valla bende boyatcam ama zaman lazım boya için bebişi nereye bırakcazki o kdr uzun
şirvancım valla sağlıkları iyi olsunda uykusuzluk filan bir yere kadar, zaten hepimiz aynı durumdayız kendimi yarasalar gibi hissetmeye başladım artık, gerçi bizim kuzunun uylkusu maşallah düzelmeye başladı ama ne yalan söyleyeyeim şöyle deliksiz 8 saat uyumayı özledim ben... ahhh ahhh hamileliğin sonlarında uyku bi türlü tutmuyordu salak işte yat uyu di mi...demişlerdi bu günlerini çoookkkkk ararsın diye..selam herkese ;
bu saat oldu anca girebildim.. aklım hep sizlerdeydi.. ,,
bizim sıpa uyuyor,, esasında benimde uykum var.. ama onu 11 de kaldırmam gerekiyor..
2 saat arayla emziriyorum. uykum bölünmesin diye .. bekliyorum..
evde de misafir yokken bu fırsattan dan istifade girim bir selam verim dedim.....
geceleri 4-7 nöbetlerimiz oluyor... uyku gözümden akıyor.. kendimi inek gibi hissetmeye basladım..
güzdüzleri de bir türlü uyku tutmuyor...
annelik gerçekten zormuş....tam bunu düşünürken sıpam bir gülümsüyor.........herşeyi unutuyorum...
valla ben doktoruma sormuştum o da bi etkisi olmaz demişti bende yarı kırkım çıkınca gittim saçımı boyattım kestirdim filan... ohhh acaip iyi geldi valla... kocamında çok hoşuna gitti e adam bıktı tabi aylardır kocasının pijamalarıyla paçoz gibi gezinen birini evde görmekten...herkse ii geceler;
allah kimseyi eşsiz dostsuz bırakmasın ama bence bebek ziyaretine bayanlar gitmeli sadece kayınvalidemin arkadaşları geldi eşleriyle ben odadan çıkamadım malum bebeklerin çeneleri 1 çekip 3 duruyolar saatlerce tıkıldım odada neymiş beni görmeye gelmişler oturdular kendileri gittiler kocaları olmasa gene bi gezinirdim.
bende saçlarımı kestirmek istiyorum bide röfle yaptırmak isityorum araştırmak lazım emzirmeye etkisi olurmu acaba
kız çiçek ne oldu sana böyle.... sen ki aramızda en sağlam olandın dur bakalım yola daha yeni başlıyoruz, allah başka dertler vermesinde uykusuzluk geçer elbet canım... annelerimiz ne derler çocuklar büyüdükçe dertleride büyüyor diye...ayol bunlar tatlı dert hemde ne tatlı lokum lokum...ah şirvan ah acaba gelecek mi o dönemler umudumu yitiriorum yavaştan
canım benim bebekte ilk hafta alamadı memeyi hatta şu an 35 günlüğüz asıl bu hafta iyi emmeye başladı nerdeyse, sezeryanda bebeklerin emme refleksi geç gelebiliyor merak etme düzelir, sen yeterki sürekli ver memeni o emmese bile...ağlama krizlerine gelince hepsi geçecek elbet, bizimki de gece kuşu... ama ben anlamıştım zaten , karnımdayken hep geceleri hareket ederdi gündüzleri tık olmazdı... neyse biraz büyüsünlerde gece gündüzü öğretiriz onlara..nasılsınız kızlar bizde pazartesi sezeryan olduk bu gün 5 günümüz ama bizim kız çok fena çıktı allaha şükür gaz problemimiz yok alttan üstten çıkıyo kendi çıkarıyo hatta sıpa ama memeyi almadı bizde sağıp vermek zorunda kalıyoruz küçük hanım koca gün uyuyo gece kuşu gibi gece 11 den sabah 5 e kadara nöbet tutturuyo pazartesiden beri toplasan 12 saat uyuyamamışımdır ağlama krizleri bendede oluyo hemen hemen hepimiz aynı durumdayız yani
öncelikle hayırlı olsun canım... allah analı babalı büyütsün inşallah... bence sarılık olayını ihmal etme gerekirse başka doktora daha git... bizim doktor değer 17 olursa hastanede yatırıyoruz demişti bizimkinde 12 çıkmıştı ama gözündeki sarılık daha yeni tam olarak geçti...merak etme bütün bebeklerde oluyo hemen hemen...ev işlerine de gelince valla ben o işi kocişe devrettim, eğer kız izin verirse yapabildiğimi yapıyorum ama eğer memedeyse işim çok zor...bu kadar takmayın ev işlerini valla, ben bir tek yemek olayına dikkat etmeye çalışıyorum süt olayından dolayı o kadar, temizliğede bu hafta kadın çağırıcam eve..geçen hafta perşembe sezeryan oldum........
