• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mayıs Anneleri

yaa benim oğlum mayısın en küçük erkeki olduğu için mi ben dünürsüz kaldım...
herkesin bi dünürü var gibi geldi bana :)))

banu bi şey soracağım sana ya sütü sağdıktan sonra hemen poşete mi atıyorsun
şimdi ben emzirdikten sonra sağacağım bi memeyi ama bu ona yetmez ki poşeti açıp ilave edebilir miyiz daha sonra mesela 1 saat sonra

bengicim ilave edemezsin tatlım sağdığın kadarını poşete koyabilirsin hemen atma deepfeereze biraz beklesin beş dakika kadar sıcaklığı gitsin önce sağdığın sütle yeni sağdığın sütü karıştırmamalısın bitanem besin değeri düşer aklında olsun yeri geldi ben 50 ml için tek poşet kullandım şekercim

tamam canım çok sağol ben burada bulamadım o poşetlerden sipariş edeceğim ne kadar alsam bilemedim öğlen geleceğim emzireceğim 3 te de dersim bitiyo yine yetişir emziririm
bi de biberonla buzdolabına koysam ne kadar dayanır akşama kadar dayanır mı

bengicim bir kere şişeye konulmuş ve bebeğin içtiği sütü tekrar saklama bebeğin ağzından bakteri geçiyormuş süte ve sütün daha kolay bozulmasına sebep oluyormuş bilgin olsun
sakladığın sütlerin poşetine muhakkak tarh koy bitanem en önce sağdıların önde dursun onları kullan
oda sıcaklığında dört saat bozulmuyor anne sütü ben çok araştırdım işe başlamadan çok şükür herşey iyi gidiyor

yaaa kızlar o meyve şeysine ben hippin pirincini koydum yani hazır o yüzden bekleyemezmiş 48 saat eğer pirinç unu koyup pişirseymişim olurmuş

tühhh 3 kavonoz gitti yemezler şimdii neyse deneye deneye öğerenecem bide bu aliş püre sevmiyooo

normal meyveyi verriyom şapur şupur rendeleyip verecem şimdii

tamam canım çok sağol ben burada bulamadım o poşetlerden sipariş edeceğim ne kadar alsam bilemedim öğlen geleceğim emzireceğim 3 te de dersim bitiyo yine yetişir emziririm
bi de biberonla buzdolabına koysam ne kadar dayanır akşama kadar dayanır mı

canım buzdolabında iki gün dayanır süt

ooo benimki en baştan beridir sabah uyandıktan sonra hep yanıma alıp memede uyutuyorum bacım yoksa ne mümkün ki kendi halinde sepetinde uyusunn ..sabah 6 da diker valla beni ayağa kaydirigubbakcemile3

çalışmaya gelince bende öyle cnm yarım saat bile mecbur kalıp dışarı çıksam aklım gidiyor o yüzden anca 4 5 yaşına gelince ana okuluna falan verirsem belki ozaman çalışırım ama şimdi imkansız dediğin gibi Allah kimseyi zorda bırakmasın a.s.

Bizimkide işte 7:30 gibi kalkıyodu. Böyle olunca iyi oldu canım ya en azından 1-2 saat daha uyuyor hihoyyyt

3 kavonoz çıktı meyvee soğusun dolaba koyacam

iyi oldu yaaaaa uğraşıyon azcık ama olsun masraf azalırrr

yarın verecem yerlersee devammmmmmmmmmm

esra geçmiş olsunnn

offff aliş erken kudurdu yaaaaaa ömer sızdııııı bende yoruldum sahurdan beri bişi yemedim yaaaa

İnşallah severler canım sanada iyi olur masraf açısından yerimseniben

anammmmmmmmmmm kız bu cadı defnoşun bi kalkıp yürümediği kalmışşş maşAllah kuzumaa kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Kız ellerinden tuttum mu adım atıyor zilli ya fena edecek bu yakında beni kaydirigubbakcemile3

kızlar teyzem gelmiş ben anneme gidiyorumm
öptüm byeee

Güle güle canım a.s.

kızlar anakucağının baş desteğini ne zaman çıkartıcaz bilen varmı?

