• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mayıs Anneleri

Siz neler yapmalısınız:
- Bebeğinizin bu aydaki gelişimi değerlendirilmelidir.
- Aşıları yapılmalıdır.
- Bebeğiniz çok iyi oturabiliyor olabilir ama onu yüksek veya kaygan bir zeminde oturtup yalnız bırakmayın.
- Dişleri çıkmaya başlamışsa, beslenmelerden sonra bu dişleri yumuşak bir tülbentle silebilir, bir miktar su vererek yiyecek kalıntılarının temizlenmesini sağlayabilirsiniz.
- Çocuğun kendi kendine uyuması için hala geç kalmadınız. Uyumadan önce ılık bir banyo, loş bir oda, yumuşak bir müzikle kendi kendisine yatağında uyumasını kolaylaştırın.
- Gece ağlayarak uyandığınfa kucağınıza almadan, sırtını başını okşayarak, yastığının ısınmış olan yüzünü alt üst ederek, hafif hafif mırıldanıp, ninni söyleyerek tekrar uyumasına yardımcı olun.
- Eğer kucağınızda uyutuyorsanız, yatağına koyduğunuzda uyanmasını önlemek için, onu kucağınıza bir çarşaf veya yastığı ile alın, yatağa koyduğunuzda ısı farkı oluşmayacak ve uyanmayacaktır.
- Her feryadında yatağın başında bitmeyin. Biraz bekleyin belki kendiliğinden susacaktır. Feryatlar ısrarlı hale geldiyse seslenin, sizi duysun, buna rağmen devam ediyorsa yanına gidin.
- Gece beslenmelerini azaltıp, saat aralarını 6 saate çıkarın.
- Yastıklarla onun dik konumda oturmasını sağlayın.
- Çeşitli ama güvenli oyuncaklarla ilgisini çekin. Çok fazla oyuncak ilgisini dağıtır. Bir seferde ortalıkta tek bir oyuncak olmasına dikkat edin.
- Onunla konuşun, artık sık duyduğu kelimeleri anlamaya başlar. bebeğinizle bebekçe değil düzgün konuşun. Belli bir şey için hep aynı kelimeyi tekrarlayın ki, kelimeyle olayı birleştirsin. ıki ayrı şeye aynı ismi vermeyin. kafası karışmasın.
- Basit kelimelerle konuşun, elinde tuttuğu bir büsküi ise işte büskiü deyin. uzun cümleler değil, basit kısa açıklamalar yapın. Uzandığı bir şeyin adını söyleyin, elinizde tuttuğunuz veya gösterdiğiniz şeyin adını birkaç kez tekrarlayın.
- Bazı özel şarkılar belirleyin. Çocuklar tekrardan ve bildik şeylerden hoşlanırlar

Kızlaaarrr oğluş uyanana kadar bi ağızbezini sabunladım yıkadım ütüledim, sonra elmayı yıkadım, yarımını kestim cam rendede rendeledim, tülbentle süt saklama kabının içine sıktım plastik kasıkla verdim ğluşua, başta ağzını ekşitti sonra beeee beeee yapa yapa yedi :))) 5-6 kaşık kadar verdim, buda yedikten sonraki halimizkaydirigubbakcemile3

Bebeğin 6. Ayı
Bebeğiniz bu ayda artık destekle oturmaya başlamış ve ellerini kullanmaya başlamıştır. Yalnızca anneyi değil, diğer aile bireylerini tanımaya, seslerini ayırt edebilmeye başlamıştır.Kendi kendine bir şeyler mırıldanıp, mutluluk çığlıkları atabildiği gibi çok güçlü olarak ağlamayı da öğrenmiştir.

Bebeğiniz neler yapar :
- Sırtüstü yatarken başını yastıktan kaldırabilir.
- Ayaklarını elleriyle tutabilir.
- Sırtını dayadığında rahatlıkla ve uzun süre oturabilir.
- Çevreye ilgisi gelişir. Gürültüyü, ışığı dikkatle izler.
- Kucağa alınmak için iki koluyla birlikte size uzanır.
- Ellerinde tutuğunuzda kendini kaldırmaya çalışır.
- Çok güçlü tekmeler atar.
- Bu ayda rahatlıkla yüzükoyun ve sırtüstü döner.
- Oturtulduğunda başını ve sırtını dik tutabilir.
- Yüzüstü yatarken ellerinin üstünde başını ve göğsünü yukarı kaldırır.
- Birisine veya bir eşyaya tutunabilir.
- Dik tuttuğunuzda ayakları üstüne ağırlık verse de dizleri bükülür, gevşek basar.
- Düşen bir nesneyi arayabilir.
- Elindeki oyuncakları yere atmayı ve çıkan sesi duymayı sever.
- Ulaşamayacağı bir yerdeki oyuncağı almak için yuvarlanma veya sürünme hareketleri yapabilir.
- Bir elinden diğer eline oyuncakları rahatlıkla geçirir.
- Çevresindeki insanları ilgi ile izler.
- Artık göz koordinasyonu sağlanmıştır. Daha önceki aylarda görülen şaşılığın artık bu ayda görünmemesi gerekir.
- Uyumlu, şarkıya benzer tonda sesler çıkarmaya başlar.
- Anlamını bilmese de bu ayda ba-ba, ma-ma gibi kelimeleri söylemeye başlayabilir.
- Herşeyi ağzına götürebilir.
- Biberonunu tutabilir.
- Oyuncaklarını hızlı hızlı sallar.
- Bu ay içinde yüz üstü yatarken oturma pozisyonuna geçmeye başlayabilir.
- Oturur durumdayken bir şeye tutunarak kendini yıkarı doğru çekebilir.
- Parmaklarını kullanarak küçük nesneleri alabilir.
- Bir büsküiyi kendi kendine yiyebilir.

