2009 Nisan Anneleri buraya

dinozzo maşallah sana bende 6 da uyandım 8 buçuğa kadar yatakta bebek bakımıyla ilgili kitabın bazı bölümlerini okudum(dersime çalıştım yani) sonra kalktım kahvaltı ettim şimdi popomu yaydım oturuorum tv de pilates var izliorum uyuz oluorum kadınlara

evet rumelili 38. haftadasın hatta bitiriosun her an herşey olabilir hem senin kız da sıkılmıştır artık:)

hayırlısı artık çiçekçim hep öyle dua ediyorum....ciğer gelişimi tamamlandıysa gelsin kuzum beklemesin tabi.......bakalım bugün devam edecek mi etmeyecekmi ama tek dileğim başka belirtilerinde olması.....yani ağrının eşiğini bilmediğim için suydu nişandı bir tüyo versin ama değil mi?:asigim:

evet dur internetten bi araştıriim bulabiliriz belki tüyolar ne olabilirmiş

Doğum eyleminin farklı olmasına karşın yaklaşan doğumun belirtileri genelde benzerdir. Her kadında tüm belirtiler olmayabilir ancak varlığı doğumun irkaç gün ile birkaç hafta arasında gerçekleşebileceğini gösterir.

Hafifleme: Bebeğin aşağı inmesi
Gebeliğinizin son dönemlerine nefes almada zorlanmaya başlamanız normaldir. Bebeğinizin artık diyafram kasını iyice yukarı doğru itmesi ve göğüs boşluğunun azaltması bunun temel nedenidir. Doğum yaklaşırken bebeğin kafası doğum kanalına doğru iner. Bu sayede göğüs boşluğu ve diyaframınız üzerindeki baskı azalır. Artık daha rahat soluk alıp verebildiğinizi ve sanki hafiflediğinizi hissedebilirsiniz. Öte yandan bebeğin başının aşağıya inmesi mesaneniz üzerindeki baskının artmasına neden olur. Bunun sonucunda da tıpkı gebeliğinizin erken dönemlerinde olduğu gibi sık sık idrara çıkma gereksinimi duyarsınız.

Bebek aşağıya indiğinde dışarıdan bakanlar karın yapınızın değiştiğini söyleyebilirler. Ya da nadiren ne siz ne de dışarıdan bakanlar böyle bir değişimin farkında olmayabilirler.

Nişan gelmesi
Gebelik sırasında rahim ağzı sümüğümsü bir yapı ile doludur. Mukus tıkaç adı verilen bu birikmiş salgılar bebeği dış etkenlere karşı korur. Doğumun yaklaşması ile birlikte rahim ağzı gevşemeye başlar ve bu tıkaç düşer. Halk arasında bu durum nişan gelmesi olarak adlandırılır ve doğumun artık çok uzak olmadığı gösteren işaretlerden birisidir.

Suyun gelmesi
Her 10 hamile kadından birisinde amniyon kesesi beklenmedik bir zamanda yırtılır ve amniyon sıvısı dışarı boşalır. Suyun gelmesi olarak adlandırılan bu durum da doğumun yaklaştığını gösterir. 36. haftadan sonra suyun gelmesini takiben genelde 24 saat içinde eylem kendiliğinden başlar. Suyunuz geldiğinde zaman kaybetmeden doktorunuzu arayın. Amniyon kesesi açıldıktan sonra bebeğinizi enfeksiyonlara karşı koruyacak hiçbir bariyer kalmadığından asla vajina içerisine tampon gibi maddeler yerleştirmeyin ve cinsel ilişkide bulunmayın.

Aşırı enerjik olma
Tüm hamileliğiniz süresince kendinizi çok bitkin ve yorgun hissedebilir ve fırsat bulduğunuz her an ufak bir şekerleme yapmak gereksinimi duyabilirsiniz. Bu hamilelikte çok nadir krşılşılmayan bir durumdur. Ancak bir sabah uyandığınızda kendinizi bir anda çok enerjik hissedersedip temizlikten alışverişe pekçok işi yapak için koşuşturur vaziyette bulursanız şaşırmayın. Pekçok kadın doğumdan kısa bir süre önce bu şekilde hissetmektedir.

