neyse bir daha anlatayım. Benim kızın kafası hep haftasına göre 1-2 hafta büyük çıkıyordu. Hatta eşim dalga geçiyordu koca kafalı olacak diye. (biri daha vardı kk da kafası büyük nasıl doğuracam diye üzülen kimdi şimdi hatırlayamadım) bu hafta gittiğimiz de kafası haftasına göre bayağı bi küçük çıktı. :S. şaşırdık. ama hep büyük çıkıyordu dedim doktora oda doğum kanalına girerken kafası küçülebiliyor dedi. Yani kafası büyük diye üzülmeyelim kızlar, doğumda kafası küçülebiliyormuş. Allahın mucizesi işte.
benim ki de canım hiiiç umru değil. bazen diyorum senden hiç bi beklentim yok. bişey olursa kendi başımın çaresine bakıcam diye.ben gece kaç kere tuvalete kalkıyorum bizimkinin ruhu duymuyor.pofur pofur uyuyor.
komik şey delikafaduldenbenim eşimde benden meraklı bebeğe. ne zaman gelecek doğurmayacak mısın diye sorup duruyor. gündüzleri bir kere arıyor napıyorum diye her seferinde doğurdun mu diyor? belki hemen doğarmış hastaneye bile gitmezmişim. evet doğurdum diyorum eve gelince seversin :).
ben de sabah istiyorum. hatta bu gece çok ağrım vardı yine. of ya şu anda hiç uğraşamam doğurmaya sabaholsun diye düşündüm. düşünsenize uykulu uykulukaydirigubbakcemile3eşimle konuşurken inşallah sancılar gece tutmaz dedim. birde doktoru ara, hastaneye çağır geldimi gelmedimi onun telaşını yaşa..
inşallah gündüz olur diye böyle konuşuyorum..
tamam şirvan sus,, heyecanlandım demez mi..
halbuki ne kadar da sakin duruyor....
sağol canımslm güzel anneciklerrrrrrra.s.
canım harika olmulş odasııı güle güle kullanın
[
aynenbizim ki de bazen çok hareketli oluyor. görenler inanamıyo. bana da yaramaz bi kız mı geliyo ne.slmkızlar herkes bebeklerin hareketlerinin azaldığını söylüyo benimoğluşta inadına kıpırdakeller kollar ultrasondadoktorda inanamadı bi saniye af yok amatabi kilosu çokdeğil onlada alakalı olabilir.yada çokkkk yaramaz bi evladım olacak gözüm aydıngamyoncuiremsu
canım benim de eğitimlerde birebir çocuk dr. larından duyduğum sütün % 95 i su olduğundan verilmesine gerek olmadığı. ben de yazın çok sıcakta veririm diye düşünüyodum. ama yazın bebeği doğanlara sordum vermedik dediler.kızlar ya benim en takıldığımşey bebeğe su verilir mi?çok bilen kayınvalidem vermeliyiz diyo kimi sitede verilir kimsinde verilmez yazıyo dün 0_1 yaş beslenme kitabı aldım anne sütüalınırken ilk 4_6 ay su verilmesine gerek yoktur anne sütü zaten %80 sudur yazıyo.toplumda sarılık olursa sus verilmedi deniyo fikri bilgi olan varmı?
ben de başlıyım bari ya. poşet çaymı alıyosunuz. gerçek rezenemianne sütünü artırmakiçin rezene çayı;nane;yeşillik diyim genel;susam;hurma;börülce;bezelye tabi başta bol sıvı alımı.
ben rezene çayına başladım zaten azda olsa sütüm geliyo inşallah sütümüz bol bol olur
ek gıda verilirken verilebilir canım artıkarkadaşımın bebeği 4 aylık oldu bebek 2 ay falan emebildi sütü gelmedi
biberon mamalarıyla besledi şimdide ek gıdalara geçti yoğurt ve elma püresi yiyor
mesela bunları yiyen bebeğin suya ihitiyacı vardır die düşünüyorum
takma canım bişeycik olmaz.az hareket etmesi değil hiç hareket etmemesi önemli biliyosun.Ben bugÜn hareketlere takmıŞ durumdayım..
Pİsİkopata baĞladım resmen ...
OĞlum hareket edİyor , etmesİnede ...
Eskİden daha Çok edİyordu...
Tamam yerİ daraldı bİlİyorum ..
Ama
bİr Şeyİ takacam ya -- buna taktım..
Bİrde 2 haftadır doktora gİtmedİm. Normalde yarın gİtmen gerek , ben kendİm pazartesİne attım ya..