benim paşam burda yazaların hepsini yapıyor :nazar: :nazar: :nazar:
yesin onu annesi , ölür annesi ona..

Kızlaaarrr oğluş uyanana kadar bi ağızbezini sabunladım yıkadım ütüledim, sonra elmayı yıkadım, yarımını kestim cam rendede rendeledim, tülbentle süt saklama kabının içine sıktım plastik kasıkla verdim ğluşua, başta ağzını ekşitti sonra beeee beeee yapa yapa yedi :))) 5-6 kaşık kadar verdim, buda yedikten sonraki halimizkaydirigubbakcemile3

ohhh afiyet olsun kuzucuğuma tosunuma yarasın annesi.bak sevmiş annesi gördünmü oğluşunu nasılda yemiş. maşallah :nazar:

cumamsjrh2.jpg

günaydin hatunlar a.s. hayirli cumalarrr a.s.

yahu durun be ne agliyorsunuz :olmaz: bakin ne güzel işiniz var..bu zamanda işsiz olan,ac olan acikta olan o kadar kişi var..kimse keyfinden cocugunu birakmiyor..duygusal tarafindan bakmayin hemen..bunu düşünmek sizi üzmekten baska bi işe yaramaz..güzel taraflarini görün..boncuklarinizi düşünün..cok sukur iyiki varlar :)

gulhan hanim gulhan hanimmm :D senin 8 kilon varsa benimde 11 kilocukum var :D hedefim 65 valla :D

burcucum hadi bakalim meymeee saati geliyorrrr :) hazirmisinnn :P

birsen nerde yahu?

aysuncum erken kalkmişin :) 2.cocuğu ancaaa 4-5 sene sonra düşünüyorum nasipse :)
a.s.a.s.
bende seni özledim sibelcim inanki. çok şükür bu aralar girebiliyorum. aynı durumdayız canım. seni çok ii anlıyorum. yağıza kim bakıyor sibelcim?

tamam bekliyoruz heyecanla...

kız ağlama ilahi burcucum. senin bizi teselli etmen lazım canım ..
kızlar ben bugün öğleyin çıkcam. oğluşumun aşısı var bugün gidip onu yaptıracam

a.s.a.s.
efem bizde kahvaltimizi yaptik..daha dogrusu serros kahvaltinin yarisinda uyudu :D ne yaptiysam uyanmadi :D 7'den beri uyumadi,ondan herhalde..

bende sporumu yaptim..fufff fufff diye :D acaip komik oluyor ya :D

şimdi kahvemi içip işime gücüme bakayim..ev gene elden kacti kaciyor :) tutayim bi ucundan :D

Efferim gız sana bana örnek ol bende başlıyım :)))

ohhh afiyet olsun kuzucuğuma tosunuma yarasın annesi.bak sevmiş annesi gördünmü oğluşunu nasılda yemiş. maşallah :nazar:

Sağol cnmmm, sonrasında su vermedim biraz emzirdim, doymuş görünüyodu emmeyince bıraktım sütü sağıp attım dolaba dursun lazım eder

merhaba kızlar nasılsınız?
zeynebi şimdi uyuttum bi bakayım dedim
çok mızmız bu aralar
dişi patlamış üst dudağında daha tam oalrak görünmüyor ama
o sıkıntı veriyor sanırım

facede çiftliği olanalr baksın yeni şeyler gelmiş
ineklerin hepsini topladım bi araya
süper oldu yer açıldı baya
nerden sardık bu oyuna bırakamıyorum yaw

kızlar ben birazdan çıkıyorum hepinizi öpüyorum yarın görüşürüz inş.
aşıya götürecem oğluşumu gideyimde hadi bye byeeeeee

