2009 Mayıs Anneleri

burcucum hamaratimmmm :D helal valla harika olmus ellerine saglik a.s. mişil mişil uyusun inşaAllah kuzucuk :)

hülyacim ben kadikoydeki kafeyi yaninda cami var diye teklif ettim :) yani emzirmek isteyen asonserle inip gidip emzirip gelebilir..ev işine gelince seninki hakketen cok uzak..kadikoy-bakirkoy sahillerine yakin bi ev ancak olur..ki o da yok sanirim..buyrun bana gelin :D benimki sahile yakin ama pendk sahiline :D

offf ne gicik bi iş bu ayarlama işi yaa..en iyisi oylama yapalim..herkes makul tekliflerde bulunsun..oy coklugu neresiyse orasi olsun..yoksa biz böyle seneye kadar karar veremeyiz :D

Tubaaa, ay çok güldüm anacım, görünmeyen babaya el sallamışınıss :)))

Goncacm sabah senin yazını okudum canım muz ve cola çekti, muzu sabah gümlettim :)) colayıda hamilelik öncesinden beri içmiyodum bi sene olmuş nerdeyse birazdan onuda içicem :))) ohh diyetsiz hayat ne rahat dimi :)))

Tutkunum sağol cnm :))) akşamada kumpir yiyem bari ha ha ha :)) fıstıkın uyumuyomuş yapıver bi çingen salıncağı bak nasıl uyucak :)))

Nasılsınız kızlar? araba meselesi hala aynı adam heryerde aranıyor şugün vercem bugün vercem parayı ayarlayamadım diye sallayıp duruyor ama bütün heryer ayağa kalktı adam bulunursa olanlardan korkuyorum eşimin gözü dönmüş durumda Allahtan hayırlısı,Bu akşam yola çıkıyoruz kızlar ve ben hala bavul hazırlamadım elim kolm kalkmıyor:(( bu haksızlık buluşmamı olucak :oklava:ama ben yokum yine:((neyse umarım güzel geçer ben gün içinde girmeye çalışacağım giremezsemde kuzucuklarıma iyi bakın sizleri seviyorum beni özleyin:a015:

Cnm iyi tatiller dicemde bu moralle nasıl olcak bilmem, yinede tadını çıkarmaya bakın

k-422236-ömüş.jpg
[/URL][/IMG]

ömerim gülerken ilkkez yakaladım

k-422238-damat.jpg
[/URL][/IMG]

afacan alişşş

biz oyun olarak ne bulursak şarkı söylüyoruz konuşuyoruz otobüs kamyon oynuyoruz

valla kızlar ortak nokta bakırköyy bana göre karşıdan gelenler denizotobüsü ile gelirler

Oyy yirim ben onları otobüs kamyon jip bi biiip ıynarken :))) maşaallah kıs kocaman oldu bunlar he nazar değmesin :))

burcu süpersinizinizzzzzzzzzzzzz kardeşiminde bundandııı
Sağol canımmm zemuszemus
kızlar kızım çok emmediğinden 2-3 gündür benim göğüslerim acayip dolu. eskiden nrdeyse yarım saat memede duran çocuk şimdi 10dk zor tutuyom. bende acıkmadan veriyom aklıma estikçe. ama bu gece tam sinir bi durumdu. emzirmek için uğraştım. 10dk emiyor bitti gerisi gelmiyor. emzirmekte çok ısrar edersemde kusuyor. dün gece oturdum bide sütümü sağdım yoksa yatamadım ağrısından. sağ meme acayip şişiyor benim.
kıvılcım iyiki o birayı denemedim yoksa fışkırırdı galiba. süt saklama poşeti aldırdım bende eşime. sağıp ona koydum. ilerde yetmezse verririm diyorum. bazen kızıyorum bugünleri çok ararsın diye kızıma tabi beni anlayan varmış gibi.

