2009 Mayıs Anneleri

Gülüşü Yaralı:

"Anneciğim, sen daha varlığımdan haberdar değilken,
ben nelerin farkındayım bir bilsen:

Acını ve hüznünüzü paylaşırım. Sevincine ortak olur, hoşlandığım şeylere alışırım. Hayata küsüp beni istemediğin zaman sana gücenir, ümitsizliğe düşerim.

Okşadığın ve iltifat ettiğin zaman sevinir, mutlu olurum.
Bir şeyden korktuğun veya çok öfkelendiğin zaman benim minicik kalbim daha hızlı çarpmaya başlar. Eğer alıştırdığın saatte beni okşamazsan,
kızgın bir halde tepinir, senden ilgi beklediğimi belli ederim.
Bana ninni söylediğin veya hoş bir müzik ( kur-anı kerim ) dinlettiğin zaman yumuşak hareketlerle kımıldanır tempo tutarım. Belki inanmayacaksın ama rüya bile görürüm.

Öyle ki; doğmadan önce gördüğüm rüyaların sayısı doğduktan sonra gördüğüm rüyalardan çok dah fazladır.

Daha zeki ve daha başarılı bir çocuk olmamı istiyorsan;
bana hamile kaldığın günden itibaren eğitimime başlamalısın.
Seni duyduğumdan, sesini diğer insanların sesinden ayırdığımdan hiç şüphen olmasın.
Çünkü senin sesinden daha güzel bir ses yok anneciğim."

Ana rahmindeki bebeğin dilinden okuduğunuz bu cümleler gerçektir ve bilimsel araştırmaların verileriyle doğrulanmış bulunmaktadır. Anne baba sorumluluğunun doğumdan sonra başladığını savunan teoriler artık geride kalmıştır. Bilim adamları, yaptıkları araştırmalarda, doğum öncesinde eğitilen çocuklarda, eğitim almayan çocuklara oranla, beyin hücrelerinin ve hücreler arası nöron bağların daha fazla olduğunu tesbit etmiş bulunmaktadır.

Pınarcım hoşgeldin. Geçmiş olsun. Hadi ilkini atlattın.darısı ikinciye olsun. Benim şükür ikiside bitti. Bir sonraki 2009 haziranda allah izin verirse..

Hoşbuldum canım. Sağolasın. İlkini atlattık bakalım. Sağlık ocağıda eve öyle yakınmış ki. Bi sokak varmış aramızda :) Sağolsunlar çok ilgilendiler. Her ay gelmeni istiyoruz. Takip etmek için deidler ama her ayda işten izin al git zor valla...

Sen nasılsın bakalım? Paşa oğlun napıyo?

kızlar bi çoğunuz çirkinleştim diyosunuz ama benim kadar olamaz heraldesenağlama
çünkü çok kilo aldım 22. haftadayım ve 10 kilo aldım ben...60 kilo ile hamile kaldım şu an tam 70 kiloyum :1no2:
nasıl alıyorum çok merak ediyorum çünkü çok fazla da yemiyorum ve yürüyüş yapmaya gayret ediyorum
sizler ne durumdasınız kızlar kilo konusunda???
benim canım sıkkkın ama bi taraftan da kızımın sağlığı iyi olsun da kilo önemli diil diyorum:Saruboceq:

Canım ben 69.5 ile başladım bu sabah tartldım 75.5 kg ım şiştim bende yavs
Ama bebişler için herşeye değer:ecrin_bebek:

kızlar banada herkes güzelleştin diyor sanırım genetik annemde bana ve kızkardeşime hamileyken güzelleşmiş

dırımkızım sen nasılsın herşey yolundadır inşallah bebişlerde iyidir:))

cnm iyiyim işte bunalım yapıyorum bebekleri hissetmedim diye
ama şimdi ikikere böle damar atması gibi bişey oldu pıt pıt acaba bölemi ses verdiler bilmiyorumkii

hoşgeldin cnmm sen yoktun sayfada yazan yoktu çok fazla şimdi sıkı takip etmeliyim uçarsınız heeee

ayyyy cnmmm ben kilomu bilmiyorum bile tartılamıyorum ve hep yatıyorum işte biraz kusuyorum belki o engeller ama sanmam ben çok çabuk şişerim doktorumda başka sıkıntılarımla uğraşmakdan tartı işine bakmıyor tansiyon kontrolü yapıyorr
üzülmeee bişeycik olmazz

Olsun canım sıkma canını. 35 kilo alıp resmen evrim geçiren birini tanıyorum. Ama doğumdan bir sene sonra eski haline geri döndü. O yüzden hiç takma kafana. Bebişler sağlıklı olsun yeter. Belki de hamilelikten dolayı troit hormonların yavaş çalışıyordur ve yemesende kilo alıyorsundur. Bende 72 ile başladım. Bu sabah sağlık ocağında tartıldım. 78 olmuşum...

