2009 Mayıs Anneleri

Ben randevumu 26 Aralığa aldım canım randevu alırken 220 lira olduğu söylediler.

Ne için yapıldığı ise;

4 boyutlu ultrason aşağıda belirtilen konularda tanı ve teşhis konusunda önemli bir yere sahiptir:

Bebeğin cinsiyetinin daha erken dönemlerde (14. haftada) belirlenmesi (pozisyona da bağlıdır)
Bebeğin gelişimsel analizi
Çoğul gebeliklerin ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesi
Rahmin yapısal problemlerinin teşhisi
Plasentada oluşabilecek anomalilerin saptanması
Anormal kanamaların sebeplerinin teşhis edilmesi
Ektoptik (dış) gebeliğin tanısı
Yumurtalık tümörleri, kistleri, polip ve miyomlarının teşhisi
Plasentanın yerleşiminin (lokalizasyonunun) belirlenmesi

4D Ultrasonların Klasik (Geleneksel) Ultrasonlara Göre Üstünlükleri
Rahim içindeki fetuste oluşabilecek anomalilerin daha erken ve daha doğu bir şekilde tanınmasında önemlidir. Bunlar arasında özellikle;
Spina Bifida (Omurgada oluşan açıklıklar) veya ensefalosel gibi (beynin kemik yapıdan dışarıya sarkması) gibi santral sinir sistemi ile ilgili problemlerin tespiti
Yarık damak ve yarık dudak anomalilerinin tespiti
Down sendromu gibi kromozomal anomalilerde bebeğin özellikle de yüzü olmak üzere fiziksel görünümünün izlenmesi
Bebeğin el ve ayakla ilgili anomalilerin daha net ve doğru şekilde teşhis edilebilmesi
Gastroşizis veya omfolosel gibi karın ön duvarında olan defektler sonrasında batın organlarının dışarıda olması anomalilerinin daha erken hamilelik haftalarında tespiti
Bebeğin cinsiyetinin daha erken bir hamilelik haftasında tespiti sayılabilir.

Doğumsal anomalilerde erken tanının konulması hamilelik süresinde oluşabilecek tehlikeleri azaltacak, aileleri doğum esnasında hoş olmayan sürprizlerden uzak tutacak ve doğum sonrası bebeğe gerekebilecek bir takım ameliyatlar için uygun koşulların önceden hazırlanmasını sağlayacaktır.

Diğer taraftan, anne karnındaki bebeğin hareketlerinin izlenmesi bebeğini ilk defa gören anne ve baba adayları için önemli bir psikolojik destek sağlar. Bu şekilde ebeveyn ve bebek arasında duygusal bir bağ kurulmuş olmaktadır.

hoşgeldin kardeşim. bende bir oğluşum biliyorsan. allah bizi annelerimize bağışlasın..

canım bende hala hissedemedim 22,ci haftayı bekliyorum genelde ilk bebeği olanlar ozmandan sonra hissediyormuş burdaki arkadşlarda yazmışlardı sabırsızlıkla bekliyorum bende

evet bende çok fazla hissetmek istiyorum ama arada bir hissediyorum. banada doktorum 22. haftada hissedersin demişti.

paylaşımın için teşekkürler canım. bende gireceğim ayrıntılı ultrasona bu cuma allah izin verirse.19 aralık öğleden sonra saat 3 te randevum.

arkadaşlar merhaba.bugün dışarıda işlerim olduğu için anca bitirp ofise geldik bebişimle.mutahhara canım sevindim iyi haberlerine ama doktorunun tavsiyesine kulak ver bence.bizimde bugün tetanoz aşımız var.3 lü test sonucumuz çıkmadı daha bende merakla onu bekliyorum umarım bugün çıkar.

ben geldiim kızlar.. nasılsınız??
yeni anne oğlusunu hayırlısıyla kucağına alırsın cnm inşallah.yerim onu been...

Merhaba canım. Bende kısmetse 26 Aralık'ta 15.30'da gireceğim ksımetse. 300 ytl...

Bilgiler için çok tşk canım...

