• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mayıs Anneleri

canım ya snede ben gıbısın belkıde yuzune bısey dıyemıyorsun sınırden kendı kendıne kızıyorsundur. sen bebeğini al kucagına ona vermmmeye calıs gercı benım kızım benden baskasına altını bıle desıtırmıyor oyle bagırıyorkı degıstırmek ısteyen bır yerınımı acıtım dıye korkudan bırakıyo heheheh buda benım ısıme gelıyo.....

Esen sagol canim.

Pinar, bakim konusunda hemsire bana günde 6 kez degistirsen yeter demisti. Bazen 8'i buluyor ve bende islak mendille siliyorum. Cok kaka yaptikca ilik suyla yikiyorum ekstradan. Bizim sorunumuz gece, gece degistirdigimde uyaniyor ve oyun oynamak istiyor. Memeyle avutuyorum uyku sersemi bir halde, o zamanda cok geliyor süt, kusuyor.

Esra, sabret aksama kadar canim. Benim basimda da var öyle bir görümce. Önümüzdeki ay tatile cikacagiz ve onuda görecegiz. Gecen telefonda hayal kuruyor, bir gelsinde onu denize sokarim, gezdiririm diye. Sanki 3 yasinda bebekten bahsediyor. Dedim, denize girip giremeyecegini doktoruna sormam lazim. Asiri sicakta da disari cok cikartamayiz heralde. Sicaga henüz yabanci cünkü...Bozuldu ama umurumda degil, sinirlarini bilmesi gerek...

Bu arada bizim vatandas uyandi, sonra görüsürüz kizlar...

Esen sagol canim.

Pinar, bakim konusunda hemsire bana günde 6 kez degistirsen yeter demisti. Bazen 8'i buluyor ve bende islak mendille siliyorum. Cok kaka yaptikca ilik suyla yikiyorum ekstradan. Bizim sorunumuz gece, gece degistirdigimde uyaniyor ve oyun oynamak istiyor. Memeyle avutuyorum uyku sersemi bir halde, o zamanda cok geliyor süt, kusuyor.

Esra, sabret aksama kadar canim. Benim basimda da var öyle bir görümce. Önümüzdeki ay tatile cikacagiz ve onuda görecegiz. Gecen telefonda hayal kuruyor, bir gelsinde onu denize sokarim, gezdiririm diye. Sanki 3 yasinda bebekten bahsediyor. Dedim, denize girip giremeyecegini doktoruna sormam lazim. Asiri sicakta da disari cok cikartamayiz heralde. Sicaga henüz yabanci cünkü...Bozuldu ama umurumda degil, sinirlarini bilmesi gerek...

Bu arada bizim vatandas uyandi, sonra görüsürüz kizlar...

Bende kakasını yapınca poposunu yıkıyorum hemen lavaboda ılık suyla canım. Gece zaten bizimki karnı acıkınca uyanıyor 3 saatte bir falan. Gözler faltaşı gibi açılıyor. Hemen altını değiştiriyorum. 15 dk emziriyorum uykuya dalıyor. Gazını bile çıkaramıyorum uyuduğu için valla :nazar: :nazar: :nazar:

Deniz konusunda doktor bana 1 yaşına kadar girmesin dedi. Ama ben Şile'ye gittiğimde ayaklarını falan sokacağım. Ne olacak canım su yutturmayacağız ya çocuğa :umursamaz:

Bu arada benim kadın doğum uzmanı doktorum 4.aydan sonra saçımda dökülme olabileceğini söyledi. Bebek tüm vitaminleri emdiği için. Gerçi Centrum vitamin kullanıyorum ama bide şampuan yazdı. Prozinc diye. Aldık eczaneden kullanacağım bakalım :uhm:

Bende kakasını yapınca poposunu yıkıyorum hemen lavaboda ılık suyla canım. Gece zaten bizimki karnı acıkınca uyanıyor 3 saatte bir falan. Gözler faltaşı gibi açılıyor. Hemen altını değiştiriyorum. 15 dk emziriyorum uykuya dalıyor. Gazını bile çıkaramıyorum uyuduğu için valla :nazar: :nazar: :nazar:

Deniz konusunda doktor bana 1 yaşına kadar girmesin dedi. Ama ben Şile'ye gittiğimde ayaklarını falan sokacağım. Ne olacak canım su yutturmayacağız ya çocuğa :umursamaz:

Bu arada benim kadın doğum uzmanı doktorum 4.aydan sonra saçımda dökülme olabileceğini söyledi. Bebek tüm vitaminleri emdiği için. Gerçi Centrum vitamin kullanıyorum ama bide şampuan yazdı. Prozinc diye. Aldık eczaneden kullanacağım bakalım :uhm:

canım ne guzel doktorun var bızımkı pek boyle seyler soylemez sen bızımle paylasta bızde uygulayalım.

