Herkese iyi akşamlar bacılar ben geldiiiimmm hihoyyyt
Defne'yi emzirirken geçmişi okudum yatırdım geldim sayfa gitmiş kötükedihüso
Bugün doktora gittik :lepi: Kızım 5716 gr ve 60 cm olmuşzemuszemus Herşey yolunda dedi doktorumuz. Pnomökok ve rota virüsü aşımızı olduk. Rota aşısını hiç sevmedi Defnoş.Diliyle itip durdu. Çok şükür ateşimiz falanda olmadı
![]()
Doktor yaklaşık 10 dakika Defne'nin emmesini gözlemledi. Emişi çok kuvvetli. O yüzden kısa sürede memedeki sütü bitirir ve bırakır merak etme dedi. Yutma sesinden falan sütün yeterli, kilo alımı da çok normal dedi zemuszemus
Ellerini sürekli diş etlerine sürüyor diye dişlerini kontrol etti. Aslında ilk ön dişlerin çıkması lazımmış ama bizim kızın yanlardaki kesici dişleri kabarmış gibiymiş. Erken çıkabilir dedi :1shok:
Sütün böyle gittiği sürece 6.ayın sonunda ek gıdaya başlayacağız dedi. Verdiğim meyve sularını söyledim. Bağırsak sindirimi şuan tam çalışmadığı için hem bebeğe ağır gelir rahatsız edebilir hemde alerji yaratabilir. Şu anda verilen meyve suyunun bi besin değeri yok verme dedi. Çok terlediği için günde 10 cc su verebilirsin dedi.
Ev 28 dereceyi geçiyorsa sakın gazı olur falan diye çorap giydirme dedi. Çünkü vücut ısısı çoğaldıkça klima görevi görsün diye elleri yada kafası soğurmuş. Hiç iyi değil dedi :1shok:
Bayağı bilgi verdi bu sefer. Herşey yolunda yani çok şükürzemuszemus
Doktor çıkışı e-bebek'e dönence baktık. Ama onlar beşiğe takılıyormuş. Bizim kızın sepetine takılamaz. E beşiğine de ramazanda geçicek inşallah. O zaman alırız dedik.
Ordan da Çamlıca tepesine götürd babamız bizi. Temiz hava aldık bol bol zemuszemus Eve geldik yemek yedik, Defnoş'u yıkadık, uyuttum şimdi rahatım zemuszemus
Maşalah kuzumaB]
dün netten bunu aldık bunda da durmazsa artık yandım sallanmayı sevmiyor belki bu hoşuna gider tekmeleme yerleri var müzükli aynalı falan inşallah işe yarar yoksa ev alıp başını gidecek yada eşim isyan edebilir yalnız kalınca ağlıyor gündüz uyumuyor gecede iş yapılmıyor bakalım ne olacak.Ana kucağı beşik sallanmak hiçbiri işe yaramadı bakalım
![]()
Canım çok güzel güle güle kullansın Türkiz'imiz inşallah çok sever oynar, bende aynısını almayı düşünüyorum araştırdım en uygun hangi sitede diye sen hangisinden aldın bide kaça bana mesaj atabilirmisin özelden..
[k] {n} [k];8261801 .!.:kızlar şu listeye benide ekleyin..
offf ya ben adet olmadım ve accayip mide bulantım var ayaklarımın altı yanıyo defnedede böyle başlamıştı!!! eger hamileysem tamamen mucize olur 1 kere oldu ve eşim gerçekten fedakarlık etti iyi korundu:kedi: bi kaçgündür eşimle konuşuyoruz alıştırdık kendimizi 2.bebegekaydirigubbakcemile3
ama bi test alamadım bu akşam eşime diyimde nöbetçi eczaneden alsın yrn sabah size müjdeli haber verebilirimmmm
misafirlerim 6da gitti osaaten beri kızımla ugraşıyorum yıkadım falan bitek uykuda alıyo artık memeyi..
ya defnem ufaktan öksürüyo ya ara ara hırlaması yok ama içim parçalanıyo o öksürürken artık kış gelsin ya en azından üşüttü derdimiz olmayacak sıcak odada bakarız ama bu türlü ceyran oldu,esti,terledi, yazın bebe bakmak daha zorya..
