• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mayıs Anneleri

Kızlar çıldırıcam ya, geceden beri oğlanı beslemeye çalışıyorum, 5dk kadar emip uykuya dalıyor, aç kaldı diye kahroluyorum, şimdii bi elimde süt pompası sağıyorum, sağdığımı anneme veriyorum kaşıkla yediriyo, demin yine tıkandı, yutmak için bile uyanmıyo ya.. uzun uzun emişiyoz dedimde nazar değdi çocuğa galiba..

canim niye kensini boyle uzuyorsunki..gerçi ilk zamanlar bende öyleydim..sen merak etme o acikinca kimse onu tutamaz..benimkide bazen 5 dak emiyor..sonra acikinca uyanip uzun emiyor..boşuna kendini yipratma..o acikinca ortaligi ayaga kaldirir zaten ;)

hoşgeldin canim :) kolay gelsin annene :) merak etme halledersin ;) ben 1.haftadan beri yanlizim..daha programli oluyor insan yanliz kalinca ;)

İnşallah canım a.s.

Kızlar iyi akşamlar,
bezin kaç numarasını kullanıyorsunuz? sağlık ocağında artık 2 numara kullanmanız gerekiyor dediler
ben 1 kullanıyorum hala?

Ben doğduğundan beri 2 numarasını kullanıyorum canım a.s.

benım hastahaneden berı kemse yok yanımda gecelerı gercı temızlık falan annem gunduzlerı gelıp yapıo olcakları...haklısın cnm ya hiç gelmese ewi toplamak zor olxcak hele bıde mısafır ustune aman aman yani....iiki annelerımız varkaydirigubbakcemile5

slm kızlar..nasılsınız...
yagız uyurken bı bakıım dedım sıze...
bugun kontrolumuz vardı..sarılık dusmus..5 gun sonraya gene kontrolumuz var...tamamen gecmesı gerekıo tam gecmiş deıl...inşallah gecer...:Saruboceq:
baskada bı sorunumuz yok şimdilik...uyku duzenımız harıç tabi...gecelerı uyku yok bıze...bugun deişikti ama gunduzde uyutana kadar akla karayı sectım..ay gusel ama cok yorucuymus kızlar ya...bastan berı gecelerı kımseye bırakmadım oglumu..kaynanamda bende olunca hele hep kendım kalktım agrım gectıkten sonra..ama bazen emzırırken kafam dusup gıdıo hısedıorum..benım eşimede dogumdan sonra bı haller oldu..odamı sarılık buldu nekaydirigubbakcemile3paso uyuyo adam ya..ne kadar uyusa dınlenemıo anlmadım dogrusu..bugun vıtamın aldık onada..gecelerı eşimle bırlıkte bakıoruz...sizinkılerde olemı kızlar ya...dogumda kosturmaktan yoruldu heralde dahada dınlenemedı dıorum..b<kalım gecıcek ınşallah...

Geceleri sorun yok zaten bizde çok şükür. Uyanıyor, emiyor, sonra uyuyor kuzum :nazar: :nazar: :nazar:

Sorun gündüzleri gözleri fal taşı gibi açık ve sürekli ya memede ya kucakta durmak istemesi delikafadulden

İnşallah düşmüştür sarılığı tatlım a.s. Eşim valla gece eğer bebiş ağlarsa duyup uyanıyor. Bende mümkün olduğunca sessiz hareket ediyorum. Sabah çok erken gidiyo çünkü işe. Ama akşamları altını değiştirir, beraber yıkarız, oyalar. Yardımcı oluyor sağolsun a.s.

desene aynı hepsi....benımkıde simdilik gaz cıkartıo bıde aglamayınca yanına gelıp sewıo...bıde getır gotur işlerıne bakıo mecburıyettenkaydirigubbakcemile3bakalım nolcak sonra...
kızlar ya sutunuz fazla gelıomu?benımkı emıo ama goguslerım tamamen rahatlamıo hep gergın..bende sagıyorum..saklama kabı almamıstım..sıparıs werdım...dolata 15gun saklanabılıoımuys demi?benım oglnmı az emıo yoksa sıın sutunuzde fazla gelıomu bebişe?:uhm:

Valla benim kız sürekli memede durduğu için hiç gergin olmaya fırsat olmuyo kaydirigubbakcemile3 Bide ben göğüs kalkanı kullanıyorum. Sütün fazlası ona akıyor. O yüzden gergin olmuyor belki. Ama acıyorum oraya akan sütlere valla her defasında :çok üzgünüm:

Sütler sağar sağmaz hemen derin dondurucuya koyarsan 1 sene durabiliyor tatlım. Ama buzdolabı bölümünde 24 saat yerimseniben

oh ne güzel çoğu mayıs anneleri doğum yaptı ve artık hamilelikten değilde bebişlerden bahsediyorsunuz bir an için sizleri kıskandım kaydirigubbakcemile3 ilgincim maşallah bebişin çok tatlı Allah nazarlardan saklasın

Geç olsun da güç olmasın tatlım a.s.

Bu annanelerin etkisini bende çözemedim hala bizimkide laf dinliyo çok fena muhabbet edecek sanki anneme cevap veriyor.