öyle yoğun bir tempoya düştüm ki ancak fırsat buluyorum uyuttum herkesi:)
kısaca anlatmaya çalışacağım.. perşembe 2 de girecektim ama ben aç kalamıyorum şekerim dşüyor. erken gidip serum takılmasını istedim..en son 10 a kadar meyve suyu içtim 11 e kadar su sabah 7 ye doğru çorba içmişitm...epidural olacaktım ama narkoz almam gerekirse diye de yememem iyi idi....
odama yerleştik, serum için doktorumu gördüm.. tam takıldı hadiii ameliyathaneye gidelim dediler...indik aşağıya... eşime neler neler söylemek istiyordum bana birşey olursa 4 yaşındaki oğluma bebeğe iyi baka falan diye.. ama sölerken ağlayacağımdan korkup sustumm.. çok duygulu idim çünkü.. ayrıldık.. benimle ilgilenen bebeği giydirecek olan ebe bana bebeği giydireceği yeri gösterdi sakinleşmem için.. sonra amelyathaneye girdim.. üzreimdeki yeşili çıkarıp yat dediler... çıkarken zorlandımm. yardım ettiler. epidural için arkaya yana dediler yanaştırdılar popom sedyede kat yerine boşluğa denk geldi.. ben de öle olması gerektiğini dşündüm ve sesimi çıkarmadım...öne doğru eğilmemi istediler..vücut değil sadece kafa eğilecek. soru işareti gibi dediler ve iğneyi soktu ama sokarken pozisyonda sorun var deyip yarıdm istedi ebden.. ebe üstüme çullandı bastırdı..tekrar denedi.. girdi girdi ama acı hissetimm. nefes bile almıyordum nerdeyse acıyor diyemedim tabi:) Allahtan uzmana güveniyordumm hatta sırf epiduralden korkuma burayı seçtim ve de doktoruma tabii...neyse sorun var dedi ve durdu ben o sırada üstüme abanan ebeye acıyor dedim ve acıyormuş dedi ve çıktı.. nerde sorun varfalan diye irdelerken ben popom çukurda dedim. aaa deiler ve biraz geri geldim.. tamam dedi ve bundan sonra hiç ama hiç ac ı hissetmedim...duymadım bile... daha sededen aşağıya kayarken bacaklarım ve popm uyuşmuştu bile.....ama korkmuştum açıkçası.. heyecandan korkudan titremeye başladım.. tansiyonum düştü sanırım titriyorum dedim... baktılar hemen.. ama titremem artmıştı sankii. doktorum uyumak istermisin sakinleştirici verelim dedi.. ben ama bebeğimi görmek istiyorum görecek miyim dedim...az veririz görrsün dedi... ondan sonra uyumuşum... birden gözlerimi açtım ameliyathanedeyim hala bebeğim bana doğru geliyor....yarabbim ağzımda maske bebeğime baktım.. kordon kanı için gelen arkadaş resimimizi çekti....çok mutluydum... sonra tekrar uyudum... ondan sonra işimin bitip ameliyathaneden çıkışda uyandım..o kadar karamsardım ki o anı hiç göremeyecğimi düşünüyordum.. herkese mutlulukan sarhoş olmuş gibi teşekkür edip durduğumu hatırlıyorum........ve filmlerdeki gibi sedye ile çıakrken tavan gözümün önünde kayıyordu....yatağıma aldılar benii..bir süre sonra midem bulandı kusacaktım... ama kusmamalıydımm..ablam hemen hemşieyi çağırdı iğne yaptılar sonra geçti...arada yine bulandı ama çok değil.. bacaklarımı hisstememek çok ilginçç.. dokunuyorlar aslında hissediyon ama üstünde sanki kat ve kat yorgan var da üstünden biri doknuyor gibi..