şurup versemmi acaba? bide ne veriyim bende ateş düşürücü var anmm ver dedi etki edrmiş.
yarım kaldı ama çıkmam lazım aglıyooo
Neeeeeeeeeeeee hamilemi yok kız şaka yapıyon heralde bunu yazdıkta sonra girmemişsinde merak ettim seni.
merhaba kızlar. uzun zaman sonra tekrar aranızdayım kısa bir süre için. kardeşimin evine geldik yine mersin'e,denize. geçmişi okuyamadım ama bir ön sayfada bir çekiliş gördüm. nedir o? anlatabilecelek olan varmı? ama her neyse benide katınkaydirigubbakcemile3 ben herşeye varım sizinleopuyorumnanaktan hepinizi çok özledim ve çok merak ediyorum:gitme:
Ayşecim hoşgeldin özledik seni
Ahseni şimdi uyuttum oh rahatım
daha bavul hazırlamadım kızın kıyafetleri de ütülenecek yarın yaparım valla uykum var
kızlar ben yarın giremezsem ki giremeyebilirim çok işim var çünkü
çekilişe beni mutlaka katın ve kimin bana çıktığını mutlaka haber verinn
Esencim hayırlı yolculuklar tatlım iyi gezmeler.
ay kizlar bugun cok komiktimsabah 10 gibi kalktik kizcemle..cok uykum vardi..serrayi yedirdim tam yatircam bi masumlaşti
dedim kakişler geliyor
o yapana kadar biraz seveyim oyniyim derken sirtina taşti
onu temizlerkende uykum kacti
![]()
baktim yapacak işim yok..(palavraninda bu kadari kaydirigubbakcemile3 tamam ev derli toplu ama işim yok degil yani kaydirigubbakcemile3 )..neysem işte o an gözüme iş yok gibi geldiD dedim haydi babaya gidelim süpriz yapalim
![]()
yarim saat pendikten dolmahceye hangi yoldan daha cabuk giderim diye düşündümsonunda beşiktaş otobüsüyle beşiktaşa gidip ordan taksiye binmeye kaar verdim..hazirlandim ciktim
serrayi kanguruya koydum,kanguruyla pusetine koydum
almasi cabuk olsun diye
D tam duraga vrdim otobüs gitti :))) diger otobüste bir saat sonra 13teydi yani..dedim şimdi ben gidicem eşim çikicak işten
ay düşünsenize süpriz yapmak için gidiyorum..arayacam eşimi nerdesin dicem..evdeyim dicek
sen nerdesin dicek..bende dolmabahcede
bana süpriz olmus olurdu
böylelikle gitmekten vazgectim
mama alip eve geldim..
sonra serrayi doyurdum altini değiştirdim..ya dedim bukadar hazirlandim ettim niye evde durayim..eşimi aradim kadikoyde bulusalim diye..tamam dedi..tekrar ciktimgittim kadikoye yuvarlana yuvarlana
önümde ayse serra asili,arkada sirt cantasi elimde puset
![]()
eşimle bulustuk yemek yedik gezdik geldik..
ay bu arada dün eşim hatirladi dogumgünümühediye olarak gümüş cok güzel bi yüzük almiş..ammaa verişini bi görcektiniz
verdi yüzügü taktim parmagima küçük geldi..aa bu kücük dedim..ne dese begenirsiniz
sen kilo almişsin demekki,benim serce parmagim senin yüzük ölçün cünkü kaydirigubbakcemile3 dedi
klava: hiçte bileeee sen zayiflamişsindir dedim bende :umursamaz: :dilcikar: tabi tabi dedi mafoldumben cok romantik bi hediyeleşme oldu anlayacaginiz kaydirigubbakcemile3
ay cenem düştü gene gece gece..güya film milm izlicektim baba-kiz uyumusken..ama saat 1.5 olmus..anca serrayi yedirip ytarim :)
hayirli pazarlar şimdidenhatta artik pazardayiz
hayirli pazarlar diliyim ve susayim artikkk
opuyorumnanaktan
İyi etmişsiniz gezmekle ohhh ne güzel ama hediye kısmında koptum diyebilirim helal valla kocana
Kayınvalidemler kahvaltıya geliyolarmış :1shok: Bize bi pazar rahat yok ya kötükedihüso
Yok anacım bunlar ayrılamıyorlar bizden kendi anamız bu kadar gelse gitse laf olur evden çıkmıyorlar diye.Gerçi bizimkileri gelmez çekenirler ya o ayrı mesele...B]
günaydınlarmı desem tünaydınlarmııı
bizde kalktık aksam misafirlerim 10 da geldi çaya dedimde bu saatte demedik çok kızdım sonra gelince söleiler onlarda misafir gelmiş habersiz sofrada yakalamış ben arayınca gelecek diyince anlamışlar kalkmışlar neyseee ....çayımızı içtik sohbet ettik gittiler sonra ben bulaşıkları hallettim ömer bey uyumadı babası ile oynamaya başladı sonra adam uyutimm bunu dedi saat bir oluyor ben uyuya kalmışım .....telsiz denemesi yapıyormuş bizim adam gece beni uyandırıyormuşş oldumu diye ben uyanıp o arkasını dönene kadar uyuyormusum bakmış saat 2 benide kanepeden kaldıramayınca
gitmiş çoukların odasında yatmış bende kanapede tabi sabah kalktım yatak odama geçtim yatağımada yayıldım sonra ömeri getirdi mama yedirdim ....ikizde uyumusuz sonra kalktık ömer uyuyor tabi tesisatcı gelecek bizim ön balkona çeşme yapacak orayı yıkamak sorun oluyor bölelikle hergün yıkayacam ve orada yaşayacam .....laptopuda koyacam....anakucaklarıda aldımmı eşim bugün hamakda almış onuda kuracazzz ......balkon sezonu gecikmeleli açılıyorrr...............