Bizimkide annemin kucağında süt dökmüş kedi gibi duruyor valla. Bende öyle durmuyor. Cidden bişey var bu annanelerde alkisalkisalkis

Bende tek başına yıkayamayanlardanım kızlar acayip panik yapıyorum kızı üşütcem diye iyiki anem var yoksa yanmıştık gülcede bende :D Bu arada bu lohusalık depresyonu acayip bişeymiş bi bakıyorum çokk mutluyum bi bakıyorum çokkk üzgünüm dünya bitmiş hiç bişeyden zevk almıyorum bazen kendimi suçluyorum iyi bi anne değilim diye

Geçer bacım geçer. Hepimizde oldu sanırım bu depresyon denen meret kaydirigubbakcemile3

aile boyu bıcı bıcı yaptık babamz hariç o piss hehesırnaşık şey

yıkadım neyse çocukları aman ya tek yıksam çok iyi olacakmış valla eşim çok panik aman sumu yuttu sumu kaçtı dedim böle olursa ben birgün ara ile yıkarım bebeleri aynı anda yıkıyamam çok yorucu oluyorr...........

kızlar biz bilem prima 2 numara kullanıyoruz .....ilk etapta pramatüre kullandık elimizde bir pakette kapalı yarım pakette açık kaldı ......kapalı olanı hastaneye gittiğimizde eczaneye geri verecem heryerde satılmıyor barim değiştirelim .....

kızlar kakası normal çıktı bu sefer oğlumunn

yaa tarttım veletleri ömer 3800 olmuş ali 3600 neden alim az almış yaa çok mıcıyor acaba ondanmı ama ömerde ona yakın mıçıyor ....200 gr yaa olmazki gözüm gibi bakıyorum bu veletlere hatta aliye daha dikkat ediyorum yeme sorunu var diye ama düzeldi şimdi yiyorda .....bakalım ikinci kontrole gidene kadar aynı olacaklarmı

Alırlar bacım. Aynı anda aynı kilo olmazlar. Bünye meselesidir sıkma canını a.s.

Kızlar merabalar herkes iyi sanırım.
ilgin maşallh kızına pek tatlı.
Benim kız hala emmiyor çıldırcam ya biberoncu oldu sütümü sağıp veriyorum.ondan çokta sütüm yok.sizin tahmini kaç cc çıkıyor
Doktora gittik bugün kızım kilo vermiş acil aldırmam lazım.Bu arada sarılığı düşmüş şükür yoksa kanı değişecekti bebişleri öptüm yeni anneleri de bekliyoruz hadi kızlar az kaldı

Sarılığın düştüğüne sevindim tatlım gözün aydın a.s.

Valla ben geçenlerde dışarı çıkıcam diye sağdım. Ama iki memeyi de emzirmiştim. 30 cc çıktı delikafadulden Emzirmeden önce sağsam kaç çıkar bilmiyorum valla tatlım :uhm:

bu yikama konusunda tek olmadigima sevindim :)) ama aşmak lazim artik ya..yarin yada öbür gün deneyecem tek yikamayi..eşimin nezaretinde :)) panik manik olurum biri bulunsun yanimda :)))

Bende eşimle yıkıyorum hep. İlk zaman panik yapıyordum eşim çok sakin Allah'tan bu konularda. Şimdi rahatım ama hala tek başına yıkayabilir miyim bilmiyorum :uhm: Zaten akşamları yıkadığım için eşim evde olur alkisalkisalkis

Kızlar çıldırıcam ya, geceden beri oğlanı beslemeye çalışıyorum, 5dk kadar emip uykuya dalıyor, aç kaldı diye kahroluyorum, şimdii bi elimde süt pompası sağıyorum, sağdığımı anneme veriyorum kaşıkla yediriyo, demin yine tıkandı, yutmak için bile uyanmıyo ya.. uzun uzun emişiyoz dedimde nazar değdi çocuğa galiba..

Bizimkide uyurken hayatta emmiyor bacım. İyice uyandırmak lazım. Sende mıncıkla bol bol. 5 dk 5dk'dır. Doyar merak etme sen a.s.

Kızlar bide kakası sarı, pürtüklü, cıvık, ama hep böyleydi zaten siyah kakadan sonra (mekonyum) anne süünü almaya başlayınca sarı oldu, sizin veletlerinde böylemi yoksa kağan hep ishalmi yavs..

Yok bacım sarı ve hafif cıvık olması lazım a.s.

Selam bacılar. İyi haftasonları. Bugün eşimle evde tekiz. Yani annemler falan yok. 3'ümüz aile saadeti yaşıyacağız hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt Öğlene de dışarı çıkacağız hava mis hihoyyyt

Kızım yeni uyandı. Kucağımda emiyor şimdi. Sizden naber bakim?

herkese selam kızlar biz sabah kalktık eşim bizi sahilde kahvaltıya götürdü kuzum çok akıllı durdu orada maşallah
sonrada arkadaşımın bebek mevlüdü vardı ona gittik daha yeni geldim eve akşama da misafirimiz var
bugün baya yorulduk yani ama iyi geldi

burcu canım stres yapma benimki de bazen 5 dk bazen 20 dk emiyoo
kakası da sarı renkli olması gerekende bu zaten

canım çok normal bizimkilerde öle aç kalmaz onlar çığlığı basar canım endişe etme

Kızlar bide kakası sarı, pürtüklü, cıvık, ama hep böyleydi zaten siyah kakadan sonra (mekonyum) anne süünü almaya başlayınca sarı oldu, sizin veletlerinde böylemi yoksa kağan hep ishalmi yavs..