Cnm sakın dolu bırakma sağ at dolaba, inş kısa zamanda düzelir bu yeme probleminiz

burcu sanırım rahat günler seni bekliyor. kaan ilk denemede uyumuş maşallah.

bizimkide hamak aldı geçenlerde salona kurdu ama duvara çivi bile çakmadan. salon kapısından balkon kapısına. savaş alanı gibiydi salonumuz. iki gün boyunca sallandıkça uyudu bizim kız. sonra netten sallamakla ilgili bikaç şey okuyunca ikinci günün sonnunda kaldırttım. ama şükür o kadar olmasada genede uyuyor bizim kız.

burcucum hamaratimmmm :D helal valla harika olmus ellerine saglik a.s. mişil mişil uyusun inşaAllah kuzucuk :)

hülyacim ben kadikoydeki kafeyi yaninda cami var diye teklif ettim :) yani emzirmek isteyen asonserle inip gidip emzirip gelebilir..ev işine gelince seninki hakketen cok uzak..kadikoy-bakirkoy sahillerine yakin bi ev ancak olur..ki o da yok sanirim..buyrun bana gelin :D benimki sahile yakin ama pendk sahiline :D

offf ne gicik bi iş bu ayarlama işi yaa..en iyisi oylama yapalim..herkes makul tekliflerde bulunsun..oy coklugu neresiyse orasi olsun..yoksa biz böyle seneye kadar karar veremeyiz :D

Sağol şekerim :)) ay okurken bi ara asansörle inip çıkarak emzirebilir gibi anladım, uykusuzluk başıma vurdu he
kaydirigubbakcemile3

burcu sanırım rahat günler seni bekliyor. kaan ilk denemede uyumuş maşallah.

bizimkide hamak aldı geçenlerde salona kurdu ama duvara çivi bile çakmadan. salon kapısından balkon kapısına. savaş alanı gibiydi salonumuz. iki gün boyunca sallandıkça uyudu bizim kız. sonra netten sallamakla ilgili bikaç şey okuyunca ikinci günün sonnunda kaldırttım. ama şükür o kadar olmasada genede uyuyor bizim kız.

Uyudu valla :)) maşallah diyim, cnm ben araştırmadım valla ne zararı varmış sallamanın:uhm:

Kızlar selam a.s.

Kayınvalidemdeyim. Kızım uyuklarken bakayım dedim. Şimdi Sibel aradı. Dünürüm sensiz buluşma konuşması yapılıyor katıl hemen dedi kaydirigubbakcemile3

Valla yer konusu kararsız kalınmış onu netleştiririz de hafta sonu bana uymaz :1no2: Eşim hafta sonları evde. Adam zaten çocuğu az görüyor. Hafta sonu bizi bi yere göndermez :1no2: Hafta içi olur ve yer konusunu da netleştirirsek dünürümle gelürük a.s.

maşallah defnosa pek seker olmus annesiiiiii:nazar::nazar:

OTE=semra84;8127063]Nasılsınız kızlar? araba meselesi hala aynı adam heryerde aranıyor şugün vercem bugün vercem parayı ayarlayamadım diye sallayıp duruyor ama bütün heryer ayağa kalktı adam bulunursa olanlardan korkuyorum eşimin gözü dönmüş durumda Allahtan hayırlısı,Bu akşam yola çıkıyoruz kızlar ve ben hala bavul hazırlamadım elim kolm kalkmıyor:(( bu haksızlık buluşmamı olucak :oklava:ama ben yokum yine:((neyse umarım güzel geçer ben gün içinde girmeye çalışacağım giremezsemde kuzucuklarıma iyi bakın sizleri seviyorum beni özleyin:a015:[/QUOTE]

gule gule cnm benım...
inş en kısa zamanda cozulur su araba mewzusu...