Ben hiç kullanamadım canım. Defnoş kafası sabit olunca sevmedi :1no2:

çok öksürmüyordu ama burnu falan da tıkandı emerken zorlanıyordu yavrum o yüzden götürdüm dr aa bi de şu çok kaka yapma olayı vardı ya benim oğlanın onu falan da sordum işte zaten cmtsi gitmemiz gerekiyordu bikaç gün erken gitmiş olduk

Anladım canım. Bizimkininde gece burnu tıkalı oluyor bazen. Hafatasonu kontrolümüz var sorayım bende :uhm:

ayy geldim.Bir uyumuşum tam 3 saat.Geçmiş olsun dilekleriniz için sağolun canlarım.
Annem hızır gibi yetişti sağolsun.Uyudum da kendime geldim biraz.Vitamin de içtim.Siikon kasıklarını gittiğim yerlerde bırakmışım.Eczaneden gittim aldım.Havada iyi geldi.

Geçmiş olsun canım. Dinlenmen iyi olmuş a.s.

emdiriyorum cnm ama son günlerde göğüs uçlarım acımaya başladı birde gece 2 saatte bir uyanıyor artık ..uyurkende meme sürekli ağzında olsun istiyor ama göğüslerde eskisi gibi öyle sertleşme yada sütün aktığı olmuyor sanırım azalıyor:1no2:

Benimde geceleri sert olurdu şimdi pek olmuyor :uhm: Defne 9 gibi uyuyor 2 yada 3'e kadar. Sonra ise 2 saatte bir kalkıyor :uhm: Bakalım doktor haftasonu kilo alımına göre ne diyecek CADIARZU

selam kızlar bu ara takılamıyorum sizle oğluş garip benim dra götürdük tekrar ilaçları reddediyo çünkü. hava veriyoruz ilaçla... çok ağır değil broşları falan açık ama balgamı atmasına yardımcı olmamız gerek dedi kıyamam tıkanıyo rahat nefes alamıyo özellikle geceleri. çok fazla kustuğu için yeterli kiloyu dsa alamıyodu ben ded sağıyorum artık sütü hem ne kadar içtiğini bileyim istiyorum akşam 90ml içti sabah 110ml dr 120 içmesi lazım dedi eğer kilo alımı yeterli olmazsa mama takviyesi yapacakmışız kilosu bugün itibariyle 5940 çıplak. 21 mayıs doğumlu az mı ya

Geçmiş olsun canım a.s. Kilo iyi gibi ama çocuktan çocuğa değişiyor canım ya. En iyisini doktorunuz bilir CADIARZU

Vay cadı vayyy.Yerim ben bunu nişanlısı gibi kıpırdak yerinde durmuyor demek.Fotodaki sansürüde yağız çok beğendi kaydirigubbakcemile3

Valla yandık bacım biz bunlarla kaydirigubbakcemile3

Tam çekiyordum hemen kapadı önünü Yağız kızıyo dedi kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

defnemde çok hoşşş heeeee tam zilliiiii

Anasına çekmiş kaydirigubbakcemile3

pınarcım maşallah kızına kız düşecek o benimki de daha iki aylık yüz üstü dönmeye başladı şimdi tutamıyoruz zaten kesinlikle sırt üstü ya da yan uyumuyo hep yüzüstü

Bizimkide 2 aydır rahatlıkla dönüyor canım ama bu aralar çok hızlı hareket ediyor :1shok:

kkızlar selam naberler ben yorgunum hastayım ev ararken oruçlu olduğum için sanırım bittim eşimde diyor evde hep yattın şimdi bu kadar gezmek zorladı seni diye ve ev bulamadık evler çok eski mahalle arası bi ev beğendik tamm tutacaktık yan komşumuz olacak adam cübbeli bişey olablir ama adamın üstte karısı yanımızda kuması oturuyomuş kumada kapının önünde kadınlarala lak lkat eşim sen yapamazsın bunlarla dedi doğru bunlarla takışırsın dedi vazgeçtik yarın işe başlıyorum.Türkizde yoruldu evdeyim temizlik yapıcam yine gelirim

Canım geçmiş olsun ya yorma kendini bulursunuz elbet a.s.

Bende markete gittim alışveriş yaptım biraz.Yağız uyduğu için kayınvalide yanına çıktı.Hava almak iyi geldi.

Mozaik pastamı yapıp dolaba attım.Birazdan kaynana tekrar gelecek poğaçayı yaparken yağızı oyalayacak.Bu arada bende bamya yemeğimin yanına mantarlı bulgur pilavı yapıcam.Bide şu reklamlarda çıkan soğuk ayran aşı çorbası var ya ondan yapıcam ama hazırı değil kendim buyday ve nohuttan çok lezzetli oluyor birde bı sıcaklarda soğuk soğuk iyi gidiyor.