Canım hoşgeldin. Umarım sonucun iyi çıkar tatlım. Bende ayrıntılı ultrasonumun olduğu gün tüm gün izin alıp gideceğim sağlık ocağına kısmetse...

arkadaşlar bebeğinizin hareketlerini ilk ne zaman hissettiniz ? ne güzel şeyler yazmışsınız ben hissedemedim hala 17 haftalık oldu br de ağrılarım oluyor sık sık size de oluyor mu?

telaş etmemek gerekiyormuş canım, takma kafana sende
ben 20. haftayı bitirmek üzereyim hala tık yok..
benim bi arkadaşımın kızı hiç kıpırdamamış
bi kez oynamış, onda da başı aşağı gelmiş
ve kordonu o kadar uzunmuş ki, doktor iyiy ki hareketli bi kız diilmiş yoksa kordon boynuna dolanıp hayatını tehlikeye atabilirmiş demiş...
o yüzden artık ben telaşlanmıyorum niye hareket etmiyo, hissedemiyorum diye

merhaba canım hoşgeldiniz bebişinle birlikte nasılsın kaydirigubbakcemile5

evet canım..20-22. haftalar arası girmek gerekiyomuş ama benim de kafam karışık bu konuda
ankarada bi kiki ünlü kişi varmış bu konuda
biri eyüp ekici 235 ytl
diğeri mustafa salih 385 ytl
bir de hrs kadın doğum hastanesinde ufuk bey var, o da 225 ytl :sm_confused:

merhaba canım hoşgeldiniz bebişinle birlikte nasılsın kaydirigubbakcemile5

CANIM SAOLASIN.biliyordun antalyada bir raylı sistem tutturdular her yere yürümek zorundasın.bütün yollar kapalı o yüzden dışarı işlerimizi yaparken yorulduk bebişimle:) sen nasıl sın canıma.s.

CANIM SAOLASIN.biliyordun antalyada bir raylı sistem tutturdular her yere yürümek zorundasın.bütün yollar kapalı o yüzden dışarı işlerimizi yaparken yorulduk bebişimle:) sen nasıl sın canıma.s.

aynen canım katılıyorum sana az önce patronum şehir dışından geldi bana biraz büyümüş kaç aylık oldu dedi:asigim::asigim: biraz utandım ama önemsenmekte güzel birşey sırnaşık şeykaydirigubbakcemile3 bir güzel dördüncü aya gireceğiz dedim :teytey:

bu arada su içmekten patlamak üzereyim kızlar en az iki litre içmeye çalışıyorum hergün:)))))))))))))))) herşey bebişlerimiz için

ilgincim ben ancak 5-6 bardak içebiliyorum daha fazla içince midem kalkıyor oysaki günde 2,5 litre su içerdim önceleri belki zamanla düzelirim:)

Ayrıntılıya ilk girecek olan benim sanırım arkadaşlar.bu cuma gireceğim. Gelince sizlerle paylaşırım inşallah..

ilgincim ben ancak 5-6 bardak içebiliyorum daha fazla içince midem kalkıyor oysaki günde 2,5 litre su içerdim önceleri belki zamanla düzelirim:)

bitanem en önemli şey bol su içmek ben ilk hamileliğimde fazla içmedim midem son aylara kadar çok bulandı ama suyumun azaldığını riskli olduğunu doktorum söyleyene kadar zaten sezeryan olmamın sebebi suyun azalmasıydı o nedenle şimdi bulantıdan ölsemde içmeye gayret ediyorum canım sende hatta tüm annişlerde dikkat etsin artık anne adayları eskisi gibi değil sanırım yediğimiz hormonlu yiyeceklerden erken olsa gerek doğum riski çok fazla hepimiz dikkat edelim fıstıklar

Merhaba mayıs anneleri nihayet gelebildim ayrıntılı şu renkli olanmı oluyor kafam arışıyor bunlarla ben renkli usgye 2 kez girdim ocak 6da da kan şeker idrar tahlili yaptırıcam bakalım sokacakmı büyük usgye renkliye giricem yine çünkü böbreğimizdeki büyümenin devam edip etmediğine bakıcaklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…