Of ya mısafırlerin akşam ustu gelicekmış meğer.Ben yanlış anlamışım.Neyse hazırım zaten.Borayı uyutmaya yalışıyorum.Sabah 6 dan beri uyumadı hala.

kolay gelsın canımmmmŞeniz

k-422236-ömüş.jpg
[/URL][/IMG]

ömerim gülerken ilkkez yakaladım

oyyyy maşallahh kzuucuklara dahada bıyumuşler bırsennnn:nazar::nazar:

kızlar kızım çok emmediğinden 2-3 gündür benim göğüslerim acayip dolu. eskiden nrdeyse yarım saat memede duran çocuk şimdi 10dk zor tutuyom. bende acıkmadan veriyom aklıma estikçe. ama bu gece tam sinir bi durumdu. emzirmek için uğraştım. 10dk emiyor bitti gerisi gelmiyor. emzirmekte çok ısrar edersemde kusuyor. dün gece oturdum bide sütümü sağdım yoksa yatamadım ağrısından. sağ meme acayip şişiyor benim.
kıvılcım iyiki o birayı denemedim yoksa fışkırırdı galiba. süt saklama poşeti aldırdım bende eşime. sağıp ona koydum. ilerde yetmezse verririm diyorum. bazen kızıyorum bugünleri çok ararsın diye kızıma tabi beni anlayan varmış gibi.

nıe ole oldukı cnm ya kıvılcımda aynıymıs baksan...
aqman dıkkat et mastıt olma bıde...sakala ılerde lazım olur belkı...

sağoll cnm,benimde aklıma geldi şaka yapmak ama yapmadım
seninde negatif çıkmışiyi bari cnm
ne yapacağımı şaşırdım
pek sevmiyor biizmki pre......i
bugün dedim sağlık ocağında spiral taktırayım diye
daha da hastalanmadım
boşver diyo korunurmuşuz
böyle giderse futbol takımı kurarız bizdelikafadulden

kızlar ya doğumdan ne kadar sonra adet oldunuz
69 gün oldu ben hala olmadım
normal mi acaba?

ben 1afta once oldum ama lekelenme gıbı ole sar sar deıl yanı..bende cok korktum hamişmişyim die yerleşme lekelenemsı falan aman ha mazallahhh...
ama hala dewam edıo ole deıldır kanımcakaydirigubbakcemile3
kımı bunyeler emzırırken 6ay regl olamayabılırmış cnm ya belkı sen 6 ay olmasınn..ama bencede en acılınden bı korunma yontemı bulmak lazımmkaydirigubbak
cemile5

BURCU KIZ BAYILDIM SALINCAINIZA...
koparttın gene benı ne alemsın bacım yaaaa maşallah kagana bu arafda buyudukce cokk yakısıklı oluo bu kuzucukkk:nazar::nazar:

bu arada gene bulusma planları yapılıoooopuyorumnanaktan
kafalar mesgul anlasılannn
kolay gele hatunlarr....kız burcu bızde bı mugla bulusması yapalım bacımmmmkaydirigubbakcemile3
bızde dun gezmeye gıttık aksam da bı arkadas yenı dogum yaptı oraya gectık ordan caybahcesıne gıttık yemegı dısarda yedık..eşim gonlumu almaya calışıoo:umursamaz:ama ben nazlanıommmkaydirigubbakcemile3gecede o yattı oglanla ben guselce dınlendım bıtek emzırmeye kaldırdı..sen kacgundur yorgunsundur dıoo..
kac gundur trıbının sebebıde kaynanamlarmış anlaşıldı...
ozur dıledı gereksızdı dedii ben naza cekıom ama...şimdik te oglan uyuyooo uyanınca hava serınlkeyınce sole bı dolasmaya cıkarcam kuzucugu cok sewıo dısarıyı hınzırrrhihoyyyt

lennnnnnnnnnnn acılın bakımmmm heytttttttttt
bır buluşmaya karar veremedınız bız bursadan gelıcez o kadar yolu ses cıkarmıyoz sız daha evmı dışarısımı anadolumu avrupamı dıye belırlıyemedınız bır yer bulamıyosanız cıkın gelın bursaya
kızlar gercekten bıran once karar verın ona gore hazırlanmak lazım sonucta bu kadar yoldan gelcez demı amaaaa kötükedihüsokötükedihüso

Ulen varya beni bile çatlattınıs he,kötükedihüso hadi çabuk karar verin hemencikte buluşun , bol bolda resim çekilin bizde bakalım :)):lepi:

