2009 Nisan Anneleri buraya

bende çıkartıyorum ama elleri çok üşüyor tırnaklarınıda kestim güzelcene ama yinede çiziyor yüzünü zaten hep eller yüzde

ben hala eldiven takıyorum yoksa herkesi çiziyo benim kız kene gibin valla yakama yapışıyo
ben eldiveni hastaneden eve geldiğimizde hemen çıkarmak zorunda kaldım. demirin göz yaşı kanalları tıkalı olduğu için gözünde çapaklanma oluyor ve eldivenlerle sürekli sürttüğü için daha da çok artıyodu akıntı o yüzden takamdım eldiven.birde bebek gelişimi için çok uzun süre takmayı tafsiye etmiyolar eldiven gerçi seninki daha küçük.

nerden anladınız gözyaşı kanallarının kapalı old. bize de ebe erken doğanlarda olabiliyo demişti benim kızım gibi bizde de çapak çok oluyo da

dinozzo bendede oldu canım burnuna yakın göz diplerine saat hareketi gibi masaj yap günde 3 kere ben sayıyodum ona kadar 2 gözünede sonra bide kaynamış soğumuş suyla sil pamukla şükür biz 3 günde atlattık

aay saol cnm ya ebe de senin dediğini yap demişti ama dikkate almamıştım hemen başlayayım yapmaya tıkalı sanırım bizimkinin de

ben doğduğu günden beri sadece saf zeytinyagı kullandım her kakadan ve banyodan sonra daha pişik olmadı çok şükür..
kızlar siz yediklerinize dikkat ediyo musunuz ben hala canımın istediğini yiyorum bu şekilde de kilo falan oynamıyo tabi cokacimcoook uykumu alabilsem dikkat edicem ama bi de uykusuzlukla çok zor geliyo
valla hamileyken bu kadar yeseydim fil olurdum sanırım dikkat etmiyorum çok ama karnım açıktığında ne bulursam yiyorum oburix oldum iyice....kocişe hergün sipariş veriyorum gelirken sunu al diye, hamileyken bu kadar aşermemiştim ben...
güzelim ben ümraniyede hisar hastanesine gidiyorum doktorum da öğlen 2den sonra burada ve çok memnunum bi kere çok pozitif sana acaip moral veriyor ve bebekleri çokkkkk seviyor bu her halinden belli,diğer zamanlardada çapa da zaten asıl oranın doktoru ben çok memnunum canım adı prof. dr emin ünüvar

bizim yine gaz saatimiz yaklaştı neden bebekler gazları gelince emmek isterki sizinkilerde de bööle oluyo mu başta hep karıştırıyordum bu yüzden gaz mı aç mı diye alıştık artık çok şükür..

bizimde saat 6 da başlıyo az kaldı yani bu gun banyosunu yaptığı için kuzucum bol bol uyudu arada altını aldık yattı yemek yedi yattı ama saat 6 da işkence başlar gece yarıma kadar offffffffffff şu gaz sab simplex allahtan işe yaradı birazda eskisi gibi lmuyo

Bizde de oldu pişik,1 numara bezden 2ye ,2 den 3 e geçerken oldu,tesadüf mü bilmem,ben de Nivea nın kullanıyordum ama artık onu kullanmayınca olmadı sanki,hiçişe yaramadı yani o pişik önleyici krem.

Ben çıkartmıyorum,gece hele hiç çıkarmıyorum,zaten gazı olursa yatağa koyunca mıkırdanıyo,o zaman alıp çıkarıyorum,hiç uykusunu bozmadan devam ediyor uykuya.
şu ara emerken uykusu geliyor,gözleri kapanıyor haldeyken yatağa yatırıyorum,uyuyor bazen.Dondolino beşiğe yatırıyorum,o çok işime yaradı,yoksa hep kucağımda tutmak zorunda kalıyordum.

en iyi pişik kremi bepantendir
Bepanten in pişik kremi mi var,yoksa normal kremi mi?

Canım sen çok kilo almamıştın die hatırlıyorum?

