2009 Nisan Anneleri buraya

benim kız arada böyle kendini sıkıp ıkıyo resmen bu gaz sancısımı demek

galiba ölew canım benimkide aynı şeyi yapıyo tam gazını çıkartıyorum yatırıyrum 5 dk sonra bi ıkınmaya başlıyo hemen uyanıyo kaç sattir ayaktayım uyku denen bişey kalmadı artık bende üüüüüüüüüüüüüüüüüüü:bbo:

evet canım bebekler gaz çıkarmaya çalışırken öyle kızara bozara ıkınıp sıkınırlar ama buna gaz sancısı değil gaz çıkarmaya çalışıyo da diyebiliriz. gaz sancısında çıkaramayıp uzun uzun ağlamalar falanda oluyo ne yazıkki.

Geçmiş olsun Şenay,inşallah çabucak atlatır Zeren kızımız.

mrb kızlar yarın 1aylık oluyoruz ve aşımız var aşı olanlar size soruyorum aşıdan sonra sıkıntı yaşadınızmı bebekler etkileniyormu

Biz 1. ayda Hepatit B yaptırdık,yan etkisi yokmuş bu aşının,bizde de bir sıkıntı olmadı çok şükür.2. ayda olan aşılar ateş yapıyormuş.

Gaz sancısı olsa gerek.Bizim kız bazen çok ağlıyor,ama kucağa alınca susuyor,dr un yanında da aynısını yaptı,Dr umuz da bu gaz sancısı değil,kucağa alışmış,dedi.Gaz sancısı olunca ne yaparsanız yapın ağlaması durmazmış,gazı çıkmadan.

Çiçek,biraz tehlikeli gibi yaptığın,kendin iyice dalıp gidersen ..benim de uykuyla ilgili okuduklarımda hep memede uyutmayın,hatta uyursa uyandırın bile diyor,ama düşünüyorum da bunu yazanların bebekleri yok galiba,ben de uyumadığı zamanlar meme veriyorum,öyle dalıyor biraz,sonra yerine yatırıyorum.Bir de dikkat ettim de,altını değiştirip emzirdiğim zaman daha kolay uykuya dalıyor,ve uzun süre uyuyor,uzun dedğim de 1 saat.sizin de bebeişlerin uykusu ilk günlere göre azaldı mı?Bizim kız gündüz çok az uyuyor artık,36 günlüğüz bu arada.

merhabalar,

sitede sorun var galiba, kaç gündür giremedim..çiçekçik açtığın mamayla ilgili topik çok faydalı oldu valla saol..kızlar çok okuyamadım ne var ne yok diye ama diliyorum allahtan kimsenin sağlık sorunu falan yoktur.. aha benimki uyandı yine! neyse ağlasın azıcık, dr.a götürcem zaten şimdi..dün gece nöbetteydik ama hiç uyumadık bu defa..dün göbeği düşünce yıkadık akşama kadar misler gibi uyuyunca gece hiç uyumadı..! benim oğlan beni yalancı meme olarak kullanıyo, hatta başka hiç bir şeye tenezzül etmez oldu.. dün gece doymuyo mu acaba dedik mama vermeyi denedik, ağzını çalkalayıp tükürdü mamayı.. bu arada gün içinde ne zaman ve ne sıklıkta yıkıyosunuz kuzuları..annem hergün yıka diyo ama ben üşütmekten korkuyorum...

Bide çok tatlı,artık oyun da istiyor,konuşulmasını istiyor,kendi de sesler çıkarmaya ellerini ayaklarını oynatmaya başladı onunla konuşurken.Artık daha da meşgul olmak gerekecek herhalde.

ben de bi iki defa sırtım ağrıyoken yan yatıp emziriyim die düşündüm ama sonra olur da kolay gelir bana alışırım diye hiç denemedim bile.
Allah korusun anne uykuya dalar bebek boğulabilir filan yazıyodu internette korktum ben de

canım çok geçmiş olsun. Allah şifasını versin tez zamanda. inşallah basit bişeydir.

mrb kızlar yarın 1aylık oluyoruz ve aşımız var aşı olanlar size soruyorum aşıdan sonra sıkıntı yaşadınızmı bebekler etkileniyormu

ben de onu merak ediyodum ya. sorduğun iyi olmuş.

Biz 1. ayda Hepatit B yaptırdık,yan etkisi yokmuş bu aşının,bizde de bir sıkıntı olmadı çok şükür.2. ayda olan aşılar ateş yapıyormuş.

inşallah bizlerde de bi sıkıntı yapmaz aşılar

biz hergün yıkıyoruz annemle,ama ben daha hiç kendim yıkamadım,evde odada ısıtıcı açıyoruz ondan sonra yıkıyoruz.Cumartesi Pazar annem evine gitmişti,yıkayamadık,o kadar alışmış ki banyoya,gündüz uyumadı hiç,bugün yıkadaık da,mışıl mışıl uyuyor yavrum şimdi.

iki günde bir yıkıyoruz biz. havalar daha çok ısınmadı die korkuyorum hergün yıkamaya üşütürüz yavruyu diye.
ben de hiç kendim yıkamadım daha. ama annem bugün döndü artık memlekete. iş başa düşcek ama çıplakken tutarken bi tarafıı incitecekmişim gibi geliyo korkuyorum ya

