2009 Mayıs Anneleri

Cnm benimkinin hareketleride bazen canımı yakıyor,yerleri daraldı artık,maşallah topiklere

burcu tatlım bende kalsiyumu bol alıyorum kaşar peyniri süt meyva salata tavuk bunları tüketiyorum genelde

En güzelini yapıyorsun cnm sağlıklı beslenerek,ben ek olarak simit börek bide dızmanayı götürüyorum sırnaşık şeysırnaşık şeysalata ise kabus oldu bende artık salata yiyemiyorum,zorlayınca bulantı yapıyo,bende söğüş yiyip üstüne 1 tatlı kaşığı z. yağı yutuyorum,ancak böyle yiyebiliyorum

canım söyleyemedim ama kızım yanımıza gelince canım içeri gir bak abla sigara içiyor dokunur sana dedim onda bile anlamadı kaydirigubbakcemile düşüncesiz işte ne yaparsın tatlım:mymeka:

kızlar benim durumda çok hareketli şimdilik yerleri var 32 haftadan sonra hareketleri azalır ama takipte olmak gerekir

herkese afiyet olsun biz yemeğimizi yedik geldik yarasın bebişlerekaydirigubbakcemile5

sağol tatlım:))))))))))) uzun süredir simit poaça hamurişi tüketmiyorum hepsi kilo yapıcı ben özellikle marulu çok tüketiyorum :1hug:

Protein ıçeren Gıdalar: Kırmızı et
Tavuk eti
Hindi eti
Devekuşu eti
Balık
Yumurta
Peynir çeşitleri
Kurubaklagiller
Mantar

Vitaminler: Bütün vitaminler anne ve bebeği için gerekli olduğu gibi özellikle;

C vitamini: Proteinlerle birlikte alınırsa demir emilimini arttırır. Annenin hastalıklara karşı direncini yükseltir. Vücutta depolanan bir vitamin olmadığından meyva ve sebzeler aracılığı ile taze olarak alınmalıdır. Pişirme ve uzun süreli bekletmelerde ciddi kayba uğrar.

• Turunçgiller
• Lahana
• Çilek
• Domates
• Karnabahar
• Patates
• Kırmızı ve yeşilbiber iyi bir C vitamini kaynağıdırlar

Folik asit: ‘Spina bifida’ yani sinir sistemi hastalığını önlemenin en etkili yoludur. Taze yeşil yapraklı sebzeler iyi bir folik asit kaynağıdırlar, vitamin kaybı olmaması için iyi yıkanmış çiğ sebzeler aracılığı ile ya da buharda az pişirme tekniği ile tüketilmelidir.

• Yeşil yapraklı sebzeler
• Fındık
• Yerfıstığı
• Karnıbahar
• Kepekli ekmek folik asit kaynağıdırlar

Fulyacım hoşgeldina.s.a.s.

sağol tatlım....

gecmiş olsun cnm..bu aralar yorma kendini mümkün olduğunca yatmaya calış cnm..

fulyacım hoşgeldin canım...

hoşbulduk güzelim.. ayy kızlar saka maka 30 lara geldik valla:)) maşallah

var öyle insanlar cnm..bende bişey demiyorum tek tük içince onlar.sanki bizim söylememiz garipmiş gibi ayy ne kıymetli falan tarzına giriyo ya insanlar sinir oluyorum.benim eşim bile arada içiyor yanımda..

ayy bende hazırlıkları sonlara bırakmıstım:)) yandımmm yuvarlanarak gider geliriim artık alışverişlere:))

yarasın sekerimm

Hurma: ıçerdiği vitamin deposu nedeniyle gebeler için gerekli bir meyvedir. Özellikle doğuma yakın tüketilmesi içerdiği besinlerin; Oksitosin hormon salgısını arttırması nedeniyle doğumu kolaylaşmasını sağlar.

Yağlar:Tüketilen günlük enerjinin %30 unu oluşturan yağların;%10 unun doymuş yağlardan,%10 unun tekli doymamış yağlardan,%10 unun çoklu doymamış yağlardan alınması vücut için gereklidir.
Doymuş yağlar;et,süty,yumurta gibi gıdalardan da az yağlı bile olsalar alınmış olacağından ayrıca margarin ya da tereyağ tüketmeye gerek yoktur.

Karbonhidratlar :Vücudun temel enerji ihtiyacı karbonhidratlardan sağlanır..Yani ekmek –pilav-makarna tüketimine dikkat edilmeli,tüketilecek olan miktarlar diyetisyeniniz tarafından belirlenmelidir.Fazla kilolu hamilelerin saf karbonhidratlardan kaçınması gerekir.Kansızlık varsa, kepekli karbonhidratlardan kaçınılmalıdır.