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ilahi sultan güldürdün beni:teytey:

aliye bende yenidoğan ıslak mendillerden kullanıyodum
doktor kesinlikle yasakladı zararlı olduğu kanıtlanmış birşeyler daha söledi ama unuttum valla en azından ilk 3 ay su ve pamukla sil dedi

sultancım bende doğumdan beri ıslak pamukla temziliyorum ama sonrasında mutlaka havluyla bi güzel kurulamak gerekiyo ıslaklık kalırsa pişik oluyo
biraz zahmetli ama alıştım artık az su ılıtıp pamukla temizliyorum
tabi bizim poklu oğlana pamuk dayanmıyo dumadan pamuk alıyoz
aman yapsın tabi sıkıntısı olmasın oğluşumun

cnm ben 11,5 kilo almıştım az almıştım yani ama doğumdan sonra 8 i gitti sonra 2 de geri aldım vermem gerekirken 5-6 kilom var vermem gereken ama hiç çabalamıyorum ama acil bişiiler yapmam lazım

selam kızlar....

nisan anneleri ve kuzucukları hayat nasıl gidiyor doğumdan önce annem gelmişti bugün annemlere geldik bundan sonra artık evde yalnız olacağız pazartesi gibi evime dönceğim oğluşum arabada sallandığı için geldiğimizden beri uyuyor ne çok seviyor gezmeyi kızlar bu kilolardan nasıl kurtulcaz 2 gün fazla bişey yemedim sütüm azaldı şekerli şeyler yiyince sütüm artıyor yemeği azaltıp sütü çoğaltmanın yolu var mı? bu gün bizim evlilik yıldönümümüz 4. ylılmız bitti 5 e girdik oğluşumla allah onları benden ayırmaın en büyük dileğim o .....

Allah daha nice mutlu evlilik yıldönümleri yaşatsın inşallah

nerden anladınız gözyaşı kanallarının kapalı old. bize de ebe erken doğanlarda olabiliyo demişti benim kızım gibi bizde de çapak çok oluyo da

sürekli çapak oluyor canım bizde doktora gittik yenidoğan bebeklerde çoğunlukla sezeryanla doğanlarda gözyaşı kanalları kapalı olabiliyormuş. damla kullanduk ama bitmedi çapağı öyle olunca kanallarına masaj yaparak bekleyeceksiniz dedi doktor 1 yaşa kadar kendiliğinden açılıyomuş çogunda ama geçmezse küçük bir operasyonla açıyolamış.
bu arada çapakları bende kaynamış ılımış suyla pamukla temizliyorum. içten dışa bir kere sürerek temizlemeklazım. yani ovalar gibi sürmemek gerek pamuğu. umarım en kısa zamanda açılır bebişlerin kanalları

Saatlerdir geçmişi okuyorum, ne güzel yine toplaşmaya başlamışız. Bebekler düzene giriyo yani. Herkes kendince bi yol tutturmuş sorunlar aşağı yukarı aynı. Bizde aynı rutinde yaşıyoruz. Ben hala sadece emzirerek idare ediyorum, yemediğim içmediğim şey kalmadı. En son dere otuyla takılıyoruz. Onunda fazlası bayıyo Su içmekten içim dışım su oldu ama herşey oğlumu mümkün olduğunca uzun süre emzirebilmek için. Hiç mamaya muhtaç olalım istemiyorum ama mecbur kalırsak bizde mama desteği alıcaz tabi. 40 ımız çıktı çok şükür, mevlüdumuzu da yaptık ama değişen bişen olmadı:)) 40 ı bekleyenler fazla umutlanmasın yani. Sadece o gün ilk kez aralıksız 6 buçuk saat uyudu. 40 uçurmaya gittik geldik hep uyuyodu. Bu sadece 1 kez yaşanan bi mucize olarak kaldı tabi. Bezi değiştirenler olmuş bende sorucaktım bunu bizim bezde sıkmaya başladı bu paket bitince 4-6 kilo olanı var onu almalıyım sanırım. Poposu için herhangi bişey kullanmıyorum, her defasında yıkıyorum hem çocukta rahatlıyo. Banyo saatimiz de değişken, yalnızda yıkayabiliyorum eşimlede.
Anne olmak hakikaten çok zormuş, Allah herkese yardım etsin. İnancınızı yitirmeyin bu zor günler de geçicek ve biz bebeklerle hayatın keyfini çıkarıcaz. Nasıl geçti 9 ay? ne zorluklarla, şimdi hatırlamıyoruz bile. Aynısı olucak bu zor günlerde geçiceka.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…