ayyyyyyyyyyy bu ömere bi haller oldu yemek yemez oldu yaaa ne yapacam bilmiyorum ek gıdayı yiyecekmi bilmem yaaa
O süper sana gelince balkon keyfi yapıcaz desene ne güzel püfür püfür.
ya ben yeni geldim ne çekilişi benide ekleyin şimdi geçmişe bakayım hemen buluşma var halen değilmi benim yirmilikler sorun çıkardı kızlar çok kötüyüm günlerdir ağzımı açamıyorum çarşambaya randevu aldık ameliyatla alıncaklar dün kızımı işitme testine götürdük şükür iyi çıktı yalnız kaka testinde 4-5 lökosit görüldü yazıyordu doktor bu bebeklerde normal sınır dedi ben kakasının yeşil sulu sümüksü olduğunu söyledim o zaman bir tane şurup verelim dedi ama ben kararsız kaldım bu sabahda kızımın kakası sarı ve koyuydu sizce kullansam mmı kızlar ya ilaçdaok kullanmak istemiyorum bide kulağında yağ bezesi demiştim ya onuda çocuk cerrahisinin görmesi gerekiyormuş onada canım sıkıldı inş önemli bir durum değildir bu hafta içi göstercez böle işte sizlerde ne var ne yok bakayım geçmişe yine gelirim inş
Goncacım çok geçmiş olsun kızınada sanada defneciktede bişey yoktur sıkma canını annesi ferah tut içini.
Selamlar Kizlar,
Ben malumunuz 1 haftadir Annemlerdeyim ve tatilim iyi geciyor. Ama oglum yolda cok yiprandi, üstüne birde bagirsak sorunu cekiyor kac gündür, kakasini günde 1 kere yapiyor oda cok civik ve icinde sümüksü birseyler var. Doktora götürdük, seruma gerek yok simdilik, bol sivi tüketsin dedi. Havalarda bir sicak sormayin, sürekli terliyor. Nasil giydirecegimi sasiriyorum. Birde ilgi manyagi oldu, hic kucaktan inmiyor, gündüz uykularinin süresini iyice kisaltti. Ama olumlu gelismelerde var, ismiyle cagirinca kafasini cevirip bakiyor, bir sürü yeni heceler ögrendi, konusma terapileri yapiyor sipam:) Cinfiragini tutup salliyor ve gülüyor yaptigi ise. Park yatak aldik burada, besik gibi sallanabiliyor, cok isime yaradi gercekten. Gece uyumasi cok kolay artik. Kilo alimi durdu ve belki kilo bile verdi. Bu da sanki stresten sütümün azalmasina neden oldu, sürekli emzirmeye calisiyorum. Ne kadar iciyor acaba diye, Nuk'un elektirikli gögüs pompasindan aldim, cok kullanissiz cikti. Degistirecegim yarin, umarim sorun cikartmazlar.
Cekilis yapiyormussunuz kizlar, bende katilmak isterim. Bir sakincasi yoksa benide alin listeye. Ve gecmisi cok az okuyabildim, umarim bir sorun yok, hersey yolunda. Gelirim yine, hoscakalin simdilik.
Hoşgeldin canım tatil iyi geçiyor anladığım kadarıyla pompoda ben medelanınkini kullanıyorum elektrikli pilli çok memnunum tavsiye ederim.
Tam hazırlandık dışarı çıkacaktık Defnoş bir ağlamaya başladı. Ama nasıl çıklık çığlığa :1shok: 1 saatte zor sakinleştirdik. Sonra bi baktım bugün 3.kez kakasını yapmış :bbo: Normalde 1 kere yapar. Sanırım karnı ağrıdı onu çıkarmadan önce. Poposunu yıkadık babasıyla, emzirdim uyudu. Saat 8'de yattı. Sanırım gece uykusuna geçti :bbo: Normalde 9-9,30 gibi uyurdu. İnşallah gece uyanmaz :Saruboceq:
Oy kuzuma hastamı olmuş kıyamam
Selam Kızlar...
