk deme.

kızlar bugün misafirliğe gittimiz yerde yürüteç vardı ömüşü koyduk baya baya gitti yaa

ucuz bişey alsam evde 15,20 dk.yürütsemmi kocişden gislii
bence yapma drumuz bize yasak dedi

civcivim aminnn ama kızlar daha nazikk bizim bugün gittiğimiz bebek 16 mart doğumlu biz 8 nisan ama biz 33 haftalık onlar ise 38 haftalık 5 hafta büyük ama kız mıçını oynatmıyor ömere aynı boyda ama 700 gr daha fazla tabi onlar dün tartılmış biz bir hafta oldu....neysem kızlar nazik sanırımm
evet evet kızlar daha narin oluyor
Ben daha başlamadım canım haftasonu başlıycam.

Maşallah çok tatlı.

Ohh ne güzel oğluşun biraz durulmuş inşallah böle devam eder.

Çok zor geçmiştir bugün ama kuzunu kokluyorsun şimdi.Zamanla alışılıyor.Ben ilk gün eve döndüğümde hüngür hüngür ağlamıştım.

Gülhancım elmadan olduğunu sanmıyorum bencede demir ilacındandır.

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Bana uht yani uzun ömürlü sütlerinin besin değerinin çok düşük olduğunu ve kesinlikle kullanmamamı söyledi bak seninkide kullan demiş aman bu doktorlara akıl ermiiyor.

Al benden de o kadar valla allah bize güç kuvvet versin çok zormuş çalışan anne olmak.

Ben doktorumun tavsiyesiyle yoğurduna ve çorbasına zeytinyağı koyuyorum 1 tatlı kaşığı.Sindirimide kolaylaştırırmış.

Maşallah boracığa kocaman olmuş.

Çok geç görmüş oldum umarım bişeyi yoktur.:teselli:

Maşallah gazelime 500 gr azmı bundan sonra böle çok kilo almalarını beklememeliyiz.Hiç aklına takma.Dediğin gibi sağlıklı sıhhatli ya gerisi boş.

Bizim yaklaşık 4 gün oldu yazamaya,sana telde anlatmaya fırsatım olmadı hatta videosunu bile çektim.Dizlerinin üzerinde çok güçlü maşallah elleride ileri atıyor biraz gitti yoruldu tabi.Ama artık alıştı dün ve bugün daha rahat hareket ediyor.

Bence kullanma kuzum çünkü hoppala ve yürüteç bacak kaslarının yetersiz gelişmesine neden oluyormuş.Nasıl olsa yakında kendileri bir yerlere tutunup doğrulmaya başlıycaklar.
ohh yağızım da ayaklanmış :) yakında yürüyecek sizin oğluşlar vallahi
Iyi Geceler Herkese!

Sema, oglun cok yakisikli gercekten, belli bakislarindan yayamaz oldugu ayrica. Yazacaktim ben ama acilen ciktigim icin, ancak bu saate kaldi.

Birsen benim oglum 2 gün önce koltugun bir basindan, diger basina kadar emeklemis. Ben görmedim, markete kadar gitmistim, babasi görmüs. Ayrica, sirt üstü yatarken, kafasini ittirerek, istedigi yere ulasabiliyor sipa.

Gelelim konuya kizlar. Gecen televizyonda, tiyatro sanatcisi Asuman Dabak konusuyordu, dikkatimi cekti. Rahim kanseri oldugu icin, rahmi alinmis ve cocuk sahibi olma ihtimali sifirlanmis. Isyan ediyor ve diyor ki, "bizim yasalarimiz neden tasiyici Annelige izin vermiyor ve benim Annelik hakkimi elimden aliyor!"

Yasal prosedürlerden falan bahsetti. Bir sürü sitem etti v.s Sonra ben konuyu iki boyutlu düsündüm.
Ilki, tasiyici Annelik denen olay, insanligin bittigi nokta gibi geliyor bana. Hani bedenini satarak para kazanan kadinlar vardir ya, cogunun aci hikayeside vardir. Hepsine aslinda o damgayi vurmak, pek yersizdir. Önyargilarimizdan arinarak bakmak gerekir bazen onlara. Toplumda onlardan daha o-----u olanlar vardir ama namuslu gecinirler. Simdi bu tasiyici annelere karsi, icimde hic ilimli, affedici bir nokta bulamadim. Kendimi, tasiyici annelik yapan bir kadinin yerine koyarak, empati yapmaya calistim ve ürktüm. Bu konudaki fikirlerinizi belirtebilirsiniz mesela.

