• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mayıs Anneleri

kızlarrrr bısey sorcam gece bbegınızın uykusus nasıl
benımkı gece saat 4 te kurulmus gıbı uyanıyo bırdahada yatmıyo ya

canım ben hergün kayısı meyve suyu içiyorum kocaman 2 bardak süt içinçok işe yarıyor ve rahat tuvalete çıkartıyor tatlı bişeyler yemekte süt yapıyor

bugün ilk defa babamızla berabr yıkadık kızımızı ohh mis gibi oldu şimdide mışıl mışıl uyuyor göbeğimizde düezeldi dedi dr. ohh hergün yıkarım artıkalkisalkisalkis

evet canım haklsın dırencem kılasu ıyı canım ama bana buyumus gıbı gelmıyo.hala kucucuk gıbı.1 ay sonra bakcaz kılosuna bakalım ayda 1 kılo alması lazım almısaa yarıyo sutum cısınıde yapıyo kızım.

Benim kızımda ilk ay 490 gr aldı tatlım. Her bebek aynı kiloyu alacak diye bişey yok sıkma canını a.s.

kızlarrrr bısey sorcam gece bbegınızın uykusus nasıl
benımkı gece saat 4 te kurulmus gıbı uyanıyo bırdahada yatmıyo ya

Benimkinin gece uykusu konusunda maşallahı var canım. Her akşam saat 9 gibi banyosunu yaptıktan sonra 9 buçuk gibi gece uykusuna geçiyor. 3 saate bir kalkıp 15 dk emip geri uyuyor. Sabahta 9 gibi kalktı. Azcık oyalandık, oynadık falan. 10 buçukta tekrar uyudu. Ama bi daha akşama kadar uyumaz artık. Gündüz pek sevmiyo uyumayı a.s.

Hoşgeldin canım geçmiş olsun. Kusma sorunu genelinde var. Fazlasını çıkarıyor diyoruz a.s.

Ohh bugün kırkınız ne güzel. Valla biz suya altın,gümüş,tuz,şeker ve taş attık. O sudan kırk kaşık bi tasa alıp süzgeçle bebişin başından döktük. .Bende ondan kalan suyla kırklandım a.s.

Becerikli hatun seni yerimseni

Olsun bacım sıkma canını. Sende ileride onun rahat etmesi için, geleceği için çalışıyosun neticede. Annesi sensin onun, başkasına demez benim akıllı oğluşum a.s.

Bende ağustos başı gibi en azından Şile'ye babanemin yanına gitmek istiyorum bir hafta hihoyyyt

Canım çikolata da gaz yapıyo diye okudum nette. Aman dikkatli ol a.s.

Valla duyduğum kadarıyla 1 yaşına kadar yani aşıları bitene kadar denize sokulmuyormuş. Bende bu gidişimde soracağım doktora a.s.

Çok güzelmiş ya oğluşunda paşa gibi oturmuş maşallah a.s.

Ayyyy ona be. Bıraksın da rahat rahat emzir :oklava:

Millet süt versin diye çabalar seninki de mamamı vermeni istiyor sürekli :oklava:

Hoşgeldin canım. Valla gelen giden yardımdan çok evi batırır bilirim kaydirigubbakcemile3

1.ayın sonunda hepatit aşısının 2.dozu vuruluyor. Hastande de , sağlık ocağında da aynı aşı. Nerde istersen orda vurdur farklı değil a.s.

Pınarcım rota aşısı falan varmış onlar daha sonra galiba? birde kızlar aşıları sağlık ocağndamı hastanedemi yaptırıyosunuz?

bugün ilk defa babamızla berabr yıkadık kızımızı ohh mis gibi oldu şimdide mışıl mışıl uyuyor göbeğimizde düezeldi dedi dr. ohh hergün yıkarım artıkalkisalkisalkis

Ohh ne güzel canım. Bizde hep eşimle yıkıyoruz. Ama akşamları yıkasan daha iyi bence. Gece-gündüz ayrımını banyo ile yapıyorlarmış. Gerçi gece uykusuna geçmekte sorunu yoksa farketmez gündüz yıkaman a.s.

Pınarcım rota aşısı falan varmış onlar daha sonra galiba? birde kızlar aşıları sağlık ocağndamı hastanedemi yaptırıyosunuz?

