bebişlerin şansına havalar ısınsa ya artık.
Esen walla iyi olmus yazdıgın,daha doktorumla konusmadık,36. haftadayım ben de,nası olacak telası sardı beni,dün gece rüyamda bile sezeryan yapmısım felan,ama hiçbisey hatırlamıyorum,en güzeli bebeğim kucagımda:)) ayy ruyada bile cok gusel bı duygu kızlar,böle ayakları üşümüş,ısıtıyorum felan...Hayırlısıyla kucagımıza da alsak..
inşallah benide telaş sarıyor ama doğum videolarından bahsedilmiş seyretmedim ben am tahmin edebiliyorum. iğrenç olan kısmını biz görmeyeceğiz ebeler doktorlar görecek neyseki:ecrin_bebek:
epiduralin ağrımızı dindirir normal doğum için.
epidural sezeryan için de; arkadasm 2ay önce oldu çok memnun ben bu kadar kolay olabileceğini tahmin etmemiştim. 1tane daha bebek düşünebilirim doğumu hep abartırlar ya korkulacak bişi yok demişti... sezeryann epidural için...
normal doğumda da tabi ağrı çekeceğiz ama epidurali taktıktan sonra dayanabilir bir ağrı olacağını düşünüyorum gerektiği kadar da ıkınırsak çabucak kurtuluruz Allahın izniylee..kaydirigubbakcemile3
benim arkadaşım da epid. normal yaptı kasımda ve kesinlikle tavsiye ediyorum diyor.. ben de ööle istiyom bakalım hayırlısı......
EPİDURAL ANESTEZİ
--------------------------------------------------------------------------------
Ağrı vücutta stres reaksiyonu oluşturur. Bu da sempatik sistemin devreye girmesine, adrenalin ve noradrenalin gibi hormonların salgılanmasına neden olur. Doğum eylemi esnasında bu maddelerin salgılanması bebeğin katlanabileceği nisbi oksijensizlik durumunun üst sınırının aşılmasına ve bebekle ilgili istenmeyen durumların oluşmasına neden olabilir. Bu yüzden doğum eyleminde anne adayının duyduğu ağrının dindirilmesi önemlidir.
Doğum eyleminin birinci evresinde uterus kasılmaları ve serviksin açılması, eylemin ikinci evresinde ise bebeğin önde gelen kısmının doğum kanalında ilerlemesi ve etraf dokularda gerilme yaratması, epizyotomi açılması anne adayının ağrı duymasına yolaçar. Bu ağrının algılanması bireylerarası önemli farklılıklar gösterir: Ağrı eşiği yüksek olan anne adayları bu ağrıları çok şiddetli olarak algılamazken, ağrı eşiği düşük olanlar ağrıyı "dayanılmaz" olarak tanımlayabilirler.
Bazı anne adayları normal doğum sancılarını çekmeyi doğal olarak kabul ederler ve anne olma gibi kutsal bir amaca hizmet ettiğinden katlanmaya çalışırlar. Doğal doğum adı verilen bu durumda anne adaylarına kendileri talep etmedikçe ağrılarını hafifletmek için herhangi bir müdahalede bulunulmaz.
Ancak anne adaylarının önemli bir kısmı doğum eyleminin vereceği sancılardan doğal olarak korkarlar ve tıbbın sunduğu olanaklardan yararlanmak isterler. İşte epidural anestezi bu amaçla geliştirilmiş ve yaygın olarak kullanılan güvenli bir yöntemdir. Amacı doğum eyleminin verdiği ağrıları tamamen dindirmek ya da en azından dayanılabilir bir seviyeye indirmektir.
Günümüzde bu kadar etkili ağrı dindirme yöntemleri varken anne adayının doğum sancılarına "katlanmasını" beklemek barbarca ve tıp dışı bir yaklaşımdır.
ayrıntılarını biliyor musun anlatır mısın?
senin kaynanan gelmicekmi bu gün elini sürme bişeye yat dinlen anca geçergünaydın kızlar bugün açılışı ben yapayım
kimseler yok bende boğaz ağrısı ve öksürükten uyuyamadım
öksürük için atisttoz şurup kullanan varmı dr. verdi bana
eşim almış ama nasıl kullanılcağını unutmuşş
bende yaaaaaaaaaaaaaçiçek ya al benden de o kadar bu hafta hepten bunaldım. artık 36 da doldu banada dese gel ciğerler tamam hemen gidecem almaya.Çok zorlaştı hakkaten.
teşekkürler esen...
Teşekkürler canım bilgiler için.
ay evet cok sogukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkbebişlerin şansına havalar ısınsa ya artık.
eheheheheheheebu arada kızım babasının doğum gününde gelmedi, dündü doğum günü. bakalım şimdi sırada teyzesinin doğum günü var 28 i. o da olmadı 4 nisan babannesinin doğum günü. herkeste bir heyecan benim doğum günüme denk gelsin diye
bende yaaaaaaaaaaaaa
bu arada eferim böle az konuşun dr dan gelince okuması zor olmasın
ben ufak ufak hazırlanayım koçiş gelene kadar bakarım arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?