Kafama takilan ikinci konu, su üstte yazdiklarimla ilintili olarak Asuman Dabak'in aciklamalari. Hadi diyelim ki, Türkiye'de "Tasiyici Annelik" ile ilgili yasal düzenleme yapilsin ve buna olanak verilsin. Ve Asuman Dabak, biyolojik olarak, tasiyici Annenin dogurdugu bebegin annesi olsun. Annelik özlemini, o malum kadin ve oyuncak yerine koydugu bebek sayesinde tatmin etsin. Peki, olaya bu kadar mekanik yaklasan ve muhtemelen sifir duyguyla bebegi doguran o diger kadinin dogurdugu bebek, zavalli degil mi? Anneligin, en önemli sürecinin hamilelikte basladigini nasil es gecebiliriz? Bebegin Anne ile kurdugu duygusal ve icgüdüsel bag, tüm yasami icin cok önemliyken, bunu nasil sifirlayabiliriz? Bir cocuga, "Ben senin biyolojik Annenim, seni tasiyici Anne dogurdu" nasil diyebiliriz. Bu cocugun gecirecegi travmanin siddetini düsünemez miyiz? Önemli olan, Anneligi yasamaksa, bir sürü bebe var sicak bir yava ve sefkatli Anne özlemi duyan...

Kisacasi, sadece Anne olmak degil önemli olan. Önemli olan, anneligin dogal gercekligini algilayabilmek ve Tip ne kadar ilerlemis olursa olsun; insan olmanin bize kattigi etik degerleri hice saymamak.

Farkli fikirleri, söyleyecek sözü olanlar birseyler yazabilirler, belki degisik bakis acilari olusturabiliriz.

offf yazacak çok şeyim vardı ama oğluşumun burnu felaket tıkalı ikide bir uyanıyo kısa kısa yazmak zorunda kaldım buna sonra görüş yazayım saat 20'den beri okuyorum bitmedi ne çok birikmiş
bölüp bölüp yolladım sığmadı mesajlar :)

gülhancım doğru diyon bacım anasında boy pos yokki ...
kızımında manken olmasını bekliyemem dimi ama ??:)))
ama şöyle 3 5 yaşına kadar etli butlu sıkılmalık bişey olsa iyi olurdu bee :))

sibelcim bengicim saolun kızlar yok üzülmüyorum zaten diyorum ya sağlıklı olsunda kilo okadarda önemli değil...
bengi cnm sizede gecmiş olsun bizimde burnu tıkalı sürekli burun dalması sıkıyorum özellikle gece çok tıkanıyor .

tutorial091atiyeog4.gif

günaydın hanımlarrrrrrrrr
nasılsınızzzzzzzzz
biz erkenciyiz bugün 2.ye uyudu bile kzuzum
benimde işim var onları yapayım uyurken
dün banyoya küğvetin oraya perdeler varya onlardan almıştım
kat yerleri belli oluyor onu ütüleyeyim çıkarayımda
inş yakmam
biraz naylonumsu

günaydın herkese hayırlı cumalar nasılsınız kızlar :))))))))))))

kızlar kotumun içine girdim çok sevinçliyim :)))

birde dairemizin karşısı sanırım spor salonu gibi birşey olacak eşimde ben oturmam ev bulalım çıkalım giren çıkan belli olmaz dedi

hepinize kocamannnn günaydinlarrr a.s.

ben anneme gidiyorum..filizcim cok guzel bi konu olmus :) bekledigimize degdi ;) konu hakkindaki düşüncelerimi annemden yazicam inşaAllah ;) ayaküstü cevap verilcek bi konu degil :)

öptüm hepinizi ve boncuklariiiiii :)

birsencim ömere maşallah hızlı bebiş:))))))))))))))))) canım yürüteç için çok erken sakıncalı bence biraz daha geçsin

semacım maşallah çok yakışıklı oğlun kıyamam Allah nazarlardan saklasın

size bir günaydın diyeyim dedim dersim başlayacak birazdan okula gitmem lazım herkes iyidir umarım görüşürüz

slm bende yenı uyeyım ve mayıs annesıyım allah herkezın çocugunu bagıslasın sevdıklerıne benım de mınık bı kızım var mayıscıcegım benım
:ecrin_bebek:

Back
X