Cnm çok güldüm valla, komik bebiş yaaa... maşallah boncuka :))))

Zamane çocukları anacım :)))) maşallah

Cnm geçmiş olsun, inş. sıkıntıların kısa zamanda geçer , vajinan niye morardı ödem olduki sezaryende

Siribron cnm inş. kısa zamanda geçer sarılığınız , geçmesi için bol bol emzirmek gerekiyomuş, sende pınar gibi saaat başı emzir bence

canım kakası sarı olmalı ve böle içinde tanecikler olmalı anne sütü alanlar öle olurmuş bende hep ishal sanıyordum ama normal koyu bir çorba kıvamı olmalıymış

mrh kızlar 1. ayını dolduran anneler bebişlerinızın gelişimi nasıldı kac gr aldılar toplam

valla daha doldurmadık canım bizim 12 gün falan var inş iyi alırlar

Sağolun kızlar, bu paket bitsin de ben de 2ye geçiyim
ben de ultra prima yeni bebek kullanıyorum

alsucum büyük gelmesin ben hala bir kullanıyorum gerçi bebişin kiloluysa farklı ama büyük olursa bacakları ayrık kalıyor bende 2 almıştım şimdi primanın yeni bebek olanına geçtim

Bana doktorum devit verdi günde 4 damla veriyorum.

Canım birde zeytinyağı denesene herkes çok memnun.Birde bence doktorunlada görüş belki etkili bir krem tavsiye edebilir.Canı yanmasın kuzunun çok zor pişik.

Ben yaklaşık 7-8 tane değiştiriyorum bazende 10 belli olmuyo.Benim oğluş günde 3 kere kaka yapardı artık günde bir kere yapıyor oda beline çıkacak kadar :roflol:

Ay yerim ben onu fıstık kaydirigubbakcemile3

Bu annanelerin etkisini bende çözemedim hala bizimkide laf dinliyo çok fena muhabbet edecek sanki anneme cevap veriyor.

Bende 1 kullanıyorum ama bu paketten sonra 2 ye geçerim artık

Canım inşallah tamamen geçmiştir sarılığınız.Bizim babamızda hiç hareket yok,beceremiyorda zaten ne mama yedirmeyi bilir ne alt değiştirmeyi,gecede uyandırmıyoruz zaten işe gidiyor diye :çok üzgünüm:

Aşınızıda halletmişsiniz ne güzel benim oğluşta çok ağladı bende fena olmuştum telaş ve panikten iki saat çocuğun kıyafetlerini giydiremedim.

Bende varım merak etme tek değilsin :çok üzgünüm:

sibelcim aktardaki zeytin yağlarımı hani küçük şişelerde bide direk mi sürcem yoksa kızdırcam falanmı

evet cok fena o depresyon ya..cok sukur benimki hafifledi..ama aynen dedigin gibi..bi cok mutluyum bi cok fenayim felan..arada bir geliyorlar hala ama ilk zamanlardaki gibi degil..sende zaman birak..elbet gececek ;)

ya bende çok kötüyüm sürekli eşime patlıyorum çok fenayım ben ya nasıl geçecek kızlar ruh hali

bu yikama konusunda tek olmadigima sevindim :)) ama aşmak lazim artik ya..yarin yada öbür gün deneyecem tek yikamayi..eşimin nezaretinde :)) panik manik olurum biri bulunsun yanimda :)))

eşimle yıkıyoruz bizde bakalım biraz ele gelsin tek yıkarım inş

saol teyzesi..bizim babmız fanatik...her fırsatta ustunde gs forması benım tosununkaydirigubbakcemile3bende bjk lıyım ama babamızın dedıı oluo yafs takım konusunda:ecrin_bebek:

saol canım benım..bende aldım aynı sut sagmadan super falla....cok memnunum

aminn canım ..saol teyzesiiiŞeniz

canım dostlarım herkese merhaba biz evimize dün geldik ilk gün dışında ağrım çok olmadı kızlar durum 3500 50 cm doğdu şimdi fotosunu ekliyorum maşallah deyin teyzeleri olur mu

maşallah canım kırkbınkere maşiallah kızımıza....:nazar::nazar:

benım hastahaneden berı kemse yok yanımda gecelerı gercı temızlık falan annem gunduzlerı gelıp yapıo olcakları...haklısın cnm ya hiç gelmese ewi toplamak zor olxcak hele bıde mısafır ustune aman aman yani....iiki annelerımız varkaydirigubbakcemile5

cnm Rabbım bı avazda kurtarsın saglıcakla kucaklatsın inşşş:nazar:

ben daha kesmedım cnm ya.korkuom falla..bıraz daha gecsın bakalım..

benımkıde aynı emıo fazlasını kusuo acılan yere bıdaha emmek ıstıo gene meme ....hiç bitmio emmesi..hollanda ıneklerı gıbıyım ewdekaydirigubbakcemile3

cnm ben bephantenı kullanıorum gene pişiğe...şu gogus ucu yarası için dr ilaç verdi 30ytl almış eşim hiç bi işe yaramadı bepanten kullandım 3 gune gecırdı ..pişik içinde kullanıorum ıı gelıo...bıde eskı usul zeytın yağı suruo annem...kızdırıp soğutulmuş zeytınyağı...hiç pişik yokk:lepi:

yerım onu ben ennesı..komık oluo hepsı bende gulmekten yarılıom benımkıne...