[QUOTE=incihan;9776600]Ay yatmadan yazayım

Tubacım hadi benı yakala ne istersen benden söz alıcam sana heheheheheh

Özlem özel birşey yapmıyorum canım.Sabah bildiğin dıet kahvaltı domates peynır salatalık ve 1 dilim cavdar yada tam buğday ekmeği sekersız cay aralarda yesıl elma ve yesıl cay acıkırsam salata az yağlı akşam evde ne varsa 8 yemek kasığı yanına salata cacık ama tatlı hıç yemıyorum.Haftada 3 gunde power plate yapıyorum 15 dakıka 2 gunde 40 dak yuruyuş.Beyaz ekmeğin kokusunu bıle unuttum.
Gecen gun 2 sekerpare yedım vıcdan azabı cektim resmen işte böyle cıcım ama daha gitmesi gereken 8 kılocuk var
[/QUOTE]
sağol cnm
dikkat etmeye çalışıcam bende yediklerime ama spor nasıl olacak bilemyiyorum:1no2:
anam kızlar 2008 mayıs annelerınde dıkkatımı cektı hamıle olanlar varmıs :1shok:
bıan kendımı koydum onların yerıne dusunemıyorum seneye tekraar hamıle kaldıgımı ama bellı olmaz dımı
olur mu olur
aslında guzel olurdu bı bısene calısır sonrakı bı senede ızın derken erzurumu bıtırırdıkte hayırlısı bakalım
cogumuzun ılk bebegı 2. yı hemen bı dahaı seneye dusunen varmı acaba

belki olabilir cnm ya
2-3 yaş olsun istiyorum ben aralarında
fazla fark olmadan büyüsün gitsinler işte
çocuk dr.ları da bunu öneriyorlar
ama şartlar çok önemli
çalışmak zorunda kalmazsam
maddi durumumuz iyi olursa
vs.vs bir sürü kritere bakmak lazım
ama istemeye isterimzemuszemus

slm kızlar tünaydınlar..
8 de uyandık bizde oğluşla,uyuyunca böreğimi sardım ama içim yetmedi,birazda patatesli yapıyım dedim,Dağhan beyle uğraşırken yakıyodum hemen kapattım neyse,sonra baktım pişmemiş tekrar su koyup açtım altını bu sefer DAğhan beyi uyuturken yaktım, :(( bu aralar acayip dalgınım yaa.ne olacak halim bilmiyorum..şimdi ayağımda uyuyor,geçmişi okuyana kadar uyanacak çocuk valla..
hiçbi iş yapmadan..
burcu hayırlı olsun cnm,bak ne güzel yavaştan başladın ama zaten ben yoğurdu filan tattırmıştım Dağhana ilk olmucak yani swvdi o da inşallah onun için yaptığımdada sever..
tubacım kolay gelsin sanada..
Gülhan spordan bize gel çay içeriz:)) ;)
Banucum kolay gelsin işin zor valla..
Ayşe sanada kolay gelsin cnm
hepinizi hayırlı cumalar kızlar
ben kaçar pc açık gelirim gene...

merhaba kızlar nasılsınız?
zeynebi şimdi uyuttum bi bakayım dedim
çok mızmız bu aralar
dişi patlamış üst dudağında daha tam oalrak görünmüyor ama
o sıkıntı veriyor sanırım

facede çiftliği olanalr baksın yeni şeyler gelmiş
ineklerin hepsini topladım bi araya
süper oldu yer açıldı baya
nerden sardık bu oyuna bırakamıyorum yaw

Zeynebimin dişi hayırlı olsun cnm :)))
opuyorumnanaktan
kızlar ben birazdan çıkıyorum hepinizi öpüyorum yarın görüşürüz inş.
aşıya götürecem oğluşumu gideyimde hadi bye byeeeeee

Görüşmek üzere cnm
opuyorumnanaktan
maşallah kağana:)))))))))))
opuyorumnanaktan
slm kızlar tünaydınlar..
8 de uyandık bizde oğluşla,uyuyunca böreğimi sardım ama içim yetmedi,birazda patatesli yapıyım dedim,Dağhan beyle uğraşırken yakıyodum hemen kapattım neyse,sonra baktım pişmemiş tekrar su koyup açtım altını bu sefer DAğhan beyi uyuturken yaktım, :(( bu aralar acayip dalgınım yaa.ne olacak halim bilmiyorum..şimdi ayağımda uyuyor,geçmişi okuyana kadar uyanacak çocuk valla..
hiçbi iş yapmadan..
burcu hayırlı olsun cnm,bak ne güzel yavaştan başladın ama zaten ben yoğurdu filan tattırmıştım Dağhana ilk olmucak yani swvdi o da inşallah onun için yaptığımdada sever..
tubacım kolay gelsin sanada..
Gülhan spordan bize gel çay içeriz:)) ;)
Banucum kolay gelsin işin zor valla..
Ayşe sanada kolay gelsin cnm
hepinizi hayırlı cumalar kızlar
ben kaçar pc açık gelirim gene...

ewet cnm başladık hafiften bakalım :))) darısı başına
opuyorumnanaktan

Kızlar biraz ev işi var nları halledicem öptüm hepiniziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :)))opuyorumnanaktan

Back
X