Bu arada kizlar, günde kac bez kirletiyor bebisleriniz ortalama. Ben 5-8 arasi bez degistiriyorum. Günde 3 iler 6 arasi kaka yapiyor.
cnm bende gunde normal sartlarda 6 kere falan degıstırıyorum ama bazen altını acınca ust uste 4 bez degıstırdıgım oluyor
kızlar bugün kırkımız çıkıyor annem ve babannemi bekliyorum onlar gelecekler hayırlı olsun hepimizin kırkı inşallah bebişler sakin olur bundan sonra kızlar
cnm kırkınız hayırlı olsun
iyi uykular sana bende mi uyusam unuturum biraz belki sinirim geçer
cnm cok kafana takma ıyı uykular sana

bizim sag.ocagındakı drumuzda bahsettı canm sac dokulmesınden benmkı zaten dokuluyodu dıkkat etmem lazım bıde sacımı kısalttım dokulursede kel olma ihtımalım olabılır

Bacılar selam a.s.

Bizde doktordan geldik. Kızım bu ay 1042 gr almış ve 4982 gr olmuş hihoyyyt Boyuda 4 cm uzamış ve 58 cm olmuş hihoyyyt Doktor size zayıf gelebilir çünkü boyu uzun , sütün yaramasa az gelse bu kadar kilo almaz dedi çok sevindim hihoyyyt Aşılarımızı olduk. Çok ağladı tabi canım benim :çok üzgünüm: Rota virüsü aşısı için ben tavsiye ederim ama size kalmış. 3.aya kadar düşünün. Kontrole geldiğinizde yaparız isterseniz dedi a.s Kakası için düzensiz olabilir her çocuk aynı yapmaz, gazı için Babuline vermek iyi dedi. Zinco diye ısrar etmedi neyseki kötükedihüso Gaz sorunu 4.ayda düzelir. Daha çok gaz değilde sizinki kolik gibi gözüküyor dedi. Çünkü sürekli gazını çıkarıyor bizimki. Senin yediklerinle alakalı olduğunu sanmıyorum dedi. Hıçkırık tuttuğunda limon verebilirsin, arkasından iki çay kaşığı su ver, başka suya gerek yok dedi. Refleksleri çok kuvvetli. Kafasını falan çok iyi tutuyor maşallah dedi. Kıyafet için tek kat badi yeterli. Eğer illa pijama giydirmek isterseniz çok ince yazlık pijama olabilir ama 27-30 derece arası evler için tek çıtçıtlı badi yeterli dedi. Bende eve geldik çoraplarını bile çıkardım kuzumun. Pişmiş ayakları resmen. Dedi de dedi işte kaydirigubbakcemile3

Benim kontrolümde iyi geçti. Rahim düzelmiş. Smear testi için örnek aldı. 3 günde çıkıyormuş sonucu. İlişkiye girebilirsiniz artık dedi kafamçokkarıştı Bu akşam kaçış yok yani :a015:

Karnımız acıktı. Bi yemek hazırlayayım. Eğer kızıma aşılar ateş yapmaz, huysuzluk etmezse akşam serinliğinde benim için alışverişe gideceğiz. Gelirim yine öptüm sizi a.s.
cnm defneye maşallah :nazar::nazar:gelısımıde cok guzel sutun yetıyomus demekkı neguzel
ya kizlar bu kız tv ye bakiyor..bide bi bakişi varki ölürsünüz gülmekten..dur bi resmini cekeyim su halinin :D
cnm benmkıde cok meraklı oyle tv ye bakar simdiden neyse bıraz buyusun izlettırmemek gerek
Bu da oglumun son hali teyzeleri...

(Off bir türlü ögrenemedim bu isi, yanlis yeri kopyaliyorum sürekli:)

Imageshack - doruk8haftasinakadar026

cnm cok tatlı oglusun masallah:nazar::nazar:

canım ne guzel doktorun var bızımkı pek boyle seyler soylemez sen bızımle paylasta bızde uygulayalım.