cnm cok geçmişolsun...gule gule buyut bebişi...

bende 1 numara kullanıorum....

slm kızlar..nasılsınız...
yagız uyurken bı bakıım dedım sıze...
bugun kontrolumuz vardı..sarılık dusmus..5 gun sonraya gene kontrolumuz var...tamamen gecmesı gerekıo tam gecmiş deıl...inşallah gecer...:Saruboceq:
baskada bı sorunumuz yok şimdilik...uyku duzenımız harıç tabi...gecelerı uyku yok bıze...bugun deişikti ama gunduzde uyutana kadar akla karayı sectım..ay gusel ama cok yorucuymus kızlar ya...bastan berı gecelerı kımseye bırakmadım oglumu..kaynanamda bende olunca hele hep kendım kalktım agrım gectıkten sonra..ama bazen emzırırken kafam dusup gıdıo hısedıorum..benım eşimede dogumdan sonra bı haller oldu..odamı sarılık buldu nekaydirigubbakcemile3paso uyuyo adam ya..ne kadar uyusa dınlenemıo anlmadım dogrusu..bugun vıtamın aldık onada..gecelerı eşimle bırlıkte bakıoruz...sizinkılerde olemı kızlar ya...dogumda kosturmaktan yoruldu heralde dahada dınlenemedı dıorum..b<kalım gecıcek ınşallah...

canım bepanthenin hangisi acaba nasıl sorayım eczaneye

oyy bu kıza gene bi haller oldu yavs..kucagimda uyuttum..2 saattir uyumadi..

bu arada aşimizida olduk kizlar :) kismetse digeri 1 ay sonra :) bu arada benim aşidan sonra gene tansiyonuma baktilar..gene firlamiş..15-10..gebelikte hep düşüktü ama kiz dogduktan sonra firliyor arada..umarim kalici olmaz..ama kalir gibime geliyor cünkü ailemde var :S annemde özellikle..onun da strese grince,üzülünce firliyor :s ben dogumdayken 2 kere dilalti almiş kadincagiz :S ay gelecegimi görür gibi oldum anlatirken :)

neyse Rabbim saglik versin cümlemize :)

geçmiş olsun canım oh ilk aşımızıda olduk inş fazla ağlamamıştır sonra huysuzluk yaptımı

sanada çok geçmiş olsun ama tansiyonunu ölç sık sık bide mutlaka bir doktora git ya ihmale gelmez

Hoşgeldin canım. benimkinin de kesin uykuda kesilmesi lazım. Kıyameti koparır yoksa kaydirigubbakcemile3

Bize doktorumuz devit3 verdi. Günde 3 damla onu kullanıyoruz canım a.s.

Canım pamuk ve su ile sildikten sonra ince bir tülbentle kurula. Ben öyle yapıyorum. Belki ıslak kalıyordur. Kukusunun şişliği ise normaldir. Çünkü bizim doktor bu haftada söyledi aynısını. Bizden aldıkları hormonları tam atmadıkları için şiş olur, normale döner telaşlanma dedi. Hatta çişi bazen pembe gibi olur. Oda senden aldığı hormonları attığından. Merak etme dedi.

Canım valla ben günde yeri geliyor 10 bez değiştiriyorum. Normaldir merak etme sen a.s.
valla her yolu deniycem pınarcım sağol

bu arda dünden beri sebamed kremi kestim nivea bebk yağı sürüyorum kukudaki kırmızılık geçti gibi ama ama mıçındaki yıpranma hala varya böle eti yüzülürya insanın öle olmuş tam pişik de değil bu ya

selam kizlar a.s.

az önce öldüm gülmekten gelip sizede anlatayim dedim :)))) kizimin üstünü değiştiriyordum..eldivenleri cikardim,tulumunu bodysini cikardim..tam temizini elime aldim ki serra ciglik cigliga aglamaya basladi..ödüm koptu ne oldugunuda anlamadim önce :) sonra bi baktim kuzum kendi sacini tutmus sıkı sıkı cekiyor :)))))) kendi cekip kendi agliyor :))))) ay öldüm gülmekten ne oldugunu anlayinca :))))

alem bu kzılar çok cimcime olcaklar çokkkkk

slm kızlar bende geldim evime çok şükür kızım 3.180grm 50cm doğdu ama benim sorunlarım çok oldu halen devam ediyo omuzlarım çok ağrıdı ameliyat sonrası iğrenç bi sezeryandı çok kötüydü sonrası şuandada pek iyi değilim vajinamda ödem oluştu kafam kadar oldu morardı sürekli soğuk buz koyuyorum iğrenç bi hastaneymiş sakın gitmeyin tavsiye etmiyorum sincan lokman hekim hastanesine sezeryan yerimde pek ağrı yok ama bu vajinam nolcak bilmiyorum senağlama

çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm inş en kısa zamanda geçer bencede şikayet et

kızlar dün çok kötüydü kızım öğlen 1 de kalktı ve gece 11 e kadar yaklaşık 1 saat bile uyumadı sürekli emmek istedi ama sürekli canım çıktı memelerim harap oldu çok kötüydüm dün yorgunluktan öldüm gece bir 3 saat deliksiz uyudu sonra yine 1.5 saatte bir kalktı

bugün iyi allaha şükür 5 gibi banyosunu yaptırdık babası ile şimdi hala uyuyor mışıl mışıl kaldırmıycam kendi kendine uyansın önceden hep 2 saatte bir kaldırıyordum artık kendi haline bırakıcam acıkınca uyanıyor zaten artık

kızlar ben sadece anne sütü veriyorumm sizler mamada veriyormusunuz ve doktor mu önerdi

offf kızlar ya annem evden gitti 3 saattir dışarıda kız uyumak bilmedi sürekli kucağımda bel ağrısından ölüyorum emmektende bıkmadı ya yollara bakar oldum annem gelsin diye offf ben iyi bi anne değilim galiba ya susturamıyorum çocuğumu bakmayı beceremiyorum tek başına bebeğine bakanlara nasıl imreniyor ama ben beceremiyorum :(

pınar cnm sen kalkanla mı emziriyorsun?nasıl oluyor o

banu cnm gözünaydın..tatlım allah analı babalı büyütsün cnm benim.maşallah bebişine

ahh burcu yaa 5 gün oldu zar zor emzirmeye calışıyorum sıkınca azıcık süt geliyor ama..

[

offf kızlar ya annem evden gitti 3 saattir dışarıda kız uyumak bilmedi sürekli kucağımda bel ağrısından ölüyorum emmektende bıkmadı ya yollara bakar oldum annem gelsin diye offf ben iyi bi anne değilim galiba ya susturamıyorum çocuğumu bakmayı beceremiyorum tek başına bebeğine bakanlara nasıl imreniyor ama ben beceremiyorum :(

annem kalıyor mu cnm ilk günden beri sizde? zamanla alışırız cnm benim bugun 5 günlük oldu kızım.. bakalım ne zaman yanlız kalıcaz

yaa bu arada sürekli ağlamak istiyorum kendim kalınca ağlıyorum.......

bu arada benim ayaklar hala davul gibi hiç inmedi 5 gün olmasına rağmen..
kızım sapsarı kızlar yaaaa...pazartesi doktora götürcez bakalım

Cnm bak benim aklıma ne geldi yavs, belki ondan değildir ama söylemeden geçmek istemedim, bu dizanteri bildiğim kadarı ile çoğunlukla sudan bulaşıyor, emzirmeden önce çeşme suyu ile göğsünü yıkıyorsan sonra memeye tutuyorsan ordan geçmiş olabilir, şehir şebekesinde her tür mikrop var, biz aşılı olduğumuz için sorun olmuyo ama bebişin aşısı daha olmadığı için emince bulaşmış olabilir,benim oğlanda pamukçuk çıktı, dr her emzirme öncesi temiz suyla yıka göğüs ucunu dedi, aklında bulunsun cnm

eet dizanteri sudan bulaşıyor ama o kadar dikkat ediyouzki bak dinle asla hiçbişe için şebeke suyu kullanmıyoruz herzaman kullandıgımız suyu degiştirdik en iyiysi erikliymiş ona geçtik, her mamada ayrı su kaynatıyorum bekletmiyorum, her mamadan sonra kaynar suda bekletiyorum biberonu ve günde 1 kaynatıyorum, kızı içme suyuyla yıkıyoruz ve onuda kaynatıyorum! her dak. ellerim suda yıkıyorum gögüs uçlarımıda steril bezle siliyorum ve sütyenime çok dikkat ediyorum!! e daha ne yapım neler neler anlatamam hekes seferber helede babamız o çok endişeli çok dikkatli ama oldu bidefa he bide tatlım bu mikrop kızım yeni dogdugunda şeker şerbeti vermiştim sarılıgı düşsünn die:1no2: ondan bulaştı:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

canım dostlarım herkese merhaba biz evimize dün geldik ilk gün dışında ağrım çok olmadı kızlar durum 3500 50 cm doğdu şimdi fotosunu ekliyorum maşallah deyin teyzeleri olur mu

:nazar::nazar::nazar::nazar:
maş. cnm sende kvuştun kızına. yagmurun tepkisi nasıl kıskançlık oldumu?
off kızlar üşüttümü çocuk ayyy ne yapacam yaa odaları hep 24 23 derece güneşten

bi ara sıcak diye bacaklarını çıplak bıraktım ama serin olunca tekrardan giydirdim off odalarından çıkmıyorum takip ediyorum hep yaaa

başıma ağrı girdi valla

tırnakları kestim ama elleri üşüyor mecbur takıyorum eldiven[/QUOTE
cnm geçmiş ama söyleyim yeşil kaka üşütmeden ama sümüklü,kanlı ve sulu olursa endişe et bizimkinde kan yoktu ama ssümüklü ve sulu geçmiş olsun
cnm dinleniyodur o acıkınca kıyamet kopar merak etme.

tutkuncum ve sibikocum anca vakit buldum yazmaya..kartal ve pendiğe yakin doktor sormustunuz..gecen gün komsumun kizi geldi..o da yeni dogum yapmiş..6 aylik bebişi vardi..yeni taniştik kizla..neyse işte..doktorlardan konu acildi..o bana pendikte bi doktor tavsiye etti..dr.serdar şahin adinda..cok iyi,ilgili,bilgili bi doktormus..ben daha gitmedim..devlet hastanesinde de bashekim yardimcisiymiş..pendik çarsida da muaynehanesi varmiş..eşide jinekologmus..kiz cok övdü doktoru..bişey olursa ben ona gitmeyi düşünüyorum..nenehatunda gittiğim doktordan pek hoşlanmadim cünkü..velhasil böyle..aklinizda bulunsun ;)
canım onu arkadaşımda söyledi ama gitmedik özkana gittik bi dede vardı eşim araştırmış Amerikada falan çalışmış çok bilgili çok bilgi veriyor bize uzunca anlattı olabilecekleri sonra muayene etti tahlil ve sonuca göre herşey aşılar bizde ücretsiz sağlık ocağına gitmeyin dedi adı dr nail bey memnun kaldım yani.şimdi kızımın gözünde çapaklanma var onu nasıl temizlesem iyi gelir

canım o acıkınca emer zaten ne güzel emiyor benimki emmiyor 5 dk ya razıyım sağdığımı biberonla götürüyor ama