Bide çok tatlı,artık oyun da istiyor,konuşulmasını istiyor,kendi de sesler çıkarmaya ellerini ayaklarını oynatmaya başladı onunla konuşurken.Artık daha da meşgul olmak gerekecek herhalde.
maşallah artık iletişime geçmişsiniz. kırkınıza da az kalmış. bizimki de bazen konuşulmasını istiyo ama babası konuşunca susmuyo ben konuşunca susup dinliyo:)

Canım benim Zeren'e çok geçmiş olsun.İnşallah kısa zamanda düzelir.

geçmiş olsun dilekleriniz için sağolun kızlar inşallah kakmız karışmıştır idrara sonuç yanlıştır offff offffff ben kaçar öptüm hepinizi

geçmiş olsun zerene canım
kızlar bizim ufaklıkta ıkınırken kendini uyandırıyo resmen ya sizdede böle sorun oluyomu kıpkırmızı oluyo yavrucak

MEGUL ben gaz sorununu çözdüm sayılır rezenex die bi şurup veriorum şu sıralar iyiyiz.
kızlar bu arada humananın iyi geceler çayı bizimkine gaz yaptı uyutmak ne kelime uyku açıcı etki gösterdi.milupanınkini aldım inşallah o iyidir.

bu arada hepiniz memede uyutmayla ilgili cevap yazmışsınız sağolun ama uyumuo bu çocuk çok fena yaa artık iyice azaldı uykusu ne yapsamki. bi de annem kucakta sallamaya alıştırdı sallanmak istio devamlı ooooooooofff offfffffffffffff. dilekcim geceyle gündüzü ayırt etsin demişsin. geceleri hiç ışık açmıoruz kaka yapmışmı die hafiften parmağımı sokup bakıorum yapmamışsa altını bile açmıom uykusu açılmasın die ama nafile

çiçek işimiz var bu bücürlerle. demek kucakta sallanmaya alıştı.
benim annemde baya niyetlendi sallayalım kucakta diye ama
kızımda çok çektim sallanma meselesinden. oğlanda inat ettim
hiç uyumasada sallamayacağım diye. ama sancısı olupta susturamayınca
yapacak bişey yok sallamak zorunda kalıyor insan.
çiçek senin oğlan banyodan sonra uyuyorsa banyosunu akşam yaptırsan belki gece
daha rahat uyur.

Loğusalar hep şikayet hep şikayet:))) Benimkide kafasına estimi uyuyo, canı istemezse sabah 9 akşam 9 ağlıyo, kafası iyiyse gece hiç kalkmıyo yada 3-5 nöbete dikiyo beni ama napim artık ben olayı kanıksadım. Artık olayı kendime sorun etmemeyi, bu durumla eğlenmeyi öğretiyorum kendime, aksi halde bunalıma girip evden kaçabilirim. Bence sizde bu durumla eğlenmeye çalışın yoksa işin içinden çıkamayız. Bide çok pimpiriklenmeyin yaw, bebekler çıplak doğuyolar üşümezler, istediğiniz zaman yıkayabilirsiniz. Nası alışırlarsa öyle gidiyo. Ayrıca şu saatli emzirme işi ve bebeği emzirmek için uyandırma işine çok takılıyorum. Niye uyandırıyosunuz? Niye saatli emziriyosunuz? Bebeklerimiz daha çok minikler tabiki sürekli emmek isticekler, şu an düzenleri olmaması da çok normal. Saatli emzirmek için 2-3 aylık olmaları dünyaya alışmaları gerekiyo. Bu kurallar büyümüş bebekler için. Bizim dr. 1 ay hiç pes etmeden her mızıldandığında emzir 4 saate kadar uzun uyku normal, emzircem diye uyandırmana gerek yok o zaten uyanır acıkınca dedi ki kesinlikle haklı. O kadar akıllılar ki herşeyin farkındalar bence:)) Ve kesinlikle iç güdülerin ne diyosa o doğrudur bebeğin için dedi ve bence bu konuda da haklı. Onları biz doğurduk, onlar için doğrusunu en iyi biz biliriz bencede. Ayrıca sütünüzü sağıp verdiğinizi söylüyosunuz. Memenizden vermek varken niye sağıyosunuz? Onları bu kokudan duygudan mahrum etmeyin. Bu bilgileri bize seminerde de vermişlerdi, dr.umda sölüyo bende deniyorum ve hep doğru olduğunu anlıyorum zamanla. Çoook zor bir süreçten geçiyoruz nolur morallerinizi bozmayın, bu günlerde geçicek bizde bebeklerimizle yazın keyfini çıkrıcaz. (İşallah) Nolur biraz dha rahat olun, bebekler bizi hissedip çok iyi anlıyolar!
Herkese, çok uykulu gazsız, bol sütlü günler diliyorum...a.s.

Şenaycım çok geçmiş olsun. İşllah kuzun en kısa sürede iyileşir.

Çiçekcim bende bazen sabaha karşı uyutamazsam senin gibi uyutuyorum. Benim kociş salonda yatıyo, yatağı oğluşumla bana bıraktı. Ame çok dikkat etmek lazım, bide alıştılarmı vazgeçirmek de zor olabilir. Ben o işi joker olarak kullanıyorum çok mecbur kalırsam öyle yatırıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…