Kizlar Iyi Aksamlar,
Keyifsizdim iki gündür, yazamadimda, yazilanlarin bir kismini okuyamadimda. Insanlari anlamiyorum ya, bildikleri hakkinda da konusuyorlar, bilmedikleri hakkinda da. Yoksa ben mi cok tahammülsüzüm, alinganim anlamiyorum.
Kayinpederim, gecen esime telefon da diyor ki, "Süt bebege yetiyor mu, ac birakmayin cocugu"
"Hayda, bu da nereden cikti simdi" dedim ve mantik yürüttüm. Birkac gün önce görümcem esime Doruk'un kilosunu sormus, kendince az bulmustu. 10 tane cocuk büyüttügü icin(!), her konuda oldugu gibi bu konuda da kesin bir sürü sey söylemis, babasini etkilemistir. Ona göre bu ayda 8 kilo civarinda olmaliymis bir bebek. Sanki benim oglumu obez yapmak gibi bir takintim olmak zorunda!!!
Hamileligimde de, böyle bir durumla karsilasmistim. Dengeli beslenmeye calisiyorum, yararli oldugunu bildigim herseyden yiyiyorum demistim kadina aklima hicbirsey gelmeden. Ertesi gün yine kayinpederim "Filiz cok yemesin, bebek kilolu olur, zor dogar" demisti.
Evde Dorugu tarttigim bir hassas tartim var. Hergün tartiyorum oglumu ve kilo alisini takip ediyor hatta islak bezlerini bile tartarak, ne kadar beslendigini anlamaya calisiyorum. Zaten bir dengesizlik görsem, kimsenin söylemesine gerek kalmadan önlem alirim ama böyle fikir yürütmelere ve dedikodulara sinir oluyorum. Doruk su anda 6.700 gram, 67 cm kizlar. Tatildeyken ishalden ve asiri terlemeden kilo alamadigi gibi, 300 gram civarinda kilo kaybina ugradi ve ben stresten mastit oldum. Ama su anda kilo alimi iyi gidiyor, bende sütümü arttiran herseyden yiyiyor ve iciyorum. Birde böyle cikintisiz laflar olmasa...