Selam bacılar. İyi haftasonları. Bugün eşimle evde tekiz. Yani annemler falan yok. 3'ümüz aile saadeti yaşıyacağız hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt Öğlene de dışarı çıkacağız hava mis hihoyyyt

benimde annem gece gelecek bugün kızıma eşimle beraber baktık.

herkese selam kızlar biz sabah kalktık eşim bizi sahilde kahvaltıya götürdü kuzum çok akıllı durdu orada maşallah
sonrada arkadaşımın bebek mevlüdü vardı ona gittik daha yeni geldim eve akşama da misafirimiz var

oy oy biz ne zaman çıkarız acep biraz zor çünkü sağma makinası ve ben bir bütünüz

maşallah kuzuna tatlım insan hep yardım bekliyor dimi

[

annem kalıyor mu cnm ilk günden beri sizde? zamanla alışırız cnm benim bugun 5 günlük oldu kızım.. bakalım ne zaman yanlız kalıcaz

canım iyi takip et bebişi sarılık önemli 10 günde düşmesi gerekirmiş 2 saatte bir emzir ve mama ver beslenmesi önemli çünkü.Bide biz 2 çay kaşığı kaynamış su verdik 3 gün öyle düştü

kızım uyuyor bende süt sağmadan bi bakayım size dedim herkes iyimi biz bugün kocişle baktık kıza dün dr bize günde 3 defa hapşırık 3 defa öksürük 4 defa kusma normal dedi rahatladık.kakasıda sarı renkli normalmiş birde hıçkırık 3 defa normalmiş

Kızım sapsarı kızlar yaaaa...pazartesi doktora götürcez bakalım

fulya cnm geç kalma bence yrn götür hatta şuanda bile kanda yaptırabilirsin. Allah korusun beklme okadr

5gün normalde kont. çagırıyo dr sen gitmedinmi bugün. Bol bol emzir bebişini cnm. Inş. Düşük çıkar ama pazartesiyi bekleme..

Bu arada bizim kaynana yaptı yapacağını eşim ilk gün aradığında demişki adını Nesibe koyun eşimde tamam demiş bugüne kadar aramadı bugün eşim aradı adını Nesibe koydunuzmu dedi bu arada benle hiç konuşmadı daha neyse eşim göbek adını koyduk dedi sonra bende niye söylemedin dedim eşim hede geç dedi peki geldiğinde Nesibe derse bozuşuruz dedim oda duymazlıktan gel diyor bu kadın gıcık ya inşallah hiç gelmez sinir oldum.

Bu arada bizim kaynana yaptı yapacağını eşim ilk gün aradığında demişki adını Nesibe koyun eşimde tamam demiş bugüne kadar aramadı bugün eşim aradı adını Nesibe koydunuzmu dedi bu arada benle hiç konuşmadı daha neyse eşim göbek adını koyduk dedi sonra bende niye söylemedin dedim eşim hede geç dedi peki geldiğinde Nesibe derse bozuşuruz dedim oda duymazlıktan gel diyor bu kadın gıcık ya inşallah hiç gelmez sinir oldum.

ay nesibe he hiç gülecegim yoktu sırf sana gıcıklık olsundie nesibe demiştir:roflol:kız snn bu kaynana tam dayaklık valla allah sabır verin iyi dayanıyon ne hiçbi hakkı yokken nassıl oluyoda ismine karışıyo isim konusuna gelincemi kendini babanne ilan etmiş9 ay nerdeymiş ayyyyy çok sinie oldumÇok üzgünüm çoook

oyy yesinler bonucugu :) gezmelere gidicekmiş bugun he :)

oh oh hatun hizini alamamiş :D yesinler senin boncuk kuzunu :) maşaAllahh :)

kızlar dün çok kötüydü kızım öğlen 1 de kalktı ve gece 11 e kadar yaklaşık 1 saat bile uyumadı sürekli emmek istedi ama sürekli canım çıktı memelerim harap oldu çok kötüydüm dün yorgunluktan öldüm gece bir 3 saat deliksiz uyudu sonra yine 1.5 saatte bir kalktı

bugün iyi allaha şükür 5 gibi banyosunu yaptırdık babası ile şimdi hala uyuyor mışıl mışıl kaldırmıycam kendi kendine uyansın önceden hep 2 saatte bir kaldırıyordum artık kendi haline bırakıcam acıkınca uyanıyor zaten artık

kızlar ben sadece anne sütü veriyorumm sizler mamada veriyormusunuz ve doktor mu önerdi

canim ya hangimizin düzeni varki..benim kizda sapitiyor arada..bugunde 5 ten aksam 9a kadar uyumadi..yatmadida..sürekli kucakta gezmek istedi cadi :)) canim ben gece 12de ve gündüz 12de 5-10dak emzirip bazen 60 bazen 90cc mama veriyorum..geri kalan vakitlerde sadece emziriyorum..doktora sormadim..dogdurundan beri böyle yapiyorum..annem banada öyle yapmiş..