BURCU KIZ BAYILDIM SALINCAINIZA...
koparttın gene benı ne alemsın bacım yaaaa maşallah kagana bu arafda buyudukce cokk yakısıklı oluo bu kuzucukkk:nazar::nazar:

bu arada gene bulusma planları yapılıoooopuyorumnanaktan
kafalar mesgul anlasılannn
kolay gele hatunlarr....kız burcu bızde bı mugla bulusması yapalım bacımmmmkaydirigubbakcemile3
bızde dun gezmeye gıttık aksam da bı arkadas yenı dogum yaptı oraya gectık ordan caybahcesıne gıttık yemegı dısarda yedık..eşim gonlumu almaya calışıoo:umursamaz:ama ben nazlanıommmkaydirigubbakcemile3gecede o yattı oglanla ben guselce dınlendım bıtek emzırmeye kaldırdı..sen kacgundur yorgunsundur dıoo..
kac gundur trıbının sebebıde kaynanamlarmış anlaşıldı...
ozur dıledı gereksızdı dedii ben naza cekıom ama...şimdik te oglan uyuyooo uyanınca hava serınlkeyınce sole bı dolasmaya cıkarcam kuzucugu cok sewıo dısarıyı hınzırrrhihoyyyt

Sağol cnmmm beğendiğine sevindik :))) işi bitince iplerini ittirerek kolayça çıkarabiliyos yer kaplamıyo :))) buluşalım cnm, ama ben motelde hapis durumdayım sıcaktan, sen yağızı al gel gündüz evde takılırıs akşam üstü kampta :))) misafirim ol bacum opuyorumnanaktan
Eşlerimiz şu ana baba olayından ammada etkileniyo yaa..:olmaz:

Uyudu valla :)) maşallah diyim, cnm ben araştırmadım valla ne zararı varmış sallamanın:uhm:

canım aşağıdaki gibi birkaç yazı okumuştum içime sinmedi kaldırdım. yararı olduğunu da söyleyen var ama ben yinede kendime kısa süreli sallama konusunda güvenemedim.

"Acıbadem Bursa Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Öztürk, bebek sallama yöntemiyle ilgili uyarılarda bulunuyor. Beşikte, ayakta ya da başka araçlarla yapılan sallamanın şiddetine çok dikkat edilmesini isteyen Öztürk, Anneler ve babalar özellikle geceleri uyku sersemliğiyle bebekleri hemen uyusun diye aşırı şekilde sallıyor. Her gece bu şekilde sallanan bebeklerin beyninde zamanla sarsıntılar meydana gelebiliyor. diyor. Şiddetli sallamalarda iç kulak sıvısının çevresindeki dokulara hızla çarptığını ve bebekte sersemlik haline sebep olduğunu vurgulayarak, uzun vadede bu durumun beyne zarar verebileceğini aktarıyor.

Bebekleri uyutmak için binlerce yıldır kullanılan sallama yöntemi aslında beynin uyarılması esasına dayanıyor. Sallama sırasında iç kulakta dengeyi sağlayan vestibular labirentinden ve sabit noktaya bakan gözlerden beyne iki farklı sinyal gidiyor. Bu sinyaller arasındaki fark, baş dönmesi ve sersemlik hissi doğurarak uyku getiriyor. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Bülent Öztürk, sallanan bebeğin ihtiyaç duyduğundan ya da yorulduğundan değil, beyni uyarıldığı için uykuya daldığını kaydediyor. Sallanırken başka şeylerle ilgilenen ve bakışlarını sürekli hareket ettiren bebeklerde beyin uyarımının gerçekleşmediğini, bu nedenle de uyumadıklarını bildiriyor

Doktor Bülent Öztürk, ailelere bebeklerini uyutmak için sallamaya alıştırmamaları tavsiyesinde bulunuyor. Öztürk, çok ağlayan ya da sallamaya alışan bebeklerin ise hafifçe ve kısa süreyle sallanabileceğini, bunun bebeğe herhangi bir zararı olmayacağını aktarıyor"

canım aşağıdaki gibi birkaç yazı okumuştum içime sinmedi kaldırdım. yararı olduğunu da söyleyen var ama ben yinede kendime kısa süreli sallama konusunda güvenemedim.