Rota aşısı 2.aydaymış tatlım. Bu ay sonu gidişimizde sorucam. Yapalım derse karma aşısı ile birlikte yapılsın hemen. Ben hastanede yaptırıyorum. Hiç gitmedim sağlık ocağına. Çok aradılar ama gitmek istemedim a.s.

kızlar moralım bozuk kzızm 24 gunluk sutum cok fazla gelmıyo 1 ogun ozelıkle aksam saat 10 gıbı mama verıyorum ancak uyuyo.yoksa huzursuz oluyo sankı bos memeyı cekıyo sut gelmeyıncede cıldırıyo boylede alıstık esım cok kızyo emmeyı bırakırsa sorumlusu sensın dıye ne yapcam bılmıyorum zamanla sutum azalcak dıye korkuyorum.

ay canım benim neden soruumlusu sen olasın ki... elinden geleni yaptığına eminim ben.

melekcım illakı huzursuzlugu doymoyo dıye olmayabılır hem bence 1 ay beklemelıydın hıc sutun yok degılse
bız ilk bı ay her hafta saglık ocagında tartıldık dr anne sutunun yeterlı olup olmayacagına bakcaz boylelıkle dedi ve 1 ay sonunda oglum 1kılo almıstı dr yeterlı emzırdıkce sutun gelır dedi benım oglan bıdeilk bı hafta doğruduzgun emememıstı.ben oyle yememe falanda hıc dıkkat etmıyorum allahıma cok sukur oğlum bı mememı 5 dk emıpbırakır
bence bıraz daha bekle gunde 5,6 kere cıs yapıyosa korkma

bu 5-6 kere çiş tamam da bu çişin miktarı nasıl sizde. benim oğlan da günde 5 kez ıslatıyo bezini ama miktarı az oluyo. hatta bazen belli belirsiz?
biz mamayı bırakmaya çalışıyoruz da bir haftadır sırf anne sütüyle devam yarın kontrolümüz var ama benim hiç iiçime sinmiyo:uhm:

evet canım haklsın dırencem kılasu ıyı canım ama bana buyumus gıbı gelmıyo.hala kucucuk gıbı.1 ay sonra bakcaz kılosuna bakalım ayda 1 kılo alması lazım almısaa yarıyo sutum cısınıde yapıyo kızım.

ayda 1 kilo alması çok bile... haftada en az 125gr yani ayda en az 500gr a bile normal deniyo. 1 kilo alırsa hayli hayli yetiyo demektir.

kızlar sut olsun dıye cok tatlı seyler kompostalar falan cmenıze gerek yok sut için bol bol emzırın morallı olun ve cok su ıcın benım drum o sut yapar dıye yenılen seylerın tek yararının hemen susattığını boyllece su içıp sut oldugunu soyledı içebiliyosanızcok su için bıde emzırmeyı ıstemek gerekıyomus emzırmek istemeye istemeye emzırenlerın sutu bı sure sınra kesılıyomus moralınizi yuksek tutun
ben saadece emzırıyorum ama dısarı cıkıp bıyere gıdınce emzırmekt zorlanabılıyorum benımkı acıkınca baslıyo aglamaya susturmak mumkun degıl bu yuden bazen esıme mama alıp yanımızda bulunduralım dıyorum oda kızıyor

bu 5-6 kere çiş tamam da bu çişin miktarı nasıl sizde. benim oğlan da günde 5 kez ıslatıyo bezini ama miktarı az oluyo. hatta bazen belli belirsiz?
biz mamayı bırakmaya çalışıyoruz da bir haftadır sırf anne sütüyle devam yarın kontrolümüz var ama benim hiç iiçime sinmiyo:uhm:

ayda 1 kilo alması çok bile... haftada en az 125gr yani ayda en az 500gr a bile normal deniyo. 1 kilo alırsa hayli hayli yetiyo demektir.

Bizimkide bazen bezini fena dolduruyor bazende çok az yapıyor canım belli olmuyor yani a.s.

Bizimki ilk ay 490 gr aldı. Doktor %50 oranında böyle alır bebekler sorun yok dedi a.s.

kızlar sut olsun dıye cok tatlı seyler kompostalar falan cmenıze gerek yok sut için bol bol emzırın morallı olun ve cok su ıcın benım drum o sut yapar dıye yenılen seylerın tek yararının hemen susattığını boyllece su içıp sut oldugunu soyledı içebiliyosanızcok su için bıde emzırmeyı ıstemek gerekıyomus emzırmek istemeye istemeye emzırenlerın sutu bı sure sınra kesılıyomus moralınizi yuksek tutun
ben saadece emzırıyorum ama dısarı cıkıp bıyere gıdınce emzırmekt zorlanabılıyorum benımkı acıkınca baslıyo aglamaya susturmak mumkun degıl bu yuden bazen esıme mama alıp yanımızda bulunduralım dıyorum oda kızıyor

