2009 Nisan Anneleri buraya

Esen walla iyi olmus yazdıgın,daha doktorumla konusmadık,36. haftadayım ben de,nası olacak telası sardı beni,dün gece rüyamda bile sezeryan yapmısım felan,ama hiçbisey hatırlamıyorum,en güzeli bebeğim kucagımda:)) ayy ruyada bile cok gusel bı duygu kızlar,böle ayakları üşümüş,ısıtıyorum felan...Hayırlısıyla kucagımıza da alsak..

serapcım bu arada dün kaynananın yeni saçmalıklrını okudum... çok üzüldüm... ayyy o kadını Allah a havale ediyom.... gerçi kapanan bi konu ama sen yoktu okuduğumda içimde kaldı... haksız beddua yapan kişiye döner sen içini ferah tut.... hem sen bebişinin annesisin senin duan herşeye kalkan olur.......

bu havanın durumu nedir böyle anlamadım. tam hastalık havası var. bir gün güneş açıyor bir gün kar yağıyor. Dikkat edin arkadaşlar. dün gece sıkılmıştım biraz eşimle dışarı çıktık yürüdük ne kadar sıcaktı hava gündüz kar yağmıştı halbuki. mart ayı dengemizi bozacak iyice.

bu arada kızım babasının doğum gününde gelmedi, dündü doğum günü. bakalım şimdi sırada teyzesinin doğum günü var 28 i. o da olmadı 4 nisan babannesinin doğum günü. herkeste bir heyecan benim doğum günüme denk gelsin diye

inşallah benide telaş sarıyor ama doğum videolarından bahsedilmiş seyretmedim ben am tahmin edebiliyorum. iğrenç olan kısmını biz görmeyeceğiz ebeler doktorlar görecek neyseki:ecrin_bebek:

epiduralin ağrımızı dindirir normal doğum için.
epidural sezeryan için de; arkadasm 2ay önce oldu çok memnun ben bu kadar kolay olabileceğini tahmin etmemiştim. 1tane daha bebek düşünebilirim doğumu hep abartırlar ya korkulacak bişi yok demişti... sezeryann epidural için...

normal doğumda da tabi ağrı çekeceğiz ama epidurali taktıktan sonra dayanabilir bir ağrı olacağını düşünüyorum gerektiği kadar da ıkınırsak çabucak kurtuluruz Allahın izniylee..kaydirigubbakcemile3

bence de havalar ısınsın artık.... soğuk olduğu için düğer odalara gidip yapmam gerekenleri yapamıyorum.... hem yürüyüş için de öyle.... soğukta olmuyo.......

NORMAL DOĞUMDA NEFES ALMA-VERME TEKNıKLERı

--------------------------------------------------------------------------------

Normal doğum esnasında "ıkınırken" güçlü bir nefese ve güçlü karın kaslarına ihtiyaç duyacaksınız. Aşağıdaki yazıda kasılmalar esnasında bebeğinize maksimum oksijen gitmesi için yapmanız gerekenleri bulacaksınız.

Doğum eyleminde uygulayacağınız doğru nefes alma-verme tekniklerini gebelik döneminizde ne kadar sık uygularsanız bu teknikleri o kadar iyi öğrenirsiniz.

Doğum eylemi esnasında doğru nefes alıp verme iki açıdan önemlidir: doğum eyleminde belli aralıklarla gelen uterus kasılmaları esnasında bebeğinize giden kan akımı nispi olarak azalır. Bu fizyolojik, yani normal bir durumdur. Siz bu esnada derin bir nefes aldığınızda kanınıza normal bir nefeste geçtiğinden daha fazla oksijen geçer ve bu ek oksijen kasılmalar esnasında bebeğinizin oksijensiz kalmasını önler.
Doğru nefes alıp vermenin diğer bir önemi de şudur: kasılmalar esnasında duyacağınız muhtemel ağrı, zihinsel olarak daha çok doğru nefes alıp vermeye odaklanmış olmanız nedeniyle daha hafif olarak algılanacaktır.

Alıştırmalar:

1-Gevşeme: Yere yatın ve dizlerinizi bükün. Vücudunuzdaki bütün kasları bilinçli bir şekilde teker teker gevşetin. Bunun ne kadar zor olduğunu denedikçe göreceksiniz. Tüm kaslarınızı gevşettiğinizi düşündüğünüzde bile tekrar yaptığınız bir kontrolde bazı kaslarınızın halen kasılı olduğunu görebilirsiniz. Tümüyle gevşemiş olmaya özen gösterin.