"Acıbadem Bursa Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Öztürk, bebek sallama yöntemiyle ilgili uyarılarda bulunuyor. Beşikte, ayakta ya da başka araçlarla yapılan sallamanın şiddetine çok dikkat edilmesini isteyen Öztürk, Anneler ve babalar özellikle geceleri uyku sersemliğiyle bebekleri hemen uyusun diye aşırı şekilde sallıyor. Her gece bu şekilde sallanan bebeklerin beyninde zamanla sarsıntılar meydana gelebiliyor. diyor. Şiddetli sallamalarda iç kulak sıvısının çevresindeki dokulara hızla çarptığını ve bebekte sersemlik haline sebep olduğunu vurgulayarak, uzun vadede bu durumun beyne zarar verebileceğini aktarıyor.

Bebekleri uyutmak için binlerce yıldır kullanılan sallama yöntemi aslında beynin uyarılması esasına dayanıyor. Sallama sırasında iç kulakta dengeyi sağlayan vestibular labirentinden ve sabit noktaya bakan gözlerden beyne iki farklı sinyal gidiyor. Bu sinyaller arasındaki fark, baş dönmesi ve sersemlik hissi doğurarak uyku getiriyor. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Bülent Öztürk, sallanan bebeğin ihtiyaç duyduğundan ya da yorulduğundan değil, beyni uyarıldığı için uykuya daldığını kaydediyor. Sallanırken başka şeylerle ilgilenen ve bakışlarını sürekli hareket ettiren bebeklerde beyin uyarımının gerçekleşmediğini, bu nedenle de uyumadıklarını bildiriyor

Doktor Bülent Öztürk, ailelere bebeklerini uyutmak için sallamaya alıştırmamaları tavsiyesinde bulunuyor. Öztürk, çok ağlayan ya da sallamaya alışan bebeklerin ise hafifçe ve kısa süreyle sallanabileceğini, bunun bebeğe herhangi bir zararı olmayacağını aktarıyor"

Hmm ok o zaman, accuk sallıcass hafif hafif , sağol cnm:)))
opuyorumnanaktan

bozon cnm hepimiz salladınkı yaa boşver ben inanmıyorum böle şeylere adamların işi yok onu bunu inceliyor .......o incelemeyi yapanların anası onları beşiğine atmış onlarda uykuyamı dalmışşş

sallayın kızlar olsaydı benim kardeşe olurdu o kadar yaramazdıki annem deli oluyordu yatak odasında yatğın ucuna denk gelecek şekilde öle çingene şeysi yaptırdı

Ulen varya beni bile çatlattınıs he,kötükedihüso hadi çabuk karar verin hemencikte buluşun , bol bolda resim çekilin bizde bakalım :)):lepi:

Sağol cnmmm beğendiğine sevindik :))) işi bitince iplerini ittirerek kolayça çıkarabiliyos yer kaplamıyo :))) buluşalım cnm, ama ben motelde hapis durumdayım sıcaktan, sen yağızı al gel gündüz evde takılırıs akşam üstü kampta :))) misafirim ol bacum opuyorumnanaktan
Eşlerimiz şu ana baba olayından ammada etkileniyo yaa..:olmaz:

gusel olurdu aslındakaydirigubbakcemile5benım kociş yollamaz anacımmm ole oglanla...belkı gunıbırlık gelırsek aılecek oraya gorusuruzz cnm benimm saolasınnn bacummopuyorumnanaktangokovada eşimin teyzesi var her yaz ugrardık onlara bu yaz bakalım artık...sen kaganı denıze soktunmu burcu ya?ben pazar gunu sokmayı dusunuom bakalım..eşim bodruma gıdelım dedı denıze :lepi:oglanla ılk olcak bakalımalkisalkisalkis

kızlar ya benım oglan emip emip uyuyooo bukadar cok uyumasına alısık deılım ya bı garıp geldı yafs..gece uykusunamı gectı bu hınzır anlamadım eger oyleyse yandıkk falllakaydirigubbakcemile3