Valla bende sadece anne sütüyle besliyorum canım. Bi yere gidersek çok huysuzluk yaparsa arabaya gidip yada uygun bi yer bulup emziriyorum hemen. Bizimki bi kere hastanede mama yedi 2.gün. Kustu. Bide geçen gün kızlarla buluştuğumuzda çok ağlayınca verdik. Onu da eve gelip kustu. Midesi alışkın değil ya kabul etmiyor heralde :uhm:

günaydın hanımlar dün giremedim nete arkadaşım kahvaltıya geldiydi tam 12 gibi oturduk kahvaltıya bide telefon gelmezmi kayınvalde;biz geliyoruz demez mi..
insan biraz erken haber vermezmi yaa artık normal hayata dönmek istiyorum ben yaa
bu gün kırkımızı çıkarıyoruz anneme gitmeyi düşünüyodum artık grlirse onla gideriz:))
bebeğe geliyolar sonuçta bana gelmiyolar artık lohusalık kalmadı
erenimde zaten sabah uykusunu alamadı çocuk sabah ezenından beri yeni uyudu yaa..

Sibelcim bebek için medipole mi devam ediyosun.Ben oraya devam ediyom.Eğer oraya gidiyosan doktorun kim ve memnun musun.Bide 2.ay hangi aşıları yaptırdın.Bizim doktor 2.ay için 3 tane aşıdan söz etti de .Ben daha fazla diye biliyodum da onu merak ettim.

canım dışarı çıkarken sütünü sağ onu verirsin acıkırsa ben öyle yapıyorum yada arabaya biniyorum orda veriyorum
kızlar moralım bozuk kzızm 24 gunluk sutum cok fazla gelmıyo 1 ogun ozelıkle aksam saat 10 gıbı mama verıyorum ancak uyuyo.yoksa huzursuz oluyo sankı bos memeyı cekıyo sut gelmeyıncede cıldırıyo boylede alıstık esım cok kızyo emmeyı bırakırsa sorumlusu sensın dıye ne yapcam bılmıyorum zamanla sutum azalcak dıye korkuyorum.
sütüm gelmiyor deme az bile geliyorsa sorun yok ayrıca ilk ay bebekler 600 gr da alır 1200 gr da alır bebeiş kilo alsında sorun yok
aşırı kilolu olacağına normal kilolu bir ebebek olsun yeter
sütün gelmiyorsada üzülme yapacak bişe yok eşine de söyle ben onun annesiyim herkesten çok düşünürüm deeekötükedihüso
bu eşler niye böyle yaaa herşeyi kendileri biliyorlar sankikötükedihüso

Günaydınlar annişler a.s.
Bütün annişler ve bebişler iidir umarım.Bizde dün bir ayımızı doldurduk.Kalça usg çekildi çok şükür bi sorun çıkmadı normalmiş.2.doz hepatit de yapıldık.Kızım kilo almış ve boyuda uzamış hihoyyyt.

Tabi herkesde olduğu gibi gaz problemimiz var.Ya arkadaşlar bide kızımın göz akıntısı var.Doktoru damla verdi ama bunun haricinde neyin ii geldiğini bilen var mı acaba?
oh maşallah canım :nazar:
göz akıntısına da ne iyi gelir bilmiyorum canım

hamarat hatun zamanın kalmazsa hazır birsey alıver tatlım.Benimkide hep salıncakta ya.

Kızlar bebişler 1 ayda kaç kilo alıyor bora 1 kılo bile almadı ya 800 gr almış azmı acaba
gayet güzel kilo almış canım maşallah bebişineee
oh salıncağı da negüzel olmuş rahatlık vallaaa
kızlar yemek yaptım akşama kızımı uyuttum kayınvalidede uyuyor güzellik uykusunda bende çok yoruldum valla
esencim nasılsın canım
canım ya gömedim mesajını iyiyim çok şükür
dün pc yi annemlere götürdüm bakarım diye ama ne mümkün evin içinde 4 yaşında 2 tane 6 aylık 1 tane 40 günlük iki tane bebek vardı yani 5 çocuk kucağım hiç boşa kalmadı ki :sm_confused:

Ahsen cadısı gece yine uyumadı ağlamıyor ama uyumuyorda saat 4 e kadar oturdu sonra emdi uyudu çok şükür sabah kalktık emdi uyudu bende kahvalımı yaptım biraz ütü var yapılacak hava da güzel biraz gezmek istiyorum
kızlar bu arada bebişleri nasıl giydiriyorsunuz