bebeğin şekeri düşmüş hemen mama vermişler devam ediyorlardı, ikidebir gelip kan aldılar... kendi derdimi unuttum. emzirmeye çalışıyrolar ben ayaklarımı hissetmediğimden yardım edemiyorum..ayaklarmı hisstesem hemen dönüp emzirecem kendi canımı bırakıp...zar zor 3-5 saat derken şekeri normale geldi..epiduralin etkisi geçmeden doktorum geldi karnımı bastırdı ama ne acı idi....kanamam olsun diye imiş.... öle işte ağrılarım oldu tabii ama epidurali kullanmadım sonrasında dayanmaya çalıştım.. ağrı kesici iğne yaptırdım 1kez... korktum nedense o yüzden ağrılarla baş başa kaldım....iyi mi yaptım kötü mü bilmem.. bazen boşuna mı savaştım ağrılarla dedim... 5. günü doktora topuk kanı adırmaya gittik o sırada sarlık için de kan aldılar 16,5 çıkmış.. eşime doktor kızmış hemen bebeği getirin yatıracaz diye.. ama diğer çocuğum doktoru fizyolojiktyir gerek yok bebeğinizi sağlıklı dedi. götürmedik hastaneye.. ama içm rahat değil sanki hala sarı..........eşim e sölesem doktora güvenmiyonmu diyeceğinden eminim... ama annelik işte..acabalar başladı..bu arada 1 hafta hiç uyumadık...salı göbeği dştü perşembe yıkadık..banyodan sonra rahatladı uyumaya başladı....gözüm çok korkmuştu hep uyumayack diye... ablam önceki gün gitti. kaldım bütün herşeyle baş başa.... ev işleri... gece uyku yok gündüz dinlenme yok....2 çocuk annesi olmak inanın çok zor.. uykusuz da olsan sabah kalkıp diğer oğlumu kreşe gönderiyorum.. 1 saat uğraşıyorum uyandır , giydir falan.........
fırsat bulunca tekrar yazarım....şimdi oğluş uyanıyor.....Allaha şükür atlattık..inşallah sarılık ta korktuğum gibi değildir beyinde hasar bırakıyormuş çünkü.... dokotrumuza güvenmekle umarım hata yapmıyoruzdur... çünkü 15 değerde olanalr hastaneden yatıyorçç bizim 16,5 idi.. ve şimdi kaç acaba bilmiyorum....kendinize iyi bakın...
merhaba kızlar.
başıma neler geldi bir bilseniz.
1 haftadır dayanılmaz mide ağrısı şişkinlik gibi şikayetlerle sürekli acile kaldırıldım. en sonunda yapılan tetkikler sonucu safra kesemin taş dolu olduğu tespit edildi. hatırlarsanız karaciğer enzimlerimin yükselmesi nedeniyle acil sezeryan olmuştum. şu anda o değerler çok daha yüksek. gebelikte oluşabilen birşeymiş safrakesesi taşları. yakın zamnda ameliyat olmam gerekiyor. ama zaten kızımı mama takviyesiyle zarzor emziriyodum. artık o da olamıcak diye korkuyorum. en azından 4. aya kadar bekliyim dedim. dr. bekleyemeyiz dedi. bakalım başka dr. lara da gözükücem. ama yakın zamnda beni bir ameliyat bekliyo sanırım. çok üzüldüm ama Allah yine de dermansız dert vermesin. Bu tip şikayetleriniz olduysa bi baktırın kızlar. Hatta gebelikte bile safra kesesi böbrek gibi organların takip edilnesi gerekiyormuş
allahım hepimize sabır sağlık huzur versin..anne olmak çok zor işmiş..ve dün çok şaşırtıcı bi haber aldım benimle aynı yaşta kuzenim 22 yaşında 4 yıllık evli..3 yaşında bi kızı var 5 aylık bi oğlu var vveeeeeee yine hamileymiş..onun adına o kadar çok üzüldüm ki...
