:ecrin_bebek:
Merhabalar teyzelerim,annem bugün ögrendiki ben minik bir erkekmişim,yani annemin içine doğan his doğruymuş,henüz 17 hafta 1 günlüğüm bu yüzden doktor amca %100 demiyorum dedi.Ultrasonda bol bol hareket ettim,annem çok duygusal galiba dayanamadı ağladı,bide ben büyümüşüm öyle dedi beni çok özlemiş bu yüzden gördüğüne çok sevinmiş.:ecrin_bebek:
canım bende hala hissedemedim 22,ci haftayı bekliyorum genelde ilk bebeği olanlar ozmandan sonra hissediyormuş burdaki arkadşlarda yazmışlardı sabırsızlıkla bekliyorum bende
Ben randevumu 26 Aralığa aldım canım randevu alırken 220 lira olduğu söylediler.
Ne için yapıldığı ise;
4 boyutlu ultrason aşağıda belirtilen konularda tanı ve teşhis konusunda önemli bir yere sahiptir:
Bebeğin cinsiyetinin daha erken dönemlerde (14. haftada) belirlenmesi (pozisyona da bağlıdır)
Bebeğin gelişimsel analizi
Çoğul gebeliklerin ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesi
Rahmin yapısal problemlerinin teşhisi
Plasentada oluşabilecek anomalilerin saptanması
Anormal kanamaların sebeplerinin teşhis edilmesi
Ektoptik (dış) gebeliğin tanısı
Yumurtalık tümörleri, kistleri, polip ve miyomlarının teşhisi
Plasentanın yerleşiminin (lokalizasyonunun) belirlenmesi
4D Ultrasonların Klasik (Geleneksel) Ultrasonlara Göre Üstünlükleri
Rahim içindeki fetuste oluşabilecek anomalilerin daha erken ve daha doğu bir şekilde tanınmasında önemlidir. Bunlar arasında özellikle;
Spina Bifida (Omurgada oluşan açıklıklar) veya ensefalosel gibi (beynin kemik yapıdan dışarıya sarkması) gibi santral sinir sistemi ile ilgili problemlerin tespiti
Yarık damak ve yarık dudak anomalilerinin tespiti
Down sendromu gibi kromozomal anomalilerde bebeğin özellikle de yüzü olmak üzere fiziksel görünümünün izlenmesi
Bebeğin el ve ayakla ilgili anomalilerin daha net ve doğru şekilde teşhis edilebilmesi
Gastroşizis veya omfolosel gibi karın ön duvarında olan defektler sonrasında batın organlarının dışarıda olması anomalilerinin daha erken hamilelik haftalarında tespiti
Bebeğin cinsiyetinin daha erken bir hamilelik haftasında tespiti sayılabilir.
Doğumsal anomalilerde erken tanının konulması hamilelik süresinde oluşabilecek tehlikeleri azaltacak, aileleri doğum esnasında hoş olmayan sürprizlerden uzak tutacak ve doğum sonrası bebeğe gerekebilecek bir takım ameliyatlar için uygun koşulların önceden hazırlanmasını sağlayacaktır.
Diğer taraftan, anne karnındaki bebeğin hareketlerinin izlenmesi bebeğini ilk defa gören anne ve baba adayları için önemli bir psikolojik destek sağlar. Bu şekilde ebeveyn ve bebek arasında duygusal bir bağ kurulmuş olmaktadır.
kızlar merhaba,
iyi olmanıza sevindim, ben de bebişimin hareketlerini 2 haftadır hissediyorum
çok güzel oluyor ya ama karnım hala yok
doktor merak etme böylesi senin için daha iyi dedi, bakalım hayırlısı sağlıklı olsun da gerisi boş
kzılar ben şu 4 boyutlu ultrasonu soracaktım size, doktorum 20. 22. haftalarda gir dedi
giren varmı bu ultrasona, bir de pahalımı yaklaşık ne kadar acaba?
Ben randevumu 26 Aralığa aldım canım randevu alırken 220 lira olduğu söylediler.
