2009 Nisan Anneleri buraya

ben daha önce doğum videosu izlemiştim netten. Aman Allahım dedim ben kesinlikle doğurmam.
bu konu yüzünden kocişle bile tartışmıştım. niye izledin diye kızmıştı bana. görüntüleri izlerken bayılacak gibi olmuştum. kadını kestiği sahne özellikle iğrençti bu nedenle kimseye tavsiye etmem izlemeyin bence. insan doğurmaktan korkar oluyor.

kızlar bu son ayda bebek resmen abartıyo..eğer yaptırmadıysanız, sağlık ocakları ücretsiz yapıyo bi gün sonrayada sonuç çıkıyo..daha önceki ilaç düzeniniz yetersiz kalabiliyo işte..ben kendimi halsiz falan hissetmiyorum ama çok düşmüş, o kadar düşmemiştir diyodum bende..

kızlar izlemeyin o videoyu..boşverin..inanın ben kadınlığımdan iğrendim..gerek yok böyle bişeye, biz yaptık o salaklığı izledik..izlemeyiiiiin..

ya aslında diş çekme videosu izlesek dişçiden de korkarız ama diş çektirmek zor bişey değil mesela hoş görüntüler değil bunlar bazen bi kanaldaki estetik ameliyatları izliim diorumonları bile izleyemiorum yahu

Güüüüünaaaaaaaaaaayyyyyyyydııııııııııııııııııınnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!

Çiçek iyi haberlerle dönersin umarım doktordan.Akşam için de şimdiden iyi seyirler.

Ne güzel ya.Ben de istiyorum ben de.

ya sorun çok alelen herşeyi göstermeleri..normalde bi örtü falan örtüyolar kadının üstüne...ben daha önce izlemiştim bu kadar iğrenç değildi hiç biri..

kızlar izlemeyin o videoyu..boşverin..inanın ben kadınlığımdan iğrendim..gerek yok böyle bişeye, biz yaptık o salaklığı izledik..izlemeyiiiiin..

yok ben de karar verdim izlemeyeceğim,zaten çok az kaldı,doğurana kadar kabus görmek istemiyorum.Ama normal doğum yapan birkaç arkadaşım çok güzel bir duygu olduğunu,sancıların da hiç öyle katlanılmayacak derecede olmadığını söylüyorlar,ben de diğerlerine kulaklarımı tıkadım,kendime cesaret veriyorum.

yok canım ya sancı falan değil görüntülerde iğreti olan...kadının belden aşağısı tamamen çıplak, o bölge ortada..normal doğum yapıyo ve kesi atıyolar, kanıyo falan..normalde bu kadar iğrenç olmuyomuş..

allah bi avazda kurtarsın cnm.... şimdiden sana allah kolaylık versin günü belli olması güzel birşey darısı başımıza.....

Günaydın kızlar,güne erken başlamışşınız walla,bugun ben de evdeyim,işte olunca yogunluktan giremiyordum,bugun sızı takip edebilecem daha rahat:)

günaydınnnn....
ayyy ben safı dün geceyi okurken atladı o videoyu izledim... iğrenççççç.... korktum.... keşke geçmişten önce şimdiye baksaymışım.......

bende senin gibi çalışıyorum cnm, çok zor oluyor mu şimdilik gidip geliyorum ama 37.hftya kadar çalışabilirmiyim bilmiyorum valla.

evet çok zor oluyor bebeğimle 5 hafta fazla vakit geçirmek için katlanıyorum yoksa 32.haftada izne ayrılmak en mantıklısı 34e kadar idare edebildim ama ondan sonrası zor gelmeye başladı gerçekten daha 2haftam var izne ayrılınca 1hafta dinlensem evde bebişim sonra gelse diyorum dinlenmeden yorgun yorgun doğurmayayım:dance:

EPıDURAL ANESTEZı

--------------------------------------------------------------------------------

Ağrı vücutta stres reaksiyonu oluşturur. Bu da sempatik sistemin devreye girmesine, adrenalin ve noradrenalin gibi hormonların salgılanmasına neden olur. Doğum eylemi esnasında bu maddelerin salgılanması bebeğin katlanabileceği nisbi oksijensizlik durumunun üst sınırının aşılmasına ve bebekle ilgili istenmeyen durumların oluşmasına neden olabilir. Bu yüzden doğum eyleminde anne adayının duyduğu ağrının dindirilmesi önemlidir.