ve sonra kendimi düşünmeye başladım en az 10 yıl çocuk düşünmüyoruz hatta eşim hiiççç istemio..seni o halde gördüm istemem artık diyo ayılırken çok fenaymışımda..
yani nasıl korunalım yaaa siz neler yapcaksınız..spiral mi taktırsam diyorum siz ne önlem alcaksınız???
Arkadaşlar benimde 10 nisanda ela kübram oldu.23 nisanda bekliyorduk fakat erken geldi bebişimiz. nete girmeye fırsat bulamadım.o yüzden biraz geç haber veriyorum.artık bebeşimin gazıyla uğraşıyorum.doğum yapan bütün annelere hayırlı uğurlu olsun.allah acılarını göstermesin.
selam vereyim dedim kimse kalmamıs
masallah hala yazabiiryorsunuz
ben işe basladım 2 hafta oldu
demire anane bakıyoo
sürekli süt sagıyorum, inek gibi....
ama napalımmm anne sütünden baska bişi veremem oglumaaa
sizde ki tüm sıkıntılar mevcut burdada
ama uykusuzluktan bahsetmeyecegim bileee
sinirlerim bozuluyoooo
kocaman öpüyorummmmmmm
kızlar biz 3-4 gecedir oğlumla meme de uyuyoruz ben yan yatıorum onuda bana doğru yatıorum orda uyuyakalıo bende kaldıramıorm çünkü o zamanda uyanıo bu şekilde 12 de yatıp 7 buçukta kalkıoruz arada meme deiştirmek kaydıyla.iyi mi yapıorum kötü mü bilmiorum
merhaba kızlar
uzun zamandır giremiyorum sağlık sorunlarıyla uğraşıyoruz zeren pek keyifsiz halsiz olup iyicede kusmaya başlayınca dr götürdük idrar tahlili yapıldı Ekoli denen bi bakteri çıktı idrar yolu enfeksiyonu falan dendi ama internetten araştırınca bi sürü abuk sabuk şey söylüyo felçten menenjite kadar tahlile başlka dr götürmüştük sonuçları kendi doktorumuza götürdüm 2 gün önce idrar yol enfeksiyonu dedi bu da kötü tabi ama diğerlerini düşününce buna sevinir hale geldim idrar tahlili verirken biraz kakada karışmış olabilme ihtimali vardı oda tahlil sonucunu bozabilirmiş yarın tekrar vericez tahlil dua edin kızlar kızçem hasta olmasın
merhaba kızlar
uzun zamandır giremiyorum sağlık sorunlarıyla uğraşıyoruz zeren pek keyifsiz halsiz olup iyicede kusmaya başlayınca dr götürdük idrar tahlili yapıldı Ekoli denen bi bakteri çıktı idrar yolu enfeksiyonu falan dendi ama internetten araştırınca bi sürü abuk sabuk şey söylüyo felçten menenjite kadar tahlile başlka dr götürmüştük sonuçları kendi doktorumuza götürdüm 2 gün önce idrar yol enfeksiyonu dedi bu da kötü tabi ama diğerlerini düşününce buna sevinir hale geldim idrar tahlili verirken biraz kakada karışmış olabilme ihtimali vardı oda tahlil sonucunu bozabilirmiş yarın tekrar vericez tahlil dua edin kızlar kızçem hasta olmasın
merhaba kızlar
kızlar biz 3-4 gecedir oğlumla meme de uyuyoruz ben yan yatıorum onuda bana doğru yatıorum orda uyuyakalıo bende kaldıramıorm çünkü o zamanda uyanıo bu şekilde 12 de yatıp 7 buçukta kalkıoruz arada meme deiştirmek kaydıyla.iyi mi yapıorum kötü mü bilmiorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?