BİŞey olurmu acaba dİye kurKuyorum bugÜn..
iyi hadi hayırlısıÇİÇekten mesaj geldİ...
Sezeryan tarİhİ 7 nİsan - saat 8 de ..
6 nİsana aldıramamıŞ,, anca 1 gÜn Öne ÇekebİlmİŞ,
kız ÇİÇek bİraz daha aÇındırsaydın ya kendİnİ ....
ben de ben de hergün sancım var. 40. haftaya girdim. ne su ne nişan.bekliyoz bakalımovtemizkan ya nişan su gelmedikten sonra ben artık sancılara takmıyorum.baksana çiçek bi haftadır sancıdan kıvranıyo bugün doktora gitti herhangi bişey yok.
arkadaşlar okuduğum kitapta bebek doğduktan sonra bir saat içinde hastane tarafından k vitamini verilmelidir yazıyo.bilginiz var mı bu konuda.ben ilk kez duyuyorum
hadi hayırlısı canım. ipuçları tamam gibi.geçmişi okimde öle yazim dedim..ya ben bugün süperim ya!! çatı ağrısı bacak ağrısı sancı mancı yok hihoyyyt sabah 6 da kalktım, mutfağımı falan toparladım, ufak tefek işlerimi yaptım..birazdanda ütü var azıcık onu yapıp banyo yapıcam.o kadar iyi hissediyorum ki kendimi!artık hiç geçmeyecek sanıyordum bu ağrılar benneyaptımki eşim geç gelecek bugün sınav gözetmenliği var, sabah beni böyle görünce zamanı geldi heralde dedi..bende yok canım nerdeee dedim ama içimede bi kurt düşmedi değil, dünden beri ishalim çünkü..benim sıpada çok oynak bu aralar, ayaklar yanlardan fırlıyor, eşim şok oluyor, çözemedik karnımda nasıl bir hal aldığını kaydirigubbakcemile3
ben de bi kaç gün öncesine kadar enerjiktim ama. şu iki gündür canım hiçbişey yapmak istemiyorbende çok enerjiktim birden enerji fln bitti nsaıl doğuracam bilmiyom.....................................
ben sata göre kabul ediyorum. ultrasonun en başta söylediği tarihler doğruymuş zaten. o da ben de aynı çıkıyodu9 nisan da beniiiimmmm
Çiçeğe sevindim ya işallah hayırlısıyla kurtulur. Bu arada aklıma bişi geldi ben bu magnezyumu 1-2 haftadır az içiyorum sıkıldım artık ilaçlardan. Aklıma geldi acaba o nedenlemi sancım oldu? Ne diyosunuz. O kasları kontrol ediyo ya kasılma için falan..
Bide bi sou daha ultrasonun söylediğ tarihimi kabul ediyosunuz yoksa sat.ne göre olan tarihi mi?
bendim o bendim bakalım bize ne diyecek bebişimin kafası içinneyse bir daha anlatayım. Benim kızın kafası hep haftasına göre 1-2 hafta büyük çıkıyordu. Hatta eşim dalga geçiyordu koca kafalı olacak diye. (biri daha vardı kk da kafası büyük nasıl doğuracam diye üzülen kimdi şimdi hatırlayamadım) bu hafta gittiğimiz de kafası haftasına göre bayağı bi küçük çıktı. :S. şaşırdık. ama hep büyük çıkıyordu dedim doktora oda doğum kanalına girerken kafası küçülebiliyor dedi. Yani kafası büyük diye üzülmeyelim kızlar, doğumda kafası küçülebiliyormuş. Allahın mucizesi işte.
ben ikisinin ortalamasını alıyorum kaydirigubbakcemile2
ultrasona göre 1/5 sata göre 5/5 mayıs erken doğarsa diyede nisan anneleri arasına katıldım tamamen muallakta benim bebiş.....
erkek cnm hayırlısı bakalım ne zaman gelecek 38 de zorlanmaya başladı arkd.baksana herkes hemen doğurmak istiyor, bende de şişlik yok diyordum bacaklarım tamamen odun gibi oldu zorlaşıyor gün geçtikçe.....erkekse gününü geçirebiliyormuş canım.
hoşgeldin çiçekha bu arada suyumda azalma varmış en az 3 litre su içmem gerekşiomuş.
bu kızda geziyor sonra eve gelince sancım var diyor....
gerçi bu sabah kalktığında sancısı yoktu..
bende sanki yanındaymışım gibi konuşuıyorum baksanıza yaaa..
yokmuş diyim bariii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?