Kızlarrr bebecikleriniz hayırlı olsun benim bebeemde bi kaç hafta içinde gelicek inşallah.. acaba aranızda ankara güven hastanesinde doğum yapan varmı ben orda doğum yapıcam neler götürsem diye hemşireylede konuştum ama orda doğum yapan biri daha çok yardımcı olabilir die düşünüyorum.. memnun kaldınız mı muamele hemşireler falan nasıl, bebeğe ve bana neler lazım olacak yardımcı olursanız sevinirm...

gusel olurdu aslındakaydirigubbakcemile5benım kociş yollamaz anacımmm ole oglanla...belkı gunıbırlık gelırsek aılecek oraya gorusuruzz cnm benimm saolasınnn bacummopuyorumnanaktangokovada eşimin teyzesi var her yaz ugrardık onlara bu yaz bakalım artık...sen kaganı denıze soktunmu burcu ya?ben pazar gunu sokmayı dusunuom bakalım..eşim bodruma gıdelım dedı denıze :lepi:oglanla ılk olcak bakalımalkisalkisalkis

kızlar ya benım oglan emip emip uyuyooo bukadar cok uyumasına alısık deılım ya bı garıp geldı yafs..gece uykusunamı gectı bu hınzır anlamadım eger oyleyse yandıkk falllakaydirigubbakcemile3

Bekleris cnm :))) kız üşütürsün çocuğu bee, yok sokmadm cnm, kendim bile girmedim bu sene kağana bakıyom, sıcaktan koruyup duruyom sadece, şapka tak bide bol faktörlü güneş kremi sür o zaman güneşten etkilenmesin kuzucuk
yerimseniben

Kızlar bu arada oğlum ilk defa bşşeye uzanıp tuttu oda dün gece mesaisinde benim gözlüğüm oldu , o kadar sey uzattım tutmadıda çocuk , uzanıp gözlüğümü çektikaydirigubbakcemile3

kızlar bende sabah erkenden dr a gittim Ahseni götürdüm sabah 5 ten beri öksürüyordu korktum 9 da götürdük baktı bişeyi yok hafif üşütmüş ciğerler temiz dedi
oradan tlf um ablamda kalmıştı onu almaya gittim kahvaltı yaptık ablamlaa
sonra eve girmek istemedi canım üst komşuya gittim.....
orada kız hafif ateşlendi ateşi37.3 e çıktı
hemen calpol verdim düştü şimdi ama çok halsiz yaaa
gözlerini açamıyor inşallah çıkmaz birdaha kıyamam
şimdi yatıyor ben bir onu emzireyim gelirim

geçmişi sora okuycamm

kızlar benım paşa uyandıııııı
bız hazırlanıoz gezmeye gıdıoz..once anneme ordan buyuk dedmıze...park bahce aksam boyu gezerız artıkk..optuk hepınızı..opun kuzucuykları bızım içinnnnn

kızlar bende sabah erkenden dr a gittim Ahseni götürdüm sabah 5 ten beri öksürüyordu korktum 9 da götürdük baktı bişeyi yok hafif üşütmüş ciğerler temiz dedi
oradan tlf um ablamda kalmıştı onu almaya gittim kahvaltı yaptık ablamlaa
sonra eve girmek istemedi canım üst komşuya gittim.....
orada kız hafif ateşlendi ateşi37.3 e çıktı
hemen calpol verdim düştü şimdi ama çok halsiz yaaa
gözlerini açamıyor inşallah çıkmaz birdaha kıyamam
şimdi yatıyor ben bir onu emzireyim gelirim

geçmişi sora okuycamm

Geçmiş olsn cnm ya, çıkmaz inş. bi daha, belki uykusu gelmiştir youlmuştur prenses

kızlar benım paşa uyandıııııı
bız hazırlanıoz gezmeye gıdıoz..once anneme ordan buyuk dedmıze...park bahce aksam boyu gezerız artıkk..optuk hepınızı..opun kuzucuykları bızım içinnnnn

İyi gezmeler cnm
opuyorumnanaktan

Back
X