2009 Nisan Anneleri buraya

sağol canım mama veriyorum emziriyorum yetmiyor sağıp veriyorum bence sütünü sağınca hemen ver ılık oluyor bebiş içmezde artarsa dolaba koy 24 saat içinde tekrar ısıtıp verebilirsin bir kere ısıttığını tekrar ısıtıpta verme,dr bana böyle anlattı

ay zaten özel hastanede alındı topuk kanları ikikere ama tahlil hastanede olmuyoki hıfzısıhhaya gönderiliyo zaten bebeğimin kanı hastanede uygunsuz alınmış yada soğuk zinciri diyolar kanları nakletme olayına ona uyulmamış keşke sağlık ocağında aldırsaymışım

BEBEKLERıN VE ÇOCUKLARIN SU ıHTıYACI

Anne sütü bebeğin ihtiyacını karşılayacak düzeyde su içerir. Bu nedenle, anne sütüyle beslenen bebeklere, ek su vermeye gerek yoktur.Bebeklerin sağlıklı büyümeleri, huzurlu ve mutlu hissetmeleri için ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmeleri çok önemlidir.

Anne sütü alan bebeklerde sıcak havalarda, ishal oluştuğunda veya tekrarlayan kusma durumlarında ek olarak su vermek gereklidir.

Bebek mamaları kullanılıyorsa bebeğe mutlaka ek su vermek gerekir. Öte yandan annenin mama hazırlarken kullanacağı su miktarına ilişkin uzman önerilerine özen göstermesi büyük önem taşır.

Susayan bebekler tıpkı karnı acıkan bebekler gibi tepki verirler. Bu nedenle anneler bazen bebeğin suya ihtiyacı varken, süt veya mama sunarlar. Çocuk verilen besini yiyebilir, ancak susuzluğu daha da artmış olur. Anneleri, ağlama durumlarında bebeğin su ihtiyacının artmış olabileceğini dikkate almalı ve susuzluk hissi dinene kadar su vermeyi sürdürmelidir.

Bebeğin böbrekleri idrarı yeterince yoğun hale getiremediği için vücutta oluşan artık maddeleri atmak için daha çok su kullanır. Bu durum bebeğe katı besinler verilmeye başlandıktan sonra su eksikliği oluşma riskini daha da artırır. Bebeklere ek besin vermeye başlanıldığında mutlaka su da verilmelidir.

Su yetişkinlerde vücut ağırlığının yüzde 50-60’ını oluşturur. Bu oran normal zamanda doğmuş bebeklerde yüzde 70’e, erken doğmuş bebeklerde yüzde 80’e kadar ulaşır. Yetişkinlere oranla çocuğun vücudundaki fazla su, hücreler arasında ve dolaşım sisteminde bulunur. Su terleme, ishal, kusma ve idrarla çok daha kolay kaybedilir. Kaybedilen suyun yerine konulmaması çocuğun yaşamını tehdit edebilir.

Ah canım son gunler baya zorlar ama sık dişini az kaldı bence senin bugun yarın kapıda...

yok anacım benimkinin çıkası yok..

all bende de o kadar herkes açıp soruyor ,, sen hala doğurmadın mı diye...
hele bu sabah eşim de benle dalga geçti,,,

bir çoçuğu çıkaramadın... diye....
biz zaten ilişkiye de zor girmiştik..
ne içine alırsın ,, ne içinden çıkartırsın...
sabah sabah güldük durduk....

eee.. dedimm diyer karılardan farkım olsun dimi ama delikafadulden delikafadulden delikafadulden

Son düzenleme:
sultan gözün aydın canım sütün gelmesine sevindim...

ah be senayım gercekten bacım yurdum insanı cilesini sana cektiriyor...neyseki önemli bir şey değil ...ya arkadaş sen bu doğum maceralarını gunluk olarak kızlara yazsana..ben hamileliğimde tutuyordum şimdi de devam edecem ...bize annelerimiz anlatır ben seni buyuturken neler cektim diye..ben oyle yapmayacam "al oku gor neler cekmişim "diyecem nasıl fikir ama sengözlerimebaksanab

ayyy canım yaa.. korkutmuşlar senii,, geçen günde beni korkutmuşlardı..
sağlık ocağı..

idar testi yüksek derecede iltihap var demişlerdi,, kendi gittiğim hastanede bir yeniden tahlil yaptırdım... biraz varmış ama öyle korkulacak değilmiş,, yani antibiyotik değilmiş .....

bende şimdi bunu yaşadıktan sonra;

bebek olduktan sonra sağlık ocağında mı aşıları yaptırıp yaptırmama konusunda kararsız kaldım.....

slam annlr bn gldim pk zamanım yok
oglum uyurkn bi mrhaba dyip ddim

bnım oglum sarılıktandan hastand yattı ve hala gcmdi...........

su vrin bol bol

annesinin kuzusu cok zorluklardan gcti...........