2-Derin nefes alma-verme: Tümüyle gevşediğinizden eminseniz sanki 45-50 saniye süren bir kasılmanız varmış gibi hissetmeye çalışın. Burnunuzdan (eğer burun tıkanıklığınız varsa ağzınızdan) içinize mümkün olduğunca ve yavaş yavaş derin bir nefes çekin, bu nefesi yine yavaş yavaş ağzınızdan dışarı verin. Bu esnada bütün kaslarınızın gevşek olduğunu tekrar kontrol edin. Kafanızda canlandırdığınız kasılmalar devam ettikçe bu işleme devam edin.

Dikkat: Nefes alıp verme işlemini çok hızlı yaparsanız, kanınızdaki karbondioksit hızlı bir şekilde azalabilir, bu da geçici bilinç kaybına kadar gidebilen durumlara yol açabilir, bu nedenle derin nefes alma işlemini yavaş yavaş uygulayın. 45-50 saniye süren bir kasılmada 5-7 adet nefes alma-verme uygundur.

Karından nefes alma tekniği: Bu egzersiz karın kaslarınızın gevşemesine yardımcı olduğu gibi, kasılı kasların uterus üzerine gereksiz baskı yapmasını engeller:
Yere uzanın ve ellerinizi karnınızın üzerine yerleştirin. Derin bir nefes alarak karnınızın "şişmesini" sağlayın. ıçinizden beşe kadar saydığınız sürede bu pozisyonu koruyun. Nefesi ağzınızdan verin ve bu işlemi 4-5 kez tekrarlayın.

benim arkadaşım da epid. normal yaptı kasımda ve kesinlikle tavsiye ediyorum diyor.. ben de ööle istiyom bakalım hayırlısı......

Teşekkürler canım bilgiler için.

ayrıntılarını biliyor musun anlatır mısın?

ayrıntılarını bilmiyorum canım... bebeği izin vermedi konuşmasına... ama ama drunun yönlendirmelerini uyguladıktan sonra hiçbir sıkıntısı yok dedi ve boşuna ağrı çekme sen de epid. yaptır dedi...
o ilk başlarda sadece normal doğum düşünüyodu sonradan epid. normal yapmış dru...

senin kaynanan gelmicekmi bu gün elini sürme bişeye yat dinlen anca geçer

çiçek ya al benden de o kadar bu hafta hepten bunaldım. artık 36 da doldu banada dese gel ciğerler tamam hemen gidecem almaya.Çok zorlaştı hakkaten.
bende yaaaaaaaaaaaaa
bu arada eferim böle az konuşun dr dan gelince okuması zor olmasın
ben ufak ufak hazırlanayım koçiş gelene kadar bakarım arada

bebişlerin şansına havalar ısınsa ya artık.
ay evet cok sogukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

ehehehehehehee

kız bursasuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
kaynana gelcek ya evi toplasın temızlesın bi zahmet söyleyiver ehehehehehe:dance:
benim kaynana hep cekingen bi tippppp

cocuklarının evine gelmezde karışmzda siz gecinin der o bana yeter.....

annemde diyorki kayınvalidene bi sun bakalım dogum zamanında hastanede kalmak istermi
aman dedim ne sorcam kalmaz ooooo

ama ayıp ezip gecme diyorrrr

kıyamam annem bir melek delikafadulden

Konuyu Toplam 13 Kullanıcı okuyor. (12 Kayıtlı kullanıcı ve 1 Misafir)
urla, chveneburi, dozkan+, Esennn, geda, jeandark, megul, merilanka, sahra_001, sev_rey, s_ebru, şen_ay

şenay ya ben seni ögrenmeden cıkıcam bugun doktordan döndügünde ben gitmiş oluum saat 4 kadar gelmezsin.... sennn

resmide unutma eklemeyi. söz verdin eheheheh gebeşşşşşşşşşşşşşşşşkaydirigubbakcemile

bende yaaaaaaaaaaaaa
bu arada eferim böle az konuşun dr dan gelince okuması zor olmasın
ben ufak ufak hazırlanayım koçiş gelene kadar bakarım arada

Sen git gel biz böyle yavaş yavaş bişeyler yazarız seni yormayız merak etme.
İyi haberlerle gel umarım herşey istediğin gibi olur.
Bende birazdan çıkıp yine gezmeye gideceğim ee son günler gezebildiğim kadra gezeyim diyorum.delikafadulden

NORMAL DOĞUMA HAZIRLIK EGZERSıZLERı
Normal doğum esnasında "ıkınırken" güçlü bir nefese ve güçlü karın kaslarına ihtiyaç duyacaksınız. Aşağıda karın kaslarınızı güçlendirmek için gebelik döneminde uygulayabileceğiniz egzersizlerle ilgili ayrıntılı bilgiler bulacaksınız.
Karın kaslarını güçlendirici egzersizler:
Bu egzersizleri evinizde veya müsaitse işyerinizde fırsat buldukça uygulayabilirsiniz
Gebelikte egzersizde temel prensipler konusunda ayrıntılı bilgi için tıklayın
1-Bağdaş kurarak oturma egzersizi-I

Bu egzersizde resimde gördüğünüz gibi yerde otururken bağdaş kurma pozisyonuna geçilir ve bir kaç dakika bu pozisyonda kalınır.