Posalı (lifli) Gıdalar : Günde 40 gr lif tüketmek gebelikte kabızlık oluşumunu
engellediği gibi kansere karşı bariyer oluşturur.Taze sebze ve meyveler lif açısından zengindir.

Kalsiyum: Annenin kemik sağlığını koruması;bebeğin 8.hafta da başlayan diş ve kemiklerinin oluşması için kalsiyum gereksinimi önemlidir.ıhtiyacınız ,normal ihtiyacınızızn iki katına çıkacağından tüketime özen gösterilmelidir.Kalsiyum içeren gıdalar:Süt-yopurt-peynir-kefir dir.Yeşil yapraklı sebzelerde de az miktar da kalsiyum bulunur.

Su : Gebelikte kabızlığın önlenmesi ,sırt ağrılarının oluşmaması için su tüketimi çok önemlidir..Günlük su ihtiyacı ortalama 1,5-2 litre kadardır.

Şeker:Enerji ve tatlı ihtiyacı için sofra şekeri yerine pekmez,bal gibi besinlerden faydalanmak daha yararlıdır.Saf şeker hiçbir besleyici değeri olmayan enerji kaynağıdırlar.

Valla kuluckadayim sanki, sürekli yatar halde canim:) Arada bir böyle kaytariyorum iste...

valla ilgincim ben zaten sürekli sebze meyve yerim.et balık tavuk onlarıda heergün ama az ölçüde yiyorum.salataya bayılıyorum bende özellikle brokoli havuç çok tüketiyorum..

canımmm..hep senin için dua ediyorum..sık dişini 2 haftayı atlattın mı tamamdır inşallah..
ama dedikleri gibi:STRES YAPMA SAKIN

kocaman öpüldünüs sen ve oğluşlara.s.

Aynen bende öyle Canim. Gerci senin fazladan bir cimcimen var evde:)

aynen canım ne cimcime bir görsen ablası tam yemelik çok bilmiş sıcak sevgi dolu düşünceli bir çocuk tatlım kızım maşallah:))))
dün ben misafirlere birşeyler ikram ederken bana yardım ediyor hiç yanlız bırakmıyorŞeniz

KNK canım benım satıma gore bebiş ilerde..normalde 29u yenı bıtırmem gerekı ma ben 30 u bıtırdım 31.haftamdayım..:CüvCüv:.efet aynı dert bended var canım..yurumek kabus gıbı artık okadar agır yuruorumkı kı ben hep hızlı yururdum hayret edıorum dogrusu kendıme..nefes nefese kalıorum..kafamçokkarıştıhele merdıven çıkmak kabus gıbı.-tatlicadiarzu-.oglusumunda kıklosu ondeymış onunda etkısı varmı bılmıorum valla ,ben genede zorluorum kendımı yuruyus için,hareket sart..bu ay dıkkat ettım yururyus yptık hep eşimle sadece 1 kılo almışım aklım şaştı valla...:dance
ILGINCIM ıyıyız teyzesı bız sız nasılsınız?oglusumu beslıom bıyndan..sut içiorum..bu arada kızlar ben su MILKSHAKEe taktım bu aralar.drotkerın var ya hazır toz karısım sutle karıstırıon...bı zararı yoktur demı onun kafama takılı da:uhm:
bende iyiyim TULAYCIM gecen senın su ıncırlı tatlıyı yaptım muthişşş oldu yaaaacokacimcoookbayıldım valla arkadasım..tatlıyı kestım artık eskısı gıbı yemıorum ama kendımı odullendırcem zamanlar senın tatlından yapıorum kulaklarınıda cınlatıorum....:1hug:

valla ilgincim ben zaten sürekli sebze meyve yerim.et balık tavuk onlarıda heergün ama az ölçüde yiyorum.salataya bayılıyorum bende özellikle brokoli havuç çok tüketiyorum..

canım bebişler daha çok kilo alıyor gelişimleri daha iyi oluyor bilinçli beslendiğimizde yarasın mayıs güzellerinin bebişlerine yedikleri içtikleri a.s.

evet canım poposunu dayıor sağ tarafım geriliyor geriliyor patlayacak sanıyorum :)
bengicim kıvılcımcım siribroncum nasılsınız
iyiyim canım sen nasılsın :)

evet kardeşim onu da söyledi fazla kalsiyum alınınca demir emilimi artıyormuş zaten diyet yapıyorum şeker nedeniyle o yüzden birbirini dengeleyen şeyler yiyorum
bıldırcın yumurtasını sorarım canım akşama yazarım

canım afiyet olsun ama gerçekten hafif bir tatlı bende arada yapıyorum.pek tatlı yemiyorum bende..:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…