canim ya..üzme böyle kendini..daha yanliz kalmadigin için sana böyle geliyor..ama inan gerçekten yanliz kalsan (suan annenin gelecegini biliyorsun) cokta güzel halledersin herşeyi ;)

[

ay kiyamammm..canim ya bende öyleydim..bi yandan emzirip bi yandan agliyordum odamda..ama geciyor merak etme..hafifleye hafifleye gecip gidecek ;)

benim 20gün sürdü canim..fil gibiydi ayaklarim..yavas yavas indi..keske şimdiden götürseydin cocugu ya..bari p.tesiye kadar bolbol besle..sütün yeterli degilse mamada ver..sarilik anca böyle geciyor..

[k] {n} [k];7018789 .!.:
eet dizanteri sudan bulaşıyor ama o kadar dikkat ediyouzki bak dinle asla hiçbişe için şebeke suyu kullanmıyoruz herzaman kullandıgımız suyu degiştirdik en iyiysi erikliymiş ona geçtik, her mamada ayrı su kaynatıyorum bekletmiyorum, her mamadan sonra kaynar suda bekletiyorum biberonu ve günde 1 kaynatıyorum, kızı içme suyuyla yıkıyoruz ve onuda kaynatıyorum! her dak. ellerim suda yıkıyorum gögüs uçlarımıda steril bezle siliyorum ve sütyenime çok dikkat ediyorum!! e daha ne yapım neler neler anlatamam hekes seferber helede babamız o çok endişeli çok dikkatli ama oldu bidefa he bide tatlım bu mikrop kızım yeni dogdugunda şeker şerbeti vermiştim sarılıgı düşsünn die:1no2: ondan bulaştı:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

.

canim okurken yoruldum valla ya..sakinan göze cöp batar misali olmus sizinki yaa..inşaAllah biran önce gecer gider canimcim..

canım onu arkadaşımda söyledi ama gitmedik özkana gittik bi dede vardı eşim araştırmış Amerikada falan çalışmış çok bilgili çok bilgi veriyor bize uzunca anlattı olabilecekleri sonra muayene etti tahlil ve sonuca göre herşey aşılar bizde ücretsiz sağlık ocağına gitmeyin dedi adı dr nail bey memnun kaldım yani.şimdi kızımın gözünde çapaklanma var onu nasıl temizlesem iyi gelir

kızım uyuyor bende süt sağmadan bi bakayım size dedim herkes iyimi biz bugün kocişle baktık kıza dün dr bize günde 3 defa hapşırık 3 defa öksürük 4 defa kusma normal dedi rahatladık.kakasıda sarı renkli normalmiş birde hıçkırık 3 defa normalmiş

hmm aklimda bulunsun o da ;) referanslar önemli valla :)

capaklanma için anne sütü damlatin diyorlar..ama ben denemedim hiç..islak bez (normal pamuklu bez) ile sildim sürekli..benim kizida cok hiçkirik tutuyor..acaba 3 ten fazlami? fazlaysa ne demek acaba :) bak merak ettim şimdi :)

ay canim ya..neyse Türkiz'i duyunca anlar artik :)

ii geceler kızlar..
doğumlarınız bitti nerdeyse şimdi sıra bizlerde rabbim hepinizin ewlatlarını analı babalı büyütsün hayırı ewlatlar olsunlar hepinizi tebrik ediyorum
ben haziran annesiyim ama sizin deneyimlerinizden yararlanıyorum sürekli okuyorum ne yapmışlar ne etmişler diye
size bi sorum olucaktı ben sezeryan olcam sütüm hemen gelmez diye mama koyayım çantama diyorum hangi mamadan alıcam bilmiyorum ama siz ne aldınız kızlar yada koydunuzmu çantanıza sütünüz geldimi hemenn??
tekrar teşekkür ediyorum sizden öğreniyorum valla herşeyiii

ii geceler kızlar..
doğumlarınız bitti nerdeyse şimdi sıra bizlerde rabbim hepinizin ewlatlarını analı babalı büyütsün hayırı ewlatlar olsunlar hepinizi tebrik ediyorum
ben haziran annesiyim ama sizin deneyimlerinizden yararlanıyorum sürekli okuyorum ne yapmışlar ne etmişler diye
size bi sorum olucaktı ben sezeryan olcam sütüm hemen gelmez diye mama koyayım çantama diyorum hangi mamadan alıcam bilmiyorum ama siz ne aldınız kızlar yada koydunuzmu çantanıza sütünüz geldimi hemenn??

canim saolasin :) sanada simdiden hayirli dogumlar..az kalmiş imzanda gördügüm kadariyla :) Rabbim saglikla mutlulukla kucagina almayi nasip etsin inşaAllah ;)

biz milupa aptamil 1 almiştik hastanedeyken canim..benim sütüm hemen geldi..ama az geldi..bide ememedi felan..cebelleştik epey :) sarilik olmasin diye annem aptamil almişti hemen..hala daha veriyorum günde 2 kere..

canim saolasin :) sanada simdiden hayirli dogumlar..az kalmiş imzanda gördügüm kadariyla :) Rabbim saglikla mutlulukla kucagina almayi nasip etsin inşaAllah ;)

biz milupa aptamil 1 almiştik hastanedeyken canim..benim sütüm hemen geldi..ama az geldi..bide ememedi felan..cebelleştik epey :) sarilik olmasin diye annem aptamil almişti hemen..hala daha veriyorum günde 2 kere..