Ohhhh afiyet olsun tatlım bende tiramisu yapayım diyorum Defnoş müsade ederse kafamçokkarıştı

pınarcım defneye maşallah pek tatlı yiyenim benim bu arada salıncağınıda çok seviyor

pınarcım senin salıncak büyük duruyor içi geniş

Sağolasın canım evet çok seviyor gece bile onda yatıyor a.s Geniş olsun diye baş ve ayak ucuna 60 cm'lik alüminyum çubuklar yaptırıp taktım iyi oldu alkisalkisalkis

yaa benim oğlum mayısın en küçük erkeki olduğu için mi ben dünürsüz kaldım...
herkesin bi dünürü var gibi geldi bana :)))

esracım bende dünürsüzüm :))))))))))))))))))))))))))))))

Aha dünür olun işte alkisalkisalkis

bengicim bir kere şişeye konulmuş ve bebeğin içtiği sütü tekrar saklama bebeğin ağzından bakteri geçiyormuş süte ve sütün daha kolay bozulmasına sebep oluyormuş bilgin olsun
sakladığın sütlerin poşetine muhakkak tarh koy bitanem en önce sağdıların önde dursun onları kullan
oda sıcaklığında dört saat bozulmuyor anne sütü ben çok araştırdım işe başlamadan çok şükür herşey iyi gidiyor

içtiği sütü değil hiç içmeden biberona koysam akşam yatmadan onu versem buzdolabında bekletip
ay çok sordum di mi ama bu konuda çok tecrübesizim internette başka başka bilgiler var sen denediğin bildiğin için sana soruyorum zaten hasta oğlum iyice hasta etmeyeyim diye

Defnoşun çamaşırlarını topladım, renklilerimi yıkayıp astım. Barbunyamı pişirdim. Semizotu salatası çin semizotumu yıkayıp temizledim. Şimdi Defnoşumu emzirdim. Uslu durursa tiramisu yapacağım cokacimcoook

Heee bide salonumu şöyle bi silmem lazım :bbo: Defnoşun çamaşırlarını da ütülemem lazım. Yarın annemle bi tanıdığa gideceğiz. Cuma günü de bi bacım var müsait olursa onunla buluşacağım a.s

valla pınarcım aynı sattelerde demekki uyanıyolar gazelle ..ama ben dr kontrolunü bekliyemicem çünkü çok var ayın 19 unda yaw ...en azından ozamana kaadr 2 çeşit ek gıdaya alışır :))))

bengicim üzülme cnm dün doktora gittim,dağhana 5850 ve normal dedi dağhanda 3 ay 12 günlük..anne sütüyle beslemeye devam et dedi.korkama yanii devam et.
Sünnet olayınıda konuştuk bence yaptırın dedi bişeyler vardı beyaz beyaz şeyin ucunda sünnet olmadığı için dedi..bizde yaptırmayı düşünüyoruz işimdi kimseye haber vermeden gidip yaptırıcaz...
Rota aşısıda yapıldı,aşıya bayıldı Dağhan..:)doktorda maşallah diyo..
ee kızlar ne zaman buluşuyoruz ben eylülde ilk haftasonu yine tatile çıkıcam artık görüşsek herkes burdaysa???hem bebişlerde büyüdü??

içtiği sütü değil hiç içmeden biberona koysam akşam yatmadan onu versem buzdolabında bekletip
ay çok sordum di mi ama bu konuda çok tecrübesizim internette başka başka bilgiler var sen denediğin bildiğin için sana soruyorum zaten hasta oğlum iyice hasta etmeyeyim diye

bitanem bilgi aktarımı yapıyorum bunlar aklından olsun sağıp biberonaq koyup buzdolabında iki gün durabilir birşey olmuyor ben ertesi gün içireceksem sütü biberona koyup buzdolabına bırakıyorum ertesi günü veriyorum bir problem olmaz tatlım

anammm herkez burda kimse yazmıyor bişii
aysun4141+, beyaz16+, bocek_82, dırımkızı+, incihan+, mezat, mutahhara+, sibiko+

kız tubiş yine yakalandınnn annendemisin ??

Back
X