Gezdik geldik bizde.Dün halamın kızına gittık.1 yasında bir kızı var.Abimin esıde geldi 3 yasında yeneğimle birlikte.Nasıl gürültü yaptı 2 yaramaz anlatamam.Tabi Borada tum gün uyumadı.Akşamda uykusuz kalınca iyice huysuzlandı.
Ordan annemlere gittik.Abimlerde geldi.Babam yemekleri hazırlamış bi güzel yedik.Ama canımızı sıkan bisey var.3 yasındakı yeğenim Bora olduğundan beri ara ara kekelemeye başladı.Halbukı onun yanında kımse Borayı sevmiyor.Nasıl zorlanıyor bişey söylerken anlatamam.Psikolog gecıcı dedi inşallah düzelir ya.
Sonra Bu sabah eşim bize kahvaltıya götürdü.Borada cok uslu durdu.Ordan alışveriş merkezine sonrada herzaman gittiğimiz bi cafe ye.Saat 4 te eve geldik.Borayı yıkadık simdi uyuyor.
Fırsattan istifade cay demliyorum sımdı koçışle balkaonda keyıf yapıcaz.
Geçmişe bakıcam az sonra umarım herkes iyidir.
Yapın Gülhancım gündüz yapamadığımız keyifllerin yerinede yapınzemuszemus.Kıskanma olayına gelince geçicidir diye düşünüyorum biizdede olmuştu ama çok dikkatli ol görümcemin oğlu diğer görümcemin bebeğini yanında kimse yokken yastıkla boğmaya kalmıştı o yüzden çok korkarım ben.
ayyyyyyyyyyyyyyyyyyy öldümmm daaa
adam 12.30 geldi evimin içine mıçtıııı aman yaaa birkırık iğne yaptırmayacam bu eve çocukların odası balkonlar banyoyu batırmışş ....salonuda biz dağıttık çocuklarla
neysee adam 4 gitttiiiii ben hemen çocukların odasını topladım taş toprak alındı sonra süpürdüm silidim toz aldım en büyük aptallığımmm beşiklerin yerine değiştirme girişimim oldu tek başıma çek çekkk anam ağladı ama eski yerine koydum yine......
tozunu aldım çocukların nevresimini değiştirdim yatak koruyucusunu aldım yıkanacak cibinlikleri kaldırdım bizim evde her camda sineklik varr ............
sonra mutfak balkon silindi salon temizlendi yatak odası en berbat banyom idi adam doğagaz su borusunn vansını değiştirmiş heryer kömürlü su gibi olmuş çamaşırsuyundan zehirlenecektim yaaaa hapşırmaktan helak oldumm....çamaşır attım makinaya onlr yıkansın asacam sonra yatak koruyucusunu atacam çocukların............yemek yapamadım tabiii ...ütüde veletlerde uyumuyorrr yaaa
Yavrum sen bi işe kaltıştın zaten pestilini çıkartana kadar bırakmazsın yazdıklarını okurken ben bile yorulum valla.Bir çeşme yaptırmak bu kadar zahmetlimi olurmuş
ohh ne guzel bu hafta sonu herkezde bı hareketlılık var bız gunu bırlık gıttık cebecıye ama bugun donduk benım kıs burnumdan getırdı bu kıs evden cıkınca canavarlasıyo butun gun agladı cmt gunu.denızın dıbındeydım ama ne mumkun gırmek mılletınde keyfını kacırdık aglaya aglaya uyudu bugun gırdım suya yanlız,aman keyfı cıkmıyo ya duruyla eşim kıyıda bana baktı bende tek basıma ama yorgunlugum gectı bee tatıle ıhtıyacım var benım kesın anladım bunu sıdm ıevımızdeyıs benım kıs gulmeye basladı anladı eve geldıgımızı mutlu oldu yıkadık uyuyo sımdı anlamıyorum bu kızı bazen nerden bılıyoda böle davranıyo bunlar cok cin ya
Hemde ne cinler Gülşah'cım ben denize girer gelirdim hemen uyuyan çocuk uyanırdı sanki evden çıktığımı anlamış gibi pek keyfi olmuyor ancak bakan biri olacakki sende eşinle deniz keyfi yapasın neyse artık seneye daha rahat olur sanırım
kızlar iyiy geceler yoldan geldik yorgunum yarın görürürşüzz
Hoşgeldin Özlemcim.
![]()
bu oğluşumun son hali teyzoşlar. daha fazlası için aşağıdaki linki tıklayınyerimseniben
2009 mayıs bebişlerının son halleri.... - Sayfa 9 - Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU
Maşallah Kağan'ıma kocaman olmuş