Tamam canım paylaşırım bildiğim, duyduğum, tavsiye aldığım herşeyi a.s.

bizim sag.ocagındakı drumuzda bahsettı canm sac dokulmesınden benmkı zaten dokuluyodu dıkkat etmem lazım bıde sacımı kısalttım dokulursede kel olma ihtımalım olabılır

Valla bende uğraşamadığım için kestirdim saçlarımı canım. Ama dökülsün istemem. İnşallah olmaz öyle birşey a.s.

uyku muyku hakgetire uyuyamadım... yine bizimki karşımda bi eli bebek arabasında ayaklarını da uzatmış uyuyor... allah korusun uyuduğunda belki alırım oğlumu... bişi falan yaparım mazallah dimi ama...

merhaba kızlarrr ŞenizŞeniz

ya ben kızıma biberonla mama vermeye çalışıyorum almıyor bu ağzında oynayıp duruyor arada bir veriyim alışsın diyorum ama nafile memeden başka bişi ağzına sokmuyor bu cadı yaaa :ecrin_bebek::ecrin_bebek:

ya ben kızıma biberonla mama vermeye çalışıyorum almıyor bu ağzında oynayıp duruyor arada bir veriyim alışsın diyorum ama nafile memeden başka bişi ağzına sokmuyor bu cadı yaaa :ecrin_bebek::ecrin_bebek:
[/QUOT

benimki başlarda alıyordu sütüm azken mama takviyesi yapıyorduk ama şimdi deniyorum biberonu asla almıyo mamayı kaşıkla deneyince de tükürüyo... çok fenalar bunlar alıştılar tabi memeye almıyolar şimdi...

cnm defneye maşallah :nazar::nazar:gelısımıde cok guzel sutun yetıyomus demekkı neguzel
cnm benmkıde cok meraklı oyle tv ye bakar simdiden neyse bıraz buyusun izlettırmemek gerek

buda benm oglumun son halı

Sağolasın canım benim a.s. Senin oğluşuna da maşallah paşa olmuş valla a.s.

uyku muyku hakgetire uyuyamadım... yine bizimki karşımda bi eli bebek arabasında ayaklarını da uzatmış uyuyor... allah korusun uyuduğunda belki alırım oğlumu... bişi falan yaparım mazallah dimi ama...

Alemsin bacım ya kaydirigubbakcemile3

Niye alıştırmaya çalışıyosun tatlım :uhm: Benimkine de kızlarla buluştuğumuz gün verdim mama. Eve geldi hepsini kustu. Mideleri kabul etmiyor demek ki :uhm:

Bu arada kızlar bugün Sibel'le konuştum. Çok selamı var. Tatili iyi gidiyormuş. Kafa dinliyorum dedi. Karşı komşularının cenazesi varmış. İnterneti de onlardan alıcaktı. O yüzden bira zuzamış net işi a.s

maşallah oğluşuna aysuncum çok şeker olmuş...

esracım bence ona sıkıntılarını anlat ben olsaydım şimdiye çoktan patlardımm..

tubiş benim kızda son günlerde tv izlemeye başladı bende gecenlerde videoya aldımm :))

pınarcım maşallah kızına cnm herşeyin yolunda olmasına sevindim manken olcak bu kız galiba :))

[/QUOT

benimki başlarda alıyordu sütüm azken mama takviyesi yapıyorduk ama şimdi deniyorum biberonu asla almıyo mamayı kaşıkla deneyince de tükürüyo... çok fenalar bunlar alıştılar tabi memeye almıyolar şimdi...

hiç sorma cnm yaa biberonu veriyorum diliyle itiyor memeyi yaklaştırınca hemen kapıyor cadıı kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Sağolasın canım benim a.s. Senin oğluşuna da maşallah paşa olmuş valla a.s.

Alemsin bacım ya kaydirigubbakcemile3

Niye alıştırmaya çalışıyosun tatlım :uhm: Benimkine de kızlarla buluştuğumuz gün verdim mama. Eve geldi hepsini kustu. Mideleri kabul etmiyor demek ki :uhm:

Bu arada kızlar bugün Sibel'le konuştum. Çok selamı var. Tatili iyi gidiyormuş. Kafa dinliyorum dedi. Karşı komşularının cenazesi varmış. İnterneti de onlardan alıcaktı. O yüzden bira zuzamış net işi a.s

ya cnm bazen dışarı yanlız çıkmak zorunda kalıyorum benimkinin meme krizi ne zaman tutacağı hiç belli olmuyor karnı tok olsada arada cıyaklıyor meme için bu sefer hemen emzirecek yere falan bulmaya çalışıyorum yani böyle durumlar için iyi olur diye düşündüm ve gecen kocişe milupa aptamil 1 aldırdım ama malesef beğenmedi :bbo::bbo::bbo:

sibele bizdende selamlar söle cnm tekrar görüşürsen a.s.

cnm bende senın gıbı mama versemmı dısarı cıkınca dıyorumda esım kızıyo arabamız var orda emzırıyosun işte dıyo ama dısarda bazen cok zorlanıyorum
ama tabı mantıklı olanda vermemk en azından ilk 4 ay ,sutumuz varken bebıslerımız için en iyisı netıcede anne sutu

Back
X