Hoşbuldum canım. Bi patronun yanına uğrayayım. Günlük raporumu vereyim. hemen dönüyorum sohbete. Sıkı tutunun

Sen nasılsın bu arada? Keyfin yerinde mi bakim? Takmıyorsun herşeyi kafana değil mi?

valla eşlere güvenmemek lazım. evet çirkinleştin demeye cesaret edemezler heralde. ben de çok çirkinleştim. sabahları burnum da şişiyor acayip bi şey oluyorum ama eşim yok canım sana öyle geliyo diyo garibim korkusundan :roflol:kaydirigubbakcemile3

ammaaan parmak çocuk, allah yardım etsin valla. inşallah bir an önce toparlar kendini

Pınarcım sağol canım bende iyiyim çokşükür.paşaların paşası oğlumda çok iyi.ama bugün hiç oynamadı.öyle onu bekliyorum valla ne yalan söyleyim.hep oynatdı bugün ne oldu anlamadım.

arkadaşlar tetanoz sadece bizim için değil bebek için de önemliymiş: "Yenidoğan tetanozundan bebeği korunmanın yolu gebelik döneminde yaptırılan tetanoz aşısıdır. Tetanoz aşısı hem anne adayını hem de bebeği doğum ve doğum sonu dönemde tetanoz hastalığından korur. Annede oluşan antikorlar plesanta youluyla bebeğe geçer böylece bebek yenidoğan tetanozundan korunmuş olur."

kızlar herkese selam... çok mutluyum çünkü çok şükür bişim yok... o gün bütüngün laptop kucağımdaydı ve çok ısındı ve buarada da sıcak hava veriyodu sürekli... sanırım ondan çok terledim:):):) bende çamaşırımdaki ıslaklığı akıntı sandım:):):) çok korktum... böle psikopata bağlayınca insan herşeyden nem kapıyo tabi... ama çok şükür bişi yokmuş...

Gözün aydın canım

Kıslar biz oğluşla yemeğe gidiyoruz.bakalım belki karnımız doyunca oynamaya başlar. Sizlerede afiyet olsun...

cnm çok sevindimmm aman paranoyak olduk işte ne yapalım hamilelik bizi böle yaptı

şimdi kibariye annem şarkısını söyledi nasıl ağladım hıçkıra hışkıra annemi arayacaktımda

şimdi oda ağlar zaten sinir hastansı üzülürse bayılır mayılırrsenağlamasenağlama

merhaba güzel anneler!
2 günlük aradan sonra beni dün öğlen uykuda yakalayan lekeler tekrar geldi. uyanıp tuvalete gidince dumur oldum. dün rapor için iki saat dışardaydım, sanırım hala kalkmamam gerekior.
bizde yatıyoruz bakalım.

Güzelim kalkma yerinden sende dinlen bol bol,inşallah daha fazla gelmez,Çok geçmiş olsun
a.s.

Pınarcım sağol canım bende iyiyim çokşükür.paşaların paşası oğlumda çok iyi.ama bugün hiç oynamadı.öyle onu bekliyorum valla ne yalan söyleyim.hep oynatdı bugün ne oldu anlamadım.

Allah iyilik versin canım. Benim kızda pek bi nazlı bugün. Daha sesi çıkmadı. Kar haası iyi geldi heralde uyuyo bizimkiler :)

Allah canını almasın senin emi :) Alemsin valla. Neyse iyisin ya gerisinin önemi yok...

Afferim afferim ağla. Bebişleri de sıkıntıya sok... Kız biraz stressiz yaşa demedik mi sana Birseeeennnnn?

Hoşgeldin canım. Bak 2 saat dışarıda kaldın yine oldu. İyice yat dinlen bacım. Kalkma...

Evet pınarcım benim kızda bugün sabah işe gelirken babası sevreken biraz kıpırdadı ondan sonra hala ses yok burasıda soğuk ya üşüdü heralde:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…