Ne için yapıldığı ise;
4 boyutlu ultrason aşağıda belirtilen konularda tanı ve teşhis konusunda önemli bir yere sahiptir:
Bebeğin cinsiyetinin daha erken dönemlerde (14. haftada) belirlenmesi (pozisyona da bağlıdır)
Bebeğin gelişimsel analizi
Çoğul gebeliklerin ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesi
Rahmin yapısal problemlerinin teşhisi
Plasentada oluşabilecek anomalilerin saptanması
Anormal kanamaların sebeplerinin teşhis edilmesi
Ektoptik (dış) gebeliğin tanısı
Yumurtalık tümörleri, kistleri, polip ve miyomlarının teşhisi
Plasentanın yerleşiminin (lokalizasyonunun) belirlenmesi
4D Ultrasonların Klasik (Geleneksel) Ultrasonlara Göre Üstünlükleri
Rahim içindeki fetuste oluşabilecek anomalilerin daha erken ve daha doğu bir şekilde tanınmasında önemlidir. Bunlar arasında özellikle;
Spina Bifida (Omurgada oluşan açıklıklar) veya ensefalosel gibi (beynin kemik yapıdan dışarıya sarkması) gibi santral sinir sistemi ile ilgili problemlerin tespiti
Yarık damak ve yarık dudak anomalilerinin tespiti
Down sendromu gibi kromozomal anomalilerde bebeğin özellikle de yüzü olmak üzere fiziksel görünümünün izlenmesi
Bebeğin el ve ayakla ilgili anomalilerin daha net ve doğru şekilde teşhis edilebilmesi
Gastroşizis veya omfolosel gibi karın ön duvarında olan defektler sonrasında batın organlarının dışarıda olması anomalilerinin daha erken hamilelik haftalarında tespiti
Bebeğin cinsiyetinin daha erken bir hamilelik haftasında tespiti sayılabilir.
Doğumsal anomalilerde erken tanının konulması hamilelik süresinde oluşabilecek tehlikeleri azaltacak, aileleri doğum esnasında hoş olmayan sürprizlerden uzak tutacak ve doğum sonrası bebeğe gerekebilecek bir takım ameliyatlar için uygun koşulların önceden hazırlanmasını sağlayacaktır.
Diğer taraftan, anne karnındaki bebeğin hareketlerinin izlenmesi bebeğini ilk defa gören anne ve baba adayları için önemli bir psikolojik destek sağlar. Bu şekilde ebeveyn ve bebek arasında duygusal bir bağ kurulmuş olmaktadır.
arkadaşlar merhaba.bugün dışarıda işlerim olduğu için anca bitirp ofise geldik bebişimle.mutahhara canım sevindim iyi haberlerine ama doktorunun tavsiyesine kulak ver bence.bizimde bugün tetanoz aşımız var.3 lü test sonucumuz çıkmadı daha bende merakla onu bekliyorum umarım bugün çıkar.
ben geldiim kızlar.. nasılsınız??
yeni anne oğlusunu hayırlısıyla kucağına alırsın cnm inşallah.yerim onu been...
arkadaşlar bebeğinizin hareketlerini ilk ne zaman hissettiniz ? ne güzel şeyler yazmışsınız ben hissedemedim hala 17 haftalık oldu br de ağrılarım oluyor sık sık size de oluyor mu?
Hoşgeldin canım. Sağolasın sen nasılsın bakalım?
arkadaşlar merhaba.bugün dışarıda işlerim olduğu için anca bitirp ofise geldik bebişimle.mutahhara canım sevindim iyi haberlerine ama doktorunun tavsiyesine kulak ver bence.bizimde bugün tetanoz aşımız var.3 lü test sonucumuz çıkmadı daha bende merakla onu bekliyorum umarım bugün çıkar.
evet canım..20-22. haftalar arası girmek gerekiyomuş ama benim de kafam karışık bu konudakızlar merhaba,
iyi olmanıza sevindim, ben de bebişimin hareketlerini 2 haftadır hissediyorum
çok güzel oluyor ya ama karnım hala yok
doktor merak etme böylesi senin için daha iyi dedi, bakalım hayırlısı sağlıklı olsun da gerisi boş
kzılar ben şu 4 boyutlu ultrasonu soracaktım size, doktorum 20. 22. haftalarda gir dedi
giren varmı bu ultrasona, bir de pahalımı yaklaşık ne kadar acaba?
ben geldiim kızlar.. nasılsınız??
yeni anne oğlusunu hayırlısıyla kucağına alırsın cnm inşallah.yerim onu been...
saol tatlım.iyiyim bugun cok şükür.pınarcım randevumuz aynı gün aynı saattteymiş 26 aralık :)))) ayrıntılı..
merhaba canım hoşgeldiniz bebişinle birlikte nasılsın kaydirigubbakcemile5
CANIM SAOLASIN.biliyordun antalyada bir raylı sistem tutturdular her yere yürümek zorundasın.bütün yollar kapalı o yüzden dışarı işlerimizi yaparken yorulduk bebişimle:) sen nasıl sın canıma.s.
ilgincim ben ancak 5-6 bardak içebiliyorum daha fazla içince midem kalkıyor oysaki günde 2,5 litre su içerdim önceleri belki zamanla düzelirim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?