Şart olmamakla birlikte aşağıdaki belirtiler de doğumun yaklaştığını düşündürür.
Vajinal akıntıda artış. Akıntının rengi büyük olasılıkla pembe ya da kahverengidir.
Hafif karın krampları ile bereber rahimde çok şiddetli olmayan sertleşmeler ve gevşemeler.
Hafif kilo kaybı
Bel ve sırtta gelip giden künt bir ağrı
Kramplar ile birlikte sık görülen barsak hareketleri
Pelvik ve rektal (makat) alanda dolgunluk hissi
Muayenede rahim ağzında yumuşama ve incelme

ya kızlar kereviz gebelikte sakıncalı diye bişi duydunuzmu ben bol bol yedim yaa içime kurt düştü
valla ben çok severim ama yeşil yapraklı herşey vitamin demek ve süt yapıyo diye biliyorum..bu arada ciğer hamilelere yasak mı yaa ben onu merak ediyorum kızlaar?
ya kızlar ben ayak tırnaklarımı kesmek istiyorum ama nasıl yapacam bilemiyorum...
iki büklüm oluyorum....
aynen ve doğurmak üzere bi hatun görmüştüm maşşallah kesip gelseydi keşke o ne ööle diye kınamıştım şimdi başımıza geliyo ama pedikür diye de bişii var di mi ama
şenay inşallah bu konuda çocuklar sana çeker de az gazlı olur cnm yoksa iki bebiş ikisi de gazlı allah kolaylık versiin..
ay inşallah çatıma bakmazlar benim ıyyyyyyyyyy...
özlemde mi gitti hakikaten yeter beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:)
çiçek eğer sezeryan olacaksan kesin yüzde 99 çatına bakmıcak dr sen şanslısın yani ama herkes abartıyolar hiç de acımıyo diyoo inşallah ööledir

günaydın kıslar.. herkes iyidir inşallah... bu günlerde bi yoğunluktur doğru dürüst giremiyorum... okumaya çalışıyom.. en azından dünü okudum... yeni bebeğimiz de geldi bugün sanırım... Allah sağlıklı bi ömür versin...

ayyy Rumeli de mi yoksa.... Rabbim yard olsun... çiçek bizim anket şaşırdı hepten...

GÜNAYDIN KIZLAR.
Geçmişi okuyup öyle merhaba diyeyim dedim ama oku oku bitmiyo gece çeneniz düşmüş yine maşallah.
Benimkide salaklık ama ille herkesin her yazdığını okuyacam öyle atlaya atlaya falan okursam bişeyler kaçıyo sanki. Neyse ben okumaya gidiyorum birazdan burdayımmmmm.

kızlar yaa ben acayip bacaklarımı açarak yürümeye başladım ve çatı kemiğim çook mu açıkdı ne resmen bacaklarımın arası acayip ayrıldı valla doğurcakmışım gibi geliyo kemiğin büyüdüğünü sizde hissettiniz mi bacaklarınızın arasında ki???

yaa kızlar bişiy dicem size.. doğumla açılmayla ilgisi yok ama biras üzgünüm..
annem sakarya ya abimin yanına geldi... abim cumadan beri hasta hatta dün hastaneye kaldırılmış falan... grip... annem de bu sabah geldi... doğum olunca da bana gelecek... üzülme sebebim ise kıskançlık mı yoksa gerçek mi bilmiyom ama annemin bu tavrı beni üzdü...
düşünüyorum herkezin annesi yanına geliyo ya da doğumda yanında olcak benimki doğumdan sonra gelecekmiş.. dayanamazmış.... oysa şimdi benim bişiy yapamadığımı falan biliyo.. bel ağrılarımı... en azından destek olsa....
geleyim mi diye teklif bile yok... en başta da tavrını koydu doğumda ben gelemem diye... tamam tansiyon şeker falan var ama en azından gelirim desin ben gelme diyim... moralim bozuldu ağlamak istiyorum...
zaten evlenirken evi yerleştirirken de yoktu... her şeyi eşimle yaptık... son temizliği kaynanamla... annemler nikah salonuna geldiler ordan eve geldik her şey hazırdı yani... kaynanam nikahtan 2 gün önce geldi yard edeyim diye... (biz ist nikah yapıp sonra düğün yaptık) offfff bunlar şimdi nerden aklıma geldiyse sabah sabah... canım sıkıldı...... sizce ben abartıyo muyum..........