Merhaba Bursasu. Aynı şeyleri hem de daha hastanedeyken yaşamış biri olarak seni çok iyi anlıyorum. Eve gelene kadar sütüm gelmedi. Eve gelip ılık bir duş alınca geldi. Humana still tee aldım ama sadece 2 kez kullanmam yetti zaten tadı ve kokusu çok iğrenç. Benim de meme ucum küçük. Avent meme ucu aldık çok işe yaradı yalnız onun 2 boyu varmış benim ki standart biraz büyük geliyor ama alıştı oğluşum. Bir de small var daha uygun gibi eşim alırken bir bu varmış o yüzden standart almış. Hastaneye kontrole gittiğimde emzirme hemşiresi göğüslerim büyük uçları küçük olduğu için yatarak emzirmeyi öğretti. Aslında 6 günlükken ilk öyle tuttu memeyi daha sonra da çenesi geliştikçe meme ucu olmadan ve otururken tuttu. Gece bazen yine yakalayamıyor meme ucunu o zaman silikon ucu kullanıyorum. 6. güne kadar hep sağıp kaşıkla verdik. Hastanede bir iki kez mama da aldı ama evde ihtiyacımız olmadı çok şükür. Macera çok yani. Üzülme.:ecrin_bebek::ecrin_bebek: Bu arada çoook uykum var.

çok teşekkür ederim şenaycığım benim su vermem gerekir o zaman bizimki daha çok mama tüketiyor,senağlama

urlacım hoşgeldin... bak senin için doğum yapanların listesini yazım de gör ,, geçmişe bakma vaktin yoktur şimdi.....

ege bebek niye hala düzelmedi.. uzun sürmüş.. doktorlar ne diyor....
inşallah en kısa zamanda sarılık tan kurtulur...

Son düzenleme:
DOĞURAMAYANLAR

köfte : 21 nisan salı
arzuer06 :21 nisan Salı

şirvan
e_toprak
eda_edanur
esennn
glnm_kvrck
chveneburi
halemoon
ssengun

doğuranların gözleri aydın,doğuramayanlarada hayırlı doğumlar dilerim....
benim kızım bir ilki gerçekleştirdi ve akşam ilk kez 4 saat uyudu Allahım yoksa gece uyumayı öğrenecek mi acaba:dance:.........şimdi sabah banyo yaptırdığımız için uyuyor kuzum umarım gecede uyur....babamızda mesai bu gece yalnızız 11 e kadar...bağırış ,çağırış idare edicez artık ne yapalım:))

evde panik panik oturuyorum yarın sıpamı alıcam kollarıma inş ama acayip duygular içindeyim seviniyomyum üzülüyomuyum anlamadım gitti

slm güzel meleklerin uykusuz annecikleri kaydirigubbakcemile3

QUOTE=cicekcicek;6407689]sorma ben artık zombiye benziyorum gözlerimn altı mor değil simsiyah oldu artık uykusuzluk çok zor. dün gece beyefendiyi yıkadık sonra 1 saat emzirdim nerdeyse yine en çok 2 saat uyudu nasıl sinir oldum anlatamam. uyumayı sevmiyo çocuk yaa[/QUOTE]
yaabende aynı senin gigiyim çiçekcim dün gece ayaktaydım sıpa emiyo uyuyo hemen kalkıyo bende walla yine biberona sağıpverdim doydu uyuduu :dance:

al bendende o kadar sağa sağa göğüslerim çekildi yaaaaadelikafadulden

evde panik panik oturuyorum yarın sıpamı alıcam kollarıma inş ama acayip duygular içindeyim seviniyomyum üzülüyomuyum anlamadım gitti
canım benim allah yardımcın olsun senin adına çok seviniyorum yarın inşallah allahın izni ile bebişini kucağına alacaksın ve dünyalar snin olacak :asigim:

ayy şirvan aynıyız kızzz benimde çok zor olmuştu o iş.. bazende aklıma şöle geliyor. yani o işi bile zor yapmıştım koca bebek ordan çıkarken ne kadar canım yancak diye inşallah düşündüğüm gibi olmaz.
bugün yeni doktora gittim. çok sevdim. en pazartesi bebek 2500 gram çıkmıştı ölçümlerde bugün 2750 çıktı çok şükür. normal kilolalara doğru gidiyoz. doktor çok iyi kilo almış 1 haftada eğer böyle giderse son hafta en az 300 gram alır dedi. yani doğum kilosu 3 kg yu bulacak inş.. çok rahatladım. bu arada diğer doktorum tansiyona hiç bakmıyordu bu baktı iyi çıktı. nst de de azcık sancı çıktı ama son hafta için normal büyük ihtimalle son günü bekler oğlun dedi çatı muayenesi oldum çok zormuş şirvancım bende çığlık attım senin gibi. ama çatım iyiymiş doğum için herşey normal duruyor. bu arada son tarih olarak pazartesiyi verdi. suyum gelmezse veya sancı olmazsa cumartesi değil pazartesiye kadar beklicez dedi. bana hafta sonu doğuracakmışım gibi geliyor. bakalım hayırlısı . hımm bide kaşıntı vardı mantarmış . akıntıdan dolayı ama istersen seni çok rahatsız etmiyorsa doğumdan sonra krem ve antibiyotik veriyim dedi. bende tamam dedim. çünkü pek kaşıntım olmuyor. şimdi öncelikli olan doğum doğumdan sonra bakarım.. öle yani çok mutluyum kızlar yaa bebeğin kilosu az diye çok üzülüyordum normale dönde bu arada ugly teşekkür ederim sütü sen önermiştin günde 4 bardak içtim gerçekten bebeğime yaradı. neyse kkızlar doğum yapanlar için sıkıcı olucak okumak ama paylaşmak istedim. sırnaşık şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…