Karın kaslarını güçlendirici etkisi daha fazla olan bu egzersizi uygularken resimde gördüğünüz şekilde ayak tabanlarınızı birbirlerine yaklaştırabildiğiniz kadar yaklaştırın. Avuçiçlerinizi şekildeki gibi dizlerinizin alt kısımlarına yerleştirin. Dizlerinizi aşağı doğru çekmeye çalışırken, avuçiçlerinizle dizlerinizin hareketini engellemeye çalışın. Her seferinde içinizden yavaşça üçe kadar saydığınız sürede bu işlemi yapın, sonra ara verin. Bastırma-ara verme işlemini giderek artan sayılarda günde iki kez, her seferinde maksimum on kez yapacak şekilde uygulayın.

3-Stretching (germe egzersizleri, "mekik")
Mekik, karın kaslarını güçlendiren en önemli egzersizdir.

Oturur pozisyonda sırtınızı dikleştirin. Ayaklarınızı ileri doğru uzatın ve iki ayağınızın arasını yaklaşık 20 cm. aralayın. Her iki eliniz birleşik pozisyondayken öne doğru eğilerek kollarınızı önce sol ayağınıza doğru, sonra ayaklarınızın arasına doğru, sonra da sağ ayağınıza doğru yaklaştırın.
Bu egzersizi günde iki ayrı zamanda her keresinde maksimum onar kez olacak şekilde kendinizi alıştırarak tekrarlayın.

Kegel egzersizleri (pelvis tabanı güçlendirme egzersizleri)
Kegel egzersizlerinin amacı pelvis ("çatı") kemiklerinin alt kısmında bulunan kasların güçlendirilmesidir. Böylece bir yandan perine adı verilen bölgede (perine vajina ile anüs arasında kalan kısımdır) bulunan kaslar, öte yandan uretra etrafında buluınan kaslar (uretra idrar yollarının dışa açıldığı deliktir) güçlendirilmiş olur
[kadın anatomisi]
Kegel egzersizleri sayesinde güçlenen bu kaslar doğum sonrasında da işlevlerini eksiksiz olarak yerine getirebilirler. Böylece normal doğumlar sonrasında oluşması muhtemel "sarkma", "idrar kaçırma" gibi istenmeyen durumlar en aza indirgenir.
Bebeğin başı dış dünyaya çıkarken yukarıdaki kaslar oldukça zorlanırlar ve gerilirler. Bu aşamada yapılacak epizyotomi adı verilen perine kesisi, gerekli durumlarda bu gerilimi azaltmak ve yırtıkları önlemek için oldukça etkilidir. Perine kasları güçlü olan bir anne adayında ilk doğum bile epizyotomi olmaksızın gerçekleşebilir veya en azından açılacak epizyotominin boyutu nispeten ufak olur.
Bu egzersizleri usulüne uygun olarak yaptığınızda perinedeki kaslarındaki gerilmeyi kendiniz azaltmayı öğreneceksiniz.
Uygulama:
Kegel egzersizlerinde çalıştırılan kaslar, aynı anda idrar yapmayı durdurma mekanizmasında çalışan kaslardır. Egzersiz yaparken sanki idrarınızı tutmaya çalışıyormuş gibi, pelvis tabanınızdaki kasları çalıştırın. Bunu tam olarak anlayamadıysanız şunu da deneyebilirsiniz: iki parmağınızı vajinanın girişinden içeri doğru hafifçe sokun. ıçerideki parmaklarınızı vajinanızla sıkmaya çalışın. ışte bu yaptığınız işlem Kegel egzersizidir.
Bu egzersizlerin en iyi yönü aklınıza geldiği her zamanda, her yerde dışarıdan farkedilmeden rahatlıkla uygulanabilmesidir.
Kendinizi yavaş yavaş alıştırarak her keresinde kasların kasılmasını yavaş yavaş birden ona kadar saydığınız sürede sıkın (sanki vajinadaki parmaklarınızı giderek artan şiddette sıkıyormuşsunuz, sonra da yavaş yavaş gevşetiyormuşsunuz gibi). Bu işlemi günde üç kez her seferinde maksimum onar kere olacak şekilde tekrarlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…