cnm bebek anne sütü ile besleniyorsa suya gerek yok ama mama veriyorsan bir çay kaşığ günde verebilirsin die biliyorum bide
ek gıdaya geçince veriliyor
şenay pompa aldım canm maceramıda yazdım okudunmu:roflol::roflol:
süt soğumazmı ya pompayla çekip versem
Ah canım son gunler baya zorlar ama sık dişini az kaldı bence senin bugun yarın kapıda...
al bende de okadar.. nerden geliyor bu kadar anlamıyorum akşam belli saatten sonra su da içmiyorum. her kalktığımda eşim noldu iyiymisin diyo adam her an doğuracam zannediyor. bide hergün işten geldikten sonra doğurmadın mı sen daha diyor. doğurdum paşam içerde yatıyo sana zahmet olmasın diye haber vermedim diyom. iyice dalga konusu oldum haa... :mymeka:
ay kızlar bu memleket adamı deli eder demin burda yazışırken telefon çaldı sağlık ocağından arıyolar hemşire dedikiiiiiiii topuk kanınız uygunsuz çıkmışşşşşşşşşş kafayı yedim o saniye çıldırdım yaaaaaa beynimden bir milyon şey geçti ağlaya ağlaya babamızı aradım çabuk gel böyle böyle dedim adam o panikle onca trafik aştı geldi ben ağlar çocukları uykularından kaldırıp paketledim koçişle aldık götürdük sağlık ocağına peki bize ne dediler sonuç olumsuz değilmiş alınan numune doğru değilmiş yetersiz yada kirletilmiş numune gönderilmiş ya gelde bu insanları öldürme doğru düzgün numune alınmadığınamı sinirleneyim yoksa bizi arayan aklı evvelin numune uygunsuzmuş demek yerine topuk kanı tahlili uygunsuz çıkmış demesine ömrümden ömür götürmesinemi herşey beni buluyo yaaa burda millete derken aman dikkat topuk kanı çok önemli diye başıma gelene bakın yaa
ay zaten özel hastanede alındı topuk kanları ikikere ama tahlil hastanede olmuyoki hıfzısıhhaya gönderiliyo zaten bebeğimin kanı hastanede uygunsuz alınmış yada soğuk zinciri diyolar kanları nakletme olayına ona uyulmamış keşke sağlık ocağında aldırsaymışım
kızlar duaalarımız kabul oldu şükürler olsun süt geldi maşallah mem ucum pek yok tutmakta zorlanıyoruz birazbağrıyor yırtnıyor memeyi tutmayı başarıncada bırakmıyor velet:)
şu an tek memeyi tutuyor diperini hiç tutmuyor sağ memenin boku çıkana kadar emzirmeye devam
:lepi:
kayınvalidemde çok yrdıncı oldu Allah razı olsun kadın hatim indirdi vallaha çocuk memeyi tutsun diye bugün söledimde beeği emziriyoduk yine başladı dualara vallaha anne hatim indirdin dedim bebekte memeyi tam tutmuştu gül gül öldük gülemiyomda dikiişler sızlıyor
hele dün süt gelmiyor diye pompa almaya gittik eşimle geldik deneyecez elektrikli pompa
soktum memeyi pompaya anam derecesi en sondaymış bir çekmeye başladı memeyi kopuyo sandım başladım koptu memeeee diye bağırmya eşimle kayınvalidemde yanımdaydı
ne yapçaklarını şaşırdılar hemen prizi çektiler :)))):roflol::roflol: görmeliydiniz
başladık gülmeye dikişler acıyor aama nasıl gülüyoruz ))
hastanede 1-2 kötü olay yaşadım onlarıda sonra anlatırım
size anlatacağım o kadar çok şey varki:bbo:
sağol cnm aynı hamilelikteki gibi elimde şişe dolaşıyorum malt içeçeği falan aldım meyve suları helva su içip duruyorum işte
bebekte uç olmadığı için ememiyotdu ALLAHtan süt geldi çok şükür
ayy cnm Allah yardımcın olsun yaa
çok üzüldüm
maşallah Allah analı bablı büyütsün...
BEBEKLERİN VE ÇOCUKLARIN SU İHTİYACI
Anne sütü bebeğin ihtiyacını karşılayacak düzeyde su içerir. Bu nedenle, anne sütüyle beslenen bebeklere, ek su vermeye gerek yoktur.Bebeklerin sağlıklı büyümeleri, huzurlu ve mutlu hissetmeleri için ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmeleri çok önemlidir.
Anne sütü alan bebeklerde sıcak havalarda, ishal oluştuğunda veya tekrarlayan kusma durumlarında ek olarak su vermek gereklidir.
Bebek mamaları kullanılıyorsa bebeğe mutlaka ek su vermek gerekir. Öte yandan annenin mama hazırlarken kullanacağı su miktarına ilişkin uzman önerilerine özen göstermesi büyük önem taşır.
Susayan bebekler tıpkı karnı acıkan bebekler gibi tepki verirler. Bu nedenle anneler bazen bebeğin suya ihtiyacı varken, süt veya mama sunarlar. Çocuk verilen besini yiyebilir, ancak susuzluğu daha da artmış olur. Anneleri, ağlama durumlarında bebeğin su ihtiyacının artmış olabileceğini dikkate almalı ve susuzluk hissi dinene kadar su vermeyi sürdürmelidir.
Bebeğin böbrekleri idrarı yeterince yoğun hale getiremediği için vücutta oluşan artık maddeleri atmak için daha çok su kullanır. Bu durum bebeğe katı besinler verilmeye başlandıktan sonra su eksikliği oluşma riskini daha da artırır. Bebeklere ek besin vermeye başlanıldığında mutlaka su da verilmelidir.
Su yetişkinlerde vücut ağırlığının yüzde 50-60’ını oluşturur. Bu oran normal zamanda doğmuş bebeklerde yüzde 70’e, erken doğmuş bebeklerde yüzde 80’e kadar ulaşır. Yetişkinlere oranla çocuğun vücudundaki fazla su, hücreler arasında ve dolaşım sisteminde bulunur. Su terleme, ishal, kusma ve idrarla çok daha kolay kaybedilir. Kaybedilen suyun yerine konulmaması çocuğun yaşamını tehdit edebilir.
al bendende o kadar sağa sağa göğüslerim çekildi yaaaaadelikafaduldenşimdi bende elinde pompayla gezinen manyak bi tip oldum ya sabah sağdım sütü koçiş uyuyo çağır çağır uyanmıyo aşkım kalk ineği sağdım ahıra bağladım kahvaltı hazır kahvaltı yapalım dedim adam gülme kriziyle uyandı
canım benim allah yardımcın olsun senin adına çok seviniyorum yarın inşallah allahın izni ile bebişini kucağına alacaksın ve dünyalar snin olacak :asigim:evde panik panik oturuyorum yarın sıpamı alıcam kollarıma inş ama acayip duygular içindeyim seviniyomyum üzülüyomuyum anlamadım gitti
yok anacım benimkinin çıkası yok..
all bende de o kadar herkes açıp soruyor ,, sen hala doğurmadın mı diye...
hele bu sabah eşim de benle dalga geçti,,,
bir çoçuğu çıkaramadın... diye....
biz zaten ilişkiye de zor girmiştik..
ne içine alırsın ,, ne içinden çıkartırsın...
sabah sabah güldük durduk....
eee.. dedimm diyer karılardan farkım olsun dimi ama delikafadulden delikafadulden delikafadulden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?