TUTKUNcum doğum günün kutlu olsun canım. sağlıkla, mutlulukla, huzurla, sevdiklerinle yaşlan. bu arada ne kadar yaşlanırsan yaşlan bizi de hiç unutma
a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.
sağol canım yaşlandık artık bastonmu alsam kendime bu arada Pınar Dırım çok sağolun iyi dilekleriniz için.
Unuturmuyum siz benim dostlarım oldunuz.
Çok güzel ve kullanışlı bende çok beğeniyorum bunları
Canım bi kere sağ bakalım kaç cc gelicek 60 varsa yetiyordur çünkü emdiğinde daha fazla emiyor.Benim 30 cc çıkıyor yetmiyor mesela ama benimki emmiyor kısmet böyleymiş ben 40 gün içse razıyım durumundayım düşün

sulu şeyler sütü artırıyor tabi Claries in dediği çikolatayıda deneyim bakalım.
günaydın hanımlar dün giremedim nete arkadaşım kahvaltıya geldiydi tam 12 gibi oturduk kahvaltıya bide telefon gelmezmi kayınvalde;biz geliyoruz demez mi..
insan biraz erken haber vermezmi yaa artık normal hayata dönmek istiyorum ben yaa
bu gün kırkımızı çıkarıyoruz anneme gitmeyi düşünüyodum artık grlirse onla gideriz:))
erenimde zaten sabah uykusunu alamadı çocuk sabah ezenından beri yeni uyudu yaa..
gıcık kaynanalar seni dağınık yakalayıp bizim gelin böyle diycektir bunlar fesatlar anam
Sibikom oldumu bilmiyorum ama şimdi görcem bi bakalım çok sağol ama

slm kızlar.nasılsınız.Biz dün hepatit aşısını yaptırdık eve geldiğimizden beri çocuk çok huzursuz ağlayıp duruyor aşıdanmıdır acaba sizdede böyle olmuşmuydu.kadın hiçbir yan etkisi yok dedi ama benim oğlum böle değildi başka bişi gelmiyor aklıma..

Kızlar selam dün dr gittik kızımın şu kırmızı isilikleri vücuda yayıldı süt alerjisi olmuş sanırım mamadan sonra kulağının arkasına baktı orasıda bundan egzamaya dönmüş mutlak kulak arkasını konntrol edin ki ben hergün yıkayıp kulak arkasını bile papiksle siliyorum neyse bi krem verdi mercimek tanesi kadar sür dedi sürdüm bugün bitmişti.tam 1 kilo almışız.

kızlar merhaba ben epeydit giremiyorum umarım sizler ve beişleriniz iyidir.pınarcımm nasılsın??
tutkun canım nasılsın?

slm kızlar.nasılsınız.Biz dün hepatit aşısını yaptırdık eve geldiğimizden beri çocuk çok huzursuz ağlayıp duruyor aşıdanmıdır acaba sizdede böyle olmuşmuydu.kadın hiçbir yan etkisi yok dedi ama benim oğlum böle değildi başka bişi gelmiyor aklıma..

Ahsende yapmadı canım ama belki senin bebeğinde yapmıştır olabilir yanii
ama birgünleri diğerlerine uymuyor bunların

Günaydın canım. Valla kırkında çıksa normale dönmek biraz zor oluyo. Artık bi süre idare edeceğiz a.s.

Ahsen cadısı gece yine uyumadı ağlamıyor ama uyumuyorda saat 4 e kadar oturdu sonra emdi uyudu çok şükür sabah kalktık emdi uyudu bende kahvalımı yaptım biraz ütü var yapılacak hava da güzel biraz gezmek istiyorum
kızlar bu arada bebişleri nasıl giydiriyorsunuz

Bak cadıya canı oyunmu istemiş hihoyyyt

Ben evde kısa kollu çıtçıtlı badiile gezdiriyorum canım. Ama bu aralar camı açıyorum, üşüyüpte gazı olmasın diye ayaksız pijamada giydiriyorum a.s.

img0803i.jpg

sağol canım yaşlandık artık bastonmu alsam kendime bu arada Pınar Dırım çok sağolun iyi dilekleriniz için.
Unuturmuyum siz benim dostlarım oldunuz.

a.s.

Doktor bizimkinde ateş yada huysuzluk yapabilir demişti ama olmadı bizde canım a.s

Back
X