Doğum eyleminin birinci evresinde uterus kasılmaları ve serviksin açılması, eylemin ikinci evresinde ise bebeğin önde gelen kısmının doğum kanalında ilerlemesi ve etraf dokularda gerilme yaratması, epizyotomi açılması anne adayının ağrı duymasına yolaçar. Bu ağrının algılanması bireylerarası önemli farklılıklar gösterir: Ağrı eşiği yüksek olan anne adayları bu ağrıları çok şiddetli olarak algılamazken, ağrı eşiği düşük olanlar ağrıyı "dayanılmaz" olarak tanımlayabilirler.

Bazı anne adayları normal doğum sancılarını çekmeyi doğal olarak kabul ederler ve anne olma gibi kutsal bir amaca hizmet ettiğinden katlanmaya çalışırlar. Doğal doğum adı verilen bu durumda anne adaylarına kendileri talep etmedikçe ağrılarını hafifletmek için herhangi bir müdahalede bulunulmaz.

Ancak anne adaylarının önemli bir kısmı doğum eyleminin vereceği sancılardan doğal olarak korkarlar ve tıbbın sunduğu olanaklardan yararlanmak isterler. ışte epidural anestezi bu amaçla geliştirilmiş ve yaygın olarak kullanılan güvenli bir yöntemdir. Amacı doğum eyleminin verdiği ağrıları tamamen dindirmek ya da en azından dayanılabilir bir seviyeye indirmektir.

Günümüzde bu kadar etkili ağrı dindirme yöntemleri varken anne adayının doğum sancılarına "katlanmasını" beklemek barbarca ve tıp dışı bir yaklaşımdır.

ay ne güzel allahım bir avazda kurtarsın............

oy canım cok düşük.......................5,5 dikkat et arkadaşın 7 cıkmıştı dogumu hazıranda olucak onun doktoru amelıyatta kan gerekebilir demiş...
ve her hastane dogurtmuyor kanı düşük olanları dikkat et...........

pekmez içççç devamlııı pancar yeee

ay ben daha ilk aylarda izlemiştim psikolojim bozuldu... izlemem şimdi............
korkunctuuuuuuuuuuu

günaydın arkadaşlar
martın 20 si de geldi hala yok mu bebişler...
hoşgeldin evet nisan bebekleri akkılllı bizim bebekler 27-28-29 martlarda başlayacak gelmeye hayırlısıylaaaaaaaaaaaaaaa

Günaydın kızlar,güne erken başlamışşınız walla,bugun ben de evdeyim,işte olunca yogunluktan giremiyordum,bugun sızı takip edebilecem daha rahat:)
hoşgeldinnnnnnnnnnnnnnnn

Epidural (peridural) anestezi ya da sık bilinen adıyla "ağrısız doğum", doğum eyleminde veya sezaryan operasyonunda ağrı hissini ortadan kaldırmak için kullanılan özel bir bölgesel anestezi şeklidir. Genel anesteziden farkı anne adayının işlem esnasında uyanık olması ve etrafında olup bitenleri tümüyle algılamasıdır. ıstenmeyen etkiler açısından genel anesteziye göre oldukça güvenli bir yöntemdir.

Epidural anestezi uygulandığında ağrılı uyaran omuriliğe ulaşır, ancak iletiyi daha yukarılara götüren lifler "uyuşarak" iletme özelliklerini geçici olarak yitirdiklerinden ağrı hissi oluşmaz. Bu ise doğum eyleminin birinci evresinde uterus kasılmalarının verdiği ağrıyı, ikinci evresinde de bebek doğum kanalında ilerlerken ve doğarken etraf dokularda gerilme ve baskı sonucu oluşan ağrıyı ve nihayet epizyotomi açılan durumlarda epizyotominin açılması ve tamiri esnasında duyulan ağrıyı gidermede oldukça etkilidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…