9 gün kaldı tatlımm amin canım çok saol
bende kızım aç kalır şekeri düşer sarılık olur diye alıcam inş emer çok istiyorum emmesini
saol canım bende aldırıyım hemen çantama koyayım

[k] {n} [k];7019782 .!.:
ay nesibe he hiç gülecegim yoktu sırf sana gıcıklık olsundie nesibe demiştir:roflol:kız snn bu kaynana tam dayaklık valla allah sabır verin iyi dayanıyon ne hiçbi hakkı yokken nassıl oluyoda ismine karışıyo isim konusuna gelincemi kendini babanne ilan etmiş9 ay nerdeymiş ayyyyy çok sinie oldumÇok üzgünüm çoook
Türkiz i biliyordu daha doğmadan duymuştu kabullenememiş bide isim koymuş dayaklık gerçekten

oyy yesinler bonucugu :) gezmelere gidicekmiş bugun he :)

oh oh hatun hizini alamamiş :D yesinler senin boncuk kuzunu :) maşaAllahh :)

canim ya hangimizin düzeni varki..benim kizda sapitiyor arada..bugunde 5 ten aksam 9a kadar uyumadi..yatmadida..sürekli kucakta gezmek istedi cadi :)) canim ben gece 12de ve gündüz 12de 5-10dak emzirip bazen 60 bazen 90cc mama veriyorum..geri kalan vakitlerde sadece emziriyorum..doktora sormadim..dogdurundan beri böyle yapiyorum..annem banada öyle yapmiş..

canim ya..üzme böyle kendini..daha yanliz kalmadigin için sana böyle geliyor..ama inan gerçekten yanliz kalsan (suan annenin gelecegini biliyorsun) cokta güzel halledersin herşeyi ;)

ay kiyamammm..canim ya bende öyleydim..bi yandan emzirip bi yandan agliyordum odamda..ama geciyor merak etme..hafifleye hafifleye gecip gidecek ;)

benim 20gün sürdü canim..fil gibiydi ayaklarim..yavas yavas indi..keske şimdiden götürseydin cocugu ya..bari p.tesiye kadar bolbol besle..sütün yeterli degilse mamada ver..sarilik anca böyle geciyor..

canim okurken yoruldum valla ya..sakinan göze cöp batar misali olmus sizinki yaa..inşaAllah biran önce gecer gider canimcim..

hmm aklimda bulunsun o da ;) referanslar önemli valla :)

capaklanma için anne sütü damlatin diyorlar..ama ben denemedim hiç..islak bez (normal pamuklu bez) ile sildim sürekli..benim kizida cok hiçkirik tutuyor..acaba 3 ten fazlami? fazlaysa ne demek acaba :) bak merak ettim şimdi :)

ay canim ya..neyse Türkiz'i duyunca anlar artik :)
bende ılık çay sürdüm o gün bitti yine olmuş annem sütün zarar verir dedi ondan sürmedim ama onuda deniycem kızım mikrop aldı sanırım zeynep kamile gittikleri gün hep hasta çocuklar varmış heralde yollardada olabilir inşallah geçer.Hıçkırık normalmiş canım dr olması gerektiğini söyledi ben işkillenince herşeyi anlattı dr iyi ama resmi ama biliyor işi
ii geceler kızlar..
Canım sana tavsiyem Humana çayı al emziren anneler için 1-2 gün önceden başla benim emen 2. gün geldi sütüm.Bebek için Aptamil pre yazan doğumdan itibaren mama var onu al takviye yapki bebek sarılık olmasın yada hafif atlatsın.Bide kayısı kompostosu yada suyu ilk gün bisküvi ve çay veriyorlar çayı humana içersin inşallah hayırlı doğum geçirirsin korkma moralli girki moralli çık

katılıyorum sana
9 gün kaldı tatlımm amin canım çok saol
bende kızım aç kalır şekeri düşer sarılık olur diye alıcam inş emer çok istiyorum emmesini
saol canım bende aldırıyım hemen çantama koyayım
Sahi yanına bebek için mama tabağı ve kaşığı al yada biberon Dr Brown en güzeli çünkü benimle doğum yapan bi kadın vardı bebek 2 gün aç kaldı sütü gelmedi biberon olmadığı için ona mama veremediler çocuk hep katılanarak ağladı

günaydın kızlar dün gezdik ama morelim bozuldu

ali kuşum dün yemek yerken kustu mamalar burnundan geldi sonra uyudu neyse gittim tekrar yemek yediriyorum aman yine çocuk kustu ....kafayı yiyecektim burnu tıkalı deniz suyumudur nedir ondan sıkıyorum.....ama çocuğun genzi dolu ağzına balgam geliyor yutamıyor kakasıda yeşildi üşüttü demek ya ömerde huysuz onunda burnu tıkalı ama bayadır bölelerdi yarın doktora gideceğim alığ çocukları

çok canım sıkıldı off ya diyorum acaba nazarmı deyiyor kuzularıma ya çok huzurlu sakinler milletin bebeği çığlık çığlığa ayyyyyy kafayı yıiyorum yaw

Back
X