Slm güzel anneler
çiçek teşekkür ederiz bilgiler için.
Hatunlar bişey soracam bu hafta sonu doktora gidecem. 36. haftamız dolmuş olacak sizce doktor tahlil filan yaparmı.( çatı muayenesi,nst vb.)
şimdiden beni sıkıntı aldı

herkese günaydın kıslar
kaç gündür giremedim doğru düzgün annem geldi sölemiştim.
sizin de çeneler düşmüş maşallah oku oku bitiremedim geçmişi okumadan da muhabbete balıklama dalmiyim diorum bu sefer de yetişemiyorum.
şirvancım dün laf atmışın konuş diye de ben akşam geçmişi bitiremeden kapattığım için ancak şimdi gördüm kusura bakmakaydirigubbakcemile3
kesik kesik okuduğum için geçmişi alıntı da yapmadım aklımda da pek bişi kalmadı kıslar ya.
odalarının resimlerini koyanlar hayırlı olsun kıslar güle güle kullanın.
göbişlerin resimlerini de gördüm. maşallah hepinize kocaman olmuş göbişler.

ekim de doğuruyomuş galiba bugün. maşallah. almıştır şimdi muhtemelen bebişini kucağına.çiçekin anket de gümledi yanikaydirigubbakcemile3

gedacım annenin gelmesini istemen tabiki normal ama şu aralar biraz hassasızya ondan bence sen geçmişide karıştırıp kendini üzüyorsun. Eminim annen üzüldüğünü bilse kalkar gelirdi yanına. belkide senin güçlü olduğunu düşünüyordur. yada eşinin ve ailesinin seninle ilgilendiğini. aklından geçenleri bilemezsinki ama muhakkak seni düşünüyordur.
mesela benim annem yakınımda oturuyor ama kayın validem gelirse eğer biliyorum ki annem çok fazla gelipte işime karışmaz kayın validenle hallet o kırılmasın der. bu örnek tabi. ama kendini üzme senin içinde bebiş içinde iyi olmaz

cnm alınganlık yapman çok doğal üzmemeye çalış, bende de hemen hemen aynı şeyler var herkesin annesi temizlik vs.yapar benim annemde gelmiyo doğumda kim kalsın diyorum yanımda ben tek kızım kız kardeşim yok işte gelinlerden birisi klasın ben kalamam diyor, napalım insan gerçektende belli etmese de kırılıyor, zaten insan sevdiğine kırılırmış inş.doğumda sürpriz yapar ve gelir ben anneme açık açık diyorum gelir kalırsın filan diye ay uzun yazdım kusura bakma.

canım abartmıosun aslında bende annem konusunda hassasım benimle ilgilenmediği zaman deliye dönüorum. bence ona telefon aç bağırmadan çağırmadan sakin bi şekilde duygularını ve ona çok ihtiyacın olduğunu anlat. elbette doğum gripten çok daha önemli

yok canım benim bebiş hala çok yukarda altta o kadar baskı hissetmiyorum hiç bacaklarımın arasında filan.
benimki de fazla yukarda hiç eğilemiyorum hemen batmaya başlıyo dimdik ya da geriye kaykılıp oturmam gerekiyo rahat olmak için

cnm bence canını sıkma benim annemde doğumdan sonra bakacak bana zaten hastane ortamı falan hiç duramaz gerek de yokki bi de o hastanede kötü olursa onunlamı uğraşıcaz hem o hem ben istemiyorum gelmesini bu yüzden seninkide doğumdan sonra gelecek yanında olucakmış ya zaten sıkma canını şimdi herşey kafamıza takılıyo zaten bunda üzülecek bişey yok bence:1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…